De week van Phoi Cai - photo blog 39

 

De zomervakantie is hier ingegaan en ondanks dat onze eigen vakantie pas over enkele weken begint, probeerden we alvast in een vakantiestemming te komen. Onze week begon goed, maar eindigde regenachtig met enkele pittige dagen tussendoor. Ik hoop dat je het weer leuk vindt om een kijkje te nemen in mijn week. Veel leesplezier!

intro

♥ Maandag
In de ochtend deed ik snel de weekboodschappen terwijl mijn man thuisbleef met de kinderen. Terwijl het enkele weken geleden nog kurkdroog was, lag er in het veldje onderweg vandaag een laagje water. Ik vond het erg fijn om te zien. 

maandag

Na de lunch vertrokken we richting een waterplas in de buurt. Liv kon in de wagen slapen en Romy had de tijd van haar leven. Nadat Liv ook nog had kunnen spelen in het water gingen we even afkoelen op een terrasje.

maandag

Heel last-minute werd er vanavond een etentje georganiseerd waarbij mijn ouders en zussen en broer langskwamen. We zaten buiten en hadden aan de ene kant Chinees fondue en aan de andere kant de barbecue. In de avond hadden we bij Proud2Bme nog een (online) intervisie met alle vrijwilligers.  

maandag

♥ Dinsdag
Wat is een ochtend zonder een kop thee? En dat kon ik vandaag echt wel gebruiken. De laatste tijd merk ik dat ik heel erg moe blijf, ongeacht hoeveel ik slaap. Goed om er op te letten dus. We begonnen deze ochtend rustig. 

dinsdag

Vandaag was het de beurt van mijn schoonmoeder om op te passen en we begonnen met een lekkere lunch. Daarna heb ik fijn gewerkt, zowel in de middag als avond. Na het werken 's avonds ging ik op zoek naar informatie over het slapen bij peuters. Romy slaapt de laatste tijd weer zo slecht.. Wisten we maar wat er in haar koppie omging...

dinsdag

♥ Woensdag
Voor het eerst sinds de uitbraak van corona stapte ik vanochtend in de bus met een mondkapje. De meiden gingen naar mijn ouders toe zodat ik naar de stad kon om wat dingen te halen. Wat voelde het onwennig! Ook in de stad moest ik erg wennen aan het idee van winkelen. Maar ik heb wat kleding kunnen halen en zelfs mijn koffievoorraad kunnen aanvullen!

woensdag

Na de lunch met mijn meiden en mijn ouders haalde ik lekkere gebakjes en ging ik richting huis. Hier lag een verlaat verjaardagscadeau op me te wachten en een klein cadeautje van werk, omdat we ons allemaal zo goed inzetten in deze coronatijd. Nadat de meiden op bed lagen, ging ik de tuin snoeien. Moest ook eens gebeuren… 

woensdag

♥ Donderdag
Vaak is het op donderdag echt aanpoten. Een dag waarop het bij iedereen tot zijn max is gekomen en waarbij we merken dat we allemaal wat geprikkeld zijn. Het was een dag met veel trekken en duwen. Gelukkig waren er ook enkele fijne momenten, zoals onze pannenkoekenlunch of het knutselen. Maar die leken soms in het niet te vallen ten opzichte van de lastige momenten. En toen ging het ook nog zo regenen.. We hebben het overleefd, maar gebroken bracht ik mijn avond door in bed. 

donderdag

♥ Vrijdag
Mijn man begon vandaag laat op werk dus besloten we in de ochtend naar Avontura - een binnenspeeltuin - te gaan. Onderweg zagen we een tourbus van Solmar, een reisbureau waarmee we jaren terug jaarlijks naar Spanje gingen. Ach, konden we maar weer! Verder hadden Romy en Liv een heerlijk ochtendje. 

vrijdag

Na het middagdutje van Liv brachten we de rest van de middag door in de tuin. Een hele tijd terug hebben we een speelgoedwasbak gehaald; ze hebben zich er goed mee vermaakt. Als snack had ik een Chinees gebakje met witte-bonenpasta. Plat vertaald heet het koekje 'Echtgenotenkoek'. Beetje gek, maar vooral erg lekker. In de avond heb ik nog gewerkt voor Proud2Bme. Ben jij al eens in een van onze chats geweest? De agenda vind je hier.

vrijdag

♥ Zaterdag
Poeh, het was een ontzettend pittig ochtendje. Huilen, driftbuien en krijsen. Het is niet dat ik normaal gesproken met tegenzin aan het werk ga, maar vanochtend keek ik er echt naar uit om aan het werk te kunnen. Na het werken ging ik boodschappen doen terwijl de meiden hun nodige slaap pakten.

zaterdag

Na een goed middagdutje konden we genieten van het heerlijke weer buiten. Ik had een zwembadje opgezet en het was allemaal weer even goed. Omdat het op zolder te warm werd, heb ik in de middag in de tuin gewerkt.

 zaterdag

Tussen het werken in de middag en avond door liep ik met Romy naar het station. Lonneke gaf de vlogcamera af en dat betekent dat het weer mijn beurt is om te vloggen! Ik twijfel nog wel wat voor een dagje ik dit keer ga vloggen. Heb je suggesties? Ik neem ze graag mee voor deze keer of de volgende keer! In de avond maakte mijn zus deze heerlijke Goi Cuon. 

zaterdag

♥ Zondag
Deze middag vertrokken we richting Rotterdam voor een dagje uit met de familie. Ik koos daarom voor een rustig ochtendje waarin ik wat dingen in het huis kon doen en de meiden 'rustig' konden spelen. 

zondag 

Na de lunch vertrokken we richting Rotterdam waar we gingen eten met mijn moeder, zussen en broer. Het was ontzettend lekker en vooral erg gezellig. Voor even hadden we echt een vakantiegevoel!

zondag

En een nieuwe week is weer begonnen! Ga jij deze week nog wat fijns doen?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 20 juli 2020 19:39
leuke plog weer!
britneyangel - Maandag 20 juli 2020 19:49
wat vond je van het mondkapje, wel warm en vervelend zeker?
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 21 juli 2020 15:24
Ik vond het heel erg wennen en inderdaad erg warm. Mijn bril besloeg er zelfs van. Misschien is het ook wennen, maar ik denk dat ik de volgende keer liever de fiets pak ;)

Liefs
britneyangel - Dinsdag 21 juli 2020 18:26
ik draag het iedere dag naar me werk, maar ik vind het ook echt geen pretje. het is erg warm en me bril beslaat. ik hoop dat het niet te lang gaat duren, maar we wachten het maar af. een voordeel is wel dat ik het niet lang op hoef
Odette - Maandag 20 juli 2020 21:14
Leuk, Phoi Cai! Sterkte met de vermoeidheid!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 21 juli 2020 15:24
Lief, dank je! ♥
Pijntje - Dinsdag 21 juli 2020 02:57
Vlog eens het maken van je lievelingsgerecht. Kook-vlog met phoi chai. ;)
Lottes - Dinsdag 21 juli 2020 07:46
Lijkt mij ook een leuk idee!
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 21 juli 2020 15:25
Leuk idee! Ik ga het meenemen :)
Tiger Lily - Dinsdag 21 juli 2020 11:24
Mij lijkt een routine met de kids leuk om te zien. Hoe je dan met eetmomenten zit ed, mits dat kan met privacy natuurlijk. Merk bij mezelf dat sommige eetmomenten er soms bij in schieten in combi met 2 kids of ik juist heel erg op tijd kan staan.

En die vermoeidheid herken ik heel erg. Irritant he
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 21 juli 2020 15:26
Ha Tiger-Lily,

Ah dat is heel herkenbaar! Ik zal daar eens wat over vertellen :)

En vervelend dat je die vermoeidheid herkent. Een reminder om beter voor onszelf te zorgen!

Liefs
*** - Dinsdag 21 juli 2020 11:47
Ik vind het echt leuk dat je stukjes van je gezinsleven laat zien. Dat is iets wat mij enorm motiveert. Vooral die twee schattige kindjes van jou :-) En ik vind het mooi hoe je die dingen wil delen en tegelijk hun privacy probeert te bewaren.
Phoi Cai - Team Proud2bme - Dinsdag 21 juli 2020 15:27
Dank je! ♥
Anoniempje L - Dinsdag 21 juli 2020 23:39
Wat leuk weer !


Ik zou graag eens in een vlog terugzien hoe jullie in de ochtend kleding uitkiezen.
En hoe dat nu is tegenover vroeger.