De week van Phoi Cai - photo blog 33

 

De weken zijn voorbij gevlogen en ik mag jullie alweer meenemen in mijn nieuwe photo blog! Het was een week van weinig plannen, maar toch was het voorbij zonder dat ik het doorhad. Een week waarin ik kennis mocht maken met een kindje met een hele toekomst voor zich, terwijl ik de week afsloot met een terugblik op mijn eigen jeugd. 

 foto

♥ Maandag
We begonnen deze week met een vroegertje. Liv ging vroeg naar oma om daar een dagje te spelen en Romy vertrok met ons richting Enkhuizen. Eindelijk konden we op kraambezoek van een vriendin van ons! Het is een eind rijden, maar onderweg genoot ik erg van de omgeving.

maandag

Tegenwoordig heb ik de smaak te pakken om luiertaarten te maken, dus dat had ik ook voor de kleine gedaan. Jammer genoeg sliep ze de hele tijd dat we er waren, maar we hadden fijn bijgekletst met de rest terwijl we snoepten van een beschuit met muisjes. 

maandag

Omdat het nogal een eind rijden was, wilden we onderweg ergens lunchen. Dit deden we bij het pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde. Niet alleen hadden we daar heerlijk gegeten, maar Romy vermaakte zich ook goed in dit speelparadijsje. 

maandag

Het was uiteindelijk een behoorlijk lange dag en toen we terugkwamen, moest ik ook nog even boodschappen doen. Gelukkig konden we aanschuiven voor het eten bij mijn schoonouders en waren we erg blij weer bij Liv te zijn! 

maandag

♥ Dinsdag
Deze ochtend had ik eindelijk weer eens tijd om de woonkamer te stofzuigen. De meiden vinden het stofzuigen nooit zo fijn, maar ik was erg blij dat het weer schoon was. Daarnaast ging ik een vakantie boeken! Dit voorjaar gaan we naar Duitsland. Ik heb er nu al zin in!

dinsdag

In de middag kwam mijn schoonmoeder oppassen terwijl ik moest werken. We hadden daarvoor eerst samen geluncht. Een broodje met brie en rauwe ham. Het was zó lekker dat ik vergeten ben een foto te maken... Tijdens het werken had ik ook nog de loting van het Eurosongfestival opgezet. Ik ga er dit jaar eindelijk een keer naartoe met mijn buuf; zo leuk! 

dinsdag

♥ Woensdag
Deze ochtend moest Romy naar de peuterspeelzaal en wederom moesten we haasten om op tijd te zijn. Daarna ging ik met Liv wandelen om alvast wat spullen te halen voor Romy's verjaardag. Zij wordt alweer drie jaar! Wat gaat het snel... Als pitstop ging ik langs het huis van mijn ouders. Zij zijn op dit moment op vakantie, dus we gingen even videobellen. 

woensdag

Al snel was het tijd om Romy op te halen. Na het lunchen wilde Liv niet in haar eigen bed slapen, dus kropen we met z'n drietjes in het grote bed. Even rust. Even niets. Even weer samen zijn. Het was heerlijk.

woensdag

Terwijl mijn man de kinderen 's avonds naar bed bracht, ging ik met mijn zus nog naar de IKEA. Ik zocht een pan en een kist of rek voor de kinderen om hun boekjes in te doen. Aardig geslaagd dus! Met een ijsje sloot ik deze dag heerlijk af.

 woensdag

Donderdag
Het zonnetje scheen vandaag heerlijk, dus ik ging met de meiden een lange wandeling maken. Ondanks dat ik genoot van het weer voelde het toch best gek toen ik de bloemetjes zag bloeien. Ik ben blij dat het steeds lichter wordt, maar ik heb de winter ook wel gemist. Wie weet komt dat nog?

donderdag

Tijd voor een lekkere lunch! Ik maakte een omelet met kaas en champignons voor mezelf en 'eitjesbrood' voor Romy. Een soort wentelteefje, maar dan met normaal brood. Een goede lunch, zodat we daarna de woonkamer konden omtoveren tot een fort van tunnels!

donderdag

Vrijdag
Vandaag had ik voor het eerst sinds lange tijd een ochtendje voor mezelf. Romy ging deze ochtend naar de peuterspeelzaal en mijn man ging zwemmen met Liv. Ik ging de stad in om op de markt te neuzen en haalde een tas vol heerlijk brood bij de bakker. Het alleen zijn was even wennen, maar ergens was het ook wel erg fijn!

vrijdag

In de middag hielp Romy mij met het koken van een stoofpannetje. Daarna namen we als tussendoortje wat lekkers. Deze moorkoppen zijn heerlijk! Maar wat een gedoe om het fatsoenlijk te eten...

vrijdag

Uiteindelijk was het een heerlijk stoofpotje geworden en aten we ervan voordat ik moest werken.

vrijdag

♥ Zaterdag
Na een ochtendje werken, gingen we de stad in. Mijn zus en ik hadden van Social Deal nog een lunch bij een cafeetje. Ik had deze zalm-clubsandwich met brie. En met de kleine taartjes vertrokken we al gauw richting huis, omdat ik in middag weer moest werken. 

zaterdag

Tussen het werken in de middag en avond door had ik deze pokébowls gemaakt. Ik las in de ochtend op het forum van Proud2Bme dat iemand sushi ging eten en ik kreeg er daardoor zo'n trek in! Sushi was het helaas niet geworden, maar het kwam in de buurt. Na het werken ging ik met deze leukerd op de bank knuffelen. 

zaterdag

Zondag
Met een aap in mijn gezicht begon mijn zondag heerlijk op tijd. Tegenwoordig doet Romy zelf de deur open om onze kamer in te rennen. Gelukkig deed ze dit voor haar doen vandaag laat...

zondag

Ik kon mijn energie namelijk wel gebruiken vandaag! Ik ging met mijn zussen en broer in ons ouderlijk huis onze kinderspullen opruimen. Er ging veel weg, maar we vonden ook dingen die we niet weg konden doen. Zo nam ik onder andere deze Chinese schrijfset en mijn Polly Pocket mee naar huis. Tijdens het opruimen vonden we ook heel veel oude foto's. Op onderstaande foto was ik voor het eerst in Vietnam, het land waar mijn ouders vandaan komen. Ik herinner me er niet veel van, maar ik wist nog wel vaagjes waar we waren op deze foto. Ik had in ieder geval mijn lievelingsjurk aan! Moe maar voldaan sloten we deze dag af door samen te eten bij ons thuis. 

zondagHoe is jouw week geweest?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MissBeta - Maandag 3 februari 2020 21:40
Oh ja polly pocket uit de jaren '80/'90... brings back memories! Zo leuk om weer eens te zien.

Heerlijke plog, wat een prachtig gezin zijn jullie... dat is vast keihard werken maar zulke foto's en momenten maken weer veel goed :-) Gefeliciteerd met de 3e verjaardag van Romy!
A. - Dinsdag 4 februari 2020 04:52
Zo mooi om te lezen hoe je het doet met je gezin.Bijzonder om te lezen en zulke lieve fotos šŸ™‚ Dat opruimen van je eigen jeugd, of zo wie zo oude spullen van jaren geleden vind ik een moeiljk iets! Maar fijn als het gedaan is.
Ja ik vind het licht ook fijn, maar ik mis ook de winter! De zomers duren zo lang en de herfst gaat over in het voorjaar šŸ˜•
Ik ben zo blij dat jij hier bent blijven werken na de komst van je kinderen zodat wij ook kunnen lezen hoe het echt verder gaat in het leven na een e., s. Dat het niet ophoudt bij werk,/studie uitgaan en vakantie en voor jezelf zorgen, maar dat je zeker ook in andere fases in je leven te maken krijgt of in andere fases bent wanneer je een es hebt.
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 4 februari 2020 20:54
Ik ben ook heel blij dat ik mijn werk kan blijven combineren met het thuis zijn bij de meisjes :)

Liefs
britneyangel - Dinsdag 4 februari 2020 09:26
leuke plog! ik vind moorkoppen ook altijd lastig om te eten
Eline - Dinsdag 4 februari 2020 14:01
Fun fact: die polly pocket dingen kunnen, indien compleet, best nog wel wat geld waard zijn!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 4 februari 2020 20:55
Ahhh helaas, ik mis Ć©Ć©n van de poppetjes. Dan moet ik het maar zelf bewaren hihi...

Liefs
sunny - Woensdag 5 februari 2020 11:59
mooie blog! en lekker dat je over een tijdje naar duitsland gaat, lijkt me heerlijk om naar uit te kijken!

geniet altijd echt van jouw plogs en blogs, heel waardevol! dankjewel