De week van Marli - photo blog 9

 

Deze week heb ik weer behoorlijk veel ondernomen, maar voor mijn gevoel waren inspanning en ontspanning aardig goed in balans. Natuurlijk is dit enkel en alleen hoe ik het ervaar en hoef je jezelf zeker niet met mij te spiegelen of te vergelijken. Ik hoop vooral dat ik je met mijn weekje mee wat lees- en kijkplezier mag geven en misschien wat inspiratie. 

Maandag

Poeh, afgelopen nacht heb ik als een blok geslapen. Ik ben letterlijk met laptop en al in dromenland geraakt. Gisteren - zondag 25 september - was natuurlijk het Proudfeest en wat heb ik ervan genoten! Ik vond het zo bijzonder om een aantal van jullie real life te mogen ontmoeten. Jullie zijn stuk voor stuk echt superaardige en mooie mensen. Van één van jullie kreeg ik zelfs een cadeautje, een hangertje met een gouden katje. Het doet me echt ontzettend goed dat ik (en wij als Proud) online zoveel voor jullie kan (kunnen) betekenen. Maar na een behoorlijk lange nacht en heel veel indrukken te hebben verwerkt, maakte Ronja me weer enthousiast wakker en was het tijd om weer een 'standaard' dag te beginnen. 

De middag stond in het teken van therapie. Sinds juli volg ik wekelijks schematherapie (in groepsvorm) en vandaag had ik ook nog een gesprek met mijn individuele behandelaar. De therapie die ik nu volg, gaat vooral over mijn onderliggende problematiek en de daaruit voortkomende overtuigingen over mezelf en mijn gedrag. Schema's die ik nu probeer aan te pakken zijn vooral emotionele tekortkoming, zelfopoffering en verstrengeling. Misschien zegt dit jullie veel, of misschien ook helemaal niets. Dat maakt niets uit. Uiteindelijk is mijn doel om meer in mezelf te gaan geloven en ook meer liefde voor mezelf te hebben, zodat bepaalde angsten en gedachtes niet meer nodig zijn. Aan het einde van deze middag zat mijn hoofd wel vol en heb ik vooral een ontspannen avond genomen. 

Dinsdag 

Na het geweldige Proudfeest op zondag en de therapiedag op maandag was ik blij dat ik vandaag toch even een thuiswerkdag had. Niet te veel prikkels om me heen, me focussen op m'n werk en in de pauzes lekker B&B Vol Liefde kijken. 

's Middags kwam een vriendin nog een uurtje langs om een colaatje te drinken en wat bij te kletsen. Daarna ben ik meteen een cadeautje voor een vriend gaan kopen. Hij heeft vorige week zijn certificaat gehaald voor Bodypump-instructeur. Ik ben trots op hem! En deze prestatie verdient zeker een toepasselijke verrassing. Hopelijk is hij er blij mee...! 

Woensdag 

Oké, vandaag was zo'n dag dat je van hot naar her gaat en wordt geleefd. Het begon 's ochtends met een overstroming op de overloop. Er is iets goed mis met mijn douche en wasbak.... Dus na meerdere telefoontjes heb ik voor morgen een afspraak kunnen maken om het probleem op te lossen! Vervolgens belde mijn moeder in paniek over computerproblemen. Nu weet ik dat mijn moeder zeer a-technisch is, dus het probleem zou mogelijk wel meevallen, maar ik beloofde toch in de middag langs te komen. En geloof het of niet, maar er moest ook nog gewerkt worden en ik moest mijn medicatie ophalen. 

In de middag dus snel op en neer naar mijn moeder. Maar er was ook nog iets leuks vandaag. Ik heb namelijk met een vriend een hotel geboekt en in oktober gaan we naar Denemarken! Echt heel spannend, want ik ga voor de eerste keer vliegen! Uitgeteld heb ik in de avond de documentaire Nikki gekeken die sinds kort op Videoland staat. Het is een intense documentaire die gaat over een moeder met een persoonlijkheidsstoornis en een vader die nauwelijks tot niet in beeld is. Als je deze documentaire ook wilt bekijken, denk er dan goed over na - en misschien wil je dan liever iemand bij je hebben. Het is namelijk wel zware kost.

Donderdag 

Vanochtend kon ik eerst weer een potje dweilen, voordat ik de deur uit ging. Gelukkig was ik in een goede stemming en wist ik ook dat vandaag de 'ontstopper' kwam. Met goede zin vertrok ik dan ook richting mijn werk. Vandaag had ik afspraken op verschillende (zorg)locaties. De afspraken gingen onder andere over jaarplannen en begrotingen, dus aan het einde van de werkdag viel er een flinke dosis aan informatie te verwerken. Gelukkig kon ik mijn gedachtes ook even op iets anders richten, want ik had afgesproken met een van mijn beste vrienden. Als ik bij hem en zijn ouders op visite ben, voel ik me altijd helemaal thuis. Lekker een kopje thee, voetjes op de bank en bijkletsen. Perfecte avond! 

Vrijdag 

Vrijdag is eigenlijk mijn vrije dag van werk, maar ik haal mijn 'verloren' therapie-uurtjes altijd over de rest van de week in. Op die manier kon ik al mijn taken voor tanteLouise van deze week weer mooi afronden. Dat geeft toch meer ruimte in je hoofd. ;) De rest van de dag heb ik ook niet stilgezeten. Er moest worden gedweild, geswifferd, boodschapjes werden gehaald en allemaal van die huishoudelijke taakjes. In de avond bracht ik nog een bezoekje aan mijn moeder. We hebben geroutineerd gekeken naar Lang Leve De Liefde en gekletst. 

Ik kreeg vandaag ook nog de allerleukste foto van 'mijn' kittens doorgestuurd. Wat hebben die twee broers het toch goed bij mijn vriendin. Ze hebben zelfs katten-tv! Maar Ronja mag ook niet klagen. Zij genoot heerlijk van het zonnetje, zowel binnen als buiten. 

Zaterdag

Yeah, vandaag stond er een gezellig etentje op de planning! Een vriendin van mij gaat aanstaande week trouwen en deze avond was haar vrijgezellenfeestje. Overdag heb ik vooral mijn eigen dingetjes gedaan. Ik ben gaan sporten en heb me weer eens ingeschreven voor een spinningsevenement. Altijd leuk zulke activiteiten! 

Toen was het tijd om naar het restaurant te gaan. Mijn vriendin was helemaal verrast (ook al had ze al wel een vermoeden dat er iets ging gebeuren) en vond het superleuk om zoveel van haar vriendinnen bij elkaar te zien. Als maaltijd ging ik voor tonijn, maar dit was een complete vergissing. Het was echt vies, haha, en heb toen met de andere meiden hun eten gedeeld. Vroeger zou ik hiervan echt compleet in de stress zijn geraakt en die tonijn hebben opgegeten, omdat dit op mijn planning stond. Nu kon ik lekker van hun frietjes en kip mee-eten. We sloten af met een heerlijk dessert en moe maar voldaan kijken we met ons allen uit naar de bruiloft!

Zondag 

Na het feestgedruis gisteren was het vandaag een rustig werkdagje voor Proud. Stiekem vind ik dat dan ook wel weer fijn. Ik houd ontzettend van sociale gelegenheden, maar door het enthousiasme en de drukte merk ik toch vaak dat mijn astma dan wat opspeelt. Vandaag dus de dag met Ronja doorgebracht. Alhoewel zij wel wat kattenstreken had....

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn weekje mee te lezen en natuurlijk ook vooral te bekijken. Laat ook gerust een reactie achter, want ik vind het hartstikke tof om nog wat meer met je/jullie in contact te staan. 

Ik wens je een fijne, nieuwe week toe!  


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts