De week van Marli - photo blog 7

 

Yeah, ik ben weer terug aan het werk voor Proud en mag jullie weer meenemen in mijn weekje! In mijn vorige photo blog schreef ik dat ik voor een bepaalde periode een intensievere behandeling zou gaan volgen. Uiteindelijk is dit totaal anders verlopen en ik deel hierover binnenkort een blog met jullie. Tussentijds hebben er ook heel bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden en één van deze gebeurtenissen zullen jullie vaak in deze photo blog voorbij zien komen. Veel kijk- en leesplezier! 

Maandag

Deze dag begon al vroeg, want in de nacht werd ik wakker met last van mijn astma en behoorlijke keelpijn. Vorige week was het ook ontzettend warm geweest en met daarnaast de nodige stress-momenten was het toch allemaal even te veel geworden. 

Gelukkig heeft de benauwdheid vannacht niet verder doorgezet en kon ik na een bezoekje aan de apotheek aan het werk voor tanteLouise. Verder zien jullie allemaal poesjes op de foto´s voorbijkomen. Ronja is acht en een halve week geleden bevallen! Niemand wist in eerste instantie dat ze zwanger was - zelfs de dierenarts twijfelde - maar na een echo werd het toch bevestigd. Het is super bijzonder om de groei en ontwikkeling van kittens mee te maken en ik ben helemaal verliefd op ze geworden!

In de middag moest ik naar mijn wekelijkse ambulante groepstherapie. Zoals ik al vertelde in de intro, is mijn behandelplan totaal anders verlopen. Uiteindelijk ben ik sinds drie weken in deze groep terechtgekomen. Het is echt een ontzettend fijne groep en met behulp van schematherapie wordt er gekeken naar bestaande, vastgeroeste disfunctionele patronen. Momenteel heb ik voornamelijk last van mijn angststoornis en ik hoop dat ik er door deze therapie echt eens (voor een groot deel) mee mag afrekenen. 

In de avond is er niet veel bijzonders meer gebeurd. Even het huishouden nog aan kant gemaakt, met de katjes geknuffeld en het nieuwe seizoen van Love Island is weer begonnen. Ik kan naar deze serie dus echt uitkijken, haha. 

Dinsdag

Woehoe, ik ben jarig! Vandaag word ik 28 jaar, wat een leeftijd al! De dag begon al super feestelijk met een telefoontje van mijn moeder die een verjaardagsliedje zong en in de sportschool werd ik verrast met slingers en cadeautjes. Ook konden de terrasjes vandaag niet op en ben ik met mijn moeder en daarna met een vriendin lekkere drankjes gaan drinken en een taartje gaan eten. Heerlijk! 

Uitgeteld, maar superblij en dankbaar sluit ik mijn verjaardag af en starten we weer een nieuw levensjaar met nieuwe kansen! 

 

Woensdag 

Na een heerlijke, feestelijke dag is het weer back-to-reality. Voordat ik begon met werken, moest ik weer naar de apotheek. Voor mijn astma en bijnier slik ik een belangrijk medicijn en blijkbaar is dit ontzettend moeilijk leverbaar. Met de nodige telefoontjes is het toch gelukt om alles te regelen. Herkennen jullie deze frustratie ook? Daarna ook nog even snel de kattenbakken geleegd en toen kon ik met een opgeruimd hoofd en mijn lieve poesjes om me heen aan de slag. 

Na de lunch moest ik op pad naar één van mijn (werk)locaties. Sinds de coronacrisis is thuiswerken eigenlijk de standaard geworden, maar voor sommige overleggen of andere bijeenkomsten ga ik naar één van de verpleeghuizen toe. Altijd leuk om de sfeer op werk te proeven. 

Vanavond ben ik nog lekker een lesje body balance gaan volgen bij mijn vertrouwde sportschool. Dit is echt een van mijn lievelingslessen! Ik merk dat deze les me echt rust geeft. 

Donderdag 

Vandaag stonden er veel afspraken op kantoor gepland, dus daar heb ik het grootste gedeelte van mijn werkdag doorgebracht. Sommige collega´s had ik door het thuiswerken al een tijdje niet gezien en dan is het extra leuk om ook even bij te praten. Zelf vind ik het thuiswerken en af en toe naar locatie gaan wel erg fijn. Ik vind het zeker belangrijk om een leuke band met mijn collega´s te houden, maar het thuiswerken geeft me wel een bepaalde mate van rust. 

In de avond heb ik nog even mijn rondje in de sportschool gedaan en van het sporten krijg ik altijd trek. Ik zit nu in een fase van krentenbollen. Herkennen jullie ook van die fases? Ronja en haar kids hadden ook trek, dus zij hebben gesmuld van een bordje natvoer. Over een weekje gaan mijn lieve kittens naar de eigenaren (gelukkig vriendinnen van mij), dus ik verwen ze nu nog extra graag!

Vrijdag 

Doordat mijn geplande behandeling dus helemaal in het honderd is gelopen en ik wel heel graag van mijn angststoornis af wil, ben ik momenteel zoekende welke therapievormen me goed zouden kunnen helpen. Ik ben dus al gestart met schematherapie, maar een aantal weken geleden had ik me ook ingeschreven voor een intake bij een therapeut voor regressietherapie. Bij deze therapie wordt er vooral gekeken welk onderliggend trauma uit het (verre) verleden ten grondslag ligt aan hedendaagse angsten en gedragingen. Ook wordt er vooral ingezoomd op het onderbewuste. Mij trok het aan, omdat ik bepaalde reguliere behandelingen persoonlijk niet meer wil. Helaas kan deze therapie niet in combinatie met de schematherapie, dus voorlopig start ik hier niet mee. Het was wel heel prettig om er in elk geval een gesprek over te hebben gevoerd en ik weet dat zij me zou willen helpen als dat na mijn huidige therapie nog nodig is. 

In de middag ben ik voor de derde keer deze week naar de apotheek geweest, maar gelukkig was mijn medicijn net op tijd binnen! Verder had ik nog een Teams-meeting en daarna kon het weekend beginnen! En naar dit weekend keek ik zeker uit...!

´s Avonds bracht ik nog een bezoekje aan mijn moeder. We hebben gezellig buiten in de tuin thee gedronken en ik heb haar nog even geholpen met wat administratie. Ik kijk terug op een fijne dag, want heb ik ook twee korte fietsritjes gemaakt (naar de apotheek en mijn moeder) en dit ging zonder paniek! Dat is behoorlijk lang geleden, dus daarmee ben ik erg blij. Hopelijk mag deze lijn zich voortzetten. 

Zaterdag

Yes, vandaag stond er een heel gezellig dagje op de planning. Van een van mijn beste vrienden had ik als verjaardagscadeau een dagje naar de dierentuin gekregen. Deze keer werd het dierenpark Amersfoort. Toch even een stukje rijden vanuit Zeeland, maar met onze gespreksstof kunnen we wel door naar Groningen, haha. Jaren geleden was ik er ooit al een keertje geweest, maar ik kon me zeker niet meer alles herinneren en het is echt een super gezellig dierenpark. Het dolst blijf ik toch op die lieve en vrolijke aapjes. Als je goed kijkt, zie je op de foto waar ikzelf opsta een aapje op het huisje zitten. 

We hebben het hele park gezien en ik heb echt kunnen ontspannen. Soms (of eigenlijk best vaak...) vind ik dit lastig. Maar als je dan echt een dagje weg bent is er geen ruimte om te werken of poetsen en dan kan ik mezelf er goed aan overgeven, heerlijk!

Zondag 

Zondag is natuurlijk altijd mijn werkdagje voor Proud. Mijn dag begon erg energiek, met kittens in het gordijn.... Ik had mijn ogen nog niet open of de tent werd afgebroken! Maar ik ga die ´schatjes´ toch wel echt missen. Het is nooit meer stil of eenzaam in huis. Gelukkig blijft lieve Ronja bij mij. Aan het einde van de middag kwam er nog even een vriendin langs. Zij kwam nog lekker even kroelen met de kiddo´s. In de avond natuurlijk nog mijn chatdienst gedraaid en zo was het een fijne zondag. 

Dit was mijn weekje weer. Nog drie daagjes werken voor tanteLouise en dan heb ik daarvan lekker twee weken vrij. Ik kijk ernaar uit! 

Fijne en zonnige week voor jullie gewenst!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 1 augustus 2022 19:13
Leuk om te zien, Marli! Wat een lieve poesjes. Ben benieuwd naar je blog!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 1 augustus 2022 21:28
Het zijn schatjes, maar oh wat ondeugend soms... Vanochtend zat er opeens een poesje in mijn bed!
Leuk dat je benieuwd bent naar mijn blog. Ik ga er binnenkort even goed voor zitten!

Liefs,
Marli
britneyangel - Maandag 1 augustus 2022 21:57
gefeliciteerd marli! zo te lezen had je een leuke dag gehad!
vervelend dat je zo vaak naar de apotheek moest, gelukkig heb je nu je medicijnen.
leuk die kittens!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 1 augustus 2022 22:34
Dankjewel britney!
Nicole1970 - Maandag 1 augustus 2022 21:58
Weer een leuke week om zo te lezen, en die kittens, zo lief.
Wat je schrijft over de angststoornis is zo herkenbaar, ik heb eerst CGT gehad en nu bij mijn nieuwe psychologe heb ik ACT. Heb wel het gevoel dat ACT beter werkt.

Liefs
Nicole1970 - Maandag 1 augustus 2022 21:58
Oh ja en nog gefeliciteerd Marli
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 1 augustus 2022 22:34
Dankjewel voor je felicitatie, Nicole! En interessant dat je jouw mening rondom CGT en ACT deelt. Ik ga daar eens verder over lezen :).
Marym - Maandag 1 augustus 2022 22:11
Hoi,

Ik ken veel mensen die met succes stappen hebben gezen door het online programma te vogen van ervaringsdeskundige Geert Verschaeve. Zelf heb ik paniekaanvallen gehad en gelukkig maar kort. Ik heb de methode toegepast en het werkte voor mij. ( icm vitamine / mineralen aanvulling) Mijn leven is er echt door veranderd. Heb er maar 5 maanden ontzettend veel last van gehad, dat was de eerste maanden vande corona pandemie. Maar daarna steeds beter. Heel fijn.
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 1 augustus 2022 22:36
Hee Marym,

Wat een mooie ervaring deel je met ons! Wat ontzettend fijn dat het jou zo goed geholpen heeft. Ook dit advies neem ik mee.

Liefs,
Marli
anne - Maandag 1 augustus 2022 22:38
Fijn dat je er weer bent en gefeliciteerd! Ik volg momenteel zelfde soort therapie. Hoop ook echt dat het je verder helpt!
Eva - Maandag 1 augustus 2022 23:39
Fijn om weer een blog van je te lezen! Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb zelf ook Schematherapie gehad, intensief, maar ik heb er heel erg veel aan gehad. Ik ben benieuwd wat het voor jou gaat doen.
Anne - Dinsdag 2 augustus 2022 11:58
Wat fijn dat je weer schrijft. Ook nog gefeliciteerd met je verjaardag!
Hopelijk ben je tevreden met de veranderde behandelplan en zal je veel baat hebben van de schema-groepstherapie.
Ja het kan soms lastig zijn om de goede medicijnen te krijgen. Dat kan ook angstig zijn wanneer je ze ecbt nodig heb.Ik heb het vaak genoeg meegemaakt!
Ik hoop dat je je poesjes niet te veel gaat missen, en dat zij gauw zullen wennen in hun nieuwe "thuis".
Maya - Dinsdag 2 augustus 2022 16:44
Welkom terug! Leuk weer wat van je te lezen. En nog gefeliciteerd!
Liefs Maya
Minke - Woensdag 3 augustus 2022 09:55
Nog gefeliciteerd met je verjaardag en dankjewel dat je ondanks dat je tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt om jezelf tot steun te zijn en je therapie te kunnen volgen (enz) je ook tijd en ruimte voor proud wilt maken. Dat zegt iets over hoe toegewijd je bent en ook loyaal naar de leden en je collegaes en ik denk ook naar jezelf.


lieve groet Minke
Marli - redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 15:55
Iedereen bedankt voor de felicitaties!!
En ook mooi om jullie ervaringen rondom schematherapie een beetje te lezen. Ik heb er zeker hoop op dat het iets voor me kan betekenen.

Fijne week verder!

xxx Marli
sewy - Donderdag 4 augustus 2022 10:19
Welcome back!

Gefeliciteerd!

En wat naar om te horen dat je medicatie niet gelijk te regelen of leverbaar was. Hoop echt dat dat probleem gauw verholpen is. Beterschap en succes met alles!