De week van Marli - photo blog 3

 

De week begon in quarantaine. In eerste instantie dacht ik dat ik last kreeg van mijn astma, maar na een positieve zelftest wist ik genoeg. Ik had corona... Het dikke rode streepje was toch wel even schrikken. Vervolgens testte ik ook bij de GGD positief, dus dat ik corona heb (gehad), is een feit. Mijn herstel gaat ook niet helemaal zoals gehoopt, maar uiteindelijk ben ik dankbaar dat ik niet in het ziekenhuis terecht ben gekomen of nog erger. 

Maandag

Mijn dag begon al zeer vroeg. Negen van de tien keer komt Ronja - mijn lieve snoezepoes - in de nacht even op m'n deur kloppen. Deze week was dat heel handig, want dan kon ik 's nachts ook een keer vernevelen. Ik hoest namelijk veel slijm op en door extra deze medicatie te nemen, gaat het niet vastzitten op mijn borst. 

Voor ik het wist, was het weer tijd om op te staan. Natuurlijk zal ik deze week thuis moeten werken en ook echt nog even rustig aan moeten doen. Rustig aan doen komt niet vaak in mijn woordenboek voor, maar ik merk dat mijn lichaam het echt wel nodig heeft. In de ochtend heb ik ook overleg gehad met mijn huisarts. Er is een luchtweginfectie bijgekomen, dus moet er nog een pilletje antibiotica bij. 

In de middag kwam mijn moeder nog wat boodschapjes bij de deur afgeven en was ze voor me naar de apotheek geweest. Erg fijn dat ze dit voor me wil doen. Verder bestond de middag eigenlijk uit werken, even rusten, werken, even rusten....

Sinds een tijdje ben ik me een beetje aan het verdiepen in astrologie. Via Irene heb ik hierover ook een leuke app gedownload - Co-Star. Vandaag was het een hele typerende quote voor Proud2Bme: 'A little bit of vanity isn't a bit thing.' Een beetje trots mag je dus zeker op jezelf zijn. Persoonlijk vind ik het best moeilijk om te vertellen dat ik ergens trots op ben. Maar als ik kijk naar afgelopen dagen dan kan ik zeggen dat ik behoorlijk trots ben op mijn lichaam. Ondanks dat ik astma heb en nog niet van mijn eetstoornis af ben, heeft m'n lichaam er wel voor gezorgd dat ik al snel van de kortademigheid af was en elke dag iets meer opknap. Waar ben jij een beetje trots op?

 

Dinsdag 

Dinsdag, studiedag! Er stond een zeer lange studiedag op de planning. Ik volg de deeltijdopleiding Social Work en vandaag zijn we met een nieuw blok gestart. Om 08:45 uur kroop ik achter mijn laptop en om 18:00 uur sloot ik af. Wat een vol hoofd...!

Gelukkig hadden we af en toe even pauze en kon ik mijn huis weer even swifferen en ben ik een korte wandeling gaan maken. Mijn coronaklachten zijn zo goed als over, dus met niemand om me heen durfde ik toch even het zonnetje te proeven. De avond is niet zo spectaculair meer geworden. Een warme douche en Paradise Hotel kijken was prima ;). 

Woensdag 

Na bijna een week in quarantaine te zitten, begin ik me toch wat eenzamer te voelen. Als je m'n vorige photo blogs hebt gelezen dan weet je dat ik graag op pad ben en onder de mensen. De ochtend begon dan ook met wat tranen. Opeens kwam het gemis van mijn vader weer om de hoek kijken. 

De rest van de dag bestond weer uit thuis werken. In de middag had ik nog een Teams-vergadering met mijn leidinggevende, dus gelukkig toch nog iemand gezien (al is het via een beeldscherm). Ook heb ik nog wat uurtjes aan mijn studie besteed. Dat is dan wel het voordeel van binnen moeten blijven, ik heb alle tijd voor mijn studie ;).

Eind van de middag kreeg ik opeens een berichtje van een vriend ''Zie je het zitten om buiten een wandelingetje te maken straks?'' Dat klonk als muziek in mijn oren! Lekker in de buitenlucht en enige afstand van elkaar moet toch veilig genoeg zijn. Morgen mag ik officieel ook weer uit quarantaine, dus het voelde goed genoeg om even met hem langs de haven te wandelen. 

Donderdag

Yeah, vandaag mocht ik uit quarantaine! Helaas stond ik eigenlijk slechter op dan gisteren. Weer die hoofdpijn en dat vele hoesten.... Vandaag heb ik me dan nog maar een dagje opgesloten in m'n huis. In de middag viel er een envelop op de deurmat en die maakte mijn dag helemaal goed. Een superlieve kaart van het Proudteam! Het was een beterschapswens, maar tegelijkertijd ook een bedankje voor mijn 7 jaar inzet bij Proud. Ongelooflijk dat ik mij alweer zeven jaar mag inzetten voor jullie. Ik doe het nog altijd met veel liefde en plezier! 

 Vrijdag

Yes, vanochtend stond ik vol frisse moed op om weer - sinds mijn herstel van corona - een lesje BRN in de sportschool te gaan volgen. Helaas pakte dit anders uit dan gehoopt. Mijn lichaam moet blijkbaar toch rustiger opbouwen. Na ongeveer drie nummers ben ik uit de les gestapt, alles draaide rondom me heen. Ik heb nu met de sportinstructeurs afgesproken dat ik ga kijken wat haalbaar is en zal een tandje terug moeten nemen. Dit doet me eerlijk gezegd behoorlijk veel verdriet. Niet alleen voor mijn eetstoornis sport ik graag, maar ik geniet ook echt van de gezelligheid. Daarnaast is mijn astma er bijna door genezen, dus in dat opzicht is sporten ook heel goed voor mijn gezondheid. Maar ja, er is geen keuze... Stap voor stap word ik vast en zeker weer de oude!

In de middag en avond ben ik niet veel verder dan de keukentafel en de bank geweest. Nog wat gewerkt voor mijn andere werk, weer aan een studieopdracht gezeten en Married at First Sight gekeken. 

 

Zaterdag 

Een nieuwe dag, een nieuwe poging! Vanochtend ging ik vol goede moed, maar toch met een beetje zenuwen naar de sportschool. Zou het nu wel lukken? Na een uurtje spinning kon ik blij verrast zeggen dat het veel beter ging dan gisteren! Met een warme douche en nog veel kletsplezier op de sportschool vloog de ochtend voorbij. Ook ben ik nog langs een vriendin geweest om een kaartje van alle fietsers (van onze sportschool) te brengen. Ze is al een maand lang aan het herstellen van corona en het einde is nog niet in zicht. Zo heftig!

In de middag heb ik allerlei klusjes in huis gedaan en ben ik weer langs de begraafplaats geweest. Gisteren was het ook de Internationale Dag Tegen Kanker. Zowel mijn moeder als ik hadden het vandaag zwaar. Het is bijna 17 maanden geleden dat mijn vader is overleden, maar het voelt nog steeds als de dag van gisteren. De dood is zoiets onwerkelijks, iets ontastbaars. Waar zou je nu zijn, pap? We missen je heel erg veel! Dagelijks denk ik aan hem en wat zou het leuk zijn geweest als hij Ronja - mijn katje - had gekend. Of wat zou het leuk geweest zijn als hij hoorde dat mijn nieuwe studie zo bevalt. Ergens hoop ik dat hij me beschermt en met me meekijkt. 

Zondag 

De laatste dag van de week levert ook niet veel spannends op. Vanochtend had ik opnieuw last van duizeligheid, dus ben op m'n gemakje opgestaan en daarna achter de laptop voor Proud gekropen. In de middag heb ik ook nog even met de SEH overlegd, omdat ik zeker wilde weten of dit geen kwaad kon. De arts stelde me (telefonisch) gerust dat duizeligheid inderdaad nog een klacht van het coronavirus kan zijn. De dag dus maar rustig voortgezet en af en toe met Ronja geknuffeld en gespeeld.

Hopelijk vond je het ondanks mijn quarantaine leuk en inspirerend om mijn weekje te zien.Ik wens je heel veel beterschap toe als je momenteel ook corona hebt! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lenty - Maandag 7 februari 2022 19:12
Wat een eerlijke fijne blog.
Herkenbaar wat voor invloed corona heeft.
Hoe gaat het nu met je ?
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 7 februari 2022 20:20
Hee Lenty,

Bedankt voor je fijne reactie! Elke dag gaat het een stukje beter, dus ik kijk positief vooruit!

Liefs,
Marli
Sewy - Maandag 7 februari 2022 19:19
Fijn te lezen en foto's te zien. Altijd leuk om mee te kijken. Maar joh, wat heftig allemaal... beterschap. Rustig aan... zeker met je astma en nasleep van Covid-infectie. Snap dat je het liefst gelijk gaat sporten maar misschien toch nog maar even wachten? Van de warmte in de kou en terug de warmte in zal je ook niet veel goeds doen. Zoveel uitlokkers van astma zijn er, naast de virusinfectie.

En sterkte, ik begrijp dat je je vader erg mist. Mooie foto. Fijn hem zo in de buurt te hebben ook al voelt dat waarschijnlijk niet zo. Ik zal een kaarsje branden voor je vader. Nogmaals, sterkte.

Liefs, Sewy
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 7 februari 2022 20:22
Hee Sewy,

Bedankt voor je fijne reactie en lieve woorden! Ik zal inderdaad even rustig moeten opbouwen en niet te hard van stapel moeten lopen....

Wat mooi dat je een kaarsje voor mijn vader wil branden. Dat waardeer ik ontzettend. In mijn hart is hij elke dag bij me, maar soms voelt het inderdaad ver weg.

Liefs,
Marli
Karin - Maandag 7 februari 2022 19:40
Jeetje wat heftig allemaal. Ik had zelf 2 jaar geleden corona, tijdens de eerste golf. Ik heb zelf ook ernstig astma en, nu 2 jaar later, zijn mijn longen nog steeds niet hersteld. Volledig gevaccineerd + booster en daarna geen corona meer gehad, maar toch blijf ik veel meer hoesten en klachten hebben dan daarvoor. Ook meer en andere medicatie moeten nemen. Zo lastig allemaal! Het is echt slopend.

Fijn dat je wat lief voor jezelf kon zijn en wat rusitg aan kon doen.
En sterkte met je lieve vader, in gedachten kun je altijd even dichtbij hem zijn!
Heel veel sterkte!
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 7 februari 2022 20:24
Hee Karin,

Poeh, dan heb je al een lange weg afgelegd na je herstel van corona. Ik hoop voor je mee dat uiteindelijk alles weer wordt zoals het vóór corona bij je was. We blijven sterk!

Mijn vader is inderdaad vaak in mijn gedachte en dat zal voor altijd blijven. Lief dat je hierbij stilstaat in je reactie.

Liefs,
Marli
S* - Maandag 7 februari 2022 20:16
Lastige tijd geweest zo te lezen. Fijn dat het beter gaat. Ik lees in je blog dat je best snel weer het optimale van je lichaam vraagt. Hoe kijk je nu aan tegen je behoefte aan sport en bewegen. ‘Niet alleen voor mijn eetstoornis sport ik graag, maar ik geniet ook echt van de gezelligheid.’ Vind ik best een tricky uitspraak namelijk. Dat impliceert voor mij dat je in eerste instantie sport voor je eetstoornis en de rest welkome bijzaken zijn.
Patro - Maandag 7 februari 2022 20:28
dat laatste dacht ik ook. Hoop dat je daar nog stapjes in durft te zetten, Marli
Marli - redactie Proud2Bme - Maandag 7 februari 2022 20:29
Hee S,

Bedankt voor je reactie en scherpe vraag. Je hebt helemaal gelijk dat ik eind vorige week eigenlijk al het optimale van mijn lichaam vroeg. Dat was zeker weer een leerpunt voor mij en de afgelopen dagen heb ik het rustiger gehouden.
Verder denk ik dat voor nu ik mijn uitspraak had moeten omdraaien. De gezelligheid van de sportschool staat bij mij bovenaan, maar het voelt ook nog steeds goed om te bewegen. De scheidslijn vind ik ook erg moeilijk te bepalen. Vroeger toen was het sowieso nog erger en nog strenger en moest ik van mezelf door weer en wind bewegen. Nu kan ik mezelf wel op de juiste momenten (meestal) terugfluiten, maar ergens zit er wel een stemmetje die liever had gehad dat ik die dag had gesport. Misschien herken(de) je dit ook?

Liefs,
Marli
S* - Dinsdag 8 februari 2022 21:06
Ik herken het niet, sport en beweging. Niet als compensatie of als vergoelijking om mezelf eten toe te staan. Wellicht had je het om moeten draaien, rationeel en achteraf gezien. Ik denk dat de meeste waarheid ligt in het onbewuste en onvoorbedachte. Dat geeft ook helemaal niet. Ik denk zeker dat het een leer-en herstelproces is waarbij verandering pas mogelijk is vanuit het bewustzijn waar het schuurt en wringt. Ik hoop oprecht dat je daarin steeds eerder eerlijk naar jezelf durft te zijn. Ik ken je verder niet, krijg flarden mee van je dagelijks leven. Wat ik wel zie echter is veel beweging. Wat is dan veel? Goede vraag. Denk dat enkel jij dat kunt bepalen. Jij. Niet de eetstoornis, niet de schuldgevoelens en niet de angst.
A - Woensdag 9 februari 2022 04:34
Mooie comment! ❤️
britneyangel - Maandag 7 februari 2022 21:48
leuke kaart met die vlinder! vervelend dat het niet helemaal ging met het sporten, erg balen dan voor je, gelukkig ging het de volgende dag beter! ik snap wel dat je vader erg mist, sterkte ermee marli.

ik had ook last van duizeligheid en bij mij kwam het door de evenwicht, ik weet niet of het helemaal over is, ik hoop het! leuk blog verder.
V - Dinsdag 8 februari 2022 00:01
Hey lieve Marli,

Wat een eerlijke blog. Wel moet ik zeggen dat ik het stukje sporten wel een tricky vind. Weetje ieder lichaam is anders, maar ik vraag mij af of het een goed idee was om meteen nadat je uit quarantaine mocht een dansles in te duiken (waarin je merkte dat het niet ging) en je de dag erna een spinnings uur pakte? Ik vraag mij af welke boodschap je hiermee wilt afgeven? Je gunt jezelf hierin ook geen rustdag dus mij rijst de vraag in hoeverre het uurtje spinning ES was? Ik moet zeggen dat ik het eerlijk gezegd ook best triggerend vind om te lezen. Ik geloof namelijk niet dat jou lichaam oppersterk is en wel meteeen 2 dagen achter elkaar een workout aan kan nadat je COVID hebt gehad. Maar ik kan het mis hebben?.

Liefs
I - Dinsdag 8 februari 2022 12:09
he hoi, ik herken me erg in jouw reactie. Mooi verwoord ook. Het triggerde mij ook erg en vond het niet echt een gezonde helpende blog. Hoe was dat voor jou?
Juud - Dinsdag 8 februari 2022 13:37
Vind het ook niet zo super motiverende blog. Beetje eetgestoord wel .helaas
Misschien moet je wat liever voor jouw lichaam zijn.
Baby - Dinsdag 8 februari 2022 15:03
He Juud, vond ik ook. Hoop dat de andere redactieleden dit in de gaten gaan houden en event. ingrijpen als het zo door gaat. Ik lees hierboven dat niemand het echt helpend vind. Echt jammer he
Saar - Dinsdag 8 februari 2022 13:47
Sorry Marli, echt niet onaardig bedoeld maar deze blog triggert mij ook.
Of het nou vanuit eetstoornis of een andere (dwangmatige) reden is, maar gelijk zoveel gaan sporten nadat je ziek bent geweest en zoveel van jezelf vragen is eigenlijk echt een ongezond voorbeeld.... Misschien ook wel goed om te lezen hoe het kan als je nog niet zo gezond bezig bent... want ook na een griepje of een drukke werkweek moet je voorzichtig zijn met je lichaam
Daniël - redactie Proud2Bme - Dinsdag 8 februari 2022 15:55
Wat goed dat jullie dit open delen en je bezorgdheid uiten in de reacties.

Hebben jullie de reactie van Marli hierboven al gelezen? Zij geeft daarin zelf ook aan dat het een leerpunt voor haar is geweest om weer rustiger aan te doen.

Voor wie het triggerend vindt, is het misschien goed om na te gaan waarom dit voor jou een moeilijk onderwerp is. Voel je vrij om hierover te delen op het forum of in de chats, of bijv met je therapeut (als je in behandeling bent).

Lieve groet - en sterkte waar nodig, Daniël
C - Dinsdag 8 februari 2022 16:33
thanks voor je reactie. Het heeft verder geen invloed hoe ik mijn leven indeel en omga met eten/bewegen, maar ik zie het meer als 'onveilig' in de zin dat jullie best steunend/helpend maar soms ook wel streng zijn in wat we mogen delen in ons dagboekje en zie bij Marli best dat ze nog vast zit in haar es. Ik vraag me dus wel af hoe jullie het zien dat zij werkt voor Proud. Ik wil haar niet afvallen/bekritiseren, maar als zoveel mensen het triggerend vinden, vraag ik me af hoe jullie daar in staan. Ik vind het niet heel goed dat je de vraag alleen terug speelt naar de mensen die hier komen voor steun.
Maartje - Dinsdag 8 februari 2022 23:50
Hoi Daniël, ik begrijp wat je bedoelt maar ik ben het er toch niet mee eens. Marli heeft een heel mooie blog geschreven. Ik vind het zelf niet erg dat daar dan ook es-gerelateerde dingen in staan die niet goed gegaan zijn in een week. Ik vind dat in deze blog niet duidelijk genoeg naar voren komt dat dit ongezond gedrag is, en dat haar reactie dit eigenlijk versterkt. En dan specifiek het stukje over dat ze het anders had moeten formuleren, wat dat is niet het punt. Ik heb in therapie moeten leren dat dit gedrag ongezond is, daarom denk ik dat het belangrijk is om dat te benadrukken bij een blog. Het is namelijk een blog van een redactielid! Nu is dit soort van een voorbeeld, maar ook juist van hoe je dingen niet zou willen doen, maar dit staat er niet bij. Ik ben het dan ook met C eens.
Anne - Woensdag 9 februari 2022 06:14
Ik begrijp dit niet goed.
Als je voor Proud2bme wilt werken, zelfs als vrijwilliger moet je immers volledig hersteld zijn.(Dit moet toch zowel lichamelijk als mentaal.zijn?)
Dan zou dit toch in pricipe helemaal niet kunnen?
Graag uitleg.

Daniël -redactie Proud2Bme - Woensdag 9 februari 2022 10:18
Begrijpelijke vraag. Om vrijwilliger of medewerker te worden bij Proud2Bme is hersteld zijn inderdaad een voorwaarde. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er een terugval kan komen. Er bestaan in het leven immers geen garanties dat een eetstoornis je nooit kan overkomen: zo’n zekerheid is er niet als je voorheen nooit een eetstoornis gehad hebt, niet als je mentaal en fysiek fit en sterk bent en ook niet als je er ooit al van bent hersteld.

Je kiest niet voor een eetstoornis en je kiest ook niet voor een terugval. Het is natuurlijk wel heel belangrijk hoe je ermee omgaat, dat je hebt geleerd van je eerdere herstel. Marli neemt ons in deze plog mee in de twijfels die dat voor haar persoonlijk met zich meebrengt. In haar geval heeft sporten duidelijke voordelen (voor haar astma) én valkuilen en ze zoekt op dit moment weer naar een gezonde balans. Daarbij bleek dit niet de gezonde keuze. En toen was er even geen keuze meer, want haar lichaam maakte het meer dan duidelijk duidelijk: dit gaat niet, dit is niet gezond, je moet nú stoppen...

Lieve allemaal, dit soort keuzes, dit soort vergissingen, ze horen allemaal bij het leven, bij herstel en bij de periode na herstel. Het zijn reminders om de signalen van je lichaam serieus te nemen, om altijd alert te blijven op de valkuilen van een eetstoornis – zeker ook tijdens een terugval.

We hebben ervoor gekozen om dit niet weg te stoppen maar (ook) hier open en eerlijk over te delen met jullie. Maar jullie opmerkingen erover helpen ons zeker ook weer om hier nog eens extra bij stil te staan, te overleggen en er een volgende keer allicht nog iets voorzichtiger mee om te springen. Zo had in dit blog inderdaad duidelijker verwoord kunnen worden dat dit geen gezonde keuze was en welke les Marli hieruit heeft getrokken. Daar zullen we beter op gaan letten. Bedankt voor jullie opmerkingen!

Lieve groet, Daniël
C - Woensdag 9 februari 2022 12:19
Hoi Daniel, dank voor je reactie op onze berichten. Hoop idd dat jullie Marli goed ondersteunen en serieus nemen en niet mee gaan in haar es en haar meer rust gunnen. Eh... nou ja, zij zichzelf en de volgende keer idd een ander soort blog posten. Deze contrasteert nl heel erg met die van Irene, Lonneke en Daphne.
Lost girl - Dinsdag 8 februari 2022 16:47
Hey Marli,

Het lijkt me best heftig om deze reacties te lezen. Als ik voor mezelf spreek is het eerste gevoel bezorgdheid. Niet dat je dit niet had mogen schrijven of dat je iets fout doet, maar vooral dat je gevecht met de eetstoornis zo zichtbaar is. En dat het zo diep zit dat je het blijkbaar ook zelf niet gelijk herkent. Daarnaast gebeurt er veel in je leven wat energie vraagt en waar de emoties nog wel een tijd de overhand zullen nemen. Blijkbaar herkennen mensen zich in jou strijd en lees ik dat schrijvers hierboven je vooral veel geduld, zorg en liefde voor jezelf gunnen. Het liefst je misschien even een knuffel geven. Dat de aandacht die jij aan anderen geeft van ons uit ook bij jou terug mag komen.
Cliché, maar zorg zo goed mogelijk voor jezelf.

Warme knuffel,
Lost girl
Fiona - Dinsdag 8 februari 2022 17:25
Helemaal eens met Lost Girl.

Ik denk trouwens dat een blog waarin iemand eerlijk aangeeft bepaald gedrag deels vanuit een eetstoornis te stellen, wel helpen kan zijn en niet per se hoeft te triggeren. Net als Lost Girl, voel ik namelijk bezorgdheid naar Marli toe en zou ik haar graag een knuffel geven en aanmoedigen om die laatste stukjes van zich af te schudden. Ik heb zelf al jaren geen eetstoornis meer, maar als ik deze blog destijds gelezen had, had ik dat gevoel naar Marli toe kunnen omdraaien naar mezelf.
Want het is zo gemakkelijk om het te zien als het over iemand anders dan jezelf gaat: Marli mag zichzelf en haar lichaam toch echt wat meer rust gunnen... Kan je zo dan ook niet wat meer naar jezelf gaan kijken? Het is duidelijk dat deze blog iets losmaakt, en het is altijd goed en helpend om even te zoeken wat dat precies betekent voor jou en hoe dit komt.

Daarnaast vind ik het ook gewoon jammer dat er hierboven veel lezers zo focussen op dat ene stukje. Zeker in een blog waarin de schrijfster zo mooi over haar overleden vader schrijft. Wat liever en milder zijn, voor elkaar en jezelf, kom op :)

Marli, bedankt dat je ons zo eerlijk een inkijkje geeft in je leven!
Myrthe - Dinsdag 8 februari 2022 17:56
Even iets heel anders, maar wat een super schattige knuffel heb jij!! Doet me denken aan mijn lievelingsknuffel en het maakt me helemaal blij haha :)
Marli - redactie Proud2Bme - Dinsdag 8 februari 2022 18:30
Lieve allemaal,

Goed om al jullie reacties te lezen. Natuurlijk laat het me niet koud en zet het me aan het denken. Wel wil ik jullie laten weten dat mijn intenties nooit verkeerd zijn geweest en ik jullie zeker niet wil triggeren met mijn kijkje in mijn leven. Hopelijk begrijpen jullie dat ook.

Myrthe, ontzettend leuk om je compliment over mijn geboorteknuffel te lezen! Ik zal het aan haar doorgeven, hahaha.

Liefs,
Marli
A - Woensdag 9 februari 2022 04:40
"Niet alleen voor mijn eetstoornis sport ik graag, maar ik geniet ook echt van de gezelligheid. (...) Maar ja, er is geen keuze..." Wat bedoelde je hiermee Marli? Ik snap 'm niet helemaal
Anne - Woensdag 9 februari 2022 07:43
Ik herken mij in het gemis van je vader.
Ik denk ook elke dag aan mijn moeder en vraag mij af of ze denkt dat ik het wel goed doe, zo zonder haar.
Het hoort bij het leven, je ouders vroeg of laat te moeten verliezen,, maar het valt ZO niet mee!.
Toch, Liefde kent geen grenzen en Liefde overwint alles.

Ik begrijp dat je weer wilde gaan sporten en in het gareel komen. Dingen doen die vertrouwd zijn,mensen zien.
Het kan best moeilijk zijn om te weten wat je zoal aan kan als je ziek bent geweest. Ik wil zelf ook zo snel mogelijk mijn gewone dingen oppakken en ik denk dat veel mensen dat hebben.
We moeten uiteindelijk zelf ervaren en leren hoe we het beste met ons lichaam en (en geest) om moeten/kunnen gaan om ons goed te voelen.Misschien heb je ook tijdens je ziekte positieve dingen ervaren en tijdens het rustig aan doen?
Ik heb dat zelf wel. Eerst vind ik het moeilijk om dingen anders te moeten doen, maar later vind ik juist hele mooie momenten in de rust van het niet kunnen of moeten wat ik gewend ben, waar ik later ook veel aan heb.
Was het niet angstig, de corona met je astma erbij?
V - Woensdag 9 februari 2022 11:02
Lieve mensen,

Misschien is het goed dat we het onderwerp nu laten rusten. Zowel Daniël als Marli hebben naar mijn idee goed antwoord gegeven op de kritische vragen die gesteld zijn. Er is aangegeven dat dit een leerpunt is en dat dit in de toekomst nog beter bekeken zal worden. ik denk dat dat genoeg is. Nadat ik mijn reactie geplaatst heb, heb ik ook nog nagedacht over de blog en ik denk dat het eigenlijk heel mens eigen is om af en toe teveel van je lichaam te vragen. Het ligt nu onder een vergrootglas omdat Marli redactielid is en een ES heeft (gehad). Maar als ik naar mijn omgeving kijk zijn vriendinnen ook wel eens de mist in gegaan op het gebied van overtrainen. En zij hebben geen ES. Wat ik hiermee wil zeggen is dat de mist in gaan menselijk is en dat Marli nu toevallig redactielid is niet ervoor zou moeten zorgen dat haar mis inschatting onder een vergrootglas gelegd hoeft te worden. We zijn ten slotte allemaal mensen :)

Liefs Vic