De week van Lonneke - photo blog 43

 

Voor mezelf zorgen: waar dat een lange tijd een ware worsteling was, werd het in de loop van de tijd een stuk vanzelfsprekender. Maar, ook zonder eetstoornis kunnen er gewoontes insluipen die niet altijd helpend zijn. En is het af en toe nodig om eens te reflecteren: helpt het nog wel wat ik doe? Nou, daar ga ik as we speak doorheen. Iets met te weinig pauzes nemen, meer stil mogen staan bij mijn grenzen en even een andere aanpak bedenken. Hoe? Dat weet ik nog niet helemaal precies, maar in deze plog maak ik een begin.

 

Zaterdag

Mijn vriend en ik zijn allebei best ziek geweest vorige week. Het gaat gelukkig alweer een stuk beter, maar nu we weekend hebben, nemen we het er van. We blijven lekker lang in bed liggen en pakken er een kopje koffie, ons nieuwe massagekussen en een spelletje bij. Ik ben weer helemaal hooked aan Graveyard Keeper.

In de middag pakken we de bus naar mijn vriends moeder, waar we 's avonds mee-eten terwijl ik een avond voor Proud werk.

Zondag

Weer een rustige ochtend, maar ook vandaag vinden we dat helemaal prima. In de middag pakken mijn vriend en ik de bus naar mijn moeder. Ze is morgen jarig en samen met mijn zusje, haar man en mijn nichtje eten we gezellig samen. 

 

Maandag

Ik voel me gelukkig wel weer fit genoeg om weer een sportlesje mee te pakken, maar de rest van de middag doe ik lekker rustig aan. Ik neem een stoombadje en werk nog wat huishoudelijke taakjes weg.

's Avonds pak ik Graveyard Keeper er weer bij en ook Fiep vindt het allemaal mooi.

Dinsdag

Kijk eens hoe gezellig!

 

We kijken zo blij want we namen een superleuke video op. Ik ga er nog niet te veel over verklappen, maar we zitten al aardig in de kerstsferen!

En mijn naam? Ja, bijna goed.

Woensdag

Dit ziet eruit als een martelwerktuig en de eerste paar minuten is het dat ook wel. Onder het motto 'wat meer ontspannen en dieper ademhalen': op een spijkermat móet je wel ontspannen. Mijn vriend kan er met gemak al tien minuten op liggen, waar ik amper door de eerste paar minuten kom, maar wel een heel goede manier om echt te leren buik-ademhalen.

 

Vandaag werk ik voor het eerst 'onafgebroken' voor Proud2Bme op de woensdag. Tot een week geleden had ik twee chatavonden, maar dankzij de komst van Anne werk ik nu alleen nog op de donderdagavond en plak ik mijn woensdagavonduurtjes vast aan de middag. De nadruk ligt vandaag, en eigenlijk de komende tijd sowieso, echt even op het vinden van een fijne routine, het herinrichten van een fijne (ergonomische) werkplek en genoeg pauzes nemen. Eigenlijk even wat meer voor mezelf zorgen. Dat schiet er weleens bij in. En nu ik ook weer wat meer aan het gamen ben, word ik weer helemaal enthousiast van alle toffe toetsenborden en pc-accessoires die er zijn. Helemaal zin om weer een lekker plekje te creëren. Mét laptop sta-standaard en kekke game-kleurtjes.

 

Donderdag

Playlistje aan en ook het 'borrelbord' wordt maar weer in het leven geroepen.

Vrijdag

Twee weken geleden heb ik me spontaan aangemeld bij een website voor mensen die op zoek zijn naar wat meer contacten. Dat klinkt ergens best beschamend, vreemd, maar toch heb ik het gedaan.

Ik heb best wat vrienden en fijne mensen om me heen, maar de meeste vrienden die ik heb, ken ik via mijn vriend. Veel oudere contacten zijn verwaterd of we zijn uit elkaar gegroeid - ook door mijn eetstoornis jaren geleden - en dat vind ik nu best jammer. Ik heb niet echt uitgesproken hobby's of sporten die ik graag doe en mijn leven is zo'n routine dat ik niet echt op plekken kom waar ik snel mensen leer kennen die ik nog niet ken. Best lastig om nieuwe vrienden te maken als je (bijna) 30 bent! Daarom een poging om wat meer mensen te leren kennen. Waarom ik het hier deel? Om jou te laten zien dat het niet iets is om je voor te schamen om toe te geven dat je behoefte hebt aan iets anders of iets mist. Zo kwam ik erachter dat ik zeker niet de enige ben; ik kwam al snel in een appgroepje met 10 andere meiden terecht. Vanavond heb ik met hen afgesproken in een stad in de buurt om wat te drinken. Heel gezellig!

De les die ik meeneem uit deze week is dat ik echt wat bewuster stil mag staan bij het stukje zelfzorg: hoe kan ik het zo fijn en makkelijk mogelijk voor mezelf maken? Hoe vraag ik iets minder van mezelf en hoe zorg ik ervoor dat het wat meer oké voelt om (langer) pauze te nemen, om niet continu door te moeten gaan. Wat meer lol te hebben in wat ik doe. Hoe pak jij dat aan? En wat neem jij mee uit de afgelopen week? Oh ja, en ik houd me ook aanbevolen voor meer cozy games, haha. Iemand ervaring met Stardew Valley?

Liefs en zorg goed voor jezelf. Dat kun je altijd gebruiken.

x Loneke. (;))


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Maandag 14 november 2022 20:33
Mag ik vragen bij welke site je je hebt aangemeld? Ik ben ook naar zoiets op zoek, maar ben tot nu toe alleen ergens geweest waarbij de deelnemers toch wel een sociale achterstand hadden en dat was geen match voor mij
Lize - Maandag 14 november 2022 20:53
Leuk om je week mee weer te lezen Lonneke. Ik vind het superfijn dat je eerlijk schrijft over dat je wel wat meer contacten zou willen. En dat je stappen onderneemt om die ook te krijgen! Je helpt mij daar echt mee. Ik hoop dat je vindt wat je zoekt. :)

Liefs!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 november 2022 11:51
Bedankt voor je lieve reactie Lize, dat hoop ik ook voor jou! x
Shelly - Maandag 14 november 2022 21:06
Wat fijn Lonneke..ben ik ook mee bezig. Is het via nmlk?
Esmee - Maandag 14 november 2022 21:19
Fijne week gewenst lieve Lonneke, en zorg goed voor jezelf ♡
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 november 2022 11:51
Dankjewel lieve Esmee, jij ook! ♥
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 november 2022 11:51
Dankjewel lieve Esmee, jij ook! ♥
britneyangel - Maandag 14 november 2022 21:57
ik ben ook wel benieuwd op welke site je je hebt aangemeld voor contacten! leuke plog met leuke fotos
Lotte - Dinsdag 15 november 2022 07:27
Ik heb ervaring met Stardew Valley en vind het zelf een heel fijn spel! Je hebt je eigen veilige huisje/boerderijtje om op te knappen en te onderhouden, je kunt vrienden worden met de dorpsbewoners en er zijn allemaal quests en missies. Het is een heel fijn 'veilig eigen wereldje' om je in terug te trekken naar mijn mening. Kan het dus zeker aanraden als je daarnaar op zoek bent!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 november 2022 11:51
Bedankt voor je berichtje! Klinkt heerlijk, haha! Het ziet er alleen al zo fijn uit!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 15 november 2022 11:50
Hey lieve allemaal,

wat bijzonder hoeveel mensen iets soortgelijks zoeken! Er zijn veel platforms en app heb ik inmiddels geleerd, maar ik heb zelf een account aangemaakt bij Vriendinnenonline. Let op; dit is wel betaald. Verder zou je ook kunnen kijken bij Nieuwemensenlerenkennen, join us en Badoo heeft een 'Bff' functie. :)

x
M. - Dinsdag 15 november 2022 12:57
Bumble BFF zou ook een optie kunnen zijn. Of bijvoorbeeld Vegadates – daar heb ik persoonlijk goede ervaringen mee; je hoeft daar niet te swipen maar kunt filteren op mensen die ook vriendschap zoeken:)