De week van Lonneke - photo blog 39

 

Het was een heerlijke week, veel gelachen, fijne momenten, veel herinneringen, maar ook vol afscheid nemen. En afscheid nemen is nooit leuk. Ik ben daarnaast toch ook vooral dankbaar en blij voor alle momenten die eraan vooraf zijn gegaan. Het één sluit het ander niet uit: smile because it happened.

Zaterdag

Rustig opstarten, ontbijtje, laptop open... Tijd om onze vakantie écht rond te maken. Het was wat gepuzzel, aangezien mijn vriend in september een nieuwe opleiding begint en we deze glad waren vergeten toen we onze vakanties doorgaven. Maar inmiddels staat alles weer op de rit en kunnen we echt gaan plannen (en ernaar toeleven). We volgden al maanden een camping op Instagram waar we graag naartoe willen - en die staat inmiddels vast. 

Daarna heb ik kort geschilderd. Ik ben hier sinds een tijdje weer mee begonnen en pff, wat is het moeilijk om ergens mee te beginnen als je er niet (meer) goed in bent. Gewoon verdragen, vertel ik mezelf. Je mag ook gewoon lekker knoeien zonder dat er iets uit hoeft te komen, gewoon omdat je dat leuk vindt. Oh ja, en even nieuwe schilderstape kopen die het papier niet helemaal stuktrekt. 

Tijd om me klaar te maken, want er staat een middagvullend feestje op het programma. Dat klaarmaken gaat nu gelukkig heel snel: mijn haar hoef ik niet meer te doen. Afgelopen weken heb ik - na lang nadenken toch impulsief - besloten om alles eraf te halen. Inmiddels ben ik er zelf al wel aan gewend, en de mensen om me heen ook. Maar toch vind ik het wel spannend om mensen 'voor het eerst weer' te zien. De waarom komt binnenkort in een blogje online, mocht je daar nieuwsgierig naar zijn en het leuk vinden om dat te lezen. :) 

Het was een prachtig feestje en we bleven zelfs langer dan we hadden verwacht. Het was ook zo lekker warm, de hele avond buiten zitten vond ik heerlijk. Aan het einde van de avond kroop er zelfs nog een egeltje door de tuin. En ja, ik reed in het donker ook zelf weer terug naar huis. 

Zondag

"Komen jullie spelletjes spelen?", vroeg een vriend vannochtend. Uhhh, ja! Nog steeds voel ik me vrij ongemakkelijk achter het stuur, maar we blijven het doen. Het inparkeren gaf me wat kriebels, hij woont in een klein en smal straatje. Dus ik reed wat verder weg, om 'm daar neer te zetten. In één keer best goed in het vak, vond ik zelf. Soms moet je jezelf even een schouderklopje geven. 

Later in de middag reden we naar de moeder van mijn vriend. Ze had heerlijk voor ons gekookt en na het eten haalden we samen een ijsje. 

Daarnaast was het vandaag ook vaderdag. Voor veel mensen hier een beladen dag. Mensen die geen vader hebben, hun vader missen om wat voor reden dan ook - het is niet voor iedereen een makkelijke dag. Ik weet niet zo goed wat ik hoop voor jou, want ik weet ook dat ik dat verdriet, die gevoelens, niet weg kan nemen, maar ik hoop dat je de dag oké door bent gekomen. Dat hij snel voorbijging en je vanuit je omgeving liefde en warmte hebt ervaren. Dat gun ik je in ieder geval. ♥

Maandag

Vrije dagen: normaal vind ik ze heerlijk. De laatste weken (maanden misschien al) ben ik alleen extreem moe. Ik slaap overdag en ben amper vooruit te branden, zeker als ik alleen ben. Ik kijk wat er vandaag haalbaar is, kook tussendoor wat eten en de dieren houden me gelukkig prima gezelschap.

's Avonds kook ik nog wat meer en na het eten fietsen mijn vriend en ik met een andere vriend naar de heide om nachtzwaluwen te spotten. Ze vliegen als een soort papieren vliegtuigjes, zo leuk om te zien! Ook spotten we nog wat hertjes, dat is wel echt de mazzel van dicht bij de Veluwe wonen. 

Dinsdag

Niet naar Leiden vandaag, thuiswerken it is. Vergezeld van mijn lievelingssnoep van het moment gaat de dag zo voorbij.

 

Weer wat schilderen. Het voordeel van zo'n boekje is dat ik het niet weg kan gooien: gewoon accepteren en verdergaan. 

En de beloning van vanavond was toch wel deze lucht, zo prachtig! 

Woensdag

Wie mij een jaar geleden had verteld dat ik nu voor de lol om 7 uur 's ochtends zou gaan sporten, had ik voor gek verklaard. Wat kan er veel veranderen in een jaar tijd. Zeker met dit weer vind ik het heerlijk, de drukte en de warmte voor - en gelijk goed wakker.

Het sporten vond ik al vrij enthousiast en op het werken na komt er vandaag niets uit mijn handen. Prima excuus om wat meer te Simsen. Soms ook wel lastig aanvoelen vind ik: aan die moeheid toegeven, of juist iets ondernemen? 

 

Donderdag

Vandaag wel naar Leiden. Ik ben de deur nog niet uit of Sop heeft het wasrek al naar beneden getrokken. Dat wordt nog wat vandaag. 

Het is een dag vol afscheid. Onderweg hield ik het al bijna niet droog: mijn lievelingsradioprogramma stopt er mee. Vandaag was de laatste uitzending van Sanders Vriendenteam. Jeetje, dat luister ik inmiddels geloof ik al 2 jaar elke doordeweekse ochtend. Echt zo jammer dat het voorbij is.

Maar het grootste en meest ingrijpende afscheid is toch wel het weggaan van Daphne. Het was een gekke dag vond ik: de laatste keer insta-live met ons drieën, ter afsluiting, en het toeval wil dat er 's avonds een feest is georganiseerd door de Ursula.

 

Het was een prachtig feest, vol fijne mensen, lekker eten en heerlijke old-skool muziek. Vol warme herinneringen en fijne energie reed ik 's avonds weer terug naar huis, samen met Phoi Cai en Peggy. Zo leuk om bijna het hele team ook zo bij elkaar te zien en lekker bij te kletsen.

Vrijdag

Een ietwat kortere nacht, dus ietwat langer uitgeslapen. Snel douchen en aan het werk. Waar het gister warm en zonnig was, is het vandaag grijs en regenachtig. Stiekem vind ik dat best even een verademing. Fiep vindt het ook heerlijk, die ligt de hele dag lekker voor het raam te snoezelen.

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Proud2Bme (@proud2bmenl)

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van de week. Lieve Daph, we gaan je missen! Bedankt voor alle lieve woorden, wijze inzichten en onmisbare herinneringen. Lachen met tranen. Be Proud. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LotteS - Maandag 27 juni 2022 19:29
Gaaf Lonneke, het scheren van je haar! Ik heb dit afgelopen november -na veel nadenken-, toch ook impulsief gedaan! (De reden waarom was dan weer niet heel handig in mijn geval). Wel alleen maar positieve reacties gekregen! Ben jij met kolonisten ook altijd graag de oranje kleur?!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:17
Hee lieve Lotte,

hee, wat leuk om te horen! Nou ja, niet de reden, maar wel dat ik niet de enige ben, haha. Stoer! Fijn dat je uitsluitend positieve reacties hebt gekregen. En ook al was dat niet zo; uiteindelijk gaat het ook niemand iets aan. ;)

En ja, meestal wel! Jij ook? :D

x
Saskia - Maandag 27 juni 2022 19:44
Echt zo veel lekkere food foto’s in deze blog! Komt er nog een receptenblogje aan?
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:18
Hee Saskia,

hahah, goed gegokt! Ik ben met wat blogjes bezig, maar het kan nog even duren voordat je ze voorbij ziet komen. Sowieso komt de 'Favoriete recepten blog' van de maand deze week online!

x
Bettina - Maandag 27 juni 2022 19:47
Lieve Lonneke,
Wat heb jij een lef om je haar zo af te scheren, maar je bent en blijft een knappe vrouw: zeker weten!!!

En met mooie rode lippenstift helemaal, staat je zo goed!

Liefs
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:19
Hee lieve Bettina,

wat een lieve reactie, dankjewel! :D

x
Sanne - Maandag 27 juni 2022 19:58
Wat een lef dat je je haar hebt afgeschoren, vind dat zo cool! En het staat je ook nog eens goed.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:19
Hee Sanne,

dankjewel voor je lieve berichtje!

Fijne dag gewenst!
x
britneyangel - Maandag 27 juni 2022 21:24
wat een leuke blog weer met leuke fotos, fijn dat je gaat vertellen in een andere blog of video waarom je haren eraf gehaald hebt, ik wilde het al vragen maar durfde niet, ik ben reuze benieuwd! vervelend dat je wat meer moe bent, ik zou het in de gaten houden en anders naar de huisarts.
ik vind het ook erg jammer dat Daphne weg gaat!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:19
Hee Britney,

ja jammer, hè :(

Haha, nog even geduld, ik geloof dat de blog ergens in de loop van deze of volgende week verschijnt. :)

Liefs
Lisanne - Maandag 27 juni 2022 21:36
'Wat is het moeilijk om ergens mee te beginnen als je er niet (meer) goed in bent.' Heel herkenbaar voor mij. Je blog motiveert mij wel om toch mijn hobby's en sporten weer op te pakken. Het hoeft niet op mijn oude niveau te zijn. Als ik het maar leuk vind. Bedankt voor het delen!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 09:20
Heey Lisanne,

jammer dat je het herkent! Echt een worsteling kan dat ook zijn, hè? Fijn dat mijn plog je hierin wat motiveert. Take it easy, je mag ergens ook van genieten.

Liefs,
x
Malukah - Dinsdag 28 juni 2022 13:35
Waaaauw wat staat dat je gaaf!!!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 14:31
Haa wat lief, dank dank! :D
Idril - Dinsdag 28 juni 2022 15:13
Wat staat het je stoer!
Ik heb het allemaal moeten afscheren toen er een tumor uit m'n hoofd verwijderd moest worden.
Maar ik heb het daarna zo gehouden, omdat het ook wat had ter herinnering aan
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 15:47
Hee lieve Idril,

jeetje, ja dat is echt wel anders, denk ik? Dat die keuze voor jou gemaakt wordt? Stoer dat je het daarna zo hebt gehouden. (L)

x
Idril - Woensdag 29 juni 2022 14:06
Het was of een deel of helemaal. Dus ergens ook m'n eigen keuze
Ben benieuwd naar jouw verhaal erachter, zal de blog in de gaten houden♥
Malukah - Dinsdag 28 juni 2022 16:13
Ik vind het ook wel meer bij je passen deze look, ben je er zelf ook blij mee? En wat vind je vriend?
Zooo cooooooll!!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 28 juni 2022 16:37
Ah lief, thanks! Zelf is het met vlagen nog enorm wennen, maar ook heel bevrijdend!

En mijn vriend vindt het helemaal leuk (hij heeft zelfs geholpen). Dat is heel fijn, maar ik probeer daarnaast ook vooral zelf te kijken naar wat ik wil en daar mijn keuzes op te baseren. :)

Liefs!
Bram - Dinsdag 28 juni 2022 20:20
Ik vind het vooral fijn dat ze zich zo vrij en zeker voelt om zo iets te doen en zich er ook goed bij voelt!
Emily - Dinsdag 28 juni 2022 21:27
Hi Lonneke!
Holy moly guacamole, je nieuwe haar staat je ZÓ ontzettend goed! Je hebt echt een prachtig gezicht, en ik vind dat dit haar je mooie gezichtje accentueert :). Het autorijden vind ik ook echt een dingetje en heb zelf ook rijangst. Heb/ had jij dit ook of heb je hier misschien nog tips voor?

Groetjes!
Team Proud2Bme - Woensdag 29 juni 2022 07:55
Ahh, wat een lief bericht, dankjewel!

Hm, ik zit even te denken hoor. Ik probeer nu vooral veel te oefenen en mijn vriend gaat gelukkig mee (alleen durf ik nog niet). Verder geen tips, kan ze zelf ook nog wel gebruiken, haha

X
Dolphin - Dinsdag 28 juni 2022 21:49
Fijne blog om te lezen! Maar Lonneke, de sims is wel erg toevallig he, na mijn verhaal erover vorige week. Was ik je stiekeme inspiratiebron? :P
Team Proud2Bme - Woensdag 29 juni 2022 07:53
Hahaha, nou het kwam samen met een vriendin die er weer mee was begonnen, maar je hebt wel het zaadje geplant, haha!
F - Dinsdag 28 juni 2022 21:59
Jeetje Lon! Mijn dochter heeft haar haren er ook helemaal afgehaald en het staat haar, net als bij jou, ook supergoed. Ze werd direct gevraagd voor een fotoshoot voor een magazine, erg leuk. Toch hoopt mam stiekem .... haha!
Team Proud2Bme - Woensdag 29 juni 2022 07:53
Ah wat gaaf!!