De week van Lonneke - photo blog 31

 

Appels, taart, geld, lekker eten, kittens natuurlijk en vooral veel herfst. Dat is, in a nutshell, mijn week. Samen met Irene neem ik een podcast op (die niet helemaal goed gaat), ben ik nog steeds aan het hardlopen, worden de kittens groter en ondeugender, maar ook liever! Ook ga ik, met een aantal vrienden, verder met een project waar we vorig jaar mee zijn begonnen. Kortom, er is weer van alles gebeurd! Hopelijk vind je het weer leuk en helpend om een weekje uit mijn leven te zien!

Maandag

De maandag is sinds kort uitgeroepen tot zelfzorg-, schoonmaak- en opruimdag. Heerlijk vind ik dat soort dagen. Ik begin met een rondje hardlopen en de bladeren lijken wel van goud! Daarna draai ik wat wasjes, strijk ik deze vervolgens ook weer en stofzuig ik het appartementje. En dat alles onder toeziend oog van Fiep en Sop. Het moet natuurlijk wel goed gebeuren allemaal. 

Waar Sopje altijd al heel knuffelig en aanhankelijk is geweest, trok Fiep (de grijze) vaak meer haar eigen plan. Sinds kort komt ze toch wel graag 's avonds op schoot liggen. Dat bewijst ook maar weer dat iedereen - zelfs katten! - hun eigen tempo hebben. En zelfs al zou ze niet knuffelig zijn, is dat ook helemaal prima natuurlijk. 

 

Dinsdag

Het is nog donker als ik 's ochtends in de bus stap. Het wordt echt winter! Met een podcast op dommel ik af en toe een beetje in, maar gek genoeg word ik daar juist wel wakker van. Dat was ook wel nodig, want ik een drukke dag voor de boeg! Vandaag hebben Irene en ik een podcast over geld opgenomen. Een thema waar niet zo vaak - gelukkig wel steeds meer - over gepraat wordt en juist daarom belangrijk is. Zeker ook omdat het invloed op je eetstoornis (en andersom) kan hebben. We gingen zo goed van start en we zaten er zo lekker in, totdat we er halverwege achterkwamen dat de microfoon uit stond... Zo suf! We besloten om direct opnieuw te beginnen en uiteindelijk is het alsnog goed gegaan. De podcast kan je morgen beluisteren!

Woensdag

De woensdag (en donderdag ook trouwens) werk ik sinds kort in twee shifts. Daardoor heb ik tussendoor wat vrij. Op woensdag kan ik nog net een sportlesje meepakken. Daarna snel eten maken en ik zit weer klaar voor mijn chatavond!

Donderdag

Qua werkdag lijkt vandaag dan ook erg op gisteren. Soms vind ik dat vervelend en voelt het daardoor alsof er niets 'spannends' gebeurt, maar de laatste tijd vind ik het niet zo erg. Met kittens in huis gebeurt er eigenlijk altijd ook wel iets spannends. Ze 'typen' soms hele verhalen en maken schermopnames waarvan ik nog niet eens weet welke sneltoets ze daarvoor te pakken hebben.

Ook hebben ze ontdekt dat ze nu bovenop de keuken kunnen bivakeren. Als we een kat kwijt zijn, vinden we die meestal daar wel weer ergens terug.

Vrijdag

Bijna weekend! Mijn thuiswerkdag onderbreek ik voor een boodschappenpauze en tussen het werken door luister ik naar het 'nieuwe' album van Taylor Swift. 'All too well' was altijd al mijn favoriete nummer en ik ben ook helemaal fan van de 10-minutes version! 

In de avond krijgen we eters te gast. Mijn vriend vindt het heerlijk om uitbereid in de keuken te staan en hij weet altijd de lekkerste dingen op tafel te toveren. Vandaag had hij een zoete aardappelsalade gemaakt en een koolrabi salade (beiden recepten zijn van Ottolenghi). Zo lekker! Het blijft soms een verademing dat ik nu echt oprecht - zonder schuldgevoel - kan genieten van eten, ook met anderen erbij. Dat was jaren geleden echt niet zo vanzelfsprekend geweest. Al die gevoelens rondom eten kunnen zo diep zitten dat het echt als een onmogelijke wedstrijd voelt. Het hoeft - en kan - ook niet in één keer veranderen, maar je kan hiermee blijven oefenen. Hoe tegenstrijdig het ook kan voelen, je mág voor jezelf zorgen. Je mag genieten van eten, zonder dat eerst te moeten verdienen. ♥

Zaterdag

Na een uurtje sporten, instaleer ik me op de vloer met Chef en de kittens. Hij vindt het heerlijk om even in de zon te lopen. Aan het einde van de ochtend, fietsen mijn vriend en ik naar de stad om een koffietje te drinken. We eten er een stukje boterkoek met gember bij en een red velvet cake, zo lekker!

Zondag

Vandaag gaan mijn vriend en ik langs bij de broertjes van Fiep en Sopje. Boven zie je Moos en onder Araki. Een vriend van ons heeft twee kittens uit hetzelfde nestje geadopteerd. Het is zo grappig om ze - zo los van elkaar - op te zien groeien!

Kittens zijn heel leuk, maar eigenlijk komen we om cider te maken. Vorig jaar hebben we dit - met een klein groepje - zelf gedaan en dit jaar willen we nog een poging wagen. Vorige keer werden de flessen waar we zelf gist bij hadden toegevoegd, uiteindelijk licht explosief... Dit keer hebben we meer appels, meer houtsnippers en hopen dan ook op meer cider!

En met deze plakkerige appelboel sluit ik ook mijn week af. Als ik nu eens terugkijk, vind ik dat ik zelf best een goede balans heb gevonden tussen sporten, tijd om te ontspannen en rust te nemen, sociale activiteiten... Dat is echt wel eens anders geweest. Is dit iets wat jij moeilijk vindt? Weet dat het echt kan veranderen. Hopelijk draagt deze photo blog een beetje bij aan dat stukje hoop.

Zet 'm op, you got this. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Juud - Maandag 29 november 2021 19:26
Dat ziet er echt allemaal heel relaxt uit. Beetje inspannen en daarna ontspannen. Heerlijk in balans!
Je bent een leuk mens! Leuke blogs en mooie foto’s! Dank je wel
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 30 november 2021 11:25
Hee Juud,

wat een lieve reactie, dankjewel daarvoor!

Veel liefs voor jou en zet 'm op vandaag!

x
britneyangel - Dinsdag 30 november 2021 18:51
leuke blog met leuke kattenfoto's
britneyangel - Dinsdag 30 november 2021 19:02
ik vind het altijd leuk om jullie fotoblogs te lezen!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 1 december 2021 11:13
Hee Britney,

fijn dat je het zo leuk vindt om mee te kijken! Bedankt voor je lieve reacties! :)

x