De week van Irene - photo blog 58

 

Het leven is mooi en leuk, maar de zon kan niet altijd schijnen. Dat geeft niet, want de dikke druppels die soms langs mijn wangen omlaag glijden, geven ook weer ruimte, opluchting en inzicht. Zonder regen is er immers ook geen regenboog. En ik kan met heel veel liefde en trots zeggen, dat er absoluut veel kleur in mijn leven is. Ik geniet van een weekje met mooie mensen, tijd voor mezelf, goede boeken en lekker eten. Dit waren mijn zomerdagen!

Maandag

Vroeg in de ochtend, op de fiets naar de mondhygiënist, begint een veelbelovend zonnetje al te schijnen. Het gaat een warme, zonnige week te worden. Ik daarentegen heb een minder stralende start. Ik had gehoopt dat mijn hoofdpijn van de avond ervoor met een goede nacht slapen wel over zou zijn, maar zwicht deze ochtend toch voor paracetamol. 

Eenmaal bij de tandartspraktijk aangekomen, blijkt mijn afspraak niet door te gaan. Ze hadden me geprobeerd te bellen vorige week, maar kregen me niet te pakken. Prima, dan verzetten we hem. Ik vind het niet erg. Mijn hoofdpijn is inmiddels gesust, het was heerlijk weer om even te fietsen en omdat ik alles op tijd deed heb ik me niet hoeven haasten, wat het een ontspannen ochtend buiten maakte. Omdat ik zo vroeg wakker ben, begin ik een uur eerder met werken, dus ben ik ook een uur eerder klaar. 

Dat geeft wat ruimte op de dag, want er staat nog iets groots op het programma. Twee photo blogs terug kon je lezen dat we met Ivyvox geselecteerd zijn voor Popronde. Zo vet! Vanavond hebben we de kans om de deelnemende artiesten en organisatie te ontmoeten op de pre-party bij Wisseloord Studio's. "Zullen we niet alweeeer langs de MacDonalds rijden?", de gewoonte slijt er snel in, we doen het vaak, dus vandaag flans ik 20 minuten een soba noodle salade voor ons in elkaar.

De salade is een succes en de pre-party ook! Zo tof om een keer bij Wisseloord te zijn geweest. We hebben interessante workshops gevolgd, toffe optredens gezien, een hoop mensen ontmoet, lekker biertjes gedronken en meegedaan aan een podcast voor KINK FM. Het online radiostation blijft Popronde tot het einde volgen.

Dinsdag

Na vijf uurtjes slaap maakt de wekker me zonder medelijden wakker. Dit wist ik en ben ik voor een dagje helemaal oké mee. Mijn moeheid triggert de zin om te eten voor ik het weet heb ik vijf chocolaatjes achter de kiezen. Tijd voor een echt ontbijt. Dit was geen eetbui, maar een begrijpelijke reactie van mijn lichaam. Veel mensen, zonder eetstoornis, hebben wel eens zo'n eetkick bij stress of vermoeidheid. Je kent hem wel: "ach, ik eet ook wel eens een zak chips." Het is echt anders... Maar het kon wel een eetbui triggeren, omdat ik zo intens bang was om er dik van te worden en dacht dat ik alles had verpest. Dan kan ik net zo goed een eetbui hebben, dacht ik. Meteen voelde ik ontlading, maar wat kwam ik in een nare cirkel terecht. Nu weet ik dat het oke is, dat ik niet zwak, maar gewoon mens ben, vertrouw op mijn lichaam, weet dat hier niets geks van gaat gebeuren.

Het snoertje tussen mijn iPhone en koptelefoon is stuk gegaan en ik stel een nieuwe kopen nog lekker even uit, want het motiveert mij om in het ov een boek te lezen, in plaats van muziek te luisteren. Ik ben onlangs begonnen aan het boek 'The Happiness Trap' over Acceptance and Commitment Therapy en ik vind het nu al heel interessant! 

Op kantoor maken we er weer een gezellige bende van, haha. Het kantoor is extra ontploft vandaag en volgens mij hebben we allemaal lekker gewerkt. 

 

Eigenlijk zouden we een fotoshoot hebben met de band. Ondanks dat ik moe was, had ik daar veel zin in, maar helaas kan het door overmacht niet door gaan. We hebben een deadline en het lukt ons niet een nieuwe datum te prikken. Heel jammer en best even stressvol, maar al snel komen we met opties B en lukt het om het los te laten. Na het avondeten zet ik een serie aan en val ik met een volle maag en zware ogen zowat direct in slaap. Rond 23:00 uur word ik nog even wakker en poets ik mijn tanden, maar deze tien uur slaap doen me goed!

Woensdag

Deze dag bestaat voornamelijk uit werken. Omdat ik maandag plannen had, heb ik mijn avondshift met die van Lonneke geruild. Ik begin weer vroeger, zodat ik extra lang pauze kan nemen en even tijd kan maken om mijn bureaustoel in te wisselen voor het zonnetje en de sportschool.

Donderdag

Toen ik laatst mijn op maat gemaakte gehoorbescherming uitdeed, kwam er een scheurtje in te zitten. Dat is niet de bedoeling! In mijn pauze heb ik daarom een afspraak met Beter Horen. Ik gebruik deze oordoppen heel intensief. Wanneer ik met de band speel, een concert bezoek en soms wanneer ik niet goed in slaap kan vallen. Dat laatste tegen omgevingsgeluid, maar ik denk bij mij ook een soort placebo-effect! Als het maar werkt.  

Slecht nieuws! Niet alleen de fotoshoot, maar ook het opnemen van de videoclip lijkt deze week niet door te kunnen gaan. De featuring artiest van de single, appt dat hij positief getest is op covid. Alles was al geregeld - een hele berg - en hoe moeten we ooit op tijd een nieuwe datum prikken in onze volle agenda's?! We werken allemaal keihard - op ons werk, privé en aan de band - dat is veel en het geeft ook veel voldoening, maar als je net iets veel hooi op de vork hebt en ook een paar teleurstellingen moet verwerken, kan het even te veel worden. Ik heb in ieder geval even de ogen uit mijn kop moeten janken. 

Mijn eerste impuls is om direct te willen reageren, oplossen, terugvechten, maar ik weet dat het beter is om het even te laten zijn, weer rustig te worden en dan samen te bedenken hoe we verder kunnen. Gelukkig heb ik wat afleiding. Ik werk vandaag officieel tot 17:00 uur, maar omdat Pokémon om 15:30 uur begint, schuif ik mijn laatste twee uurtjes vaak door naar de vrijdagochtend. Dankbaar dat dit kan en Pokémon is weer erg leuk en gezellig!  

Vrijdag

Onder het genot van een lekker verkoelende ijskoffie zet ik me twee uurtjes in voor Proud2Bme en dan zit de werkweek er weer op. Het is een ware zomerdag, dus mij vind je op het strand met mijn boek. Ik heb heerlijk gelezen, geslapen en een frisse duik in de zee genomen

's Avonds vieren we de verjaardag van B. Van de band krijgt ze een gezamenlijk cadeau: een kaartje voor Machine Gun Kelly! Maar voordat we naar dat concert in oktober gaan, genieten we deze avond van een festival in Scheveningen nadat we op het dakterras hebben gebarbecued. 

Zaterdag

Ik heb geen plannen en laat de dag lekker op z'n beloop. Wel moet ik even iets ophalen bij de apotheek. Eenmaal in de stad, merk ik dat het wel warm, maar niet heet is. Er staat een fris zeewindje en dat bevalt me wel. Ik besluit dat ik wel zin heb om hier even rond te struinen.

 

Ik kom terecht in een grote stenenwinkel: Ananda. Zeker een tip als je hier ook van houdt. Ik vind een mooie steen voor mezelf en trakteer mezelf daarna op ijskoffie op het terras, terwijl ik nog een hoofdstuk uit m'n boek lees.  

Het is warm, dus op m'n dooie gemakkie doe ik mijn ding in huis en sta ik in de keuken om één van mijn favoriete recepten te maken: vegan mac and cheese. Het recept deelde ik al eens in een 'onze favoriete recepten'-blog

Zondag

Afgelopen vrijdag had ik een BBB training gedaan bij de sportschool en ik heb nog steeds zo veel spierpijn daarvan. Balen, want ik had gisteren (en anders vandaag) heel veel zin in Zumba gehad, maar dat voelt nu echt als te veel. "Waarom ga je niet lekker zwemmen?", oppert m'n vriend. Goh, ik had al een tijd niet gezwommen, maar dat klinkt best als een goed idee.

  

Zodoende trappel ik rustig mee in het langzame baantje en ja, dat was echt heerlijk! Verder is het weer een weekenddag die ik op z'n beloop laat, wat resulteert in een fijn dagje thuis. 

Peace out! ♥ (blijkbaar, zoals ik op de foto's zie, haha) 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patro - Maandag 20 juni 2022 19:19
thanks Irene, voor weer een mooie inkijk in je leven. Het doet mij zo goed dit zo te lezen nu in de avond! Ik hoop zo dat jullie bandplannen gauw door mogen gaan. Ook fijn te zien hoe jij toch met de tegenslagen om weet te gaan. Ook door jou weet ik weer even waarom ik echt een tattoo moet gaan zetten gauw!

En voor de luisteraars van de podcast die niet alles willen luisteren (hahah, me, te lui of te ongeduldig) Ivyvox is te horen vanaf min. 36 ongeveer!
britneyangel - Maandag 20 juni 2022 21:09
ik zou dat wel vervelend vinden als ik voor niks bij de tandarts kom!
wel vervelend voor je die teleurstellingen en dan kan het even teveel worden als je ook al minder kan hebben, idd logisch dat je dan moet huilen!
Anoniem - Maandag 20 juni 2022 22:41
Ik vind het echt een super interessant boek! Zeker ook zeer toepasbaar op eetstoornisherstel! Voor de geïnteresseerden, hij bestaat ook in het Nederlands: "De valstrik van het geluk".

@Irene als je het boek interessant vind, dan raad ik je aan om eens een webinar / talk van Dirk de wachter te kijken! Ik hou ervan en het is i.m.o. een mooie tegenhanger van de positieve psychologie waarin JUIST ook de moeilijkheden van het leven er mogen zijn en ruimte krijgen en hoe je zinvol kan leven (in lijn met de ACT gedachte)!
Cindy - Maandag 20 juni 2022 22:53
Leuke foto blog alweer! Dat boek interesseert mij ook wel dank voor de tip!