De week van Daphne - photo blog 33

 

Dat was me een behoorlijke feestweek! In een rustige tijd als deze moet ik er zelfs nog een beetje van bijkomen. We konden eindelijk zonder jas naar buiten, ik was jarig, zette nieuwe tattoos en er volgden een paar heerlijke paasdagen. Ik hoop dat jij ook hebt kunnen genieten van de zon, van een lekkere vrije dag en van de paaseieren. Veel kijk- en leesplezier!

♥ Maandag
Soms kan ik na het weekend de hele wereld aan. Deze week is dat helaas niet zo. Ik werd moe wakker en dat bleef eigenlijk de hele dag onveranderd. Het is oké. Gewoon aan het werk en de dag vindt vanzelf z'n weg. 

 

En die dag vond z'n weg. De zon was er en er zijn fan-tast-tische chocoladepaaseieren binnen gekomen. Heerlijk om 's avonds met zonsondergang te wandelen en daarna weer op de bank te ploffen. Precies hoe vandaag moest zijn. 

♥ Dinsdag
Je weet dat je de goede slag te pakken hebt als je vóór 09.00 uur al gestofzuigd hebt! Althans, bij mij is dat een goed teken. En meteen een teken dat ik de rest van de dag - voor mijn gevoel - niet zo veel meer te bewijzen heb. Lekker aan het werk en genieten van de zon. Er kan soms een vlaag van dankbaarheid over mij heen vallen, vandaag heb ik dat. Ik heb honderd kattenfilmpjes gemaakt terwijl de zon naar binnen schijnt en soms mag de tijd van mij best even stilstaan. 

♥ Woensdag
Oh wat een verademing! Het is vandaag eindelijk weer eens warm buiten. Echt warm! Zonder-jas-warm! Ik vind dat heerlijk en ik kan er helemaal van opladen. Heb jij ervan genoten de afgelopen dagen? 

Morgen ben ik jarig en we hadden het allemaal nooit verwacht, maar dit wordt inmiddels mijn tweede coronaverjaardag. Net als vorig jaar besluiten we dit jaar net zo veel taart te halen als normaal, voor een hoeveelheid visite die niet komt. 'Vergeet je niet genoeg taart te halen?', vroeg mijn vriend. We kijken er echt naar uit om nog lekker een week lang taart te kunnen eten, het enige waar we wel aan kunnen wennen in deze minder leuke tijd.

Ik besef me als ik dit schrijf, hoe dat veranderd is. Hoe anders de taartpunten inmiddels verdeeld zijn in mijn leven. Zomaar een taartje deed ik liever niet. En deze hoeveelheid? Alleen met een eetbui. Nu voelt het echt als een traktatie, als een feestje. Geef jezelf de tijd, het kan allemaal veranderen. 

Die avond eet ik bij mijn moeder, waar we ook meteen een mini-verjaardagsfeestje kunnen vieren. Een eigen feest-stoel, lieve kaartjes en een zelfgebakken taart. Met natuurlijk een hartstochtelijke wens voor het uitblazen van de kaarsjes. 

♥ Donderdag
Yay! It's my birthday! Ik mag dan 28 jaar worden vandaag, ik heb op een dag als vandaag het enthousiasme van een kleuter. Schaamteloos! Ik hou gewoon enorm van verassingen, kaartjes en bloemen. Het is ook opnieuw een hele mooie dag, ik ben de hele dag vrij en neem overal uitgebreid de tijd voor. Samen ontbijten in bed, wandelen in de zon en uren bloemschikken in huis met vrolijke muziek op. 

Pas in de avond komt mijn vriend weer thuis en komt mijn vader even langs. Het grootste deel van de dag ben ik dus alleen. Er komt dan best veel voorbij hoor, het is voor mij altijd een zelfde soort dag als Oud & Nieuw. Er verandert niets wezenlijks als je een dag verder bent, maar toch staat het voor mij symbool voor een nieuw hoofdstuk. Terugkijken en reflecteren, maar ook vooruitkijken. Vandaag probeer ik stil te staan bij alles waar ik dankbaar voor ben; wat waardeer ik? Wat waardeer ik aan mezelf en aan mijn leven? Wat waardeer ik aan de mensen om mij heen? Dat wat ik waardeer, hoeft namelijk helemaal niet te veranderen en het is ook best fijn om stil te staan bij dingen die goed gaan. Wat waardeer jij heel erg op dit moment? 

 

Het mooiste cadeau van de dag? Een illustratie van één van mijn favoriete foto's van mij en mijn vriend. Een vriendin van ons maakt deze prints en ik vind het zo'n mooi, persoonlijk en liefdevol stukje kunst. Wat een verwennerij. 

♥ Vrijdag
Op naar Leiden. Ik merk dat ik gewoon een beetje moe ben van alle verjaardagsprikkels van gister. Maar ik ben voldaan en best gelukkig, dus het is oké! Vandaag gaan we ook iets heel leuks nieuws doen, een podcast video opnemen! Altijd leuk en spannend om iets nieuws te doen. Morgen staat hij online. Laat je weten wat je ervan vindt?!

Even langs een nieuwe vegan fastfoodtent om ijsjes te proeven en een hamburger mee te nemen. 

♥ Zaterdag

Wat een mooie dag! Een mooie dag om wat nieuwe kleine tattoos te laten zetten, waaronder deze sparkle. 'Met of zonder glitters, je mag er gewoon zijn. Het is geen voorwaarde om altijd de beste versie van jezelf te zijn. Zonder sparkles is het soms ook goed genoeg.' Een uitspraak en onderling grapje tussen mij en mijn zus, dat ik na heel wat jaren graag op deze manier met mij meedraag.

Tot slot samen op de fiets nog paar TooGoodToGo-pizzaslices ophalen en lekker hangen op de bank.

♥ Zondag
Vrolijk Pasen! De hele ochtend sta ik dansend in de keuken om een uitgebreide paasbrunch te maken. Ik kan er enorm van genieten: veel hapjes maken, de tafel decoreren en de hele dag eten, drinken en kletsen. 

Dit soort momenten waren voor mij de grootste motivatie om voor herstel te gaan. Die tafel vol met hapjes en drankjes staat voor mij symbool voor een tafel vol gezelligheid en aandacht. Aandacht voor lekker eten, aandacht voor elkaar. Het gaat er niet om dat je je uiteindelijk vol moet kunnen proppen of dat alles op moet, maar dat je zonder angst mag genieten van alles wat die dagen kunnen bieden. Hoe meer ruimte er is om te mogen genieten van een stuk paasbrood met boter, hoe meer ruimte er denk ik ook is om aandacht te hebben voor mensen om je heen. Om liefde toe te laten en eerlijke gesprekken te voeren. Pas zonder angst kun je echt in het moment leven en beseffen dat je al een paar uur ongestoord aan tafel zit. Herstel gaat over meer dan eten; gek genoeg laat zo'n volle tafel dat juist aan mij zien. 

Waar gaat herstel voor jou over? Waar doe jij het voor?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 5 april 2021 19:30
Nog gefeliciteerd met je verjaardag! 🥳

Ik had gisteren, op 1e paasdag, dat ik het toch ineens een beetje lastig vond en er tegen op zag want en paasontbijt en taart en gourmetten en paaseitjes kan soms nog best als te veel voelen, voordat ik überhaupt iets had gegeten terwijl ik toch echt al wel een eind op weg ben in de richting van herstel. Maar na een goed gesprek met m’n vader besloten dat dat er ook mag zijn. Dat ik het lastig mag vinden en uiteindelijk was het gewoon goed en heb ik me “voor niks” van te voren zo’n zorgen gemaakt.. en toch hoop ik dat het ooit helemaal weg gaat, het zo met eten bezig zijn. Op een “gewone” dag loop ik daar bijna nooit meer tegenaan maar op zo’n soort dag, dus toch nog wel..
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:47
Hi Saskia,

Dankjewel voor je felicitatie! En heel herkenbaar en begrijpelijk wat je hier schrijft, wat fijn dat je zo open met je vader hierover kon praten. Dat is soms het enige wat op dat moment nodig is he? Je kan en mag inderdaad - ook later - nog ergens tegenaan lopen, herstel is echt een proces. Alleen maar sterk dat je daar oog en aandacht voor hebt, je bent volgens mij echt op de goede weg!

Liefs!
Saskia - Dinsdag 6 april 2021 20:51
Ahh dankjewel, zo lief dit!
Myrthe - Maandag 5 april 2021 21:24
Nog gefeliciteerd met je 28e verjaardag. Over 2 weken op 15 april mag ik ook 28 kaarsjes uitblazen, maar blijf verjaardagen erg spannend vinden, wel leuk maar zie er altijd al weken van te voren tegen op.
Dit kan ook komen omdat mijn vader de 11e jarig was en we het meestal samen vierde, maar inmiddels is hij overleden en mis hem op die dag toch wel een beetje meer en dan komt er ook nog een es bij kijken met gedachtes. Ik weet niet of je er tips voor hebt om minder tegen je verjaardag op te zien en er gewoon van te kunnen genieten met de day after minder prikkels?
Opzich ben ik de paasdagen wel redelijk goed doorgekomen, ondanks dat ik het nog heel moeilijk vind om te genieten en het meedoen met het eten.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:51
Hi Myrthe,

Dankjewel! En jij dus ook (alvast) gefeliciteerd! Wat een gekke en dus verdrietige tijd voor je, ik kan me enorm goed voorstellen dat deze dag heel erg dubbel voor je is. Dat mag er misschien ook zijn? Hoe je je daar doorheen slaat en de paasdagen aan bent gegaan, is al onwijs knap en volgens mij mag je daarin echt op jezelf vertrouwen.

Om er zo veel mogelijk van te genieten kan het misschien helpen om goed te kijken naar waar JIJ blij van wordt?! Wat wil jij het liefste die dag? Dat is uiteindelijk het belangrijkste en als het toch even lastig is; vraag dan steun en afleiding bij de mensen om je heen. Kijk wat jij nodig hebt op die dag zelf, maar ook de dag erna. Zelf merk ik dat - in tegenstelling tot wat ik zou willen - die dag nooit perfect verloopt, maar dat dat ook helemaal niet hoeft om een fijne tijd te hebben. Wees lief voor jezelf, op je verjaardag een beetje extra :)

Liefs!
Esmee - Maandag 5 april 2021 22:22
Nog gefeliciteerd met je verjaardag Daphne!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:51
Hey Esmee,

Dankjewel!
Jud - Maandag 5 april 2021 22:25
Ik zou enorm bang zijn om aan te komen van al dat lekkers. Zeker omdat er weinig beweging lijkt te zijn. Zo knap hoe je dat kunt doen.
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:54
Hi Jud,

Ik begrijp je angst heel erg goed, dat herken ik en dat geeft denk ik ook aan wat herstel kan bieden. Niet dat de angst meteen als sneeuw voor de zon verdwijnt, maar stapje voor stapje worden zulke dagen (met extra veel lekkers) steeds minder eng. Omdat je leert vertrouwen op je lichaam. Dat kost tijd en veel oefening, maar dat is het allemaal waard.

Ik hoop dat dit inkijkje een beetje inspiratie en motivatie kan geven. Ik ben niet knapper of slimmer dan jij. Wat ik kan, kan jij ook!

Liefs!
Arwen - Dinsdag 6 april 2021 08:58
Hallo daphne nog gefeliciteerd met je verjaardag fijn dat je veel goede dagen hebt gehad
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:52
Hi Arwen,

Dankjewel! Dat vond ik zelf ook fijn, hopelijk kun je er een beetje van meegenieten en heb je zelf ook fijne paasdagen achter de rug.

Take care!
Liefs.
Lien-96 - Dinsdag 6 april 2021 10:59
Nog gefeliciteerd lieve Daphne!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:51
Dankjewel lieve Lien!
Nina - Dinsdag 6 april 2021 11:12
Nog van harte lieve Daphne! Wát een mooie tattoo (ben stiekem ook wel benieuwd wat je nog meer hebt laten zetten!), die onthoud ik.

Fijn om weer te zien en lezen allemaal!
Daphne - Proud2Bme - Dinsdag 6 april 2021 15:55
Hi Nina,

Dankjewel voor je felicitatie en lieve reactie, fijn om te lezen! Er zit nog een woordje en een klein lettertje op mijn lichaam, allemaal met een eigen persoonlijke betekenis ook. Leuk dat het inspireert! Maak er een fijne dag van vandaag.

Liefs!
Eva - Woensdag 7 april 2021 08:30
Wat een fijne plog! Het inspireert en motiveert me, dankjewel hiervoor. En nog van harte gefeliciteerd!