De week van Daphne - photo blog 29

 

Yoga, kattenknuffels en veel Zoom-momenten; eigenlijk ziet elke week er een beetje hetzelfde voor mij. Ik probeer er met fijne routines doorheen te komen en er vaak genoeg een lekkere koffie of pizza bij te bestellen. Verder vond ik - na al dat thuiswerken - dat mijn muren ineens wel wat opgefleurd konden worden, maar dat blijft nog even work in progress. Zoals alles in het leven eigenlijk. En dat is prima. 

♥ Maandag 
Ontbijten met papa, daar begin ik de week mee. Dus ik sta al vroeg in de keuken om pannenkoeken te bakken! De rest van de dag ben ik lekker aan het werk tussen restjes ontbijt en ja, met Job die opnieuw een kapje op heeft. Geen extreme huidklachten als eerst, hij heeft enkel een wondje waar hij telkens aan blijft likken. Een voorzorgs-kapje is het dit keer, hopelijk kan het snel weer af. Extra knuffels voor Job deze week. 

Maandagavond reserveer ik meestal voor een fijne yogales. 

♥ Dinsdag
Als je voor je werkdag al gestofzuigd hebt, heb je het best wel onder controle. Ik spreek mezelf bemoedigd toe en begin aan een nieuwe werkdag. Waar Olaf geen moment fotomoment onbenut laat, blijkt maar weer...

Een snel stoofpotje voor deze avond, die we opeten tijdens de persconferentie. Alles is er dan eigenlijk wel over gezegd altijd. 'Vervelend he, maar ook geen verrassing.' 'Tja, wat had je verwacht?' Vaak hoor ik mezelf en anderen regelmatig hetzelfde zeggen erna, maar dat neemt niet weg dat ik het altijd best even een domper vind. Ja, de maatregelen wennen zeker, maar ik verlang ook enorm terug naar hoe het allemaal was. En wanneer komt dat weer, helemaal zoals vanouds? Niemand die dat natuurlijk precies weet en we komen er uiteindelijk doorheen, maar tussendoor een beetje balen en het moeilijk vinden; dat mag best. 

♥ Woensdag
Tijdens deze mistige ochtend begin ik mijn dag met een yogales. Je kan wel zeggen dat ik het te pakken heb ja, het is zo'n fijne nieuwe routine die ik gevonden heb hierin. De combinatie van beweging, meditatie en ademhaling,helpt mij blijkbaar heel erg goed in deze periode. Heb jij eigenlijk iets waar je deze periode een extra beroep op doet? Of wat je hebt ontdekt en wat jou ontspanning biedt? 

Vandaag is echt de eerste officiële koude dag voor mij. Na een kleine wandeling door de stad en een warme koffie, hou ik het buiten voor gezien. 

♥ Donderdag
De kou heeft me vandaag een beetje aangevallen en je kon eerder al lezen dat ze bij ons aan het verbouwen zijn, dat is helaas nog steeds bezig. Soms moet het raam openstaan en vlucht ik snel naar de kachel om daar nog even verder te werken. 

Waarom houdt het nooit op? Het vuilnis, de kattenbak, stof in huis... Hoe je je best ook doet; als je een paar dagen verder bent kun je alles gewoon opnieuw doen. Misschien zegt het ook wel iets over tijd - met veel thuis zijn - dat ik me hier dan heel erg aan stoor. Is dit het leven nou? Eindeloos die zakken wegbrengen en ontelbaar keer die kattenbak vervangen, waarom is iets nooit klaar? Nooit is iets af!? 

Na een verfrissende wandeling - en de kerstlampjes hebben vast ook geholpen - heb ik er wel weer vrede mee. Toen ik niet goed in mijn vel zat, deed ik nooit iets in huis. Ik kan mij jarenlang geen enkel huishouden herinneren, terwijl ik wel een huis had. Daar was blijkbaar geen ruimte voor en dat is logisch als het niet goed met je gaat. Vaak als ik mensen hoorde over huiselijke irritaties dacht ik; nou, wat fijn als dat je grootste zorg is... Als ik me nu stoor aan die dagelijkse en huiselijke dingen, probeer ik ook te beseffen hoe goed het eigenlijk gaat. Dat dingen zich herhalen, betekent misschien ook wel dat je dingen (in ieder geval die specifieke dingen) op orde hebt. Dus scheld vooral op die stofwolken in je huis en schop af en toe die vuilniszakken omver, maar vergeet niet dat je dan best lekker bezig bent! 

♥ Vrijdag
De leukste dag van de week, nog steeds! En helemaal vandaag, want we nemen de kerstvideo op. Hier een kleine sneak preview, maar voor meer beelden moet je toch echt ons YouTube-kanaal in de gaten houden. 

En na die laatste werkdag schenk ik vrijwel standaard een wijntje voor mezelf in en bestellen we iets lekkers te eten. Ik kijk ook altijd uit naar dat moment. Heb jij een favoriete dag van de week? Of een lievelingsmoment in je week? 

♥ Zaterdag
Rustig beginnen vandaag. Eerst een uitgebreide knuffelsessie, daarna een rondje dweilen en dan een koffie met wat lekkers halen. 

Deze week kwamen allerlei nieuwe prints binnen die ik had besteld voor aan de muur, waaronder deze leuke groentedames die je misschien al op Instagram voorbij hebt zien komen. Daarna ga ik weer aan de slag met een nieuw borrelbrood-recept. Eerder kon je in deze receptenblog al een borrelbrood vinden, hebben jullie behoefte aan een nieuwe variant? 

♥ Zondag
Wat een fijn weertje is het, een stuk zachter dan eerst. Dat maakt dat ik graag lekker buiten ben dit weekend. Eerst een koffie om in het zonnetje op te drinken en daarna snel naar huis voor de Formule 1 wedstrijd. 

Ik vertelde al over de nieuwe prints en ik wilde graag alles ophangen deze middag. Je ziet mij hier nog veelbelovend bezig en hij hing even later ook kaarsrecht aan de muur. Maar toen ik me omdraaide, brak de onderkant van de lijst af en stortte de hele boel naar beneden... Ik heb het maar gelaten voor wat het is, want het moet wel leuk blijven vandaag. Lekker met soep en quiches op de bank de rest van de avond. 

Ik hoop dat je een fijne week hebt gehad en wens je veel plezier, succes en/of sterkte met wat er deze week op je pad komt! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 14 december 2020 20:01
Leuk om weer te zien, Daphne! Die pannenkoeken zien er heerlijk uit!
Flo - Maandag 14 december 2020 21:57
Heey Daphne! Thanks weer voor je plog, zo fijn om te lezen. Want je inspireert zo om het fijn te maken voor jezelf.

Ik geniet heel erg van knuffelen met mijn lievelings kat, die ook een echte knuffelkont is.
Ook geniet ik van mijn ochtendroutine thuis als ik niet de deur uit hoef, van een Zweedse puzzel maken of een cappuchino.
Én ik ben dol op een middagdutje. Sinds mijn herstel geef ik daar regelmatig aan toe. Heeeeerlijk vind ik dat.

Knuffel! En voor iedereen: take care, vooral weer nu we in lockdown gaan😻😽😽