De week van Anne - photo blog 3

 

Welkom in mijn chaotische verhuisplog. Deze week staat volledig in het teken van verhuizen. Een week waarin ik voor mijn gevoel meer tijd in de IKEA doorbreng dan in mijn eigen huis. Verhuisdozen in- en uitpakken, koopjes scoren op Marktplaats en muren verven. Oh ja, en het was ook weer tijd om te gaan werken na een fijne kerstvakantie. Kijk gezellig mee in deze chaotische week! 

Zaterdag

Door de vakantie ben ik vandaag vrij van werk. En dus rijd ik op zaterdagochtend al vroeg met mijn vader naar mijn nieuwe appartementje. Verven, lampen ophangen, kasten in elkaar zetten. Het is een productief ochtendje en gezellig om zo samen met mijn vader te doen. 

Op het eind van de dag gaat het hele gezin mee naar de IKEA, op zoek naar een bank. Haha, dat zijn de betere familie-uitjes. De afdeling banken bereiken we nooit, want al in de 'koopjeshoek' loop ik tegen een mooie bank aan. Een echt koopje dus. :) 

Vanavond is de start van een nieuw seizoen 'Wie Is De Mol'. En aangezien ik al jarenlang een 'molloot' ben, zit ik stipt om half 9 aan de buis gekluisterd. 

Zondag

De bank wordt vandaag al geleverd, tussen 08.00 en 18.00 uur. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat de bank ook daadwerkelijk op zondag om 08.00 uur wordt gebracht, zet ik toch maar de wekker. De hele ochtend houd ik mijn telefoon in de gaten, terwijl ik ondertussen wat verhuisdozen inpak en alvast wat voorbereidingen voor werk doe. Oh en na het ontbijt ga ik weer eens naar de IKEA, want daar was ik inmiddels alweer 24 uur niet geweest :).  

Om half 4 's middags krijg ik dan eindelijk het berichtje dat de bank er bijna is. En dus race ik weer met mijn vader naar mijn nieuwe appartementje. Het is zo fijn dat ik op een kwartiertje rijden van mijn ouders ga wonen. Ik weet niet hoe, maar een half uur later hebben we de bank vier trappen omhoog getild en ploffen we... precies ja, op de bank. 

Maandag

Vandaag gaat de wekker weer om 06.00 uur. Na een lange kerstvakantie is dat eerlijk gezegd even wennen. Ik probeer voor mezelf allemaal argumenten te bedenken waarom ik niet uit mijn bed zou hoeven, maar kom tot de conclusie dat ik niet moeilijk moet doen en gewoon moet opstaan ;). Na een warme douche en ochtendkoffie, ben ik het vroege tijdstip alweer vergeten. En kijk de lucht even, hoe mooi! Als ik op mijn basisschool aankom, tref ik nog wat verdwaalde kerstknutsels aan. Evenals wat verdwaalde muizen die door de school rondrennen. Iehl. 

Als ik na een dagje lesgeven thuiskom, heeft mijn moeder haar fantastische ovenschotel gemaakt en rijden we door naar Uithoorn. Via Markplaats heb ik een gratis eettafel gescoord, die ik vanavond mag ophalen. Oei, ik blijf dat Markplaats toch altijd wel spannend vinden. Die spanning blijkt nergens voor nodig te zijn, want de mensen zijn superleuk. Evenals de eettafel trouwens. 

Dinsdag

Vandaag weer een kantoordag in Leiden. Het is leuk en gezellig om elkaar na lange tijd weer te zien. We hebben wat overleggen op de planning staan, werken leuke ideeën uit en eindigen de dag met een Insta Live. 

Die avond besluit ik voor het eerst een nachtje te gaan slapen in mijn nieuwe huis. Als ik binnenkom, voelt dat toch wat onwennig. Door de eettafel ziet het er ineens een stuk completer uit, maar of mijn nieuwe huis al als een thuis voelt? Nee, maar dat is ook logisch. Daar mag ik alle tijd voor nemen. Stap voor stap. 

Woensdag

Als ik vanmorgen wakker word, kom ik lachend tot de conclusie dat ik in slaap ben gevallen op mijn nieuwe bank. Ik wilde graag een grote bank, zodat vrienden ook kunnen blijven slapen. Dat is in ieder geval gelukt :). 

Nadat ik klaar ben met werken, komt mijn moeder langs en gaan we, voor de verandering, weer eens naar de IKEA. Nu al het meubilair staat, is het tijd om het gezellig te maken. En dus gaan we op zoek naar leuke plantjes, kussentjes en spiegels. En ondertussen ontvang ik mijn eerste post, zo lief! 

In de avond werk ik weer voor Proud en dan is het tijd voor mijn ultieme guilty pleasure van dit moment: Married at First Sight. Zo inhoudsloos, maar dat is op sommige momenten zo fijn. 

Donderdag

Als je de Insta Live van dinsdag hebt gezien, dan weet je dat ik geen voorstander ben van een regenpak. Ik voel mij daar zo verschrikkelijk on-charmant in. Maar aangezien er vandaag 'noodweer' is voorspeld en de fiets mijn vervoersmiddel voor vandaag is, besluit ik toch maar voor het regenpak te gaan. Ik bespaar jullie - maar misschien vooral mezelf - de foto. ;)

Na een druk dagje op het werk, heb ik nog wat andere afspraken staan. En dus race ik weer van hot naar her door de regen. Oké, stiekem ben ik toch wel blij met dat regenpak vandaag. In de avond ga ik als verrassing uit eten in mijn nieuwe woonplaats. Zo leuk (en lekker)! 

Vrijdag

Bijna weekend! Vandaag werk ik nog een dagje voor Proud. Ik ben druk met het opnemen en monteren van mijn verhuisvlog. Want mocht je het leuk vinden, is mijn chaotische verhuisweek ook te zien in een nieuwe vlog. 

Ik heb de hele dag al mijn hardloopkleding aan, maar het komt er niet van. Steeds bedenk ik weer een taakje wat ik eerst nog 'even' moet afronden. Op het eind van de middag lukt het mij eindelijk om mezelf naar buiten te krijgen. Ik ga een rondje rennen over de heide en dat is precies wat ik nodig heb. Daarna spreek ik met mijn zusje af en eten we gezellig met onze moeder. 

De rest van de avond heb ik geen plannen en stiekem vind ik dat wel lekker na deze chaotische week. Dit weekend gaat het verhuizen immers gewoon weer door, moet ik nog werken en komen mijn vriendinnen ook alvast even een kijkje nemen. Oh, en ik zal vast en zeker nog een bezoekje moeten brengen aan de IKEA.

Kortom: voor nu even rust in de chaos.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Bettina - Dinsdag 17 januari 2023 09:58
Hi,
Waarom ben je verhuisd?
Je woonde toch op een woonboot met prachtig uitzicht?
X
Anne - Dinsdag 17 januari 2023 13:11
Ik ga op mezelf wonen, maar ik kom nog vaak genoeg op de woonboot hoor :)
Bettina - Dinsdag 17 januari 2023 18:29
Oooohhh, dus jouw ouders wonen zo mooi!!!!
Ben best beetje jaloers hoor…

En hoe gaat het zo in je uppie?
Stoere vrouw!

XX
XX
Xx
Anne - Woensdag 18 januari 2023 11:11
Ah bedankt voor je lieve woorden, Bettina. Het is even wennen hoor, zo alleen wonen. Maar ook heel fijn mijn eigen plekje.
AnneX - Woensdag 18 januari 2023 11:06
O dus je woonde nog bij je ouders!
Dan zal het zeker wel even wennen zijn in je eigen huis.
Wat een mooie bank heb je gevonden!
Ik wens je veel geluk en hoop dat het gauw ook als thuis gaat voelen. : )
Anne - Woensdag 18 januari 2023 11:12
Ah bedankt lieve Anne!