De online inspiratie van de redactie

 

Social media is inmiddels niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen heeft wel ergens een account en we kunnen met een paar klikken alles vinden waar we naar op zoek zijn. Het heeft mooie en minder mooie kanten. Je kunt onzeker worden als je alle zogenaamd perfecte levens van andere mensen ziet, maar je kunt ook nieuwe dingen ontdekken waar je zonder social media nooit op was gekomen. Ook wij volgen accounts op social media en online die ons inspireren of opvrolijken. Het is altijd leuk om een nieuw account te ontdekken met vrolijke, gekke, grappige of inspirerende posts. Daarom willen wij onze online inspiratie graag met jullie delen. 

De online inspiratie van de redactie

♥ De online inspiratie van Daphne 

Sinds ik hier werk ben ik een stuk actiever op Instagram, ook omdat ik merk hoe veel leuks en positiefs erop te vinden is. Ik probeer vooral mensen te volgen die iets positiefs bijdragen aan mijn leven, of in ieder geval tijdens dat momentje scrollen op mijn telefoon. Dat ik door fijne en blije dingen heen gescrolled ben, die mij af en toe kunnen inspireren of laten lachen, dat is eigenlijk de enige voorwaarde die ik stel.

Own It Babe
Op het gebied van eetstoornis herstel en body posititivity vind ik Own It Babe een heel fijn account. Rini is zelf hersteld van haar eetstoornis en is nog elke dag bewust bezig om haar perfectionisme en lage zelfbeeld te verbeteren. Ik vind haar foto’s en kijk op de dingen, waar we hier ook veel over schrijven, altijd erg raak en liefde. Met liefde voor zichzelf en voor anderen plaatst ze foto’s en teksten die mij vroeger denk ik ook erg hadden geholpen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rini | Own It Babe (@ownitbabe) op

Bedrock

Ik kijk vaak op de site, heb het boek gelezen en volg ook hun Instagramaccount. Bedrock Magazine vind ik een hele fijne site en ik word ook erg blij van hun posts. Bijna alles is roze (dat is gewoon fijn) en mooie foto's worden afgewisseld met quotes, psychologie, filosofie en lekkere recepten. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bedrock (@bedrockmagazine) op

Planet Prudence

Prudence Geerts is een meisje uit Belgie die ontzettend leuke tekeningen maakt. Ze begon ooit te tekenen om had struggles vorm te geven, dingen die zij ervoer maar waarvan ze niet dacht dat anderen het zouden herkennen. Pas toen ze dit liet zien aan anderen sloeg het enorm gaan en zijn dit soort dingen juist heel erg herkenbaar voor iedereen. Haar tekeningen zijn lief, schattig en heel erg realistisch. Heerlijk nuchter en fijn om naar te kijken.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Planet Prudence (@planetprudence) op

 

Celeste Barber

Ik lig echt in een deuk om deze Austrische comedian. Op haar Instagram account zijn veel persoonlijke filmpjes te vinden, die voor de grap opneemt met haar man of een korte anekdote verteld over haar dag, maar waar ze vooral bekend mee is geworden zijn de modellen shoots die ze nadoet. Vaak zijn er hele bijzondere campagne foto’s gemaakt voor een bepaald merk en zij doet deze dan, op haar manier na. Mij kun je echt opvegen dan.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber) op

♥ De online inspiratie van Hannah

Eigenlijk ben ik niet zo van de social media. Ik volg bewust hier en daar een account wat mij inspireerd of wat ik interessant vind en heb eigenlijk niet zo de behoefte om altijd andermans levens te zien. Met name omdat ik heel goed ben in mijzelf vergelijken met anderen en ik er dus vaak het gevoel van krijg dat ik niet goed of leuk genoeg ben. Het enige waar ik af en toe nog doorheen scroll is Facebook en vooral omdat ik blij kan worden van de posts die op mijn tijdlijn staan. 

Humans of New York
Een bekende, maar eentje die mij blijft inspireren. Toen ik deze pagina een aantal jaar geleden ontdekte heb ik alle posts vanaf het begin gelezen en ik ben nog steeds helemaal bij. De foto's vind ik vaak prachtig en de verhalen die erbij staan herkenbaar, ontroerend, relativerend of inspirerend. Ik vind het ook mooi hoe de uitdaging van het leven en de problemen in de wereld zo oprecht worden weergegeven.

 

The Dodo
Ik heb al eerder benoemd dat ik een echte dierenliefhebber ben en daarom volg ik ook deze pagina. Ik kan ontzettend geraakt worden door de filmpjes die zij plaatsen over verwaarloosde dieren die gered worden en weer een fijn thuis krijgen. Via deze pagina heb ik ook geleerd over hulphonden voor mensen met psychische problemen, super bijzonder. 

StreetArtGlobe
De naam zegt het al een beetje; op deze pagina worden dagelijks posts geplaatst met kunstwerken of kunstenaar van over de hele wereld. Ik moet zeggen dat ik vond dat hun posts voorheen boeiender waren, maar nog steeds zie ik wel eens iets langskomen wat ik super verbazend of mooi vind. Ik kan me dan helemaal verliezen in het uitzoeken wie de kunstenaar is of waar deze tentoonstellingen heeft.

♥ De online inspiratie van Irene

Wat ik heel erg leuk vind zijn memes. Daar kan ik zo om lachen en ze zijn vaak zo relativerend. De memes waar ik de laatste tijd het hardst om heb gelachen stonden in een post van Nsmbl: "Deze 19 memes bewijzen dat iedereen even slecht in het leven is als jij." Zó herkenbaar, zó waar, zó grappig.

Een leuk account dat ik volg is Overheard LA. Op dit account kunnen mensen dingen insturen die ze in Los Angeles op straat hebben gehoord. Dit soort accounts heb je ook van andere steden. Ik moet soms echt onwijs lachen om de gekke, rare of bizarre dingen die mensen zeggen. Wat dat betreft heeft humor zeker ook een grote rol gespeeld in mijn herstel. Mensen zijn raar, de wereld is vreemd. Ik kan daarin best cynisch zijn. Daar moet je van houden. Het komt ook wel terug in de memes. Ik vind het fijn, omdat het soms zware en negatieve dingen wat luchtiger kan maken. Ik vind het fijn om anderen en daarmee vooral ook mezelf niet altijd zo serieus te hoeven nemen. Dat ik het leven met een knipoog mag zien.

Daarnaast gebruik ik het internet/social media graag voor yogavideo's en slaapmeditatievideo's. De online yogalessen van 'Yoga With Adrien' vind ik echt super fijn. Je kan kiezen voor een video van 50 minuten, maar nog vaker kies ik voor een video tussen de 20 en 10 minuten. Dat houdt het ook lekker behapbaar en legt de lat wat lager terwijl je toch even stil hebt gestaan bij hoe je je voelt en je lichaam op een fijne manier beweegt. Haar video's hebben altijd bepaalde doelen en motivaties. Van kracht tot ontspanning en van 'yoga voor depressies' tot 'yoga voor meer zelfliefde'. Echt fijn. Voor de slaapmeditaties heb ik geen vast account. Ik tik gewoon 'sleep meditation' in op YouTube. Het is niet zo dat ik anders heel slecht zou slapen, maar ik vind het gewoon heel fijn om daar m'n dag mee af te sluiten. 

♥ De online inspiratie van Lonneke

Ik ben best wel Instagram verslaafd denk ik. Hier haal ik veel inspiratie vandaan en ik volg dan ook veel accounts. Mijn Instagram is best wel een breed scala aan verschillende thema's: kunst, dieren en kleding. Best gevarieerd dus. 

Kunst en design
Twee account waar ik veel op kijk zijn love.watts en watts.place. Hier kan ik altijd wat inspiratie vinden als ik even blanco ben. Twee pagina's met ontzettend veel verscheidenheid wat betreft kunst. Ook 'K_e_e_p' en 'Designboom' vind ik heel prettig met veel verschillende soorten kunst.

Zelfzorg
Ook volg ik een aantal account waarin ik altijd postieve energie haal. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Recipesforselflove, Bodyposipanda en Makedaisychains. Deze afbeelding komt van Makedaisychains. Zij laat op een hele leuke en mooie manier zien dat ook kleine stappen goeie stappen zijn. Zij laat 'saaie' manieren zien hoe je voor jezelf zorgt en dat dit ook ontzettend goed en knap is. Het hoeven geen grote stappen te zijn.

Fotografie 
Een apart kopje voor fotografie. Ik volg een aantal account die puur fotografisch zijn. Één van mijn favoriete accounts is camera_duels, een account van Cole Sprouse. Hij fotografeert hier mensen die hem stiekem willen fotograferen, een heel leuk en orgineel idee. Een beetje een vergelijkbaar account is 'Subwayhands', je raadt het al, een account vol foto's van handen in de metro. Ook het account van 'GUPmagazine' vind ik heel inspirerend. 

Dieren
Ook volg ik een aantal dierenpagina's. Mijn favorieten zijn Esther de Wonderpig en JuniperFoxx. Esther volg ik echt al een tijd. Een stel dat ooit een micro biggetje in huis nam en na een aantal maanden erachter kwam dat dat micro biggetje toch niet zo micro was. Esther heeft ondertussen een eigen bed in de woonkamer en is beste maatjes met de hond, heel leuk om te zien.

Juniper is een vos die samen met een andere vos (Fig) en een aantal honden bij iemand in huis woont. Heel gek om te zien, maar heel mooi hoe iemand deze in tijden van nood in huis heeft genomen. Mijn favorieten op dit moment zijn denk ik de accounts van Lize Korpershoek. Zij heeft een tijd geleden de samensmelting gefilmd tussen haar twee katten Dirk en Dennie, beiden hebben een eigen account waar ik echt verliefd op ben. 

 

De online inspiratie van Scarlet

Als het echt gaat om social media dan kan ik eigenlijk niet zoveel noemen wat me inspireert. Ik denk dat ik op social media ook vrij snel last krijg van een soort vergelijkingsdrang, wat meestal niet positief uitpakt. Daarom kijk ik ook niet bizar veel op Instagram en Facebook. Gelukkig zijn er online wel allerlei andere dingen die me kunnen inspireren. Ik zal er hieronder een aantal delen...

online inspiratie

Pod casts: De laatste tijd luister ik graag naar podcasts. Soms tijdens het uitlaten van onze hond, soms als ik in bed lig en niet direct kan slapen. De podcasts die ik de afgelopen tijden geluisterd heb zijn

  • Leef Intens - Thijs Lindhout
  • Het groene hart van - Happinez
  • Omdenken - Berthold Gunster
  • Ik ken iemand die - Nynke de Jong
  • The Minimalists

Documentaires Netflix: Waar ik verder inspiratie uithaal zijn documentaires die ik veelal kijk op Netflix. Het meest recent heb ik de documentaire Embrace gekeken, welke helemaal gaat over het schoonheidsideaal van tegenwoordig. Heel interessant en ook wel extra motiverend om goed voor jezelf te zorgen en je zo min mogelijk aan te trekken van wat je allemaal om je heen ziet. 

♥ YouTube Tedtalk: Tenslotte kijk is soms naar tedtalks via YouTube. Ik heb een onbeperkt data abonnement met mijn telefoon, dus kan video's overal en nergens aanzetten en ze beluisteren zonder er verder naar te hoeven kijken. Heel fijn is dat. De laatste TedTalk die ik keek was die van Dr. Brenda Fitzgerald - Improving early child development with words en Kim Constable - Whose Fault When Children Disobey?

Wat inspireert jou online?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saarki - Zaterdag 9 maart 2019 15:03
Ik haal veel inspiratie bij Tabitha Farrar, zowel haar videootjes op YouTube als de blogs en podcasts op haar website.
I. - Zaterdag 9 maart 2019 15:50
Jullie!
Maya - Zaterdag 9 maart 2019 22:53
Bij Planet Prudence staat: " Ze begon ooit te tekenen om had struggles vorm te geven." Ik denk dat het 'om haar struggles..' moet zijn? Verder erg leuk om deze accounts te zien!
Dragonfly1991 - Zondag 10 maart 2019 09:05
Ik volg alboe. Al jaren en ik vind ze top. En ik volg ik vrouw van jou, wat me leert luchtiger naar de dingen te kijken.
Verder heb ik vrij weinig met social media.