De kracht van kunst

 

Kunst, een bijzonder middel om mee te communiceren. Muziek, film, illustraties, schilderijen of een rakend gedicht. Kunst kan ons iets vertellen en bepaalde gevoelens bij ons oproepen. Van inspiratie tot motivatie. En van energie tot rust. In deze blog delen wij onze favoriete kunstwerken, van tekst tot beeld, en vertellen we wat wij daar krachtig aan vinden.

Irene: Rust in pastelkleurige luchten

Ik ben echt verliefd op de afbeeldingen van Matias Alonso Revelli. Op zijn Instagrampagina laat hij de mooiste plaatjes zien van de zon en de maan in pastelkleurige luchten. Ik denk dat dit mooi matcht met mijn recreatieve interesse in astrologie. Als ik zijn afbeeldingen bekijk, ervaar ik een gevoel van rust en vrede. Ik zou hier nog wel een poster van in mijn kamer willen hebben. Ik denk dat het mijn huis meteen een hele fijne sfeer zou geven. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Matias Alonso Revelli (@matialonsor) op


Daphne: Ongemakkelijke gedichten

De laatste tijd geniet ik heel erg van poëzie en op Instagram kom ik dan snel uit bij Rene Oskam. Hij maakt hele fijne, grappige en tikkeltje ongemakkelijke gedichten. Het ongemak zit hem in hoe mensen soms kunnen zijn, doen of denken. Ik herken er vaak iets in, het zet me aan het denken en laat me ook bijna altijd lachen. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Rene Oskam (@reneoskam) op


Lonneke: Herinneringen aan mijn stiefvader

Als ik één ding mag kiezen dat mij altijd kracht geeft, is het Ramses Shaffy. Ik heb al zijn cd's en ik word altijd rustig als ik zijn stem hoor. Hij was een jeugdvriend van mijn eerste stiefvader. Over hem schreef ik ooit al deze blog. Als ik de stem van Ramses hoor, denk ik aan mijn stiefvader. En dat is fijn. Ik kan dan huilen van geluk, omdat ik hem gekend heb. Al het fijne komt dan boven. Nu vind ik 'Laat me' - ook Vivre met Liesbeth List en Alderliefste vind ik prachtig - een onwijs mooi nummer. Ook de cover van Dave Buddha vind ik heel fijn, maar vooral het nummer 'We leven nog,' komt bij mij altijd binnen. 

 Welk kunstwerk raakt jou en waarom?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Woensdag 13 mei 2020 22:08
Fijn blog!