De ProudFunding: nog 1 week!

 

In de afgelopen maanden hebben we al vaak om jouw input en mening gevraagd wat betreft het Proud2Bme platform. We stelden aan de hand daarvan een plan op voor onze nieuwe website. En nu is het moment bijna daar dat we je hulp het hardst nodig hebben. Onze ProudFunding gaat namelijk volgende week live! Vanaf dan is het mogelijk om eenmalig een zelfgekozen bedrag te doneren waarmee wij ons prachtige en waardevolle platform een welverdiende update kunnen geven. Om jullie, en de toekomstige Proud2Bme-leden, zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen.

Om gezamenlijk naar dit moment toe te leven delen we vandaag een laatste blog voordat de ProudFunding live gaat. Want wat willen we nu eigenlijk bereiken en waarom is dit zo belangrijk? 

Eerder kon je al lezen dat we - achter de schermen - druk bezig zijn met het vernieuwen van Proud2Bme. En dat is ook flink nodig. Na twaalf jaar Proud2Bme is het wat ons betreft heel gezond om te gaan puberen. Om te veranderen en volwassen te worden, maar daarbij wél onszelf te blijven.

Wat willen we onder andere bereiken?

We hebben een hoop plannen voor dit grote modernisatieproject. Zo willen we onder andere een neutralere, inclusievere en modernere uitstraling van de site. Daarnaast moet het platform ook technisch gezien moderner, gebruiksvriendelijker en toekomstbestendiger worden. We willen dat er een veel betere en makkelijkere manier is om alle content te lezen, ernaar te zoeken, het op te slaan en terug te vinden. Ook willen we op de nieuwe site de samenwerkingen met andere partijen in de eetstoorniswereld beter integreren. Deze stappen zijn belangrijk om met de tijd mee te gaan, goed bereikbaar te zijn én meer inclusiviteit te bieden. 

'Alleen samen kunnen we dit waarmaken.' 

Omdat Proud2Bme een gratis platform is, zijn er geen opbrengsten om dit project te financieren. Helaas krijgen we hiervoor ook geen subsidie. Daarom vragen wij door middel van deze crowdfundingsactie iedereen die Proud2Bme een warm hart toedraagt om eenmalig een donatie te doen, zodat we hopelijk genoeg geld kunnen verzamelen om onze, en hopelijk ook jullie, droom waar te maken.

Wil of kan jij om wat voor reden dan ook niet financieel bijdragen aan onze ProudFunding? Dan zouden we ook al enorm dankbaar zijn als jij onze actie met anderen wil delen. Dit kan in jouw eigen directe omgeving, maar ook online. Doe waar jij je goed bij voelt. Binnenkort zullen wij een link naar onze donatiepagina delen.


Alle illustraties voor de ProudFunding zijn gemaakt door Esther Verschoor. 

Wil je graag op de hoogte blijven? We zullen elke week een actuele update geven van de tussenstand. Daarnaast plaatsen we regelmatig updates via ons Instagram account.

We doen dit samen. ♥ 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

A - Maandag 27 september 2021 13:32
Ben benieuwd naar de Proud funding! Schrik alleen een beetje van de tekst op de donatiepagina, die misschien nog eens goed doorlezen? Ik lees in de inleiding alleen maar over anorexia, anorexia en nog een keer anorexia en daarna over jonge vrouwen/meisjes. Lijkt me nou net precies niet passen bij Proud en het doel van deze Proud funding.

Irene - Team Proud2Bme - Maandag 27 september 2021 13:50
Hallo A,

Je hebt helemaal gelijk. Dat zouden wij ook als geen ander moeten weten en dat doen we ook. Deze tekst stond er nog als voorbeeld en we moeten nog een goede tekst schrijven. De donatiepagina is dan ook nog niet af en had hier nog niet gelinkt moeten worden. Excuses!

Liefs
A - Maandag 27 september 2021 14:27
Dankjewel voor je uitleg Irene, ik vond het al helemaal niet passen bij hoe ik Proud normaal ken.
Glowy - Maandag 27 september 2021 14:03
Ik ben benieuwd!
Fiona - Maandag 27 september 2021 18:09
Ik ga alvast doneren en aan mijn familieleden vragen hetzelfde te doen :) Succes met de laatste loodjes voor de start!
Mevrouw Niekje - Maandag 27 september 2021 19:57
Ik ben een senior met een eetstoornis en lees jullie blogs en kijk jullie vlogs! Ik zal zeker doneren en ook de link delen op mijn eigen website! Ik schrijf namelijk over mijn eetstoornis en heb veel lezers die met mij meeleven. Ik denk dat zij misschien ook wel wat willen doneren als ik een goed woordje voor jullie doe.
Pinklady89 - Dinsdag 28 september 2021 18:51
Ik zou toch wel graag een kritische noot willen plaatsen. Ik lees mee sinds de start van Proud en ben zeer overtuigd van de waarde van Proud. Ik ben ook bereid om te doneren, maar ik moet nog wel over de streep getrokken worden. Laat ik met de deur in huis vallen: mij overtuigen van het nut en/of de noodzaak doen de blogs, filmpjes, etc. niet. Ik lees over technische vernieuwing, over toekomstbestendigheid, over samenwerking met andere partijen... Misschien leeft dat voor de redactie of voor andere lezers, maar voor mij eerlijk gezegd niet. Ook het filmpje dat vandaag online is gekomen is voor mij meer een lange, herhalende uitleg over de waarde van Proud (daarvan ben ik al overtuigd!) dan een heldere en summiere uitleg van jullie doel. Wellicht vertellen jullie daarover meer in de podcast van een paar weken terug, maar doorgaans vind ik podcasts en filmpjes te lang duren. Een week voor de lancering is ongetwijfeld laat, maar persoonlijk heb ik wel behoefte aan een korte, krachtige pitch met jullie missie. Dat deelt ook meteen makkelijker dan een minutenlang filmpje. En oja, ik weet niet of ik haar over het hoofd heb gezien in het filmpje, maar ik denk dat hierin een duidelijke rol is voor Nadine. Er kunnen allerlei redenen zijn om achter de schermen te blijven, maar m.i. kan een hoofdredacteur wel een belangrijke functie in de zichtbaarheid (bijv. als gezicht van) vervullen.

Ik hoop dat jullie iets aan deze feedback hebben, want ik gun Proud natuurlijk nog een lang leven en ik hoop ook dat ikzelf overtuigd zal raken om te doneren.
S* - Dinsdag 28 september 2021 19:31
Volgens mij heeft Nadine een andere baan en is er een vacature geweest voor haar functie.
Pinklady89 - Dinsdag 28 september 2021 21:58
Oh, dat heb ik dan gemist. Recentelijk was er nog een Instagram-post van Nadine, dus ik ging er vanuit dat zij nog hoofdredactrice zou zijn. Hoe dan ook: het maakt voor mijn punt ook niet zo veel uit wie het is :-)