Boeken waar je blij van wordt

 

Hou je van lezen of ben je meer iemand die ervan houdt dingen te doen, dan is een boek sowieso geschikt. Van boeken kun je blij worden, je kunt er afleiding in vinden of juist je creativiteit in kwijt. Omdat Proud2Bme jullie graag opvrolijkt, hebben we een aantal leuke boekentips waar je blij van wordt!

Universele reisgids voor moeilijke landen van Jelle Brandt Corstius is een boek dat gaat over allerlei gekke dingen waarmee je rekening moet houden als je op vakantie gaat naar andere landen. Jelle heeft dit ontzettend leuk beschreven. Ik gaf dit boek laatst aan een reislustige vriendin die het boek in één zucht heeft uitgelezen.

jelle brandt corstius

The Non-planner datebook van Keri Smith is een dagboek maar dan heel anders. Keri geeft je veel verschillende tips en manieren om je dag te beschrijven. Je hoeft er echt niet perse creatief voor te zijn, maar Keri helpt je wel een handje om wat meer out-of-the-box te denken wat je creativiteit zeker positief kan triggeren! Andere boeken van Keri Smith zijn ook zeker aan te raden.

keri smith

Talent in kaart van Gerdy Geersing is een boek waarmee je jouw positieve, negatieve, maar vooral je talenten kunt ontdekken! Een vrolijk boek vol luchtige, maar zeer handige en af en toe ook zeker serieuze opdrachten om te kijken waar jouw talenten liggen, wat je wil in het leven en welke richting je graag uit zou willen gaan qua werk of hobby's.

talent in kaart

Iep! door Joke van Leeuwen is echt een prachtig boek waar je vrolijk van wordt. Het boek gaat over een meisje met vleugeltjes dat gevonden wordt door twee lieve mensen. De man is vogelliefhebber en de vrouw heeft meteen last van moedergevoelens. Het is een liefdevol en schattig verhaal. Daarnaast is de humor die dit boek bevat is uniek. Het is een kinderboek, maar ook juist voor volwassenen zitten er prachtige grapjes in. Iep! Is ook verfilmd, en ook het bekijken van die film is de moeite waard!

Joke van Leeuwen

Weg met sombere dagen, met het boek Vrolijk in 3 ½ maand van Gerard Janssen. Dit boek geeft je allerlei gekke opdrachten om weer lekker in je vel te zitten en de lol van het leven in te zien. Het boek is in Engels en Nederlands verkrijgbaar.

cheerful in 3 1/2 months

Op stap in herfst en winter is een boek dat je ispireert heerlijke wandelingen in de frissen herfst- en zomerlucht te maken. Zoals bij de beschrijving te lezen is: ‘'In samenwerking met Natuurmonumenten verzamelden we de leukste routes geschikt voor het hele gezin, jong, oud, ADHD-er, Apsergerkoppie, insectendeskundige, prinsesje, natuurliefhebber en stadse donder.''

uitgeverij snor

En natuurlijk, voor alle J.K. Rowling fans is het nieuwste boek, Goede raad van haar natuurlijk zeker een aanrader. Een prachtige roman voor volwassenen.

J.K. Rowling

Het mindfulness doeboek van Flow is echt een aanrader. Heb je last van spanning, vergeetachtigheid, misschien zelfs herbelevingen of wil je gewoon leren je lichaam en je gedachten wat meer te ontspannen, dan is mindfulness iets dat je zeker eens moet proberen. Het mindfulness doeboek geeft je meer informatie, leuke artikelen en tips om hier mee te beginnen. Wil je echt mindfulness gaan doen dan kun je beginnen met een cd of ga eens op zoek naar workshops of lessen yoga, pilates of mindfulness bij jou in de buurt.

Flow

Ook heeft Flow een speciaal Winterboek uitgegeven. Eerder kwamen zij al met het Flow vakantieboek, maar ook deze winter kun je je vermaken met leuke verhalen, postpapier, vouwen, plakken en knippen.

Flow Winterboek

En voor de fashionista's onder ons is het boek My Wonderful world of fashion een aanrader. Al eerder schreven we erover en het boek blijft ontzettend leuk. Ter ontspanning kun je hier heerlijk mee aan de slag. 

my wonderful world of fashion

 

Van welke boeken word jij blij?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Maandag 19 november 2012 19:57
Jaaa! Ik hou van boeken (schrijven)! Oeh, maar Wreck This Journal hoort hier eigenlijk ook wel een beetje bij. Zijn trouwens nog allemaal aanverwante boekjes van, ook super tof!
Jo - Maandag 19 november 2012 20:12
Leuk artikel, maar sorry .. jullie moeten echt op de spelling letten! Als jij achter het werkwoord komt krijg je gewoon de stam van het ww. Niet met een T dus!
Wordt jij moet dus 'word jij' worden .. Sorry voor de kritiek, maar het komt weinig professioneel over als er spelfouten in staan. Dus vandaar mijn opmerking!
Ik ga die boeken eens bekijken op bol.com, ze klinken erg leuk!
Ik - Maandag 19 november 2012 20:34
Ik word blij van puzzelboekjes. Of telt dat niet als boek? :p
Dorien - Maandag 19 november 2012 20:40
Dit soort boeken vind ik zooo leuk!
Lavie - Maandag 19 november 2012 20:48
Als leesfanaat heb ik ook nog een leuke titel om toe te voegen: 'Geluk zit in een kleine hoekje' van Neil Pasricha. Als ik niet lekker in mijn vel zit, lees ik af en toe een stukje uit zijn boek en dat maakt me 9 van de 10 keer aan het lachen. Hij beschrijft hierin hele kleine geluksmomentjes en echt... je herkent je bijna overal in! Paar voorbeelden:
- Als je bij de bushalte aankomt op het moment dat de bus door de bocht komt.
- Iemand erop betrappen dat hij zit te zingen in de auto en er samen om lachen.
- Bij scrabble tegelijkertijd een q en een u krijgen.

Elk klein geluksmomentje licht hij toe. Geweldig boek! Absolute aanrader :)
UnknownAngel - Maandag 19 november 2012 20:51
Ik hoooud van boeken, maar vooral fictie.
Lot1995 - Maandag 19 november 2012 21:28
ook leuk om met sinterklaas of kerst cadeau te doen!
flowbow - Maandag 19 november 2012 21:55
'' Wreck This Journal'' inderdaad
Annet - Maandag 19 november 2012 22:05
Ay, nu krijg ik zin om geld uit te geven...
o - Maandag 19 november 2012 22:11
Die eerste is zo leuk en ik ben gek op de boeken van Keri Smith!
curedeva - Maandag 19 november 2012 22:16
Leuke blog
bikkie - Dinsdag 20 november 2012 00:19
Als het gaat om positief leren denken dan heb ik tot nu toe veel baat gehad bij:
* Gewoon Doen! van Ben Middelkamp
* Je kunt het! van Louise Hay
* Niet perfect maar toch heel gelukkig Wabi Sabi (schrijver naam ben ik even kwijt)

Echt top boeken om uit je negatieve denken te komen en de logica en eenvoud soms van dingen weer in te zien. Het blijft oefenen natuurlijk en de ene dag gaat dat beter dan de andere, maar elke dag dat het me lukt is er weer eentje! Mooi toch?!
Dream2Bhappy - Dinsdag 20 november 2012 01:26
Jezus Jo ik word geowon echt geirriteerd door je reactie, ga gewoon de helpdesk mailen of iets...
Jes - Dinsdag 20 november 2012 09:31
Super leuk!! ik heb hem gelijk op me verlanglijstje van sinterklaas geschreven!! :)
Leuk blog! Ik hou van alles wat met schrijven, knutselen en frummeldingen te maken heb!:)
me - Dinsdag 20 november 2012 14:32
ik ben het eens met jo hoor. als je schrijft.. zorg dan dat de spelling oké is..
Karen - Dinsdag 20 november 2012 19:53
Nog een leuke: "handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel-fantaseer jezelf gelukkig (Barbara Sophia Tammes). Bij Bol.com kun je het boek ook inkijken. Echt een heel leuk boek om je fantasie heerlijk de vrije loop te laten, en best eendje boek ook, je hebt het niet zomaar uit.
Fleurtje - Dinsdag 20 november 2012 23:10
ik houd heel erg van literatuur (a)
maar daarin zal ik wel een soort van uitzondering zijn ;p
Freek - Woensdag 21 november 2012 08:11
nee hoor Fleurtje ;)
Sooph(L)Remi - Vrijdag 23 november 2012 15:45
My wonderfull word of fasion en het flow winterboek lijken me superleuk!!
Nieuweling - Vrijdag 23 november 2012 21:01
Het Flow Winterboek heb ik al, maar dat non-planner datebook van Keri Smith heb ik op mijn verlanglijstje gezet!