Als ik mijn beste vriendin was

 

Als ik mijn beste vriendin was, zou ik morgen naar de kapper gaan. Gewoon omdat ik dat fijn vind en omdat ik nu niet op een positieve manier naar mezelf in de spiegel kijk. Als ik mijn beste vriendin was zou ik iedere ochtend iets vrolijks tegen mijzelf zeggen, gewoon om de dag gezellig te starten. Ik zou een lekker en uitgebreid ontbijt voor mijzelf maken en blij zijn als ik er van geniet. Hierna zou ik uitgebreid de tijd nemen om in bad te gaan en het water laten vergezellen door heerlijk geurend schuim. Als ik mijn beste vriendin was zou ik mijn lichaam hierna insmeren met crème en tenslotte verrassen met een luxe parfum.

Als ik mijn beste vriendin was zou ik een mooie fiets voor mijzelf kopen, zo'n eentje in de kleur mint groen met een bruin leren zadel, om hiermee naar studie of werk te gaan. Voordat ik vertrek zou ik echter een lekkere lunch voor mijzelf maken. Ik denk iets met wraps en roomkaas en zalm of iets van een pastasalade met groentes. Ik zou verse sinaasappelsap meenemen en tenslotte een aardig briefje toevoegen over dat ik hoop dat het smaakt en dat ik een fijne dag heb. 

meisje
bron foto

Voordat ik vertrek zou ik nog even in de spiegel kijk en dan zou ik zeggen dat ik mooi ben. Dat ik er leuk uit zie en dat ik zo hou van mijn kledingstijl, gewoon omdat die zo trouw aan mijzelf is. Ik zou die ochtend namelijk ook alle tijd hebben genomen om iets moois voor mijzelf uit de kast te halen. Kleding die me mooi staat en die lekker zit, kleding waar ik blij van word. Kleding die ik heb gekocht in de winkel en eigenlijk net wat te duur was, maar die ik mezelf wel gunde en cadeau heb gegeven, gewoon omdat ik het verdien.

Op school of op mijn werk zou ik naar mensen toelopen die ik sympathiek vind. Ik zou vertellen over mijn weekend en vragen naar hoe het met hen gaat. Ik zou onbekende mensen willen leren kennen, gewoon omdat het leuk is en omdat ik leuk ben als vriendin. Na school of werk zou ik iemand uitnodigen om wat mee te gaan drinken, gewoon omdat ik dat leuk vind en omdat ik weet dat ik gezellig gezelschap ben. Ik zou lachen en trakteren en daarna met een positief gevoel weer naar huis gaan.

Ik ben mijn beste vriendin niet.

Ik ga niet naar de kapper omdat ik het te veel gedoe vind, omdat ik het ongemakkelijk vind om alleen naar de kapper te gaan. Ik ga morgen niet naar de kapper omdat ik me dan minderwaardig voel tussen al die dames met mooi lang haar en een perfecte huid. Ik ga morgen niet naar de kapper omdat ik het een beetje zonde vind om zoveel geld uit te geven aan mijn haar. Misschien moet ik het maar gewoon morgen zelf kleuren.

Als ik in de ochtend wakker word, kijk ik naar mijn wekker en baal ik dat ik er al uit moet. Ik zie op tegen de lange dag en haast me tijdens een eenvoudig ontbijt dat ik in 1 minuut klaar heb gemaakt. Ik eet het zonder na te denken op voor de televisie en ga dan snel douchen om er 5 minuten later weer onderuit te stappen en geïrriteerd voor mijn kledingkast te staan. Ik weet voor de zoveelste keer niet wat ik aan moet trekken en vind ook alles niet leuk genoeg staan. Uiteindelijk kies ik voor een saaie trui en spijkerbroek. Wat maakt het ook uit, ik zie er toch al niet uit.

Net voordat ik vertrek kijk ik nog even in de spiegel. Ontevreden. Mijn haar zit niet. Ik heb het niet eens geborsteld, enkel in een staartje gedaan. Ik zie pukkels en een wit gezicht. Ik schaam me voor mezelf en zou willen dat ik er anders uitzag. Op een oude fiets scheur ik richting school, waar ik allemaal mensen in groepjes bij elkaar zie staan. Ik voel me lelijk en minderwaardig en loop tussen de groepjes door met mijn hoofd gericht naar de grond snel de school in. Was deze dag maar snel voorbij, zodat ik weer naar huis kon.

meissje
Bron foto

Je eigen beste vriendin zijn in het leven is zo belangrijk. Ik ben jarenlang een vijand van mezelf geweest. Ik bekritiseerde mezelf de hele dag door en vond alles niet leuk of niet goed genoeg aan mezelf. Het leven is helemaal niet leuk als je dag in dag uit samenleeft met je vijand. Het maakt dan geen bal uit waar je naar toe gaat, hoeveel je verdient, wat voor mooie kleding je hebt... zolang je een hekel aan jezelf hebt ben, kan je niet blij, tevreden en gelukkig zijn.

Acceptatie is een belangrijk woord als het gaat om vriendinnen met jezelf zijn. Jij accepteert ook dingen van vriendinnen, zij zijn ook niet perfect. Stop met vechten tegen jezelf, stop met jezelf bekritiseren en leer te accepteren. Je bent goed zoals je bent, je doet je best.

Probeer eens een vriendin van jezelf te zijn ♥ 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rozesterretje - Zondag 8 januari 2017 13:28
Wauw geweldig!
question - Zondag 8 januari 2017 14:04
deze blog had ik echt nodig, het geeft me een zetje in de goede richting.
Ik wil leren een vriendin van mezelf te zijn!!
cynthia - Zondag 8 januari 2017 14:06
He wat fijne blog!
hanna - Zondag 8 januari 2017 14:21
Dit is echt een mooie blog!
Black Tiger - Zondag 8 januari 2017 14:57
mooi geschreven!
xGirl - Zondag 8 januari 2017 15:39
Mooi en goed geschreven! :-)
Anoniem - Zondag 8 januari 2017 17:22
Mooie blog heel herkenbaar
M. - Zondag 8 januari 2017 18:42
Heel raak...
Kiek - Zondag 8 januari 2017 19:50
Erg mooi geschreven! Raakt me heel diep! X
Robin - Zondag 8 januari 2017 22:00
Mooi geschreven!
Yashhxmoon - Maandag 9 januari 2017 00:42
Super mooi en zeker waar!
Harry (manonwheels) - Maandag 9 januari 2017 00:56
Deze blog raakt de essentie van het mens zijn denk ik. Wat vind je belangrijk? Wat is belangrijk? Aardig zijn voor een ander lukt meestal nog wel maar voor mezelf? Zien dat je daardoor samenleeft met je vijand dringt nu door. Het wordt tijd voor verandering denk ik, de essentie van het mens zijn: een mens is niet gemaakt om alleen te zijn dus zeker niet zonder jezelf. Jezelf opzoeken kan alleen op een positieve manier denk ik, dus tijd om de vredespijp te gaan roken! Vriendschap sluiten met jezelf, wie had dat ooit verwacht šŸ˜Š
Vlien - Maandag 9 januari 2017 09:48
Erg mooi geschreven!