You are gonna be ok

 

Toen ik negen jaar was, is mijn eetstoornis zich gaan ontwikkelen. Elf jaar was ik nog maar toen de woorden Anorexia Nervosa werden genoemd. Er volgde een onwijs moeilijke en heftige periode voor mij en mijn directe omgeving. Nu, bijna vier jaar later, heb ik nog steeds een eetstoornis. Minder heftig als toen, maar volledig herstel voelt nog ver weg en ook een beetje onwerkelijk...

Het is moeilijk om iets los te laten wat zo lang veilig en goed heeft gevoeld. Al helemaal als je niet weet wat je ervoor terugkrijgt, kan het heel spannend zijn om de stap tot herstel te maken en je angsten onder ogen te komen. Ik voel me dan ook regelmatig moedeloos omdat ik zo gevangen in de eetstoornis zit en ik niet weet hoe ik ooit kan ontsnappen.

meisje

Een aantal weken geleden kwam ik per toeval een heel mooi liedje met een nog mooiere tekst tegen. Het gaf me een soort gevoel van rust en hoop, maar ook kracht om door te vechten. Ik zal een paar stukjes van de songtekst eruit pikken om wat bij te vertellen.

“I know you think, that you are too far gone.
But hope is never lost. Hope is never lost”

Hoe diep en verstrikt je ook in je eetstoornis zit, er is altijd hoop. Zelfs als je denkt dat je te ver heen bent.  Herstel is echt mogelijk en je bent daar heus geen uitzondering in.

“Just take, one step, closer
Put one foot in front of the other
You'll, get through this"

Stap voor stap en voetje voor voetje er doorheen gaan. Ik vind het een mooie bemoediging als je even niet meer weet hoe je verder moet. Ik kan in herstel niet altijd indrukwekkende en grote sprongen maken. Mij geeft het rust dat kleine stapjes ook goed zijn en er een moment komt dat het minder moeilijk wordt.

"And when the night, is closing in
Don't give up and don't give in
This won't last, it's not the end, it's not the end
You're gonna be ok"

Geef niet op als het moeilijk wordt. Blijf volhouden en doorvechten want ook dit gaat voorbij. Dit is niet het einde. Er is toekomst als je blijft strijden tegen die vervelende eetstoornis. You’re gonna be okay.


Heb jij een bijzonder nummer dat je graag wilt delen? Mail dit dan met de betekenis voor jou én en foto van jezelf naar redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Proudkine - Maandag 18 september 2017 17:17
Mooi nummer,ik kende het nog niet.Mooi hoe je zegt dat kleine stapjes in herstel ook goed zijn.Herkenbaar dat grote stappen zetten erg moeilijk is.Ik wens je veel sterkte met je herstel.Blijf in jezelf geloven!
Ingrid - Maandag 18 september 2017 17:18
Mooi! Dank je wel, deze tekst raakt me jouw verhaal ook. Sterkte met alles! Je bent een prachtige meid!
Evie - Maandag 18 september 2017 17:27
Super mooi lied en ik ben echt suuuper trots op jou!💜
Crocro - Maandag 18 september 2017 17:32
Hey Brechtje,

Ik zag je foto en toen je naam. Beide vrij bekent.
Ik denk dus dat jij het bent.
ik weet niet of het de bedoeling was dat een bekende dit zag. Maar heel bekend ben ik toch niet dus heb ik het wel gelezen. (Behalve als je een andere Brechtje bent met hetzelfde uiterlijk, dan faal ik nu echt ontzettend)

Ik ben blij dat je steun vond in dit liedje en dat het wat beter met je gaat.
Oh, misschien moet ik zeggen wie ik ben? Ik ben dan waarschijnlijk dat meisje die je kent van die aparte ruimte met al die vreemde vogels. Waar leerlingen heen konden zoals jij en ik. Ik kwam weleens bij je zitten als ik tijd had in de pauzes. Die bovenbouwer die les had van je oom. Bruin haar.

Ooit gaf je me het advies: Al die tijd dat ik het verborgen heb gehouden was gewoon zonde. Het was verspilde tijd. Ik zou willen dat ik het al eerder had gezegd. Zo eng is het niet. (of iets van die strekking)

Dat was waarschijnlijk een van de beste adviezen die ik ooit heb gekregen. Ik denk ook nog weleens aan je. Het zijn eigenlijk vooral goede herinneringen van een gezellige pauze. Gods zegen meid.

Groet c.

p.s. Als je me wilt vinden. (zo niet lekker negeren die hap) die naam die hier boven staat is mijn forum naam.


Snoezel - Maandag 18 september 2017 21:56
Heel mooi lieve Brechtje! We houden contact hè! Liefs
Ingrid - Maandag 18 september 2017 22:08
Mooi!
Sterregoesforit - Maandag 18 september 2017 23:07
Volgens mij ken ik je van Instagram! Maar wat mooi en sterk om hier jouw verhaal te lezen en wat een heel mooi rakend liedje. Go for it, ik ben trots op je, en geef het inderdaad de tijd. Het hoeft en kan niet in een keer goed.

Veel liefs en kracht :) xx
Jillie - Dinsdag 19 september 2017 16:30
Die is zó mooi!
Famke - Dinsdag 19 september 2017 16:33
Lieve brechtje, wat ontzettend mooi! Ik ben zooo trots op je. Veel liefs⭐️
Mitte - Vrijdag 22 september 2017 22:56
Ik luister al de hele avond naar dit nummer. Precies wat ik nu nodig heb, zo troostend...