Relax - Lied over angst

 

Nienke is zangeres en componiste onder de naam N1kita. Samen met haar band Bright Shining Stars bracht zij al eerder het lied 'I Will Stand' uit. Een lied over haar gevecht tegen anorexia. Nu is er een nieuw nummer: Relax. Een lied geschreven in tijden van angst, waarbij zingen haar ontspanning gaf en rustig kon maken. 

"Met mijn eetstoornis voelde ik de angst heel goed terwijl ik andere gevoelens juist weer onderdrukte, zoals traumatische gebeurtenissen", vertelt Nienke. "Je gevoel kun je als het ware uitschakelen. Ik ontdekte dat je beter geen beslissingen kon maken vanuit angst, maar dat je dit wel mag voelen en dat dat oké is."

"Vanuit donkere tijden volgt er licht. Van angst naar ontspanning. Onthoud dat op je diepste punt. Ik hoop dat 'Relax' jouw ontspannen moment mag zijn in tijden van angst en onzekerheid. Ik blijf componeren tijdens slechte en goede tijden en zet het daarbij ook in als middel voor mijn herstel."

Relax


I'm sometimes scared, but I know it is all right
Shivers on my back, dark will bring the light
When I feel the warmth, then my body will relax
Being sometimes scared isn’t always so bad

Looking inside there is my soul,
Knowing what’s going on in me
I’ll find a place to be

I'm sometimes scared, but I know it is alright
Shivers on my back, dark will bring the light
When I feel the warmth, then my body will relax
Being sometimes scared isn’t always so bad

Don’t run away and take a chance
Don’t be scared for your own fears
It is a natural thing

I'm sometimes scared, oooeh
Shivers on my back
When I feel the warmth, oooeh
Being sometimes scared isn’t always so bad

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniempje Xxx - Woensdag 18 maart 2020 19:44
Goede blog, ik ben gister mijn hondje verloren hij werd ingeslapen...... ik wil me gevoelens uit zetten, zorgen voor mezelf lukt niet en ik heb geen eetlust, terwijl ik een eetlijst moet volgen.... heeft iemand tips?
Didi - Zaterdag 21 maart 2020 23:24
Wat verdrietig.. gecondoleerd met het verlies van je hondje. Het is een heel logische reactie dat je terug grijpt op een manier om met je gevoelens om te gaan die voor jou vertrouwd voelt. Op de korte termijn help het je misschien heel even om niet te voelen, maar op de lange termijn zeker niet. Niet eten zorgt er voor dat je labieler wordt, daarnaast voel je je rot omdat je ergens je eetlijst wel wilt volgen maar het nu niet lukt (anders zou je niet om tips vragen denk ik), dus uiteindelijk zul je je slechter voelen. Gevoel is als een opblaasbal die je onder water probeert te drukken, het lukt heel even maar het komt altijd weer boven. Je hebt verdriet, je mag rouwen, je mag je slecht voelen. Eten heeft daar niets mee te maken, met eten voed je slechts jezelf, iets wat je keihard nodig hebt als je het moeilijk hebt. Denk aan wat je hondje zou willen voor je, je bent het waard ❤️
w - Woensdag 18 maart 2020 19:52
"Jeetje', wat een mooie stem, wonderful! Wat ontzettend goed en knap ook dat je je op deze manier bent gaan uiten en nu gewoon zangeres bent, dat kun je wel zeggen, super!
N1kita - Zondag 22 maart 2020 07:10
Dankjewel voor je mooie woorden! Dat geeft weer extra motivatie voor herstel en om te blijven componeren.
Tijdens mijn opname heb ik nog meer nummers geschreven. Ook deze zal ik delen.

Grote virtuele knuffel!
w - Zondag 22 maart 2020 21:24
Dank je wel Nikita voor de virtuele knuffel! Ik vind het zo knap wat je doet, geeft mij ook moed, veel succes ♥
Monarosa - Woensdag 18 maart 2020 21:44
Top!!!
britneyangel - Donderdag 19 maart 2020 12:16
knap