Muziek met betekenis voor Danique

 

Muziek is iets ontzettend belangrijks in het leven. Het doet wat met ons gevoel. Bij sommige nummers moeten we huilen, bij andere nummers worden we vrolijk en weer andere muziek doet ons denken aan een bepaalde herinnering. Muziek bespeelt onze gevoelens en het is overal. Tijdens mijn eetstoornis heeft muziek een grote rol voor mij gespeeld, maar vandaag de dag speelt het eigenlijk nog steeds een grote rol. Ik luister er elke dag naar. In de auto op de radio, via YouTube op de laptop en via mijn telefoon, heerlijk! In deze blog deel ik een aantal van mijn favoriete, specialere nummers met jullie en leg ik uit wat deze nummers voor mij betekenen.

The Fray – How to save a life
Ik vind de tekst van dit nummer ontzettend mooi. In dit nummer deelt de zanger en schrijver Isaac Slade zijn ervaringen met een jongen op een kamp voor ‘probleemtieners’. Hij werkte daar als mentor. Dit nummer gaat dan ook over hoe velen de jongen probeerde te helpen, maar dat dit niet lukte, omdat ze geen idee hadden hoe ze hem precies moesten helpen. Ik kan me erg in dit nummer vinden, omdat ik hetzelfde ervoer toen ik nog een eetstoornis had. Ik had toen ook het idee dat niemand me echt kon helpen. Nu raakt dit nummer mij nog steeds, omdat ik nu aan de andere kant van de stoel zit en me soms ook machteloos voel over dat ik niet iedereen kan helpen.

Beyoncé – I was here
De tekst van dit nummer vind ik zó mooi. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, zei ik tegen mijn moeder dat ik wilde dat dit nummer ooit op mijn begrafenis zou worden gedraaid. Ik wil graag iets achterlaten op deze wereld en ik wil iets betekend hebben voor andere mensen. De tekst van dit nummer sluit daar perfect bij aan.

John Lennon – Imagine
Dit nummer vind ik mooi, omdat het zo aansluit bij wat er nu allemaal in de wereld gebeurt. Oorlogen, aanslagen… Mensen doen elkaar pijn en elke keer weer als er zoiets op het nieuws is, vraag ik me af waarom. Ik weet natuurlijk wel waarom, maar ik bedenk me dan hoe fijn de wereld zou zijn als mensen niet meer zo in strijd zouden leven met elkaar.


Shannon Noll – Lift
Dit nummer heeft mij tijdens mijn eetstoornis veel kracht en vertrouwen gegeven. Ik weet ook nog precies wanneer ik dit nummer vaak luisterde: toen ik ervoor koos om écht te willen genezen van de eetstoornis en de hulpverlening nog een kans te geven. 

Noisecontrollers - Spirit of Hardstyle
Heel eerlijk gezegd zat ik te twijfelen of ik dit nummer wel in dit lijstje moest plaatsen, omdat het hardstylemuziek is. Soms vind ik het gek om te vertellen dat ik graag naar zulke muziek luister, omdat mensen toch vaak een vooroordeel hebben. Echter geniet ik enorm van deze muziek en bezoek ik in de zomer ook regelmatig festivals waar deze muziek wordt gedraaid. Hardstylemuziek maakt mij vrolijk en geeft me het gevoel van vrijheid en kracht. Als ik me rot voel, luister ik vaak naar deze muziek. De muziek brengt me terug naar alle leuke dagen die ik heb gehad op zulke festivals en ik voel me dan vaak een stuk beter.

 

Reamonn - Supergirl
De tekst van dit nummer spreekt me erg aan. De tekst gaat over een meisje dat de weg kwijt is geraakt, maar zich toch sterk weet te houden en door weet te gaan, omdat ze een supergirl is. Wij zijn allemaal weleens de weg kwijt -ik ook-, maar toch houden we ons sterk en gaan we door.

Armin van Buuren – Sunny days
Ik krijg hier gewoon een heel vrolijk, zomers gevoel van en vind het een lekker nummer! Zulk soort muziek luister ik graag als ik me ontspannen voel of juist zo wil voelen. Helemaal nu de winter weer voor de deur staat, is het fijn om naar zulke relaxte nummers te luisteren.

Wat is jouw favoriete muziek en waarom?

Fotografie: sentmeadrift

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sabrina - Woensdag 29 november 2017 19:12
Leuke blog! Muziek betekend ook heel veel voor mij, de woorden die ik zelf vaak niet kan vinden vind ik wel in sommige songteksten. Oja en luister nog maar eens goed naar Sunny days, zit een meer accurate betekenis in dan je misschien denkt..

Ik vind ‘Miss Montreal - alles hier is ook van jou’ ook echt prachtig als je aan recovery denkt!

Liefs
D - Woensdag 29 november 2017 20:34
hahah, hardstyle, wauw, supergirl en armin van buuren ook wauw. Love music.
LeRose - Woensdag 29 november 2017 20:43
Ik begin de dag met een hardcore of hardstyle liedje en een rustig top 40 nummer of klassieker. Dus ik heb die grote verschillen ook. Van hardstyle of hardcore krijg ik gewoon een energieboost.
*maan* - Woensdag 29 november 2017 22:08
ik vind dit een inspirerend blog en hoop dat de andere redactieleden dit ook met ons gaan delen toch vind ik het jammer dat net zoals in het blog met quotes ( bijna) alles in het engels is en ik weet wel dat het de tijd van nu is, maar engels begrijp ik niet. dus hoop dat er de volgende keer ook nederlands bij zit zodat ik er zelf ook inspiratie uit kan halen
cynthia - Woensdag 29 november 2017 22:58
Kippenvel songs die mij ook niet onberoerd laten! Doet een mens wel nadenken over zen ongezonde leefwijze..Alleen schijn ik niet de juiste motivatie noch behandelaren te vinden..Of kruip ik nu tev id slachtofferrol?Alleen blijft het supermoeilijk..bedankt alvast!x
Lost girl - Woensdag 29 november 2017 23:56
Ik vind als je het over Nederlandse nummers hebt, Acda en de Munnik erg goed. Nederland heeft een hele rijke kleinkunstgeschiedenis.
Just me - Donderdag 30 november 2017 05:41
Mijn favoriete muziek is 'You raise me up' van Josh Groban. Als ik down ben, bemoedigd dit mij en als ik opgewekt ben, geeft dit me kracht: you raise me up, to more than I can be.
aloe - Donderdag 30 november 2017 11:56
heel tof, juist ook die waar je over twijfelde. Ik vind dat heerlijke muziek, mensen verwachten dat niet van mij, ik als lief meisje, maar ja... hoef je je niet voor te schamen. Heerlijk! Leuk dat je dit alsnog wel gedeeld hebt, daar ben ik heel blij mee.
musiclove12 - Donderdag 30 november 2017 13:28
Leuk zo'n blog! Muziek betekent veel voor me. Persoonlijk vind ik het nummer these times van safetysuit heel mooi ♥
boulimia meisje - Donderdag 30 november 2017 15:18
@aloe ik herken heel erg wat jij zegt, ik ben zelf een echte hard rock en metal fan, maar dat verwacht ook niemand van me en dan krijg ik reacties van maar je bent zo lief en rustig. Haha.

Maar nummers die voor mij veel betekenen zijn stound my ground van Within Temptation dat nummer zegt dat je er moet volhouden en je plekje op de wereld mag innemen.
En memories van Withintemptation die dingen precies wat ik voel over dierbaren die geen zijn gegaan.
Verder vind ik nothing else matters van metallica ook erg mooi!
En lost in p aradise van evanecence. En foo fighters heeft er ook een aantal!

Sorry voor de lange reacties maar ik hou veel van muziek!☺
Zijn er hier bij proud nog meer fan van hardrock en metal?☺
boulimia meisje - Donderdag 30 november 2017 15:20
Dingen is zingen
starchild - Donderdag 30 november 2017 15:32
Yes! Hier nog een metalhead \m/ metallica, evanescence inderdaad maar ook arch enemy en wintersun. Meer richting melodic deathmetal. En ja ook boulimia hierzo helaas :(
boulimia meisje - Donderdag 30 november 2017 22:03
Cool! De metal bedoel ik dan! Die bands ken ik ook wel, ik hou ook van verschillende soorten metal!
Sterkte met je boulimia
Anoniem - Donderdag 30 november 2017 17:57
Prachtige nummers.. Raemonn - Supergirl werd gedraaid op de crematie van een vriendinnetje van mij, dus heeft ook voor mij veel betekenis. Mooi, hoe muziek emotioneel kan zijn, maar toch ook een helende werking kan hebben.

Bedankt voor het delen!