Kerst; the loneliest time of year

 

Kerst. Vanuit alle kanten hoor je bekende Kerstliedjes, er branden ontelbaar veel lichtjes en je ruikt het eten van drie straten verder. De meest gezellige tijd van het jaar; dat is kerst toch wel voor velen. Maar wat nou als je dit zelf niet zo ervaart? Wat nou als je je vooral eenzaam voelt?  Dan is dit nummer van Mabel voor jou. 

Kerst is voor mij ook niet altijd het gezellige feest geweest zoals velen het wel kunnen ervaren. Nog steeds voelt het met vlagen een beetje dubbel. 

De avond dat ik dit geschreven heb, is het kerstavond. De dag waarop mijn vader ruzie kreeg met mijn moeder en de politie hem uit huis heeft gezet. De dag waarop mijn tweede stiefvader jarig was, maar dit jaar niet ouder zal worden. Zoveel had ik hem nog willen zeggen, maar ik heb het nooit gedaan. - Uit de blog: ik voelde me een slechte dochter.

Mis jij iemand dit jaar? Voel je je alleen? Verdrietig? Dan hoop ik dat dit nummer je een beetje kan helpen. Die gevoelens mag je ervaren. Natuurlijk wil je je ook gewoon fijn voelen, maar soms is het nu eenmaal zo. Ik denk dat het belangrijk is om je dan ook niet anders voor te doen. Wat je voelt, dat voel je. Wees een beetje extra lief voor jezelf. Take care, je bent niet alleen. ♥


Ook tijdens de feestdagen ben je meer dan welkom in onze chats en op het forum. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Door - Zondag 15 december 2019 21:26
Het helpt echt om te weten dat je niet de enige bent met dit gevoel tijdens de feestdagen!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 17 december 2019 10:35
Hi Door,

wat fijn dat dit je een beetje helpt.
Take care,

Liefs,
Lonneke
fauve - Maandag 16 december 2019 21:26
Lief om te delen, dankjewel. xx
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 17 december 2019 10:35
Hoi Fauve,

graag gedaan!

Liefs,
Lonneke