Jouw moment

 

Als ik heel eerlijk ben, heb persoonlijk ik niet zoveel met Famke Louise. En dat is natuurlijk prima, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Afgelopen week stuurde Irene dit nummer van Famke Louise door. Ik ben toch wel benieuwd en ik heb het nummer meteen beluisterd.

Als je gemist hebt wie Famke Louise nou eigenlijk is: ze is een Nederlandse vlogger, model en werd bekend door haar nummers 'Op me monnie' en 'Vroom.' Haar nieuwste nummer 'Jouw moment' zingt ze voor mensen die gepest worden of zich onzeker voelen. Voor alle mensen die vinden dat je jezelf moet kunnen zijn. "Je bent niet alleen en je bent mooi zoals je bent." 

 
Blijf jezelf, blijf in jou geloven
Volg niemand anders, volg je eigen dromen
Yeah, en ik weet soms kan het anders lopen
Vallen en weer opstaan
Om eruit te komen 

Toen ze de komst van dit nummer aankondigde op haar Instagrampagina, kreeg ze daar best wel wat haatreacties op. In een volgende Instagrampost, die ze inmiddels weer heeft verwijderd, gaf ze aan hoe krom het eigenlijk is dat ze zoveel haatreacties krijgt op een lied dat ze heeft gemaakt voor mensen die gepest worden. Je kan misschien veel over Famke zeggen of van haar vinden, maar de haatreacties die ze regelmatig krijgt, zijn niet niks.

Famke geeft aan dat de haatreacties haar nu niet meer zoveel doen, maar dat ze hier vroeger wel echt last van heeft gehad. Ze beseft dat niet alleen zij, maar ontzettend veel mensen on- en offline te maken krijgen met pestgedrag. Ze moet als geen ander weten hoe dat voelt en schreef daarom dit nummer. Een nummer voor mensen die gepest worden. Omdat - als je gepest wordt - je niet alleen bent en het niet jouw schuld is. Blijf jezelf, want je bent een mooi mens. Zij zien ook niet wat voor diamant je bent.

'Jouw moment' is een voorproefje van haar nieuwe album dat binnenkort uit zal komen. Ik vind dit eigenlijk best een tof nummer. Het is veel gevoeliger en intiemer dan ik van haar ken. Als dit de toon voor haar nieuwe album zal zijn, ben ik fan.

Wat vind jij van het nummer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

w - Zondag 31 mei 2020 19:14
Wel een mooi nummer.. alleen, het filmpje vind ik een beetje stereotype mensen, die in het 'dagelijks leven' wellicht 'buiten de boot' vallen. Dat vind ik wel jammer, want de meeste 'problemen' zie je niet en eigenlijk zou je iedereen DAT moment kunnen of willen gunnen, want idd. samen zijn we de wereld. En ik moet denken aan het nummer. 'One moment in time' van Diane Ross. Er zijn meer van dit 'soort' nummers. Maar gewoon wel heel mooi gezongen, mooie stem ook!
Saskia - Maandag 1 juni 2020 06:50
Mooie boodschap, maar met het liedje zelf heb ik niet zoveel..
X - Maandag 1 juni 2020 16:21
De boodschap is goed, er zijn vast mensen die hier iets aan hebben.
Maar ik vind de tekst cliché en de autotune is ook behoorlijk aanwezig. Als je een beetje geld hebt kun je ondanks gebrek aan muzikaliteit zo'n liedje maken.