Jennette McCurdy: Empty Inside

 

Jennette McCurdy ken ik zelf nog uit de Nickelodeon serie 'ICarly.' Echter is ze deze rol inmiddels ontgroeid en is ze een prachtige volwassen vrouw geworden. Een vrouw met haar eigen, persoonlijke worstelingen. In een aflevering van 'TheMinimalist' vertelt ze openlijk over haar verleden en ervaring met eetstoornissen.

Hoe ze zichzelf jarenlang klein hield, omwille van haar carrière. Hoe haar moeder, die zelf een eetstoornisverleden heeft gehad, haar 'introduceerde' aan eetgestoorde gedragingen en de industrie waarin ze terecht kwam dit gedrag stimuleerde...

In dit filmpje vertelt ze ook dat ze bezig was met een podcast over haar eetstoornis. Deze is inmiddels gestart en draagt de naam 'Empty Inside.' Ik heb zelf al een aantal afleveringen beluisterd en tot het eind bleef ik geboeid. De podcast heb ik beluisterd via de app 'Podcasts'. Elke aflevering draagt een ander thema en elk thema wordt besproken met weer een andere gast. 

Ik ben stiekem altijd een fan geweest van Jennette, misschien dat ik daarom niet helemaal subjectief ben, maar ik vind het ontzettend dapper dat ze die openheid geeft. En ook vertelt hoe het verleden er voor haar uitzag en hoe het er achter de schermen aan toeging.


bron foto

Zelf vond ik vooral aflevering 4 - eating disorder recovery - heel interessant. Hierin gaat ze in gesprek met Talia Mann over hun eigen ervaringen, 'thin privilage' (hoe dun zijn een voorrecht kan zijn) en wat zij vinden van de dieetcultuur waar ook zij dagelijks mee geconfronteerd worden. Zonder dat ik al te veel los wil laten; Jennette vertelt hoeveel waarde zij hing aan haar gewicht en dat ze heel sterk het gevoel had niet begrepen te worden als ze wat dikker was. Dit is iets dat ik zelf ook goed herken en ik vind het fijn dat deze kant ook bespreekbaar gemaakt wordt.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Donderdag 3 september 2020 21:08
Ik dacht al, waar ken ik haar van.. maar ICarly, lang geleden haha