Ik bepaal zelf welke kleding ik draag

 

Elly Kellner is muzikaal crealieveling. Bij een recent optreden kreeg ze na afloop van het concert van een man en vrouw feedback/commentaar over haar kledingkeuze. Ze krijgt vaak feedback over haar muziek, teksten en hoe die mensen kunnen raken maar dit keer ging het over haar uiterlijk. Twee vreemden vertelden haar dat ze erg werden afgeleid door haar jurk, was die achterkant nou echt langer dan de voorkant!? En wat was dat nou voor legging!? En die schoenen! Als ze nou maar een klein hakje aan zou doen, dat hoefde echt geen naaldhakken te zijn, maar een klein hakje én een mouwtje dan zou ze al zoveel groter geweest kunnen zijn in de muziek. De manier waarop ze nu gekleed was leidde de twee vreemden als luisteraars teveel af van haar muziek.

De woorden die ze na het optreden hoorde bleven in haar hoofd hangen als een negatief mantra. Toen schreef ze er een liedje over. Ze btrok haar vriendinnen erbij en noemde het nummer met videoclip 'Deugdelijk'. Het nummer heeft een humoristische inslag maar met een serieuze boodschap: "Dit is mijn lichaam, ik ben dankbaar dat ik er één heb en ik bepaal zelf welke kleding ik draag". Iedereen mag zichzelf zijn.

De outfit waar het allemaal mee is begonnen draagt ze in de scene met de koeien. Alleen droeg ze op het podium geen laarzen.

Wat vind jij van Elly haar boodschap?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne - Woensdag 26 november 2014 12:43
Ik denk een beetje aan ''all about that bass'' van Meghan Trainor maar deze Elly... fijn voor haar dat ze zich niks van anderen aantrekt, maar AU, ze kan écht niet zingen.
Tessa - Woensdag 26 november 2014 13:19
Erg leuk gedaan!

@anne snap niet waarom je zoiets onaardigs moet zeggen, gaat volstrekt voorbij aan de boodschap van dit nummer. Los hiervan vind ik haar leuk zingen!
Karen - Woensdag 26 november 2014 13:22
Zeeeer herkenbaar!
MT - Woensdag 26 november 2014 13:29
@Tessa, je kan er niet echt om heen dat ze niet goed kan zingen :/
Ik snap het commentaar van Anne daarom goed. Het liedje vind ik trouwens wel grappig bedoeld. Maar had inderdaad beter door een goede zanger(es) kunnen worden gezongen. Kleren zijn niet relevant voor de kwaliteit van een liedje of een concert maar een goede zangkwaliteit daarentegen is wel essentieel.
xxxm - Woensdag 26 november 2014 13:31
hmm, ik vind het niet zo
Emma - Woensdag 26 november 2014 13:38
Leuk bedacht.. en volgens mij snappen een aantal meiden hier de strekking van dit filmpje niet. Ik snap niet waarom het altijd zo hard en oordelend moet zijn. Ik vind het leuk!
N. - Woensdag 26 november 2014 15:30
mee eens Emma , het is een heel grappig filmpje. met een zeer ware boodschap; wat maken mensen zich nutteloos druk!
kleding is er om je te uiten , net als muziek. het laat zien wie je bet en hoe je in het leven staat , hoeveel je blootgeeft en waar je al dan niet bij wil horen . in die zin kan iemand zich nooit "fout " kleden , maar laten dit soort reacties zien dat iemand op een totaal verschillende golflengte zit.
als iemand mij om mijn kleding aanspreekt , dan is mijn antwoord ook " je hoeft het toch zef niet aan!"
Maanmeisje - Woensdag 26 november 2014 17:07
Ik vind het wel wat hebben :-).
anoniem.. - Woensdag 26 november 2014 17:32
verschrikkelijk !
sindy - Woensdag 26 november 2014 19:48
De stem is niet geweldig maar niet storend slecht en ik vind het wel baanbrekend, tenminste een meisje dat niet "mooi" is maar het accent op een leuke originele tekst legt.
sindy - Woensdag 26 november 2014 19:50
Ik bedoel met "mooi" dat ze probeert niet mooi te zijn, want uiteindelijk is ze een normale mooie meid en zeker niet lelijk ofzo.
Me - Woensdag 26 november 2014 22:11
Ik denk dat deze Elly een kei van een stem heeft. Ik heb meer dingen vam haar beluisterd (via you tube) dan alleen dit satirische liedje en ja, ze is minder toegankelijk dan de spicegirls, maar een fantastische eigen (goede) sound heeft ze zeker!!
Dus luister eens wat verder dan je geconditioneerde oor geleerd heeft...
Lotje - Woensdag 26 november 2014 22:35
Ik zou zeggen, luister eens wat meer van Elly, ze heeft fantastische nummers! (bijvoorbeeld Succesfool)
Daarnaast geweldige boodschap, Elly ga zo door, je bent een inspiratie!!
Ag!rl - Donderdag 27 november 2014 07:59
Ik vind dit een geniaal nummer eigenlijk xD
En wie bepaalt dat ze wel of niet goed zingt? Zo te horen laat ze zich voor het grootste deel niet eens bewerken, nog een keer dus staan voor wie je bent.
Me - Donderdag 27 november 2014 08:03
Eens met andere 'Me'. Geconditioneerde oor... Mooi gevonden.
Lot1995 - Donderdag 27 november 2014 10:17
Haha, in maastricht oogenomen zie ik...
Andreaa - Donderdag 27 november 2014 14:31
Super!
loren - Donderdag 27 november 2014 17:03
Ik vind haar stem wel mooi!
Maar ik heb een andere mening en ik geef altijd me mening of heb die in me hoofd als ik iets wel of niet mooi vind, dat mag best toch? Zolang je iemand niet mee kwetst.
Tegenwoordig moet overal een probleem van gemaakt worden.
Sanne - Donderdag 27 november 2014 17:47
Goed liedje, originele tekst en ik vind dat ze echt haar punt maakt :)
Wb zingen: ik vind dat ze zangtechnisch goed zingt, eerlijk gezegd ... het is iig zuiver, zonder allerlei valse lucht. Maar goed, dat is mijn mening.