Boggie: een aanklacht tegen Photoshop

 

De Hongaarse zangeres Boggie wordt voor haar eerste single 'Nouveau Parfum' in realtime geretoucheerd. De clip geeft een kijkje in de wereld van photoshop en het is niet de eerste aanklacht tegen het onrealistische en onbereikbare schoonheidsideaal voor vrouwen. In het korte filmpje van ongeveer 3 minuten kun je zien hoe een normale vrouw omgetoverd wordt tot een echte glamour artiest. Ze lijkt eigenlijk niet echt meer op de vrouw die wij zagen aan het begin van de clip. Het is een enorm verschil wat aan het einde van de clip maar al te goed zichtbaar wordt.

Boggie wil met haar videoclip laten zien hoe celebs bewerkt worden om er perfect uit te zien. Haar liedje gaat ook over dat zij een mens is en geen product. 

Bron: huffingtonpost.com

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

B - Donderdag 23 januari 2014 19:01
Had deze al gezien, schokkend hoe erg ze haar kunnen veranderen met zo'n progamma!
xxxm - Donderdag 23 januari 2014 20:10
Bizar! Ik vind het plaatje van de blog trouwens wel een beetje eng, als je kijkt op de homepage.
Hay Lin - Donderdag 23 januari 2014 20:15
Inderdaad bizar. Maar ook mooi om te zien hoeveel je tegenwoordig kunt met Photoshop. Al is dit voor de verkeerde doeleinden gebruikt. Het is trouwens geen Photoshop wat ze hier gebruiken.
Nightordaydream - Donderdag 23 januari 2014 21:00
Geweldige artiest. F fotoshop.
AnaMan - Donderdag 23 januari 2014 22:19
Heb deze aangeraden voor Proud2Listen. Leuk dat hij er zo snel opstaat!!! :D
Sophietje - Donderdag 23 januari 2014 22:19
Ach, ik vind het allemaal eigenlijk niet zo erg. Als celebrities worden voorgesteld als 'normale' mensen, is de illusie weg. En als je weet dat het nep is, is er toch niets aan de hand?
Liadan - Vrijdag 24 januari 2014 06:57
Ik vind dit filmpje alleen maar aantonen hoe zulke toffe dingen je met programma´s als photoshop kan doen. Maar ik heb sowieso niet zo´n moeite met photoshop, alleen als het gebruikt wordt om iemand er dunner uit te laten zien
Fayee - Vrijdag 24 januari 2014 10:34
Woow dat geeft wel een mooi duidelijk beeld...
Celae - Vrijdag 24 januari 2014 12:54
Dit is iets wat iedereen al weet, en zo'n filmpje met zo'n liedje gaat niet het verschil maken. Beroemdheden moeten blijkbaar perfect zijn, er mag geen enkel rimpeltje te zien zijn. Ik ben het eens hoor, met iedereen. Ik vind haar mooier als ze natuurlijk is. Het is erg dat een computerprogramma mensen zo kan veranderen. Reken er maar op dat niet iedereen dit leuk vind, en dat er niet alleen iets aan het plaatje word veranderd maar ook in het hoofd van degene die zo bewerkt word. Letterlijk.
anoniem - Vrijdag 24 januari 2014 15:15
Volgens mij is het vooral voor de gefotoshopte persoon erg, die wordt nl op al zijnonvolmaaktheden gewezen... Die volmaaktheden maken eens mens nu eenmaal uniek, wil je er uit zien als een celeb, dan moet je je uniciteit verliezen... Ik weet niet of ik photoshop zo misdadig vind als anderen het soms schijnen te vinden... Beetje zonde om er zoveel tijd en energie in te steken, dat wel..
m - Vrijdag 24 januari 2014 18:22
ja maar, met de nodige make-up bereik je denk ik een beeld wat er behoorlijk op kan lijken ook en ik moet wel lachen om de ogen. Ze kijkt nu een beetje scheel, de ogen zijn nu te dicht bij elkaar geplaatst.
Wel bewonderenswaardig wat je met photoshop kunt doen, ik denk dat je steeds de grens moet bepalen van wat is nog op natuurlijke manier na te bootsen en wat gaat duidelijk te ver of wordt onnatuurlijk.
R19 - Vrijdag 24 januari 2014 19:20
whow!
zaragirl - Vrijdag 24 januari 2014 20:10
Wauw, hoe ze met een paar klikjes een andere vrouw creëren. Niet te geloven!! Het liedje is trouwens erg mooi!
- - Zaterdag 25 januari 2014 16:21
Mooi liedje en goede clip.

Alleen is het niet helemaal realistisch hahaha, ik zit zelf op een grafische opleiding en Photoshop veel maar ZO makkelijk is ook weer niet om even snel iemand te retoucheren.