Big Booty trend in videoclips

 

De billen van Beyonce, Kim Kardashian, Jennifer Lopez en Iggy Azalea komen regelmatig voorbij op tv, in reclames of op internet. Ronde billen zijn ‘in de mode'. In ieder geval, voor zover een lichaamsdeel een modetrend kan zijn. Toch lijkt het hebben van een volle ronde kont momenteel een hot item te zijn in de wereld van de celebs. Wat doet deze trend met ons in de realiteit? Hoe belangrijk is het om met de trends mee te doen en wat als die trend te maken heeft met een lichaamsdeel dat bij iedereen anders is?

Hieronder zie je de nieuwste clip van Jennifer Lopez genaamd 'Booty' waarin veel billen te zien zijn. 

Bij Primark verkopen ze inmiddels onderbroekjes met pads erin die je billen dikker doen lijken. Ook bestaan er push-up onderbroekjes om je billen ronder te maken. Er zijn zelfs vrouwen die hun billen laten opvullen met injecties of bilimplantaten om aan dit schoonheidsideaal te voldoen. ‘What u gonna do with that big fat but' of ‘Shake that big booty' zijn zinnen die ons om de oren worden geslingerd in videoclips in combinatie met wiebelende billen op het beeldscherm. De nieuwste clip van Jenniffer Lopez laat zo ongeveer alleen maar billen zien.

In onderstaande video laat een meisje zien hoe je de Primark Bootylicious kunt dragen en wat het is. 

Trots zijn op je lichaam is fijn, ook trots zijn op je billen. Misschien dat sommige vrouwen met vollere billen zich in deze trend kunnen vinden en zichzelf meer kunnen accepteren. Maar hoe moet je je dan voelen als je billen er niet als die van JLo uitzien of je juist veel grotere of kleinere billen hebt en niet voldoet aan de trend? 

Wat vind jij van deze trend rondom volle billen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne-Marie - Maandag 22 september 2014 21:31
Ik heb geen grote billen maar ik vind deze trend tot een bepaalde hoogte wel fijn. Het idee dat mijn rondingen ook aantrekkelijk zijn geeft me toch wel zekerheid.
Daarbij wil ik wel zeggen dat in Nicki Minaj haar clip gezegd wordt dat 'skinny girls' maar op moeten rotten en dat mannen iets vast willen grijpen. Daar ben ik het dat niet mee eens. Ik vind dat bij het omarmen van 'curves' we alle meiden die mager zijn niet hoeven te zien als minder mooi.
Ik denk dat beiden prachtig zijn op hun eigen manier.
Mooi artikel meiden!
groetjes,
anon - Maandag 22 september 2014 23:20
Ik vind het vervelend. Ik heb geen grote billen en geen mooie billen. Mijn vriend kickt op grote billen. Ik vind er inmiddels echt een druk ontstaan, dat je grote en mooie billen móét hebben. Erg vervelend als je dat niet hebt!
N. - Dinsdag 23 september 2014 11:58
wat ons in mensen aantrekt is niet zozeer het feit dat ze grote of kleine billen , borsten of benen hebben. dat zijn uiterlijke kenmerken. ik denk dat bepaalde mensen mooi worden gevonden door het gene wat ze uitstralen, maar de media focust dan vooral op de oppervlakkige attributen ;) die lichaamsdelen worden vervolgens weer "trends" .

grappig toch , hoe mensen werken.het zou inderdaad fijn zijn als dit een deur opent naar een wereld waar je en dun en gevuld mag zijn , en niet of dun of gevuld.
let's include everyone in the fun!!
ik denk ongeacht je figuur , als je jezelf goed verzorgd en van jezelf houd ben je op je mooist en zekerst.
Amy - Woensdag 24 september 2014 20:04
Mooi gezegd N. dat vind ik ook.
Beebee - Zondag 30 november 2014 01:39
Bij welke primark zijn die broekjes ng te koop als ik vragen mag?