Afraid of the dark

 

Sinds ik 'naar de radio luisteren' in mijn ochtendroutine op heb genomen, luister ik ook weer wat meer muziek van Nederlandse bodem. Eén van de nummers die regelmatig voorbijkomt op de zender 3FM is er één van Chef'Special; een vijfkoppige band uit Haarlem. Dit nummer raakt me elke keer opnieuw, zeker in combinatie met informatie over de zanger (en schrijver van het nummer) Joshua Nolet.

Misschien (her)ken je Joshua wel uit het laatste seizoen van Wie Is De Mol. De vrolijke en spontane man die vrij snel omhoogschoot op menige verdachten-lijst. Dat deze vrolijke Joshua ook een 'donkere' kant had, leerden we maanden later door het interview dat hij in 'Splntr!' gaf. 

In dit openhartige interview vertelde Joshua hoe hij elke winter opnieuw in een depressie raakte. Hoe hij stoeide met de gedachte om hulp te vragen, maar uiteindelijk ook doorkreeg dat dit hem juist hielp. Hiernaast vertelde hij ook dat hij nu antidepressiva slikt, iets waar hij lang mee heeft gewacht destijds omdat hij bang was dat het zijn persoonlijkheid zou beïnvloeden of dat hij zijn creativiteit zou verliezen. Nu kan hij zeggen dat dit zeker niet het geval is geweest. De single 'Afraid Of The Dark' is hier juist uit voortgekomen.

Zelf zegt Joshua dit over de single: "Het voelt alsof Afraid Of The Dark uiting gaf aan het gevoel dat wij toen hadden. Angst voor het onzekere, angst voor een bepaalde donkerte in jezelf en een behoefte om die beter te leren kennen. En daar een beetje vriendjes mee te worden." Bron

De samenwerking van de videoclip is voortgekomen uit het ambassadeurschap met War Child en is gemaakt in samenwerking met ballerina Michaela DePrince. Zij is bekend van haar boek 'Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina' (in het Nederlands: 'Ze Noemden Me Duivelskind').

There’s a monster under my bed
We pillow talking
Oh how I long to be its friend
But I don’t wanna end up in that same place again

I been doing better doing better
Been through heavy weather heavy weather
Never going back going never
I've been doing better but I

I am still afraid of the dark
Even though there’s a sky full of stars
I don’t know where I’m going but I’m on the run
Can you leave a little light on? A little light

On, sing another song, come sleepwalk with me till it’s dawn
Come sweet talk to me till my heart has got nothing but love for the dark
And I wish I was fast a sleep dreaming of my masterpiece
Demons come and dance with me, oh you best believe

there’s a monster under my bed and it grows when I forget

I am still afraid of the dark
Even though there’s a sky full of stars
I don’t know where I’m going but I’m on the run
Can you leave a little light on? A little light

I've been doing better
Been through heavy weather
Oh can you leave a little light on

Wat vind jij van het nummer?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 14 juni 2021 19:54
Vanaf de eerste keer dat ik dit liedje hoorde vond ik het al een leuk liedje, vooral vanwege de vibe die het heeft, maar toen ik achter de betekenis van het liedje kwam, wauw!
blackandblue - Dinsdag 15 juni 2021 00:32
Heerlijk liedje! Al vanaf het moment dat het liedje uitgebracht is, kan ik er uren naar luisteren. Zo fijn wanneer een liedje een gevoel zo goed kan uitdrukken
Jaymi - Dinsdag 15 juni 2021 18:43
Dit is zo'n mooi nummer!
RosaV - Dinsdag 15 juni 2021 22:13
Prachtig nummer en een prachtig getalenteerd meisje