Uit de oude doos: proefvideo's

 

Als je een eetstoornis hebt, is het vaak moeilijk om te variëren. Producten kunnen worden bestempeld als goed of fout. Je wil meestal een vaste structuur voor je maaltijden met het liefst precies dezelfde ingrediënten. Dat voelt veilig, dat biedt controle.

De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel proefvideo's door de redactieleden gemaakt. We maken deze video's voor jullie ter ontspanning, maar zeker ook om jullie kennis te laten maken met andere producten. Producten waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord of die je niet durft te eten. Het leek ons leuk om een aantal proefvideo's 'uit de oude doos' in deze blog te delen. Misschien dat een aantal producten niet meer verkrijgbaar is of al bijna als antiek wordt gezien, maar hopelijk biedt het je toch motivatie en inspiratie om wat anders te gaan eten. Veel kijkplezier! 

1. Bijzondere ijsjes 

De eerste proefvideo werd gemaakt door Proud2Bme-oprichtster Scarlet. Dit was een food review over verschillende bijzondere ijsjes: Engelse drop ijsjes, Zure matjes ijslollies, Schoolkrijt ijsjes en vanille-ijs met spekjes. In de video zie je welk ijsje Scarlet het lekkerste vindt en ook welke ijsjes ze het meest bijzonder vindt. Toevallig zag ik recent in de supermarkt ook van deze bijzondere soorten ijs. Leuk om te ontdekken!

 2. Allerlei soorten chocoladerepen 

Een andere hele leuke proefvideo is de video waarin Scarlet en haar partner Joyce allerlei verschillende chocoladerepen gaan testen. De Milka repen worden toch wel als favoriet gezien. Ook testen ze de smaken van Bros en ondergaan ze een hap aan caramel bij het proeven van de Rolo reep. 

3. Sultana koekjes 

Sultana koekjes zijn voor mijn gevoel al eeuwen oud. In deze video testen oud-redactieleden Nouska en Laura de smaken mango en kokos. Nouska is echt geen kokos-liefhebber, dus wat zal zij ervan vinden...? 

4. Chocolademelk vergelijken 

Scarlet en Joyce zijn voor even een testpanel en geven hun mening over drie verschillende soorten chocolademelk. Misschien niet echt een drankje voor in de zomer, maar wel leuk om gewoon de video te bekijken! 

5. Pepernoten en kruidnoten

Tegenwoordig liggen de peper- en kruidnoten al in augustus in de winkel, dus waarom ook niet een leuke proefvideo over dit heerlijke product?! Alvast inspiratie voor over een paar maanden...

 

6. Starbucks uit de supermarkt 

Sinds de corona-periode gelden andere regels voor het OV en dus ga ik minder met de trein dan voorheen. Hierdoor mis ik ook de Starbucks. Jullie ook? Maar daarvoor hebben Nouska, Scarlet en Laura een alternatief die je in dit filmpje kunt ontdekken!

7. Ontbijtkoekjes 

Op Instagram, op YouTube en ook op Proud2Bme zie ik allerlei soorten hippe ontbijtjes voorbijkomen. De één nog uitgebreider of mooier dan de ander. Dan voel ik me af en toe behoorlijk simpel hoor. Herkennen jullie dit gevoel? Misschien kan deze ontbijtvideo ons helpen om iets extra's erbij te gaan nemen! 

8. Milka Oreo XXL

Voor deze Milka review heb ik weinig woorden. Gewoon HEERLIJK! Dat vinden Nouska en Scarlet ook!

9. Oatmeal smoothies 

Zelf lust ik best graag een smoothie, maar ook hierin ben ik geen keukenprinses... Ik heb een prachtige blender die vooral prachtig in mijn keuken staat... Voor mij zijn de smoothies uit de supermarkt dus een goede uitkomst. Als je benieuwd bent of Scarlet, Nouska en Laura dit ook vinden, dan is dit filmpje ook weer leuk om te kijken. 

10. Candybars  

Toen ik diep in mijn eetstoornis zat, mocht ik van mezelf absoluut geen candybars. Dit was echt zo'n verboden product in m'n ogen. Maar ik ben echt een zoetekauw en zou bij deze video de keuze maken voor de Twix White. En jij? 

Hopelijk hebben de video's je inspiratie en motivatie gegeven om weer een keer tegen de eetstoornis in te gaan en je één of meerdere producten mag gaan eten die JIJ graag wil. Als jullie het leuk vinden om meer video's uit 'de oude doos' te zien, laat het dan hieronder weten! 

Wil je ook onze andere video's zien? Abonneer je dan op ons YouTubekanaal!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tinka - Donderdag 11 juni 2020 19:17
Wat geweldig om terug te zien!
Anoniem - Donderdag 11 juni 2020 21:01
Oww wat leuk! ik zat laats alle oude proud filmpjes van proef en dagje mee eet videos terug te kijken
xx - Vrijdag 12 juni 2020 10:36
Wat ziet Scarlet er goed uit op deze video's! Het valt me nu pas op hoe ze erbij zat aan het eind van haar proud-tijd :(
Laura - Vrijdag 12 juni 2020 14:30
Ja echt een wereld van verschil .... Het bewijs dat een eetstoornis er stiekem insluipt
Ruby - Vrijdag 12 juni 2020 15:39
Wat leuk om terug te zien!
Aimee - Vrijdag 12 juni 2020 15:54
Zo leuk om Scarlet daar toen nog gezond te zien met volle wangen en een stralende blik. Ik mis Scarlet wel op proud. Zo een slimme vrouw.
Anoniem - Vrijdag 12 juni 2020 16:01
Ja Scarlet is heel erg mooi op die oude video's, nu nog steeds hoor maar anders. ♥
Merel - Vrijdag 12 juni 2020 18:41
Wat leuk om terug te zien!!
Juliatje. - Vrijdag 12 juni 2020 21:31
Kunnen jullie een keer bij proud een blog doen waarbij oud proud leden terug blikken op hun tijd op deze website?