Proeven en praten: drinken met een eetstoornis

 

Drinken met een eetstoornis kan best een uitdaging zijn, daarover schreven we eerder al verschillende blogs. Hoe ga je om met alcohol? En met de angst voor drinken met calorieën? Is dat echt niet te veel en waar past het dan in je eventuele eetlijst? Wat zijn onze lievelingsdrankjes en wat slaat voor ons de plank mis? Je ziet en hoort het allemaal in de gezellige video van vandaag, waarin we vragen van jullie beantwoorden en een hoop gekke en nieuwe drankjes proeven.

Elke dinsdagmiddag komt er weer een nieuwe video van ons online. Deze verschijnen op onze website en op ons YouTube-kanaal. Laat gerust een reactie achter of kom eens langs op het forum of in onze chats wanneer je vragen hebt of graag door wilt praten! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

x - Dinsdag 14 juni 2022 15:00
7-up cherry lime vind ik echt heel lekker :-)
G - Dinsdag 14 juni 2022 16:41
Leuke video! Dankjulliewel voor jullie blije koppies

Weet je wat ik misschien wel een leuke Q&A of ProudPraat video zou vinden?

Dat het gaat over de achterliggende trauma's, angsten, zelfbeeld en hoe je het 'leven' weer aan gaat na je behandeling (ook al is dit een keer per week therapie ipv opname oid). Ik weet niet of jullie dat willen delen, maar echt de diepte een beetje in gaan? Ik zit nu in het einde van mijn behandeling en ik vind het eigenlijk juist moeilijker dan eerst. Niet eens de eetstoornisgedragingen, die zijn wel weg, maar juist grenzen aangeven, voor jezelf opkomen, kiezen wat je zelf wilt, angsten overwinnen, verbinding maken met anderen.

Snappen jullie wat ik bedoel? :-)
britneyangel - Dinsdag 14 juni 2022 19:19
dat is wel een goeie vind ik
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 15 juni 2022 07:20
Dat zijn zeker hele mooie onderwerpen die je noemt en daar kunnen we vast en zeker iets mee! Bedankt voor je reactie. ♥
britneyangel - Dinsdag 14 juni 2022 21:48
ik herk3n me ook in dat drinken makkelijker gaat dan eten! ik vond het een leuke video. kun je al het drinken bij de ah kopen?
Sissie - Woensdag 15 juni 2022 08:10
Leuke video, het ziet er uit alsof het goed met jullie gaat.
Ik zou het ook fijn vinden als er een wat diegaandere video komt, die misschien ook ingaat op het leven leven met eetstoornis, daarmee naar je opleiding gaan, werken, langdurige psychosomatische klachten, omgeving wat vertel je wel en niet, onregelmatige pauze tijden en onregelmatig eten, soms te moe zijn om voor jezelf te zorgen en toch op jezelf aangewezen zijn.
Ook nog lekkere drankjes:
- orcheade, dit maak je met 30 CL orcheade siroop en ong 200 ml kokosdrink
- door een klasgenoot hebben we Capri sun, die pakjes weer ontdekt
- ik vind het in dit seizoen heel lekker om verse limonades en ice Teas te proeven bij restaurants. Mijn favoriet is nu komkommer- gember