Een dagje mee eten met Lonneke 24

 

Leuk dat je weer klaarzit voor een nieuwe video! In de video van vandaag zit ik lekker op de praatstoel en vertel ik hoeveel ik vroeger bezig was met make-up en mezelf verbergen. Maar ook hoe dat vandaag de dag is: zo anders en veel vrijer. Verder moet er gewoon gewerkt worden en ben ik nog herstellende van corona, dus overdag slapen kan ook niet ontbreken. En natuurlijk kan je ook veel kattensnoetjes verwachten. Veel kijkplezier!

Elke dinsdagmiddag komt er weer een nieuwe video van ons online. Deze verschijnen op onze website en op ons YouTube-kanaal. Laat gerust een reactie achter of kom eens langs op het forum of in onze chats wanneer je vragen hebt of graag door wilt praten!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos - Dinsdag 2 augustus 2022 15:30
he Lonneke,

even een reactie van mij. Ik vind het altijd wel een nadeel van reacties op social media/online dat ze negatief zijn. Niet dat je altijd alleen maar duimpjes hoeft te krijgen natuurlijk, maar toch vraag ik me vaak af waarom het zo hard moet. Ik reageer niet zo vaak op iemands uiterlijk, omdat iedereen dat zelf moet bepalen, maar wilde toch even zeggen dat ik je dat blonde geweldig vind staan. Het maakt dat het wat minder hard staat en je gezicht komt er zachter in uit! Blijvertje wat mij betreft.

Naar van die medicatie, maar wel fijn om te zien dat Fiep het vertrouwen in jou niet verliest en daarna gewoon weer fijn bij je komt liggen. Ik vond dwangvoeren van mijn konijn ook altijd zo ellendig. Gelukkig vergeten dieren misschien dingen sneller en maakt een 'snoepje' dingen wel weer goed. Haha, maar goed dat ze dus geen mensen zijn want een nare ervaring goed maken met eten, dat kan maar zo een es uitlokken he!

Liefs van mij. Goed te zien dat je ook goed om je grenzen denkt! Hoofdpijn van editen en veel filmen kan ook zo maar he. Rustig aan dus met dat soort dingen.

Verder sterkte met Proud en de drukte en de intensieve tijd!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 08:21
Hey Patro,

ja, heel fijn en warm dat Fiep daarna helemaal oké is en lekker bij me komt liggen. Naar is dat hè? Medicatie geven.

Bedankt voor je lieve woorden en fijne dag gewenst,
x
Honeychild - Dinsdag 2 augustus 2022 15:53
I love your hair, het staat je echt heel goed!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 08:21
Merci! x
Balouli - Dinsdag 2 augustus 2022 17:04
Een tip voor kortharigen en zonnebrand: smeer ook de achterkant van je oren in! Kan uit ervaring vertellen dat dat erg pijnlijk is als die verbranden ;)
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 08:18
Yes, goeie aanvulling. Nek ook zeker niet vergeten! :)

x
Lost girl - Dinsdag 2 augustus 2022 17:12
Hey Lonneke,

Wat fijn dat er weer een video is. Vervelend dat alle lichamelijke ongemakken zo door blijven zeuren. Ik hoop dat er snel weer wat energie terug komt.

Het grappige van de hele skincarehype vind ik nog wel dat ik elke keer weer denk "dat kan toch nooit gezond zijn zoveel lagen smeersels achter elkaar op je huid smeren". Wat is er gebeurt met een washandje en water? Ik snap nog dat je iets vettigs erop smeert als je er last van hebt of eczeemzalf oid. Nu voelt het voor mij net alsof je een schilderij aan het maken bent en steeds weer een nieuwe laag erop smeert terwijl de andere nog niet droog is. Het wordt een bruine vlek. Maar jij hebt er veel meer verstand van dan ik, dus het zal vast werken. Het lijkt mij een gedoetje in de ochtend met smeren en make-up. Ik ben blij als ik mijn kleren aan heb en m'n tanden heb gepoetst. Ready-steady-go. Toch grappig dat iedereen daar zo verschillend in is.🌈

Fijn dat ze het zo goed gaat met jullie kattenbeesties. Mijn cavia's hadden ook een hekel aan medicatie. Maar werden dan wel weer blij van het lekkers dat ze daarna kregen.

Heel veel beterschap met alles wat lichamelijk nog niet zo lekker loopt. Succes met de vakantiedrukte.

Knuffels,
Lost girl ☀️
Anoniem - Dinsdag 2 augustus 2022 18:59
Same here. Ik draag nog wel wat oogmake-up (mascara/oogpotlood), maar mijn huidverzorging is simpel: wassen met water (en soms wat gezichtszeep). Indien nodig smeer ik een droge huid in met wat vettigs (kokosolie, amandelolie, avocado-olie: net wat ik in huis heb). Geen zonnebrand in mijn gezicht (ja, ik weet hoe sommige mensen daarover denken), want verbranden doe ik niet in mijn gezicht. Een gezonde en mooie huid komt van binnenuit. Van allerhande (soms dure) smeersels heb ik nog nooit echt effect gemerkt, dus ik gebruik ze niet. Neemt natuurlijk niet weg dat een ander wel mag kiezen voor een uitgebreide huidverzorging.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 08:20
Hee lieve Lost Girl,

bedankt voor je lieve bericht! Haha, ja ik snap wat je denkt, hoor. Ik heb er veel over gelezen en ik doe waarvan ik denk dat het goed is, dat zal voor iedereen anders zijn en dat is helemaal prima lijkt me. :) Ik besteed er nu zoveel tijd aan als ik fijn vindt, in deze video wat meer en langer dan ik normaal doe, en daaraan variëren vind ik ook prima. Lekker doen wat bij jou past! :)

Ja slim om ze daarna wat lekkers te geven! Hier is Fiep zo gefocust op de medicatie dat ze vergeet dat er iets tegenover staat, maar het is gelukkig snel goed.

Bedankt en veel liefs voor jou!
x
Sanne - Woensdag 3 augustus 2022 10:13
Hoi Lonneke,

Leuke video! Ik heb een paar vraagjes: heb je zonnebrand die niet zo erg plakt? Of heb je geaccepteerd om altijd met een plakhoofd rond te lopen? Ik vind dat zelf namelijk super irritant:p

Ik heb ook last van eczeem rond mijn oogleden. Ik kan daardoor weinig make-up verdragen, maar de grootste ramp is make-up remover. Heb je daar tips voor? Nu draag ik daarom bijna nooit make up, maar zou het wel leuk vinden om dat wat vaker op te kunnen.

Liefs
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 10:24
Hee Sanne,

bedankt voor je bericht! Toevallig is dit een redelijk plakkerige zonnebrand, maar omdat ik nu geen lang haar meer heb vind ik het prima te doen, haha. Verder ben ik ook fan van la roche possay (uv mune 400, daar is ook een anti-shine variant fan maar die was een beetje streperig bij mij). Verder vind ik Isntree watery sun gel ook fijn, die trekt iets meer in dan deze doet. :)

Qua remover; 's avonds gebruik ik een oil cleanser (dus of een olie of een oliebalm), die is wat milder dan make-up removers heb ik gemerkt. Die masseer je licht in en 'emulsify' je daarna met wat water waardoor alle makeup goed verwijderd kan worden, daarna 'moet' je er nog wel even overheen met een op water gebaseerde cleanser, zodat je alle restjes olie verwijderd (zoek maar eens op double cleanse system). Dit heeft voor mij heel veel veranderd, ook omdat ik zonnebrand draag en dit zo goed wordt verwijderd.

Hopelijk kan je hier iets mee!

x
Sanne - Woensdag 3 augustus 2022 19:05
Dankjewel, ik ga het uitproberen!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 3 augustus 2022 19:06
Leuk, ben benieuwd! Hopelijk zit er iets tussen! x
Saskia - Maandag 8 augustus 2022 22:41
Nivea shine control zonnebrandcrème gebruik ik op zomerse dagen als dagcreme en is heel fijn. Plakt en glimt bijna niet!
Saskia - Maandag 8 augustus 2022 22:41
Nivea shine control zonnebrandcrème gebruik ik op zomerse dagen als dagcreme en is heel fijn. Plakt en glimt bijna niet!
britneyangel - Woensdag 3 augustus 2022 21:42
wat is intervizie ook al weer?

ik draag geen make up,maar wel nagellak!
wat vervelend dat je erg moe was en hoofdpijn had, ik heb echt een hekel gekregen om parecetemol in te nemen, zo vies bah! toen je spagetti zat te eten kreeg ik er zin in haha!
grappig je katten zeg! wel ziellog allemaal voor fiep.
ik vind je kapsel wel mooi maar ik moet er nog aan wennen.
Vlinder - Donderdag 4 augustus 2022 13:50
Je haar… zoozozoooo mooi😍