Een dagje mee eten met Lonneke 22

 

Was ik maar strenger geweest... Heb ik vaak gedacht de afgelopen tijd. Tsja, hoe leer je katten af om op het aanrecht te springen? Tips zijn welkom, zoals je in deze vlog zal zien. Gelukkig zijn ze ook ontzettend lief en kruipen ze  maar wat graag op schoot. Fiep in het bijzonder. Verder is het tijd voor een tandartsbezoek en probeer ik om te minderen in 'spullen'. Veel kijkplezier!

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Bekijk de verschillende dagjes mee-eten, die elke keer weer anders zijn. Of ga lekker zitten voor een Q&A of serieuze gesprekken. Elke dinsdagmiddag staat er weer een nieuwe video voor je klaar! Heb je een idee of een thema waar je graag iets over wilt horen? Laat het ons gerust weten!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniem - Dinsdag 10 mei 2022 14:20
Tegen katten op het aanrecht hielp het volgende bij mij: Aluminiumfolie los op de rand van je aanrecht leggen. Dan hebben ze geen grip meer en kunnen ze hun nagels niet in het aanrecht zetten. Je aanrecht ziet er even een paar dagen lelijk uit, maar na een paar keer weten ze dat ze er niet op kunnen springen. Die van mij hebben het nooit meer geprobeerd.
Greetje - Dinsdag 10 mei 2022 14:21
Precies Aluminiumfolie kan helpen!!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Dinsdag 10 mei 2022 14:27
Hahaha, dat heb ik in het begin geprobeerd en dat werkte precies een halfuur, daarna maakten ze er balletjes van :')
Maan - Dinsdag 10 mei 2022 16:32
Hahahah jouw vriend; "Ik wil ook kaas, ik ben ook een klant." Leuke video Lonneke!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 09:41
haha, bedankt voor je lieve reactie!

x
Pien - Dinsdag 10 mei 2022 18:34
Kan je nog even toelichten wat je ontbijt was> Ik vond het fijner in video's van jaren terug dat er wat meer werd verteld over wat iemand precies at. Het ziet er al wel lekker uit hoor of was het het ontbijt van je vriend?

Topper dat je naar de tandarts bent gegaan ook al zag je er tegenop. Wat vind je meestal spannend?

Hier volgende week voor een wortelkanaalbehandeling. Het gaat een uur duren, maar dan gelukkig wel van die zeurende pijn af.

heerlijk he, spullen weg doen! Geeft hier ook veel rust in mijn hoofd en huis! Ik ben dol op 'leegte'.

Hoe doet Fiep het nu trouwens?

ik dacht dat ik gek was doordat ik warmeten uit een kom doe, maar jij dus ook! ;)

liefs van mij. Ik vind je een lieve, mooie vrouw met een warme stem trouwens!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 11:34
Hee Pien,

bedankt voor je feedback. Zelf vind ik het fijn om daarin wat variatie aan te brengen, ook om te laten zien dat eten iets 'normaals' kan zijn en dat niet alles daar altijd maar over hoeft te gaan, maar ook begrijpelijk als je wat meer toelichting wilt. Als ontbijt at ik brood met appelstroop+kaas en jam en pindakaas.

Ah, klinkt pittig zeg, hopelijk valt het een beetje mee!

Met fiep gaat het gelukkig beter. Ze beet haar staart kapot tijdens zo'n aanval en die is langzaam aan het helen, gaat met ups en downs, maar de medicatie doet wel echt veel voor haar en ik merk echt dat ze zich veel beter voelt. Echt een stuk rustiger, heel fijn voor haar (en ons, haha).

Bedankt voor je lieve complimentje!
Succes met je wortelkanaalbehandeling en ik wens je een fijne dag voor nu! x
Pien - Woensdag 11 mei 2022 12:28
thanks voor je goede feedback en gezonde reactie. Dat eten gewoon op een dag erbij hoort. Hoop dat Fiep goed herstelt!
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 12:33
Hee lieve Pien,

dankjewel, daar hopen we op!

x
Maya - Donderdag 12 mei 2022 12:26
Hoi Lonneke, ik begrijp je gedachtegang. Ook ik vind deze toelichting wel prettig. Het is dan ook een dagje mee eten, dus dan mag het toch juist daarover gaan lijkt mij.
Thanks in ieder geval.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Donderdag 12 mei 2022 12:29
Hee Maya,

bedankt voor je reactie. Daarin heb je helemaal gelijk. Ik wil vooral niet steeds dezelfde soort beelden laten zien, maar misschien moet ik dat ook af en toe een beetje loslaten. ;)

Bedankt in ieder geval en jullie zullen vast snel weer een video voorbij zien komen. :)

Liefs!
britneyangel - Dinsdag 10 mei 2022 21:26
was het gelukt met de sateprikkers om te stokeren? wat moest je laten doen bij de tandarts? die katten van jou haha , lekker eigenwijs!
ik vond het helpend om te zien dat je niet ging sporten omdat je geen zin in, ik ging altijd gewoon ook al had ik geen zin of was te moe, dus voor mij was het wel helpend.
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 09:42
Hey Britney,

ja het is gelukt! Er moest een oude vulling vervangen worden, dus was nog best pijnlijk ook. Fijn dat het niet-sporten voor jou helpend was, ook wel fijn denk ik om te zien dat je ook elke dag opnieuw bij jezelf in mag checken wat goed en fijn voelt, dat je ook dingen mag afzeggen als die behoefte er even niet is.

Veel liefs
Angelien - Woensdag 11 mei 2022 06:54
De kat aankijken en dan oppakken en nee zeggen, dit steeds als hij erop springt blijvend herhalen en dan daarna negeren (Dat is moeilikk) maar jij bepaalt wanneer je weer de aandacht eraan geeft
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 09:42
Hee Angelien,

bedankt voor de tip! Negeren moet ik sowieso wat meer proberen, maar zo lastig!
Mirjam - Woensdag 11 mei 2022 09:55
Wat een lieve video, dikke kus terug aan jou xxx
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 11:30
Hee Mirjam,

wat een lieve berichtje, dankjewel!

Veel liefs!
Nicole1970 - Woensdag 11 mei 2022 14:31
De kat van de buren ging altijd in de caviakooi bij ons zitten, een paar keer met een plantenspuit met water op hem gespoten, nu doet hij dat niet meer

Liefs Nicole
Lonneke - Redactie Proud2Bme - Woensdag 11 mei 2022 14:33
Hee Nicole,

ah ja, dan leren ze het wel af he! Mijn vriend pakt ook de waterspuit erbij, maar sop vindt dat echt prachtig, die komt er zelfs op af rennen, bij fiep werkt het wel, maar vind het ook wel sneu, wil ze niet graag bang maken om ze iets te leren :(