Een dagje mee eten met Irene 5

 

Het was alweer een tijdje geleden dat ik jullie een dagje mee had genomen in mijn eetpatroon. De vorige keer stond ik nog aan het begin van mijn vakantie en was mijn haar een heel andere kleur. Toevallig deed zich een super leuke gelegenheid voor om de camera weer eens mee op pad te nemen. Ik ging namelijk naar de Efteling! Ah, nostalgie overvalt me direct. Wat fijn! 

Toen ik nog een eetstoornis had vond ik pretparken en over het algemeen dagjes uit heel lastig. Wat moest ik dan eten? Had ik iets extra's nodig? En wat als we naar de macdonalds gingen of een ijsje zouden eten? Mag ik mezelf iets extra's gunnen op een gezellige dag? Is het raar om m'n eigen boterhammen mee te nemen? Of moet ik iets kopen in het park zelf? Hoe pak ik dit aan?! 

Een handjevol vragen waar ik me onwijs druk over kon maken. Gelukkig is dat nu wel anders. In deze video laat ik jullie zien wat ik zoal eet op een dagje uit naar de Efteling. Ik doe dat echt op gevoel en eet niet meer uit stress en spanning te weinig of juist te veel. Op ons YouTube kanaal vind je nog veel meer video's van dagjes mee, maar ook allerlei andere onderwerpen. Voel je ook vrij om een keertje een eigen vlog in te sturen onder de naam 'Achter de lach'. 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lisa - Dinsdag 3 juli 2018 14:57
Leuk om ook een ander soort dag dan een werkdag te zien! Ik heb wel een vraagje (dit is geen kritiek, ben gewoon benieuwd). Als ontbijt en lunch heb je brood/croissant en 's avonds macdonalds. Tussendoor wat fruit en een soepje, wat verder prima is maar vooral vetten en koolhydraten. Is het normaal om niet te letten op de hoeveelheid eiwitten die je binnenkrijgt op een dag of houd je hier gewoonlijk wel rekening mee maar op zo'n dag niet? Ik probeer zelf namelijk, ook als ik op vakantie ben of naar een pretpark ga wel hetzelfde aantal eiwitten te eten en neem ook bijvoorbeeld eiwitreepjes mee (nou is dat natuurlijk niet per se nodig haha).
Hester - Dinsdag 3 juli 2018 15:10
Ik denk dat dit wel iets van jou is. Ik heb nog nooit gelet op eiwitten, heb hier ook echt pas kennis mee gemaakt door instagram en de eetstoorniswereld. Geen een van mijn gezonde vriendinnen eet eiwitrepen of let op de hoeveelheid. Ze eten gewoon normaal en gevarieerd en dat is goed genoeg.
chorong - Woensdag 4 juli 2018 09:40
dat is echt iets wat jij doet hoor, het is zo'n dagje echt totaal niet erg om wat meer vet te eten bijvoorbeeld
andere dagen eet je misschien meer eiwitten en minder vet, op zo'n dagje is het andersom, het maakt echt niet uit hoor
Wina - Donderdag 5 juli 2018 20:39
Haha, lijkt me totaal jouw probleem
S. - Dinsdag 3 juli 2018 15:02
Naar mijn idee eet je echt ontzettend weinig om een hele dag in een pretpark rond te lopen... Ik was overlaatst ook een dagje in een pretpark en heb echt veel meer gegeten dan jou om ervoor te zorgen dat ik een hele dag kon rondlopen. En ja, elk lichaam is anders... Maar op een “speciale” dag eet je vaak toch wat meer? Een ijsje onderweg of iets anders?

Wel fijn om te zien... Maar heel dubbel aangezien dit wel weinig lijkt voor een hele dag stappen..
Amy - Dinsdag 3 juli 2018 16:10
Valt echt mee hoor, ze eet ook vooral producten die wat hoger zijn in kcal zoals kaas, pindakaas, croissant, chips, pindasoep en naar de mac.
Anoniem - Woensdag 4 juli 2018 10:19
Dit is toch helemaal niet weinig? Op een speciale dag zoals jij het noemt moet je niet per se meer eten (het is geen regel dat het hoort ofzo). En Irene eet gewoon goed toch? Ontbijt, lunch, diner en ook nog tussendoortjes. Maar als ik jouw reactie lees, ben je nog niet hersteld? Omdat je het dubbel noemt. En heb je nog niet zo'n goed beeld van wat 'normaal' is (bewust tussen haakjes, want wat normaal is, is dus voor iedereen anders).
Melissa - Dinsdag 3 juli 2018 15:40
Wat een leuke video! De Efteling is zo leuk en leuk om te zien hoe enthousiast je bent! Gelukkig was de burger toch nog net zo lekker als vroeger!!
Honeychild - Dinsdag 3 juli 2018 16:27
Ik vind het leuk dat je ons weer een dagje meeneemt, zeker op zo'n speciaal uitje! Kan niet wachten om ook weer eens naar de Efteling te gaan! Ik moet wel bekennen dat ik zelf waarschijnlijk niet genoeg zou hebben aan wat je de hele dag door eet, en ook al eet je 's avonds McDonalds, het is qua hoeveelheden niet echt heel anders dan wat iemand op een normale dag zou eten lijkt me? Vind het overigens wel fijn om te zien dat het niet perse raar is om zelf gewoon broodjes mee te nemen; is ook gewoon makkelijk en een stuk goedkoper dan eten kopen in 't park! Bedankt voor de leuke vlog, ik word echt vrolijk van je enthousiasme!
Dragonfly - Dinsdag 3 juli 2018 18:35
Wat een gezellige vlog. Juist een dagje uit is heel anders dan de ' standaard' eetlijsten en dat maakt deze vlog zo oprecht. Tijdens een dagje weg ben ik totaal niet bezig met wat ga ik eten, wanneer, waarom.. Even lekker eruit met m'n vrienden of m'n kindjes. Even niks moeten.. Heerlijk.
Miss Minority - Dinsdag 3 juli 2018 20:08
Leuke vlog weer Irene! En het feit dat hier wordt afgevraagd of je wel 'genoeg' eet blijkt maar weer dat ze nog lang niet zo ver zijn dan jij ;)
d - Dinsdag 3 juli 2018 20:10
Leuk, je ziet er heel happy uit in de efteling!!
Maan - Dinsdag 3 juli 2018 20:57
Vrolijk!
Lichelle - Woensdag 4 juli 2018 05:54
Ontzettend fijn om je te zien genieten van een dagje efteling. En wat enorm knap dat je ook gewoon lekker eet op zo'n dag en niet alles hebt voor gestructureerd! You go girl!
Lichelle - Woensdag 4 juli 2018 05:54
Ontzettend fijn om je te zien genieten van een dagje efteling. En wat enorm knap dat je ook gewoon lekker eet op zo'n dag en niet alles hebt voor gestructureerd! You go girl!
x - Woensdag 4 juli 2018 16:33
Ik word helemaal vrolijk van jouw filmpje! :)
#fairytale - Donderdag 5 juli 2018 16:34
Wat een vrolijk filmpje!
Ik las net ook je blog over je behandeling.
Super knap dat je hersteld bent en ook weer gewoon kunt omgaan met eten. Wij zijn afgelopen jaar ook naar de efteling geweest (winter editie).
Vond het super gaaf, maar durfde in het park niet te eten, hoop dat me dat straks ook lukt.

Liefs
Wina - Donderdag 5 juli 2018 20:42
Lekker gezellig dat jullie met zijn allen op jullie telefoon zitten...
Karo - Donderdag 5 juli 2018 23:18
Nu wil ik ook naar de Efteling :-)
Leuke video