Een dagje mee-eten met Irene 36

 

Wellicht had je al meegekregen dat door allerlei omstandigheden de vlogcamera bij mij was blijven liggen. Vandaar dat er alweer een dagje mee-eten met mij online komt! Tijdens mijn vakantie heb ik wel echt vakantie gehad, maar op de laatste zondag had ik eigenlijk wel zin om de camera weer mee op pad te nemen. Het is een luchtige video van een warme zomerdag, klussen op het balkon, eten in het park en toch even de koele en donkere studio induiken. Een fijne dag! 

We maken vandaag dus eigenlijk van alles zelf, behalve ons eten, haha. Ik houd van koken, soms simpel, soms wat ingewikkelder. Ik houd van een broodje halen bij de supermarkt, noedels met enkel pindasaus, een snelle maaltijdsalade of net iets te vol zitten na een indische rijstafel die eigenlijk voor drie personen was in plaats van voor twee. Elke dag is weer anders, maar het kan en mag allemaal.

 

Een belangrijke reminder die ik altijd wil geven bij deze video's: ik hoop dat deze dagjes mee je op een positieve manier inspireren. Weet dat de ene dag de andere niet is en ook dat elk lichaam anders is. Dat wat goed voor mij is niet goed hoeft te zijn voor jou en andersom. Luister naar je eigen gevoel en verstand. En zoek hulp en steun, kennis en zorg van je omgeving en professionals, wanneer dat gevoel en dat verstand lastig te vertrouwen zijn. Zorg goed voor jezelf. Er is geen goed of fout, behalve wat goed of fout voor jou is. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Malukah - Dinsdag 26 juli 2022 14:44
Leuk! Hoe maak je dat ontbijt?
Malukah - Dinsdag 26 juli 2022 14:46
Is het: pindakaas+soyasaus, pasta,lenteui en gefrituurde uitjes?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 juli 2022 14:53
De pindasaus is gemaakt van:

- pindakaas
- sojasaus
- sesamolie
- appelazijn of rijstazijn
- gochujang, sriracha of chilivlokken
- verse gember
- knoflookpoeder of verse knoflook

en inderdaad met lenteui en gefrituurde uitjes on top! :D
Patro - Dinsdag 26 juli 2022 20:51
he Irene,

tof dat je toch de tijd hebt genomen na je vakantie te filmen. Ik vind het zooo gaaf jou als muzikant ook te volgen en te zien wat je doet met je vrienden van de band. En die noedels en pindasaus voor ontbijt!! Wat een uitvinding. Benieuwd naar je andere gravings/of die vna de toekomst!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 27 juli 2022 09:18
Dankjewel voor je leuke en lieve reactie Patro! :) x
A - Dinsdag 26 juli 2022 22:26
Ik denk dat dit mijn eetstoornis is maar jeetje ik wil ook jouw lichaam
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 27 juli 2022 09:16
Hey lieve A,

Wat een eerlijke reactie van je. Aan de ene kant gek om te lezen, want dan denk ik ook 'ik ben het maar' en wat heb ik slecht in mijn vel gezeten in dit lichaam, maar aan de andere kant snap ik ook heel goed hoe je vanuit je eetstoornis naar een ander kan kijken en kan denken: als ik er zo uitzag was alles goed.

Terwijl, wat ik al zei, wat heb ik me vreselijk naar en vies gevoeld in dit lichaam en ik kan me nog altijd niet lekker in mijn vel voelen zitten, ongeacht hoe ik eruit zie. En vinden dat anderen mooier of beter zijn, dat linken aan dat ze ook wel gelukkiger of succesvoller zullen zijn. Al kan ik dat gelukkig goed van me af laten glijden. Je ontkomt soms bijna niet aan dat soort gedachtes in deze maatschappij.

Ik weet natuurlijk niet hoe het voor jou is, want oke, je kan stellen dat het ene lichaam meer maatschappelijk geaccepteerd voelt dan het ander, maar toch blijkt een negatief lichaamsbeeld/zelfbeeld vooral van binnen te zitten. En geeft een bepaald uiterlijk helemaal geen garantie op een gelukkig leven.

Ik gun het je heel erg dat je je eigen kracht mag zien en ervaren, hoe je lichaam er ook uit ziet. Het is zo zonde om je leven lang te streven naar een ideaalbeeld dat misschien niet eens bij je past. En misschien worstel je op dit moment wel met je gewicht vanwege je eetproblemen. Ik gun je dat je in balans mag komen met je lijf en je hoofd. Hoe verschillend we ook wel of niet zijn. Dat je kan leven zoals goed en gezond voor jou is. En dat je daarin liefde voor jezelf kunt vinden (en ook daarvoor al). Want jij bent jij en jij mag er zijn. ♥
A - Woensdag 27 juli 2022 23:31
Wat een lieve uitgebreide reactie Irene. Ik probeer hem te omarmen en terug te lezen als het nodig is. (L)
britneyangel - Woensdag 27 juli 2022 21:46
wat een leuke video Irene, ik vond het jammer toen het afgelopen was haha! je ziet er leuk uit.
Sissie - Zaterdag 30 juli 2022 18:24
Leuke video. Vraagje: mijn lijf voelt altijd heel anders, vaak ook raar als ik iets heel anders eet.
Hoe ga jij er eigenlijk mee om?
Irene - Team Proud2Bme - Zaterdag 30 juli 2022 19:40
Hey Sissie, zou je deze vraag misschien kunnen toelichten? Wat bedoel je precies met 'heel anders eten'? :) Ik beantwoord hem graag! Maar begrijp denk ik niet precies wat je bedoeld. x