Een dagje mee-eten met Irene 33

 

Deze video is een mooi voorbeeld van eten zonder basislijst. Hoewel ik normaal gesproken best een ritme aanhoudt dat daar op lijkt (het is immers ook niet nergens op gebaseerd) kunnen mijn dagen ook van dat ritme afwijken wanneer ik eet op gevoel en verstand. Een paasei eten voor het ontbijt, zonder dat de dag verpest is, weten dat ik even iets vullends moet eten voor het sporten, een patatje kunnen meedoen zonder stress om een planning en pas laat in de avond nog een bord pasta eten. 

Daarnaast is het Koningsdag, spreek ik mezelf tegen door te zeggen dat ik geen zin heb in marktjes en geen spullen nodig heb, om vervolgens de hele middag op de markt te blijven hangen en twee nieuwe kledingstukken te scoren. Maar als er iets is waar ik graag naar leef, is dat je altijd ergens op mag terugkomen en van mening of idee kan veranderen! Ik zit ook behoorlijk op de praatstoel deze video, dus hij is lekker lang geworden. Hopelijk vind je het weer fijn, gezellig, helpend of hoopvol om mee te kunnen kijken. 

 

Meer video's van ons vind je op ons YouTube-kanaal


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dis - Dinsdag 3 mei 2022 19:03
Zo mooi en prachtig gezegd.
Ik vergelijk mij continu de hele dag door.
En durf niet op straat te eten of te drinken voor meningen van anderen.
Ik word zo vaak uitgescholden op staat door andere over mijn ( over) gewicht en littekens dat ik daardoor liever niet meer buiten kom om de buiten wereld niet niet met mijn uiterlijk te verpesten.

Bijna Altijd als ik bij specialisten in het ziekenhuis kom hebben ze over morbide obesitas of vetzucht maar nooit over hoe het voor mij is over hoe het is gekomen.

Dan moet ik altijd uitleggen dat ik in behandeling ben geweest bij een eetstoornis kliniek maar dat ik nu eerst aan mijn jaren lange misbruik en alles moet werken en dan terug kan komen.

En dan krijgen rot opmerkingen over dan ben je toch een maagverkleining of eet je minder.
Als het allemaal zo makkelijk was dan had ik deze problemen niet meer dan 25 jaar

Begrip is er weinig ik heb al genoeg zelfhaat

britneyangel - Dinsdag 3 mei 2022 21:19
leuke video !
Blub - Dinsdag 3 mei 2022 23:05
Ik vind je tips van de broccoli even olie bij het brood met soep ook een leuke tip!
Lenty - Woensdag 4 mei 2022 10:22
Wat leuk

En jaaaa die broek !!!
Oh ik vind het wel fijn bij mezelf om te ontdekken dat ik naar het jurkje heb gekeken en niet naar lichaam / vergelijking :-).

Vic - Woensdag 4 mei 2022 16:56
Hee Irene,

Allereerst super leuke kleding, echt staat je mega goed! Je had het over vergelijken en zelf heb ik hier gelukkig geen last meer van, maar toen keek ik naar je neus en kwam de random gedachte op dat een septum piercing jou waarschijnlijk heel goed zou staan! En waarschijnlijk denk je nu wtf waar komt dit vandaan? Ja geen idee, mijn hoofd is soms super random hahaha.

Liefs vic
anne - Donderdag 5 mei 2022 10:21
Leuke video, fijn dat je wat erbij vertelde over met je lichaam in beeld zijn. Want ik start wel meteen met vergelijken en het helpt dan wel dat je er wat over zegt!
Liefs
Dis - Vrijdag 13 mei 2022 16:36
Hallo Irene,
Ik hoopte dat je een reactie op mijn berichtje.
Maar snap dat je druk ben.

Groetjes