Een dagje mee-eten met Irene 22

 

Vandaag neem ik jullie weer een willekeurige dag mee in mijn eetpatroon. In deze video overtref ik mezelf met een nieuw pastarecept. Compleet met kaasslierten zoals op de pizzapunten van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Dan weet je dat je goed zit. Ook staat er een hoop fruit op het menu. M'n vriend had veel fruit in huis gehaald omdat ik ziek was, lief he? En met een flinke portie lentekriebels in mijn lijf, blijf ik die voorraad lekker aanvullen.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal, zoals 'dagjes mee' met de andere redactieleden, maar ook ProudPraat video's of Q&A's. Waar zou jij graag nog een video over zien?
 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vlien - Dinsdag 11 mei 2021 13:25
Wat ziet die pasta uit de oven er heerlijk uit! Nu al zin om dat zelf ook te gaan maken :)
M@@rtje - Dinsdag 11 mei 2021 13:26
Ik vind jouw dagjes zo leuk om mee te kijken. Wat ben je toch een vrolijke, spontane meid met van die heerlijke gekke uitspattingen tussendoor.
Anoniempje - Dinsdag 11 mei 2021 14:02
Oh die pasta wil ik ook graag zelf maken :-D Linkje?
Patroklos10 - Dinsdag 11 mei 2021 15:36
https://www.wakkerdier.nl/recepten/6407/
Patroklos10 - Dinsdag 11 mei 2021 14:13
heerlijk. Strand, haverkoeken, besjes. En idd zoooo vies als ze bedorven zijn. Smaak kan dan echt blijven hangen he! Foei, boodschappen doen terwijl je honger hebt haha. Die plaatjes op je jas: ben je daar overal geweest? Ik vind je haar ook echt heel mooi zo! Ook leuk om eens te horen in de video's hoe jullie er over denken in vergelijking met hoe het ging toen je nog een es had. Inspiratie en gezellig zeker weer deze!!!
Pinklady89 - Woensdag 12 mei 2021 08:09
Waarom "foei", Patroklos? Ik denk dat Irene de risico's prima kent, in staat is te bepalen in hoeverre die voor haar gelden en of ze bereid is die te nemen indien aan de orde. En ook daarin zit al een aanname dat Irene impulsaankopen door honger wil voorkomen. Ook dat hoeft niet zo te zijn. Is helemaal aan haar. Ik zie je "haha" erachter, maar ik vraag me toch af waar deze terechtwijzing met knipoog voor nodig is. Achter elk geintje zit een venijntje. Wat is de jouwe?
Eline - Woensdag 12 mei 2021 08:13
ik denk echt niet dat het zo serieus is bedoeld
Pinklady89 - Woensdag 12 mei 2021 08:24
Dat maakt toch niet uit? Serieus of niet, het feit dat dat je opvalt en je vervolgens meent er een grappig bedoelde, maar wel opmerking met oordelende/belerende toon over te moeten maken vind ik interessant.
britneyangel - Dinsdag 11 mei 2021 22:11
die pasta zag er goed uit!
Pinklady89 - Woensdag 12 mei 2021 08:17
Leuk Irene, dank je wel! Toch voelt het voor mij alsof je vast een disclaimer plaatst bij het fruit om de pittige reacties die hier soms volgen voor te zijn door te zeggen dat je eetpatroon per dag verschilt. Dat laatste is waarschijnlijk ook zeker zo. En jullie krijgen soms ook veel en/of pittig commentaar op jullie video's (dus dank je wel dat je ze nog steeds plaatst!). Misschien zit ik er helemaal naast, maar ik zie een dergelijke disclaimer best vaak terugkomen in blogs/video's. Als mijn indruk klopt, vind ik het toch jammer dat het nodig is/lijkt om voedingskeuzes te verantwoorden met een andere reden dan: "ik heb honger", "ik heb trek in dit voedingsmiddel", "ik eet wat er in de kast ligt" (want ja, lijkt me ook prima gezond), "ik eet om te zorgen voor mijn lichaam" of iets wat daarop lijkt.

Je pasta ziet er lekker uit trouwens. Maar zoals je zelf al zegt: volgens mij is dat al snel zo met pasta en kaas in de oven, haha.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 12 mei 2021 09:50
Hi Pink Lady,

Begrijpelijk dat je dit vraagt. Ik snap de link die je legt heel goed. Echter is de reden voor mij meer vanwege mijn eigen bewustwording dat 'dagjes mee-eten'/what I eat in a day-video's best kunnen dienen als vergelijkingsmateriaal, ook in de negatieve zin, en dat het misschien wel onzeker kan maken of zelfs kan triggeren. Hoe gezond je eetpatroon ook is, vanuit je eetstoornis kan je daar toch net iets uitpikken dat jou op een bepaalde manier raakt. Misschien niet altijd te voorkomen, maar dat zou ik nooit willen met mijn eigen video's, vandaar dat ik toch de behoefte voel om het te delen. En dan hoop ik dat mijn eetvideo's vooral leuk en inspirerend zijn en blijven!

Ik heb hier ook een blog over geschreven die van de week online komt! Mijn idee is dat het op Proud een waardevolle toevoeging kan zijn, om dit ook te benadrukken en/of bespreekbaar te maken. :-)

En ja, haha, pasta en kaas uit de over kán bijna niet mis gaan. Maar die combi met pompoen is ook zo heerlijk! Hmm!

Bedankt voor je lieve reactie! Liefs x
L - Woensdag 12 mei 2021 09:30
Leuk dagje mee weer! Ik vind het altijd leuk om deze te bekijken, maar twijfel of ik dit niet een tijdje moet pauzeren, want ik merk dat ik ook wat onzeker er van wordt omdat ik voor mijn gevoel toch echt wel meer eet/nodig heb. Dit ligt echt aan mij en niet aan jullie hoor! Maar misschien heeft iemand tips om hiermee om te gaan? Dus hoe ga je om met onzekerheid omdat je meer honger hebt/meer eet dan anderen? Ik ben altijd bang dat ik dan veel te veel eet..
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 12 mei 2021 10:05
Hey L,

Goed dat je dit zo uitspreekt, ik kan me dat - zeker vanuit mijn eigen eetstoornisverleden - heel goed voorstellen, die onzekerheid. We hebben allemaal ander behoeftes. Wat goed is voor mij hoeft niet goed voor jou te zijn en andersom. Ik denk dat het heel goed is dat je eigenlijk al zo naar jouw eigen lichaam kan luisteren en echt kan voelen dat jij wel meer nodig hebt. Daar mag je echt op vertrouwen! Als jij merkt dat jouw gewicht hiermee op pijl blijft, je lichaam gezond is en je met genoeg energie je dag door komt, dan eet je zeker niet te veel!

Ik denk dat dit zo uitspreken en er écht bewust van woorden, al veel kan betekenen. Dus dat doe je heel goed! Elke keer dat je het er op deze manier over kan hebben, wordt die overtuiging, dat gevoel dat het oké is, denk ik weer een stukje sterker en echter. Je daar vertrouwd mee gaan voelen, is denk ik ook iets dat tijd nodig heeft en dat is oké.

Als je meer wilt lezen over 'vergelijken', kan je eens tussen deze blog kijken of er iets voor je bij staat: https://www.proud2bme.nl/tag/vergelijken

En natuurlijk ook bedankt voor je leuke en lieve woorden. Zorg goed voor jezelf!

Liefs
R - Woensdag 12 mei 2021 15:11
Hoi L!

Ik ben genezen van mijn eetstoornis, maar herken me zeker in jouw punt! Ik vind het heel leuk om deze videos te bekijken, maar eet gemiddeld meer dan ik hier langs zie komen. En dat is helemaal prima! Het duurde wel een tijdje voor ik dat los kon laten want iedereen zegt altijd wel dat behoeften en hongergevoelens per persoon verschillen maarja... "eerst zien, dan geloven" ;)

Luister vooral naar je eigen lichaam en let niet teveel op anderen, hoe moeilijk dat ook is. Het komt goed!