Een dagje mee-eten met Irene 10

 

Hey! Leuk dat je er bent. Het is dinsdag, dus tijd voor een nieuwe video. Vandaag op het programma: een dagje mee-eten met Irene. Nummer 10 alweer. Deze video heb ik gisteren opgenomen, dus hij is echt vers van de pers. Benieuwd hoe mijn eetpatroon en dag eruit hebben gezien? Neem snel een kijkje! 

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Van dagjes mee tot ProudPraat en van proefvideo's tot Q&A's. 

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Arwen - Dinsdag 13 augustus 2019 19:13
Leuke video irene
Anoniempje - Dinsdag 13 augustus 2019 19:29
Google is ook mijn ideale raadgever.
Ik poets mijn tanden na het eten, omdat ik vind dat de smaak van tandpasta de smaak van het eten wegneemt , en ik dan mijn eten niet echt proef.
Heel leuk weer hoe spontaan je met eten omgaat.
Ook fijn om te zien hoe je met onverwachte veranderingen omgaat zoals met dat van de sportschool, daar heb ik het persoonlijk altijd nog erg lastig mee.

E_sther - Dinsdag 13 augustus 2019 21:08

Ananas mag van mij warm wortels niet ;)
Alleen die pizza.. dat duurt nog even alles op z’n tijd. Wat grappig dat je pannenkoek ( of ei met banaan is het geloof ik meer) eet mijn kindjes zouden ook het liefst pannenkoek ( maar dan van die kant en klare kleine dikke) eten maar helaas mogen ze dat alleen in t weekend ;)
Ik vind het écht super lastig als iemand afzegt ook als ik de reden snap.
Leuk zo met je mee te kunnen kijken een dagje :)
Anoniempje - Dinsdag 13 augustus 2019 22:15
Ik wilde even reageren ivm het tandenpoetsen voor of na het ontbijt. Voor het ontbijt is in theorie dus het beste omdat de bacteriën op je tanden vanaf ze voeding (suikers) te verwerken krijgen zuren gaan produceren die je tanden aantasten. Dit wordt demineralisatie genoemd, maar dit proces is helemaal omkeerbaar. Je kan je inbeelden dat er deeltjes uit je tanden worden gehaald maar die blijven in de buurt rondcirkelen en kunnen weer opnieuw worden opgenomen zolang je ze niet hebt weggepoetst onmiddellijk. De opname van de mineralen wordt remineralisatie genoemd. Hierbij kan ik dus aanraden om OF voor het ontbijt je tanden te poetsen (je poetst een deel van de bacteriën weg dus er kunnen minder zuren geproduceerd worden OF je poetst na het ontbijt maar voordat de remineralisatie klaar is kan je best 30min-2u wachten. Ik zelf probeer toch een tijdje te wachten, al gaat dat natuurlijk niet altijd. Elk eetmoment is een zuurstoot en je tanden hebben tijd nodig om daarvan te bekomen :p ik dacht dat je dit misschien wel wilde weten aangezien je zelf vanalles bent gaan opzoeken hierover. (ik studeer tandheelkunde en geef graag advies haha)
Pien - Dinsdag 13 augustus 2019 22:29
na ontbijt 30 min. wachten voor je gaat poetsen? bedoel je dat? 🙈
Anoniempje - Dinsdag 13 augustus 2019 22:34
Ja dat bedoel ik :D dan geef je je tanden wat de tijd om de verloren mineralen terug op te nemen. Als je ze wegpoetst vlak erna zijn ze weg.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 14 augustus 2019 10:34
Ja, zeker interessant om te weten! Dankjewel voor je uitgebreide uitleg. Ik wist dit niet. Maar ik neem het vanaf nu zeker mee in mijn ochtenden. :-)

Liefs
Daphneexx - Woensdag 14 augustus 2019 00:09
Ooh Irene, wat een heerlijk spontaan mens ben je ook! Echt een hele leuke video.
En ik herken de struggle 5x in je salade prikken en nog niks op je vork hebben ;).. daar zou iets op verzonnen moeten worden. :p

Lieefs Daphne
Kind - Woensdag 14 augustus 2019 06:21
Dat zijn toch geen échte pannenkoekeb, leuke uitdaging juist om échte pannenkoeken te gaan eten.
MissBeta - Woensdag 14 augustus 2019 06:49
Als je hersteld bent van een eetstoornis denk je niet meer in uitdagingen maar eet je wat je lekker vindt. Ik vind het ook geen groot verschil met 'echte' pannenkoeken (als dat al bestaat). Havermout ipv. pannenkoekenmeel en banaan ipv melk... gewoon helemaal prima en net zo 'echt' :-l
Famke - Woensdag 14 augustus 2019 07:23
Havermoutpannenkoek eet ik ook regelmatig als ontbijt, maar ook wel banaan pannenkoeken of kokospannekoekjes. Altijd zo lekker. Meestal doe ik er ook fruit boven op met wat kwark
britneyangel - Woensdag 14 augustus 2019 20:12
leuke video, en ik poets altijd me tanden na het eten want anders smaakt je eten naar tandpasta bah.
Johanna - Donderdag 15 augustus 2019 11:40
Leuk!
Als ontbijt had ik een klein tussendoortje, maar nu als tussendoortje de pannenkoekjes geprobeerd. Ook wat spelt-meel, geraspte kokos, en amandelmelk erdoor gedaan. Aardbeitjes, blauwe bessen en een paar druiven erbij....Jammie!
Goed idee! Ga ik vaker doen.
Lukt me nog niet altijd om mezelf iets lekkers, maar toch eigenlijk ook gezonds, te gunnen, maar iedere keer dat ik dat wel doe zie ik als verbetering in herstel.
Dank je!
Patroklos10 - Zaterdag 29 mei 2021 18:52
@Irene, geen idee of je dit nog leest onder een oude video, Benieuwd hoe jij je haar verft/of laat verven. Ik wil ook de onderste lokjes van mijn haar dippen met verf. Waar haal je die blauwe of zwarte? Verder ben ik erg benieuwd hoe vorig jaar december je expositie was. Hoorde daar ook van in een video en benieuwd hoe dat was.