Avondeten met Phoi Cai 13

 

Etenstijd! De zomervakantie komt er bijna aan, maar dat betekent dat het nog even bikkelen is in de laatste weken ervoor. Dat zorgt ervoor dat ik soms de energie niet meer heb om een uitgebreid of origineel avondmaal op tafel te toveren. Dat komt erna wel weer. Maar weken als deze horen er steeds vaker bij en ik laat jullie graag weer een weekje meekijken. Eet smakelijk!

collage

♥ Maandag
Na een dagje rennen tussen het wegbrengen en ophalen van de kids van school had ik in de avond weinig puf meer over om uitgebreid te koken. Ik koos voor pasta met een kip-carbonaraschotel uit de oven. Simpel maar erg lekker!

 maandag

♥ Dinsdag
Tussen het werken door moest ik naar een oudergesprek op de basisschool. Mijn ouders pasten vandaag op en boden aan om het avondeten te maken. Daar zeg ik geen 'nee' tegen! We hadden gestoofde Chinese aubergine, gestoomd ei en een spitskoolsalade. En de rijst mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

di

♥ Woensdag
Het is alweer een tijd terug dat ik dit had gegeten: zalm met bladerdeeg uit de oven. Ik heb periodes waarin ik dit heel vaak eet, gevolgd door een lange periode zonder. Ik denk dat ik dit weer vaker ga halen de komende tijd. 

woensdag

♥ Donderdag
Zo eet ik weken geen vis en nu ineens twee avonden achter elkaar. Vanavond stond er zalm uit de oven, rijst en Chinese spinazie op het menu. Vooral van het laatste kan ik geen genoegen krijgen. Het is één van mijn favoriete Chinese groentes. 

donderdag

♥ Vrijdag
Ook vandaag was het weer hollen tussen school, peuterspeelzaal en zelfs zwemles. Mijn zus past altijd even op Liv terwijl ik met Romy naar zwemles ben. Vandaag kookte zij. Geroosterde groentes met kip uit de oven. Braadslee vol lekkers op tafel en smullen maar!

vrijdag

♥ Zaterdag
Tussen het werken door bleef vandaag niet veel tijd over om uitgebreid te koken. Soms hoeft het ook niet moeilijk te zijn. Ik ben allang blij als de meiden rustig mee kunnen eten. Zij blij, wij blij! 

za

♥ Zondag
Frietjesdag! Ik had dit vroeger nooit dus ik vind het tegenwoordig wel leuk om een vaste frietjesdag te hebben met de kids. En natuurlijk vinden zij dat ook geen straf. Vanavond at ik daar een kaaskroket met chilisaus als snack bij. We hebben heerlijk gesmuld en dat is nog eens een fijne en relaxte afsluiter van de week.

zondag

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden een weekje mee te kijken. Ben je benieuwd naar andere eetmomenten? Laat het gerust weten en tot de volgende keer weer!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patro - Dinsdag 19 juli 2022 15:34
He Pho, zo benieuwd hoe je die gestoofde aubergine maakt! Ik zoek nog iets lekkers daarmee!
Maya - Dinsdag 19 juli 2022 18:00
Ik vind je maaltijden er goed uitzien voor 'niet uitgebreid', Ik ben benieuwd naar de Chinese aubergine en spinazie. Zit het Chinese tintje echt in de groenten zelf of is er met het bereiden een Chinees tintje aan toegevoegd? Ik vind jouw maaltijden altijd erg fijn om te zien. Het komt meer overeen met wat ik zelf zou kunnen maken (zonder eetstoornis). Fijne vakantie alvast!
Anoniem - Donderdag 21 juli 2022 09:32
Ik zie ook graag jouw maaltijden omdat ze voor mij het normaalste voelen. Zoals ik toen het beter met mij ging, at.Het is fijn om te zien dat het niet altijd ingewikkeld, vega,etc hoeft te zijn om goed te zijn.
Uitgebreid koken lukt ook niet altijd als je zo veel anders moet, maar wat fijn dat je familie soms bijspringt.


Zou je misschien eens het recept van de Chinese Spinazie willen geven? Het lijkt mij zo lekker !