Avondeten met Phoi Cai 12

 

Jammer genoeg is het deze week ook niet gelukt om de camera op de juiste plek te krijgen, dus in plaats van een vlog staat er vandaag een nieuwe eetplog voor jullie klaar. Ik nodig jullie graag uit voor een weekje avondeten! Tegenwoordig willen de meisjes zelf kiezen wat we voor het avondeten eten. Ik beslis van te voren welke maaltijden we die week hebben en zij kiezen op de dag zelf wat we gaan eten. Win-win!

collage

♥ Maandag

Pasta is toch wel favoriet bij ons thuis. Maar vaak mis ik daar wat extra's bij, dus had ik daar vandaag wat groentes bij gebakken en een salade bij gemaakt.

maandag

♥ Dinsdag

Pizza! Niet alleen mochten de meisjes vandaag kiezen wat we gingen eten, maar ze mochten ook meehelpen met het maken van de pizza. Er gingen hamblokjes, ananas, tomaatjes en kaas op. 

dinsdag

♥ Woensdag 

Zo nu en dan haal ik ook dingen die ik lekker vind, terwijl ik voor de meiden iets anders maak. Ik had vanavond bij het avondeten een groenteburger met spinazie en kaas. Nomnomnom, daar had ik al een tijd zin in.

woensdag

♥ Donderdag

Burrito's staan bijna wekelijks op het menu. Mijn oudste dochter is er namelijk dol op en voor ons is het ook zeker geen straf. Een schaal vol burrito's, sausjes en tortillachips op tafel en het feestje was weer compleet.

burrito

♥ Vrijdag

Het duurt altijd even, maar dan heb je ook wat. Stoofpotjes... Tegenwoordig maak ik er ook een soort taart van en sindsdien maak ik het bijna niet anders. Wat is dit toch lekker zeg! 


vrijdag

♥ Zaterdag

Ik had dit recept laatst gedeeld in onze receptenblog van februari, maar het is nog steeds een favoriet. 

zaterdag

♥ Zondag 

Gaan we eten bestellen of zelf koken? Ondanks de tegenzin had ik de koelkast en vriezer open getrokken, het één en ander bij elkaar geraapt en er een maaltijdje van gemaakt. Het was alsnog verrassend lekker, ondanks de rare combinatie van vis en zoete aardappel. 

zondag

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje te nemen in mijn weekje avondeten. Hopelijk zie ik jullie snel weer in een nieuwe vlog. Wil je dat ik iets meeneem in mijn volgende vlog? Laat het gerust weten! Wil je ondertussen andere video's zien? Neem een kijkje op ons YouTube-kanaal.

Tot snel!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Black Pearl - Dinsdag 22 maart 2022 15:12
Wat heerlijke avondmaaltijden. Ik maak meestal op zondag een weekmenu, waar evt ook in geschoven kan worden, maar het ziet er heel erg uit als wat wij ook als gezin eten.
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 22 maart 2022 16:22
Ah zo herkenbaar, Black Pearl! Leuk om te lezen dat jij dit ook zo doet.

Liefs
Lenty - Dinsdag 22 maart 2022 15:53
Wat mooi dat je zo'n middenweg hebt gevonden met de kids :-)
Heerlijk dat jullie hier als gezinnetje zo vrij mee kunnen omgaan.

Liefs
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 22 maart 2022 16:23
Lief van je, Lenty. Dank je!

Liefs
Lost girl - Dinsdag 22 maart 2022 16:04
Ik weet dat er niet over hoeveelheden gesproken mag worden. Maar er zijn een paar dingen die ik me steeds weer afvraag als ik jouw avondmaaltijden zie. Dus ik stel ze nu toch maar. Het ziet er heel kleurrijk uit maar ook heel clean. Vier aardappeltoefjes, ver van elkaar af op het bord (of je hebt gewoon gigantische borden hihi), één stukje pizza, één wrap. Is dit echt alles wat je dan als avondeten eet of pak je er daarna nog een tweede portie bij? Ik zeg absoluut niet dat je iets niet goed doet of dat je meer zou moeten eten, want elk lichaam is anders en ik weet niet wat je de rest van de dag eet. Ik vraag het me af omdat ik mijn eigen op mijn bord gekwakte rommelkookpot zie, en dan zie ik jouw perfecte borden. Tis gewoon nogal een verschil. Alsof mijn hoofd denkt, dit kan niet echt zijn.

Liefs, lost girl☀️
Black Pearl - Dinsdag 22 maart 2022 16:21
Juist goed toch dat je je vragen stelt? Je stelt ze ook heel netjes en respectvol.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik m'n borden ook altijd ' netjes ' sorteer. De hoeveelheid toetjes is dan weer herkenbaar, want meestal willen de kids meer dan ik gemaakt heb en dan gun ik het ze ook weer.. ik kan altijd savonds nog wat pakken.
Ga ervan uit dat ze wel meer dan 1 wrap eet, zitten er meestal 8 in een pakje
Phoi Cai - Redactie Proud2bme - Dinsdag 22 maart 2022 16:21
Ha Lost Girl,

Alleen maar goed dat je het vraagt!

Geen idee of mijn borden veel groter zijn dan een gemiddeld bord maar ik vind ze zelf inderdaad vaak wel een tikkeltje te groot om het in 1 keer vol te scheppen. Daarnaast zijn we inderdaad meer van het 'pannen, potten en schalen op tafel en opscheppen maar'-mentaliteit. Vandaar dat het er misschien wat karig uitziet omdat het enkel om 1 bordje gaat.

Maar ik denk dat het vooral belangrijk is om te kijken naar eigen voorkeuren. Ik kan me namelijk ook tijden herinneren dat alles op bord moest omdat ik dan pas wist wanneer het echt genoeg zou zijn. Nu lukt het om dit zonder het te zien te kunnen bepalen door echt naar mijn lichaam te luisteren. Ongeacht of het dan bij 1 bord blijft of dat ik erna weer wil opscheppen. Het mag allemaal. hopelijk geeft mijn reactie antwoord op jouw vragen :)

Liefs
Odette - Dinsdag 22 maart 2022 16:35
Lekkere dingen, Phoi Cai! En slim hoe jullie dat doen met dat de meiden mogen kiezen wat wanneer gegeten wordt!
Phoi Cai - Proud2bme - Dinsdag 22 maart 2022 19:01
Dank je, Odette! Het is ook erg leuk te merken hoe leuk zij het vinden om mee te mogen beslissen :)

Liefs
W - Donderdag 24 maart 2022 19:28
Wat een fijne, realistische week. Met wat uitgebreidere kook acties, makkelijke maaltijden, maaltijden waarvan je zeker weet dat je kinderen het lekker vinden. Zo gaat het hier ook!
Phoi Cai - Proud2bme - Vrijdag 25 maart 2022 10:02
Dank je voor je lieve woorden! ♥