Avondeten met Irene 3

 

In deze blog zet ik weer eens op een rijtje wat ik een week lang als avondeten heb gegeten. Ik hoop dat het wat inspiratie kan bieden. Misschien ontdek je iets nieuws of zie je iets voorbij komen dat je al lange tijd niet had gegeten. Ook kan het als je een eetstoornis hebt, fijn zijn om te zien wat een ander zoal eet, zodat je daar een gezond voorbeeld aan kan nemen. Maar daarbij is het wel belangrijk om te beseffen dat elk mens anders is en dat behoeftes ook verschillend kunnen zijn. Luister daarom goed naar jouw eigen lichaam en behoeftes. Of vraag om hulp, wanneer je het moeilijk vindt om dit zelf goed aan te voelen of er veel vragen en twijfels over hebt. Het kan ook heel lastig zijn, wanneer je een eetstoornis hebt, door een verstoord hongergevoel of een hoofd vol oordelen. Alleen maar goed om dan aan de bel te trekken. Je hoeft het niet alleen te doen! 

Maandag

Nee, dit is geen kleine vork, dit is gewoon een heel erg groot bord. Ik kreeg dit bord als verjaardagscadeau van een vriendin. Het is van een favoriete strandtent van mij: 'The Fat Mermaid'. Met vanavond op dat grote bord: tteobokki met kaas, een vegan visburger en erwtjes met boter en zout.

Dinsdag

Taco tuesday! Haha, nee, dit is totaal geen ding bij ons. Maar nu kan ik het een keertje zeggen, omdat het toevallig zo is! Naar een recept van Dishing Out Health.

 

Woensdag

Toen ik deze foto maakte was het nog een aangename temperatuur op het balkon. Mijn vriend is voor werk en vakantie een weekje in Croatië geweest. Daar at hij het gerecht: djuvec rijst. "Zo lekker! Ik ga dat ook voor ons maken!" En zo staat het - niet lang na zijn thuiskomst - ook bij ons op tafel. Zeker heel lekker! We aten er stuk kabeljauwhaas bij.

Donderdag

Aan mij de eer om de restjes van gisteren op te eten. Djuvec rijst met dit keer geen kabeljauw, maar een stukje zalm.  

Vrijdag

Vanavond ga ik met een vriendin naar een concert. We wilden eigenlijk een broodje halen bij onze favoriete Griek, maar kwamen er voor de deur pas achter dat deze tijdelijk gesloten was. Nee! Wat nu? Het Italiaanse buurrestaurant lijkt ons de beste optie. Zij gaat voor pizza, ik voor pasta. En nee, die pasta is niet zo klein, de pizza's daar zijn enorm in omvang, haha. Daar stonden we even van te kijken. Maar: super lekker! Want ik heb natuurlijk een stukje geproeft.  

Zaterdag

Vandaag een makkelijk, go-to gerechtje van mij. De broccoli stoom ik gaar. Daarna bak ik de noodles met wat srichara, een paprika en de broccoli even in een pan. Wat sojavlokken eroverheen, een eitje en nog meer sriracha als topping. Voila!

Zondag

Ik heb van alles nog over, dus vandaag ga ik voor hetzelfde. Alleen zijn de eieren op, dus neem ik in plaats daarvan wat avocado! Mocht je benieuwd zijn naar de sojavlokken? Ik heb ze zelf namelijk net ontdekt en ben echt fan. Dit zijn ze, ik koop ze in de winkel bij de Amazing Oriental. 

 ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Odette - Maandag 11 oktober 2021 15:57
Ziet er allemaal lekker uit, Irene!
E. - Dinsdag 12 oktober 2021 01:00
Ik ken bijna niets van al de dingen die jij eet.
Het zou fijn zijn om te kunnen ontdekken wat er allemaal is in de wereld om te eten.
Lost girl - Dinsdag 12 oktober 2021 10:17
Haha, voor mij klinkt de helft ook als abracadabra. Allemaal dingen waarvan ik nog nooit heb gehoord.
Isolde - Dinsdag 12 oktober 2021 12:24
en foto's waar je heel goed op moet kijken wat het is #me. Maar wel goed om te zien dat zij dit eet en het ook gewoon eten is zonder hippige hype dingen.
Arwen - Dinsdag 12 oktober 2021 06:54
Lieve irene ik vind het ook er lekker uitzien wat jij eet fijn dat je hebt genoten groetjes