Voor het meisje dat anorexia wil

 

Voor het meisje dat denkt dat ze anorexia wil....

Dus, jij denkt dat niet-eten en jezelf uithongeren een goede manier is om gewicht te verliezen? Jij wilt graag anorexia zodat je dun en perfect kan worden en al je problemen kan vergeten. Zodat je eindelijk kan worden die je wilt zijn, kan presteren en controle kan voelen? 

Ik denk dat jij te veel sprookjes hebt gelezen. Maar weet je, eetstoornissen hebben niets met sprookjes te maken. Leven met een eetstoornis is als leven in een hel. Maar, aangezien je er één wilt, zal ik je hierop voorbereiden. Ik zal je precies uitleggen wat er met je zal gebeuren.

Als mijn schrijven jou vervolgens niet doet beseffen dat jouw wens enorm dom is en dat naar een pro-ana site gaan om anorexia te ontwikkelen belachelijk is, dan wens ik je veel succes met het jezelf langzaam van het leven beroven. Want dat is alles wat je te doen staat. En afvallen zal je dan zeker.

meisje anorexia
Fotografie: Blanca

Het meest ironische deel van dit alles is het gegeven dat gewicht verliezen door middel van niet-eten bijna altijd mislukt. Ik wed dat jij denkt dat je er waanzinnig dun en mooi van zal worden, toch? FOUT! Je zal niet stralen, mooi zijn....de kans is zelfs groter dat je ervan aankomt. En één ding is zeker. Gek, waanzin is een vast onderdeel in het verhonger c.q. anorexiapakket. Jouw psyche zal niet meer de jouwe zijn dus kus haar maar vaarwel.....

Hoe minder je eet, hoe slomer jouw stofwisseling werkt. Je zal vreselijk honger krijgen en maar een klein beetje gewicht verliezen..., of je zal zelfs een beetje aankomen! Jouw lichaam zal volledig in spaarstand gaan. Je zal verslaafd raken aan het niet meer eten, aan het hongeren. Je kan niet meer stoppen. Daarvoor ben je al te ver heen. En tegen de tijd dat je lichaam heel duidelijk aangeeft dat het zo niet verder kan en jij weet dat je weer meer moet gaan eten....zal je wanhopig worden.  Je zal steeds minder en minder gaan eten. Jouw spieren zullen steeds slechter in staat zijn hun werk te doen... je wordt slap en verliest al je kracht. Uiteindelijk zal je jouw studie of werk moeten staken.

Hiervan zal je in paniek raken en nog meer van jezelf moeten afvallen om de andere mislukkingen te compenseren. Je wilt nog minder eten, al is dat bijna niet meer mogelijk, want met de huidige hoeveelheid functioneer je al bijna niet meer. Daarbij zal je niet zien hoe je er echt uitziet...of je nu wel of niet nog meer gewicht zal verliezen. Tevreden over jouw gewicht en uiterlijk zal je nooit zijn, je ziet immers niet goed meer hoe je er écht uit ziet.

Gek, waanzin, psychisch ziek.... Is de juiste term hiervoor, toch?

En heel misschien ben je wel één van de gelukkigen die niet zoveel gewicht verliest. Maar denk nou niet dat dit betekent dat je niet ziek wordt of dat je gezondheid en psyche wel in voldoende staat blijven..... Jouw huid & haar zal uitdrogen, jouw tanden zullen pijn gaan doen, gaan verrotten en misschien wel uitvallen. Jouw menstruatie zal wegblijven, jouw botten zullen pijn gaan doen, je spieren zullen verkrampen... en zo kan ik nog wel ff doorgaan, maar daar heb ik eigenlijk weinig behoefte aan. Been there, done that....

Jij wilt nog steeds anorexia? Natuurlijk.... Bij jou zal het immers nooit zo ver komen. Jij bent niet zo. Bij jou zal het niet uit de hand lopen, mislukken. Jij zal succescol worden en mooi en dun en perfect.

Nou, omdat jij als uitzondering op al die anderen gaat winnen, kan ik je het beste ook even vertellen over de prijs hier bij deze winst hoor. De prijs is waanzinnig! Je zal mager worden, of nou ja, ziekelijk dun. Je ribben zullen opvallen en zo ook jouw heupbeenderen. Perfect hè? Maar jij zal het niet zien. Jij ziet in de spiegel enkel die deeltjes waar nog net een klein beetje vet op zit. Jij zal kijken naar meisjes die zo'n 20 kilo meer wegen dan jij en je afvragen waarom jij niet zo mooi dun kan worden als zij zijn. Je kijkt iedere dag in de spiegel en bent iedere dag weer bang dat je aan bent gekomen. De mensen om je heen zien jou letterlijk krimpen, maar jij ziet niets. Jij zal nooit de waarheid zien. Anderen wel. Anderen zullen allemaal zien hoe ziekelijk dun je bent.

Jij niet. Jij bent te druk bezig met het kijken naar je kont en je afvragen wanneer je in je dikke vette tante zal veranderen. Je zal NIET aantrekkelijk zijn... je zal donkere vlekken hebben en je huid zal lijkbleek zijn...met een mooie grijze tint. En make-up? Bespaar jezelf de moeite. Het zal echt niet helpen. Oh en mocht je hopen dat je hiermee op zal vallen, aandacht zal krijgen, de aandacht waar je al jaren zo naar hunkert.... Helaas, mensen zullen enkel naar je kijken met minachting en medelijden en de gedachte "jeetje wat is zij diep gezonken"

haarverlies anorexiaOh en heb je mooi haar? Helaas, dit zal verdwijnen. Het zal zo droog worden als stro en sluik langs je gezicht vallen. Het zal zeker niet meer glanzen. En zelfs 10 flessen conditioner zullen hier geen verandering in brengen? Het zal je haar misschien even verzachten, maar het zal er niet beter op worden. Koop maar een paardenstaarthouder, die zal je nodig hebben. En ik hoop voor je dat je haar van nature niet een geweldige tint heeft, want deze zal dof worden ne verdwijnen....dus spaar maar vast wat geld om op een flinke stapel haarkleuring te kopen. Misschien krijg je zelfs grijze haren. Maar, grijs is een mooi kleur, toch? Die grijze highlights tussen jouw natuurlijke rode, blonde of bruine lokken, voegt wat... . klasse...toe aan jouw look...misschien.

Over haar gesproken, houd je van gezichtsbeharing? Ik hoop het. Je zal het krijgen. Denk eens aan van die heerlijke bakkebaarden. Heel mooi. Eigenlijk best sexy toch, haar overal. Teddy teddy teddybeer. Het is lekker warm. Alle jongens vinden het "geweldig" en alle meisjes vragen aan je hoe je dat krijgt. Ze zijn allemaal stinkend jaloers op je! En dan vertel je hen dat je dat mooie haar overal op je lichaam krijgt, door jezelf uit te hongeren.

Maar ja, dat hebben zij natuurlijk nog nooit geprobeerd. En jij weet wel waarom! Omdat zij ZWAK zijn. Ze zijn niet sterk zoals jij. Oké, jouw spieren zijn wat verslechterd en je kan nog geen 2,5 kilo liften, maar jij bent sterk, toch? Jij bent sterk omdat jij niet eet. Dat is ware kracht, toch? Jezelf van de basisbehoefte van het leven ontzeggen is ECHTE kracht! Yup, slim en sterk!

Touwens, jij bent vast zo'n meisje met mooie, slanke, natuurlijk lange glanzende nagels. Nou, knip ze maar af. Ze zullen binnenkort toch afbrokkelen. Bespaar jezelf die vernedering joh!

haaruitval-anorexiaOh ja en zeg alvast ByeBye tegen je nieuwe grijze haren, die zullen namelijk binnenkort toch uitvallen. Echt, met bossen zullen ze blijven hangen in je borstel. Als je 's morgens wakker wordt zal je kussen vol liggen met haren, je zal er gek van worden. Na het onder de douche je haar wassen, zullen je haren overal zitten en vooral nog in grote getale in het doucheputje. Dus koop maar vast de nodige ontstopper.

Je zal een manier moeten bedenken om je maandverband en tampons weg te gooien, zodat niemand door heeft dat je ze eigenlijk helemaal niet gebruikt. Je zal iedere maand naar de winkel moeten om nieuwe te kopen, ook al heb je ze niet meer nodig. Puur om jouw omgeving/ moeder/ partner te laten geloven dat je nog ongesteld wordt. En ik hoop dat je geen seks hebt, want je zal nooit weten of je wel of niet zwanger bent. Je kan dan maar het beste om de zoveel weken een test doen. En mocht je toch zwanger raken, dan hoop ik dat het niet gepland was, want de kans is groot dat je het toch zal verliezen i.v.m. jouw gezondheid. En mocht het toch geboren worden, dan zal jij waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de geboorteafwijkingen van het kindje. Maar, het was de moeite waard toch, jij bent hierdoor immers mooi slank ...je moet een prijsje betalen voor perfectie...zelfs al ben je niet de enige die ervoor betaalt.

Aan de andere kant, kan het ook prima dat je onvruchtbaar wordt. Nooit meer een kind zal kunnen krijgen. Ach wat, van zwanger zijn word je toch alleen maar dik.

tandenanorexiaAangezien jij één van de anorexia uitverkorenen bent, wed ik dat je geniet van ijskoud water. Houd er maar mee op. Drink maar gewoon water of warme cola light. Het zal te veel pijn gaan doen om ijskoude drankjes te drinken. Je brengt jouw pijngrens met jouw gevoelige tanden naar een geheel nieuw niveau. Oh en vergeet die speciale tandpasta's, ze werken niet bij jouw tanden. Jouw tanden sterven namelijk langzaam af als gevolg van vitaminegebrek. Whatever, een kunstgebit is ook best hip.

Hoe wil je gaan zitten? Je wilt netjes met je benen gekruist zitten? Helaas, kan dat niet meer. Je benen zullen namelijk voortdurend in slaap. Pijnlijk in slaap. Dit is niet wat je gewend bent, dat tintlende gevoel. Dit doet écht pijn. Advies? Na het ze uit de kruising te halen, gewoon blijven zitten, niks doen, niet verplaatsen... that will freaking hurt. Ook niet opstaan, tenzij je van vallen houdt. Sowieso is zitten trouwens nauwelijks mogelijk, want de botten in je kont zijn verdomde hard op een stoel.

Flauwvallen zal een nieuwe sport voor je worden. Denk nou niet dat je dit kan verbergen. Telkens wanneer je flauwvalt in de woonkamer voor het oog van je moeder of broer zullen ze zich afvragen waarom? ...en behalve wanneer ze volledige idioten zijn, zullen ze waarschijnlijk wel weten waarom... helemaal als jij 10 kilo ondergewicht hebt. Maak je maar klaar voor ruzies, verdriet, wanhoop en gezeur. Eet dit, eet dat, waarom doe je dit jezelf aan?

Ach, je kan nog altijd ontsnappen naar je kamer.. dan kan je in bed gaan liggen en op je lip bijten tot die bloed. Waarom zou je dat doen vraag je je nu af? Nou, om die vreselijke beenkrampen niet te voelen. Och, bijna vergeten om je daarover te vertellen. Die krampen gaan niet weg... je spieren zitten helemaal in de knoop, die moeten eigenlijk weg gemasseerd worden. Maar dat kan niet, er zijn namelijk helemaal geen knopen, het voelt alleen maar zo! Er zit niks, alleen afstervend spierweefsels. Omdat jouw lichaam zichzelf aan het opeten is, hoe cool is dat! Je kan doen alsof het wel meevalt, haha, maar dat zal niet lukken, de pijn is vreselijk.

Genoeg gepraat over je benen. Je hebt waarschijnlijk geen eens aandacht meer voor die benen, want je wordt afgeleid door een fikse hoofdpijn. Probeer eens een aspirientje, of, doe ook eigenlijk maar niet. Jouw buik is hier wat te leeg voor en je zal er alleen van moeten overgeven. En aspirines werken waarschijnlijk toch al lang niet meer. Je kan natuurlijk even de krampen en je hoofdpijn vergeten en naar de wc gaan.. wat eigenlijk best wel een speciale bezigheid is geworden.. je gaat niet zo vaak meer... Je krimpt in elkaar als je iets vreselijk pijnlijks voelt in je darmen.. wat is het?

anorexiaHet is ontlasting, dat is het! Het glijdt naar beneden als een prop van schuurpapier die langs je ingewanden schuurt en zich heel langzaam beweegt. En dit gebeurt keer op keer. En eindelijk lukt het eruit te persen, met eigenlijk veel te veel moeite. Je bips durf je al lang niet meer af te vegen want dan zie je allemaal bloed. Maar niet verder vertellen hoor.  Nee, erover praten is verboden. Spoel het weg, doe alsof het niet gebeurd is. Niet bang worden, het duurt niet voor altijd. Weet je nog waar je ontlasting normaal vandaan kwam? Daar komt over een tijdje iets anders uit, water.  Nee, ik heb het niet over diaree, ik praat letterlijk over water. Vies hè?

Maar maakt niet uit.. het is het waard, al is het je haar, je nagels, je botten, je spieren, misschien kinderen en het hart van je familie, offer het allemaal maar op, gooi het allemaal weg, je bent nu dun en dat is wat telt!

Je zult waarschijnlijk ook pijn in je borst krijgen. Misschien krijg je last van hartkloppingen. Dit is wel eng, omdat je nooit dood wilde, je wilde gewoon dun zijn. Maar vergeet niet, je kunt niets zeggen tegen de mensen die van je houden. Erover praten is verboden en hulp vragen is zwak...toch?

Had je al een depressie? Nu wel! :) Hoe minder je eet hoe depressiever je namelijk wordt. Gedeeltelijk door vitaminegebrek, gedeeltelijk door de eetstoornis zelf. Had je al problemen met slapeloosheid? Nu in ieder geval wel! :) Je bent uitgeput, maar toch kan je telkens weer niet in slaap vallen. En als je dan eindelijk in slaap valt, word je telkens weer wakker en sowieso heel vroeg in de ochtend. Maar hey, who needs sleep anyway?! Jij niet toch? Met niet slapen verbrand je vast meer calorieën!?

diploma-anorexiaHaalde je goede cijfers op school? Doe geen moeite meer. Je kan je inmiddels toch niet meer concentreren. Je geest en hersenen zullen nauwelijks meer werken. Daarbij is het enige waar je aan kan denken toch eten. Weg prestaties. Om te herstellen van de anorexia zal je trouwens ook van school moeten. Hoe is het om een jaar over te doen?

Houd je van uitgaan met vrienden? Dat zal niet lang meer duren. Je bent dan namelijk te bang dat iemand ziet hoe extreem jij met eten omgaat. Alcohol drinken is er niet meer bij en dat frietje na het uitgaan moet je nu ook keer op keer afslaan. Daarbij voel je je inmiddels zo minderwaardig dat je het idee hebt dat iedereen over je praat, dat iedere jongen je lelijk vindt....en ga zo maar door. Er is niets meer leuk aan uitgaan.

colaUit eten gaan met vrienden is er al helemaal niet meer bij! Of een filmpje pakken...hoe ga je uitleggen dat je geen popcorn wilt? En wat is je excuus zittend als je voor de zoveelste keer bij de Mc Donalds een Cola light neemt en een salade zonder dressing, terwijl iedereen lekker aan de big mac zit? Dat kan je niet.. en zij zullen je toch proberen het te laten eten.

En dat kan al helemaal niet!! Maar waarom willen ze dat je eet? Omdat ze om je geven? Nee..het is omdat ze je DIK willen hebben! Hoe durven ze? Ze zijn jaloers!

En opeens bedenk je je iets: het is de wereld tegen jou: je ouders, je broers en zussen, je leraren, je vrienden. Ze willen je allemaal dik hebben. Klinkt flink ziek en paranoïde nu he, maar geloof me, deze denkwereld zal jij straks krijgen!

Ga ze allemaal uit de weg! Ze snappen het niet en ze zijn allemaal in een complot tegen jou. Elke keer dat iemand je probeert te laten eten ‘voor jouw gezondheid' weet jij wel beter. Niemand begrijpt jou. Ze haten jou en ze willen dat je dik wordt. Je duwt ze aan de kant. Iedereen die van je houdt. Dat is de enige manier om dun te zijn.

Maar er komt een dag dat dit allemaal afgelopen is. Op een dag zal je óf sterven óf beter worden. Dood gaan is makkelijk.... Eerst zal je moeten toegeven dat je hulp nodig hebt (tenminste als je niet gedwongen bent in therapie te gaan... al zal geen enkele therapie nut hebben als je niet wilt herstellen of wilt samenwerken). Dit is één van de moeilijkste dingen die je ooit hebt gedaan. Misschien vertel je het tegen je moeder. Ze zal misschien super lief voor je zijn. Of misschien denkt ze dat je geen echt probleem hebt. Wil ze het niet weten, niet zien. Dan ben je helemaal alleen. Misschien vertel je het je dokter. En als je het je moeder vertelt, brengt ze je hopelijk naar de dokter. Dit is beter, veiliger en ze kunnen je helpen, ze begrijpen je? Nou echt niet.. het draait allemaal om geld en verzekeringen. (denk je dan....:S)

Als je beter aan het worden bent, zal je school/ werk het binnenkort ook wel weten. Misschien heeft iemand, a girl just like you, op school wel bewondering voor jou en wil die ook anorexia. Maar, you been there, you done that. Jij wilde ook ooit anorexia en je besefte niet hoe stom dat was. Je weet het nu wel, maar nu is het te laat. Je moet vechten tegen de eetstoornis of je gaat dood. En vechten is het moeilijkste wat je ooit gedaan hebt.

eetstoornisJe stopt het eten in je mond. Dat enge, vreselijke eten. Paniek, je wilt huilen, misschien kan je niet eens meer huilen, misschien draai je wel door om die paar happen eten en spuug je het uit. Misschien weiger je eten en krijg je een (voedsel)buisje in je neus..

Na een lange strijd vecht je jezelf er misschien uit. Na tig ups en downs. Downs waarin je dacht dat je dood wilde....Ups waarin je wist dat je beter moest en wilde worden!

Het duurt een flinke tijd en zelfs dan kan het zijn dat jouw lichaam zich nog niet heeft hersteld. De angst om weer in deze hel te belanden zal je tijden met je meedragen. De neiging om erin te vluchten als dingen niet zo gaan zoals je zou willen blijft lang aanhouden.

Je zal nooit meer dezelfde zijn. De pijn, de walging, het verdriet die jij hebt gehad....zullen hun sporen nalaten. Negatieve, maar gelukkig ook een paar positieve. De harde levensles zullen we maar zeggen.

Eigenlijk zijn er geen woorden voor het geestelijk lijden. Het kan niet op papier worden gevat. Het is onvoorstelbaar.

Walging, kwetsbaarheid, angst, woede, verlatenheid ...

Waarom wil je dit? WAAROM?!? Ik weet dat jij misschien, zelfs na het lezen van dit, het nog steeds wil. Waarom? Vertel het me! Wat wil je? Is het schoonheid? Denk je echt dat je niet zo zal worden als bovenstaand voorbeeld? Denk je echt dat ondervoeding jou niet zal raken? Is het glamour? READ THIS. Toon mij de glamour. Is het de controle? Geloof me, minder controle dan met een eetstoornis zal je nooit in je leven hebben! Je hebt geen enkele controle meer over wat je in je mond stopt. Je hebt geen enkele controle meer over je gedachtes. Je hebt geen controle, geen enkele meer!  

Denk je echt dat je dit kan doen en niet op de manier als bovenstaand eindigen? Denk je dat jij de enige persoon op aarde bent die dit wel kan controleren, die nog wel gewoon op tijd kan stoppen?? Denk je misschien dat je alleen dit even tijdelijk doet, totdat je dun bent en dan stopt? WRONG! Het werkt niet op die manier. Wil je graag dood? Denk je dat dit mooi is? Een soort van tragische schoonheid (zoals het eerste plaatje in bovenaan deze tekst?!). Helaas. Er is niets prachtigs aan. Wil je wat aandacht? Koop een gekleurde eyeliner, dans naakt in de straten. Aandacht nodig hebben is begrijpelijk, ieder mens heeft aandacht nodig. Maar er zijn duizenden betere manier om om aandacht te vragen!  

gevolgen anorexiaWilt je kijken naar de gezichten van jouw familie en vrienden met het besef dat je hen er ook mee kapot maakt? Stel jezelf eens voor dat je aan het kijken bent naar je eigen dochter die zichzelf langzaam dood maakt. Stel je de machteloosheid voor. Stel je de angst voor iedere dag of ochtend weer bang te zijn hoe je je dochter zal aantreffen, dood of levend?

Natuurlijk, terwijl jij jezelf aan het verhongeren bent, zul je hun angst niet zien. Je kunt niet alles zien, je bent te veel met jezelf bezig. Je bent te druk bezig met je gewicht, met eten en niet-eten. Je zult zien dat wanneer je beter wordt, je herstellende bent, je jezelf hierom zal haten, om het verdriet dat je jouw omgeving hebt aangedaan.  Je zou willen dat er iets was om dit alles terug te draaien, maar dat is er niet.

Als je dit doet word je op een dag wakker en realiseer je je hoeveel je hebt weggegooid. Hoeveel jaren, kansen, mensen, vrienden.... Die tijden zijn weg en komen NOOIT meer terug. Je zal er meer spijt van hebben dan alles en er is NIKS dat je kan doen om die verloren jaren terug te halen.

anorexiagevolgenJe wilt dit allemaal om mooi te zijn.. om dun te zijn, om controle te hebben om niets te hoeven voelen? Je haat jezelf waarschijnlijk zoveel en je denkt dat dit de beste manier is om het op te lossen.

Maar dat is het niet. Wil je wat weten over zelfhaat? Doe je best en verhonger jezelf, want ik garandeer je dat alle zelfhaat die je nu voelt, het niet haalt bij de zelfhaat die je zal voelen als je een eetstoornis hebt. 

DIT is de realiteit van anorexia en verwante eetstoornissen. Het is NIKS van wat de artikelen die je leest van zo en zo overkwam het me en zo en zo overwon ik het. Het is NIKS van die prachtige dunne modellen die je ziet. Het is niks van dat mooie populaire meisje die uit zichzelf al xx kilo weegt.

Het is NIKS Is dát wat je wilt?


Bron: Vertaald en aangepast van 2medusa.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Annebeth - Dinsdag 3 augustus 2010 20:01
Ik moet het nog even rustig doorlezen, maar ik denk dat dit artikel voor veel mensen de ogen zal kunnen openen...
kim - Dinsdag 3 augustus 2010 20:06
Wow ik wist niet dat meiden met een eetstornis zo leefden :o
Vera - Dinsdag 3 augustus 2010 20:18
Mooi en duidelijk geschreven.
Het is ook confronterd, omdat ik zelf hier een aantal dingen van heb meegemaakt.
Calimero - Dinsdag 3 augustus 2010 20:28
Heftig stuk dit. Bepaalde dingen zijn heel erg herkenbaar. Pijnlijk herkenbaar.......
Rachel - Dinsdag 3 augustus 2010 20:31
Erg goed geschreven dit. Confronterend wel, maar denk dat ik het soms nog nodig heb zoiets te lezen.
D - Dinsdag 3 augustus 2010 20:38
Moest er even door slikken.. heftige herinneringen.
Maar wel goed geschreven
Maryama - Dinsdag 3 augustus 2010 20:47
Wow, ik heb echt dikke respect voor degene die dit geschreven heeft!!
gelukkig niet herkenbaar, maar nuw eet ik zeker, ik wil geen anorexia en heel veel afvallen!
ze zouden dit eens op een pro ana site moeten plaatsen..
L. - Dinsdag 3 augustus 2010 20:50
Goed geschreven.
Sommige stukken waren wel heftig..
denise!! - Dinsdag 3 augustus 2010 20:54
Zo dat is nog eens een stuk waarin te lezen is waar het op staat. Erg goed! (en jammer genoeg ook erg confronterend)
Deze tekst zou eigenlijk op de pro-ana sites gezet moeten worden...
D. - Dinsdag 3 augustus 2010 20:54
:'(

vreselijk !

herken dingen
angst dat het zich al aan het ontwikkelen is.

vreselijk !
Lianne - Dinsdag 3 augustus 2010 20:55
Pff heftig maar zo waar.
Het heeft wel wat met me gedaan..

maan - Dinsdag 3 augustus 2010 21:01
zoo herkenbaar, dingen waarvoor ik naar de dokter ging.. en ik maar niet begreep hoe het toch kon.. rare ziekte ofzo? die beenkrampen dat is zoooooooo herkenbaar gewoon :| altijd en altijd en altijd. en blauw waren ze altijd. ik wist het zeker er was iets mis!
en nu weet ik dat er idd iets mis was, maar wat er toen niet bij mij inging; ik at echt veel te weinig.
ik hoop dat ik nooit meer zo ver ga.
daardoor heb ik nu niet alleen angst om dik te worden, maar ook om af te vallen.. het wisselt elkaar af en af en af en af. maar ooit; dan ben ik er vanaf. daar ga ik voor!
justpink - Dinsdag 3 augustus 2010 21:17
Heftig, confronterend, shockerend maar 100% waar.
Duidelijker kan ik niet uitleggen wat een eetstoornis is.
Mensen die dit niet hebben zullen nog steeds niet snappen waarom we niet kunnen stoppen -> maar lees dan goed:
Iemand met een eetstoornis is zichzelf niet meer het gaat alleen en alleen nog maar om afvallen.
NIKS anders is meer belangrijk ookal denkt die persoon van wel, en beweert die persoon van wel.
Uiteindelijk valt die persoon liever af dan om anderen te denken.
Dat wil niet zeggen dat jij niet belangrijk bent, maar het wil alleen maar zeggen dat de eetstoornis belangrijker is, belangrijker als alles.

Ik wil van deze kut ziekte af, wat heb je eraan, niks.
Littekens zal ik eraan overhouden, maar nooit zal ik die oude wonden meer open willen krabben.
roos - Dinsdag 3 augustus 2010 21:38
Jeee, wat heftig! Het lijkt wel alsof je boos bent! Tegelijkertijd lijkt het ook alsof je hier niemand voor over hebt..
Anne - Dinsdag 3 augustus 2010 21:54
Pff, wat een verhaal, en wat een herkenning..
Ik dacht ook dat het het mij niet zou overkomen, ik was realistisch genoeg en mocht best als jong meisje lijnen, vond ik.

Komen slapende benen ook door mijn es? Dat wist ik niet. Verklaard een hoop, trouwens.
Lisa - Dinsdag 3 augustus 2010 22:41
ach ik ga gewoon door met afvallen, en ik wil geen anorexia ik wil alleen mooi en dun zijn. en dit hierboven gebeurt mij niet (:
Naomieh - Dinsdag 3 augustus 2010 23:07
Ik moet echt even mijn tranen afvegen. Zo verschrikkelijk confronterend met wat er nu met mijn lichaam gebeurd.. Waar alles vandaan komt.. Ik vind het een heel goed stuk!
Sofie - Woensdag 12 juli 2017 23:33
Ja ik heb ook de tranen in de ogen staan, mijn vriendinnetje heeft anorexia
En ik vind dat ze op sommige momenten erg vreemd reageerd
Ik vind het heel erg voor der en wil der graag helpen en er voor haar zijn maar ik weet niet hoe
En dan zijn haar ouders ook nog heel vaak aan het werk
Elze van der linden - Vrijdag 12 januari 2018 09:02
Hallo, ik moeder v 1 zoon en 3 dochters, waarvan de 2 e dochter anorexia had . Op haar 16 e werd het vastgesteld .. wat een zware jaren voor haar , voor ons gezin, familie en vrienden.. haar zusje was nog maar 7 en heeft veel verdriet en ellende meegemaakt om haar zus zo te zien , elke dag weer😢de wanhoop en onmacht die je als ouders hebt, leven tussen hoop en vrees, slecht slapen , dokters, psychologen, diëtisten,ziekenhuizen...en vooral de angst haar te verliezen aan deze meedogenloze sluipmoordenaar... maar na 3 jaar was het toch beter aan het gaan en was ze er uiteindelijk vanaf..voor ons als gezin is het vreselijk geweest en wens het m n ergste vijand nog niet toe, dus voor diegene die denkt dat dit je leven “ mooier” maakt forget it!!Als je denkt met anorexia nog naar school te kunnen, uitstapjes mogen maken, naar buiten gaan , sporten of wat dan ook , forget iT!! Je leven is echt voorbij en je mag en kunt niks meer.Dan het volgende nog, mijn dochter was een mooie meid , maar hoe lelijk wordt je in je gezicht v anorexia🤔, zo vreselijk om te zien, ik zie het om me heen met mensen die alleen maar dun willen zijn, mooier zijn ze er niet op geworden.. leef alsof het je laatste dag is en geniet ervan, je bent maar zo kort jong, een moeder x
Debbie - Dinsdag 3 augustus 2010 23:20
Heftig en confronterend... Zelfs voor omstanders of naasten of mensen zonder een ES... of zonder diagnose...

Maar ik denk dat dit zo 'boos/ agressief' geschreven is, wat o a roos als woordkeuze gebruikte...

Omdat de persoon die het schrijft, weet waar ze over schrijft... en omdat ze al die narigheid andere jonge mensen en mensen , meiden of jongens... Die niks narigheid niet gunt...

Proud 2Bme is niet voor niets door scarlet en team gestart...

Er lopen nog teveel mensen rond met ES ANorexia, Pro ana, Boulimia, aanverwante of misschien zelfs Eetstoornissen waar nog te weinig over bekend is... of mensen die zich misschien ertussen voelen hangen maar wel ermee strijden... Dan nog niet te spreken over grote % dat strijd met overgewicht, dieeten etc...

En personen die roepen : dit hierboven gebeurt mij niet
zoals Lisa hier beweert.

Tegen mensen als Lisa zou ik willen zeggen, wees alert en onderschat het niet. Zelf heb ik dan wel geen diagnose of hokje vakje naampje... maar ik weet wel dat het zeker in een periode tijdje terug in mijn leven, ik op een randje zat omdat het heel slecht ging... en dat het mij had kunnen zijn...

En nog altijd weet ik wel dat ik er voor moet waken...

Maar Lisa echt... probeer op gezonde manier mooi en gezond te worden en blijven... is soms ook een gevecht...

Maar het resultaat zal veel langer van waarde zijn.

Ik ga daarvoor! En hoop dat het me lukt,

dat ik gezond weeg en lekker in me vel zit.

Wat niet wil zeggen dat ik nooit mindere momenten heb, ik blijf alert...

IK ZIE OM ME HEEN WAT HET DOET

& Dat is niet NIKS! ! !
Charlotte. - Woensdag 4 augustus 2010 01:01
NIEMAND gaat hier na nog anorexia willen hebben.. echt heftig.
ashanti - Woensdag 4 augustus 2010 10:40
omg daar komen mijn slapende benen dus vandaan en mijn lichaam draait allang op spaarstand. Ik zit te huilen achter mijn laptop, het meeste door de foto,s...zo eng, zoveel verdriet.
Hopelijk geeft dit stukje text mensen de moed om te genezen!
Marjolein - Woensdag 4 augustus 2010 11:08
De informatie van het stuk is erg goed. Ik vind alleen de manier waarop niet echt. Ik kan me voorstellen dat het uit frustatie/boosheid geschreven is om echt iets duidelijk te maken maar ik kreeg bij sommige sarcastische opmerkingen toch het idee van 'doe eens niet zo overdreven' en riep bij mij het gevoel op van zover laat je het toch niet komen, dit gebeurt alleen in een paar extreme gevallen.

De manier van schrijven riep een verzet op terwijl wat er gezegd word heel ernstig is en ook echt duidelijk gemaakt moet worden aan de (potentile) anarexia patint. Je verknald echt je hele lichaam, je leven en je omgeving!
Ik zelf heb het gelukkig net op tijd kunnen voorkomen om op het point-of-no-return te komen en heb goede psychologische hulp gehad om de achterliggende problemen op te lossen.

Eten en dun zijn blijft altijd een probleem maar ik weet nu dat dun zijn niet automatisch betekend dat je gelukkig, mooi en geliefd bent! Je gewicht staat daar helemaal los van!
asgfj76f - Woensdag 4 augustus 2010 11:38
Wow, goed geschreven..
Erg herkenbaar (helaas).
Stella - Woensdag 4 augustus 2010 11:41
@ Lisa: Meen je dit nou serieus???
maan - Woensdag 4 augustus 2010 11:59
Ik kreeg eerst ook haat en agressie toen ik ging lezen door de manier waarop het geschreven is, maar volgens mij komt dat gewoon door je eetstoornisgedachte die niet geconfronteerd willen worden door een 'betere' of 'gelijkhebbende' tekst.
Later, aangezien het stuk best wel lang is, wist k dat het echt waar was, en waren die andere gedachte even down geslagen, want die konden daar niet tegen. Dan kom je op zo;n besefmoment van het is de waarheid en zo kan het niet langer.
Anne - Woensdag 4 augustus 2010 13:00
@Lisa:
Ik krijg een beetje het idee dat je reacties uit wil lokken. Want voor jou gedrag wordt precies gewaarschuwd in dit artikel. Beetje zielig, sorry als je het echt niet op die manier bedoelde.

Als het wel een serieuze opmerking was: Zorg ervoor dat mensen weten hoe het met je gaat! Ik begon ook zo, van 'dit overkomt mij niet, ik kan optijd stoppen', maar dat kon ik niet en ik had niets door.
M. - Woensdag 4 augustus 2010 15:01
Ik zei altijd van zoveel dingen dat ze mij nooit zouden overkomen. Mijn lijstje van alles waarin ik anders was dan de "echte meisjes met een eetstoornis" was eindeloos. Hoe langer ik mezelf overtuigde dat ik anders was, hoe verder ik er in door kon gaan. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Had ik toen maar anders gekozen.

Heel goed stuk. Ik hoop dat dit tenminste een paar ogen opent, een paar levens redt.

M. - Woensdag 4 augustus 2010 15:04
Overigens vind ik de toon juist goed. De confronterende aanpak is soms beter dan eindeloos lief en zacht doen. Potentile (Pro-) Ana's moeten weten waar ze voor kiezen. Dat is geen Lang & Gelukkig Leven vol met schoonheid en perfectie, dat is de HEL die hierboven wordt beschreven.

B. - Woensdag 4 augustus 2010 15:52
Hoi,

ik snap denk ik wel een beetje wat Lisa bedoeld want ik zie het ook zo eigenlijk. Niet op de manier ik ga gewoon lekker door hoor. Dat niet. Want ik zit op het punt dat ik nu echt niet meer alleen kan stoppen. Vorige is gezegt tegen mij dat ik waarschijnlijk een eetstoornis Bolumia heb. Maar ik heb absoluut geen ondergewicht en je hoeft echt geen ernstig ondergewicht te hebben mocht je een eetstoornis willen hebben dat is mij van de week wel duidelijk geworden. En wat hier boven beschreven staat is uitzonderlijk. niet bij iedereen gebeurt dit dat weet ik zeker. Daar ben ik van overtuigd. Dit gebeurd maar bij een klein aantal mensen die een eetstoornis hebben. Dat is mij verteld door iemand die hier echt heel veel van weet. Diegene is een hulpverlener dus die zal het wel goed hebben. Ik denk nu dat meisjes die dit lezen die mischien wel een eetstoornis hebben dit als voorbeeld gaan nemen en gaan denken terwijl ze wel echt eetgestoord zijn en niet goed met eten kunnen omgaan nu denken omdat hier staat dat het altijd zo gaat dat ze zichzelf niet meer serieus gaan nemen. En nu denken terwijl het echt niet goed gaat met hen dat het wel meevalt omdat het niet zo erg als hierboven staat beschreven. Terwijl het niet gaat en ze miss wel een eetstoornis hebben. het is niet altijd zo. Zo wat ik net ook al zei mensen kunnen ook een eetstoornis hebben zonder een erg ondergewicht. Ik zou het ook wel fijn vinden als er stuk over bolumia komt daar zal dan waarschijnlijk in staan dat iedereen met boulimia braakt ofso.. Terwijl dat niet zo is.. Het kan ook zijn dat je boulumia hebt en dat helemaal niet doet maar compenseert dormiddel van niet eten. Sorry maar ik ben het niet met stuk eens echt niet.. ik heb nu in ieder geval wel het gevoel nu dat me aanstel en dat het niet erg is.. en ben nu ook geneigd om geen hulp meer te gaan zoeken omdat het toch niet zo erg is als hierboven en ook niet zal worden want nogmaals het gaat niet altijd zo.. Het stukje eten niet eten speelt al super lang bij maar is niet zo heftig als hierboven en nu neem ik mijzelf dus helemaal niet meer serieus. Dit stuk haalt nu echt heel veel woede naar boven. sorry maar ik ben het er echt niet mee eens. Ik ben hier wel een beetje van geshokeerd..Ik snap mijzelf nu echt niet meer.. Dit stuk maakt me echt in de war.

Fls - Woensdag 4 augustus 2010 16:29
@B.

Dit is een manier hoe het kan gaan
er zijn ook zat andere wegen waarop dit kan gaan, zoals het ontwikkelen van boulimia.

Maar aan je laatste zinnen te zien, leg je graag de verantwoordelijkheid om hulp voor je eigen problemen te zoeken, bij iemand anders neer. zonde.
Roxan - Woensdag 4 augustus 2010 17:06
Pf, heftig stuk. Er waren dingen die toch wel herkenbaar waren, waardoor ik nu nog meer inzie dat ik iets moet gaan doen aan die es, omdat het toch wel fout kan gaan, al blijf ik denken dat dat mij nooit zal gebeuren..
A. - Woensdag 4 augustus 2010 17:14
ik ben het ergens wel een beetje met B. eens!

maar dit is zeker 1 van de manieren waarop het kan gaan
Saniej - Woensdag 4 augustus 2010 17:23
Wow! :o Ik wist dat anorexia veel schade aan kon richten, maar dit! Dit is echt heel heftig, maar wel goed geschreven!! Ik hoop dat meiden hierdoor is gaan nadenken, voor ze zichzelf gaan uithoren, want ik weet 1 ding: DUN ZIJN IS NIET LEUK!!!!!!!!!!!!!!!!
Saniej - Woensdag 4 augustus 2010 17:25
Sorry, uithoren moet uithongeren zijn xD :$
e. - Woensdag 4 augustus 2010 17:26
Er zit een grote waarheid in het stuk, maar toen ik het las kreeg ik meer het beeld van een persoon voor me die graag aandacht wil, het "cool" lijkt om af te vallen, er heeel graag bij wil horen enzovoort.. Als ik nu naar mezelf kijk, is dit mijn opzet nooit zo geweest. Ik heb het nooit cool gevonden om af te vallen, wilde er niet perse bijhoren (ik ben niet populair en hoef dat ook niet zijn) en ik wilde al helemaal niet bewust aandacht, ik schaam(de) me er juist heel erg voor!
Wat betreft de gevolgen klopt het natuurlijk als een bus.
Ik zie mijn eetprobleem als een enorme drang, een drang die het voor mij mogelijk maakt om gevoelsmatig mijn leven aan te kunnen en absoluut niet als een drang om mooi, dun en gelukkig te zijn!
Lore - Dinsdag 4 juni 2019 13:22
De gevolgen zijn herkenbaar en duidelijk omschreven. Wat erg ook dat je dit moest meemalen of voor wie het herkent bij een geliefde. Ik ben niet akkoord dat iemand anorexia 'wil'. Het is waar dat je een valse controle krijgt over je lichaam, want na een tijdje is er geen controle meer. Maar niemand wordt wakker en tekent voor deze ziekte en de gevolgen. Niemand wil zich eenzaam voelen. Het onbegrip en de taboes rond eetstoornissen zijn best heftig om mee om te gaan.
Herstel is heel zwaar. Mensen zeggen 'oh ze ziet er al gezonder uit en de eetstoornis wordt in een diepe schuif gestoken.' Maar het gevecht in je hoofd is tijdens herstel 10x erger. Je moet namelijk elke dag angsten overwinnen, angst om te eten, om bij te komen.
Liefs aan allen wie dit meemaakt, op welke manier dan ook. ♥
vlindertje - Woensdag 4 augustus 2010 17:30
AUw! pijnlijke herkenbaar!

Het doet me ogen wel even openen, maar helaas ben ik al veeel te laat!

Ik ben wel gelukkig opweg naar genezing..daar vecht ik voor!
hatingthiss - Woensdag 4 augustus 2010 18:38
slik
*veegt tranen weg*
JustmeXx - Woensdag 4 augustus 2010 19:09
Myrayma fzo xd idd! Ze zouden dit moeten tonen voor je op zo'n ana pag terechtkomt en je verplichten die te lezen!
Susanna - Woensdag 4 augustus 2010 20:53
Ik herken het .. naja..
ik ben bij de tandarts geweest 3week terug, en moet je raden door het overgeven heb 8 gaatjes in mijn mond!
Spijt!
veronique - Woensdag 4 augustus 2010 21:07
Had het net gelezen op een proana forum.. Tis best rot om te lezen.. Maar tklopt wel ja..
Bianca - Donderdag 5 augustus 2010 09:46
Goed geschreven, merk alleen dat het voor mij nog steeds niet handig is dit soort dingen te lezen.
Wil me liever richten op alles wat waarheid, schoon en goed is.
take care allemaal!
Lonneke - Donderdag 5 augustus 2010 10:06
Een traan over mijn wang...
De pijn zo herkenbaar...
Hoop echt dat wie dan ook niet denkt laten we dat ook eens gaan doen het is geen hobby of zo...
Want hier komen is 1 maar dan de weg nog terug en is zoveel langer
Elise. - Donderdag 5 augustus 2010 13:05
Woow... dit is echt heftig, maar z waar!

Misschien gebruik ik deze tekst ooit nog eens als ik iets moet voordragen o.i.d. Dt is de realiteit en dt is hoe ik het beleef.
Evelyn Salt - Donderdag 5 augustus 2010 22:31
I am a Russian Spy and want to know more about pro-ana so I can introduce In Russia. Could someone translate for me please??
Prue - Vrijdag 6 augustus 2010 13:05
Ik wil geen anorexia en ik zal altijd blijven eten. Deze tekst laat me zien dat ik echt nooit meer terug wil in anorexia.

Ik wil alleen maar dun zijn, dat voelt fijn.

En ik zal ook nooit onder het minimum BMI van 18,5 komen dat het Voedingscentrum hanteert.

Ik wil dun en gezond en energiek zijn. Daar is geen pro-ana voor nodig.

Anouk. - Zaterdag 7 augustus 2010 12:59
Mijn toetsenbord wordt nat.
Een heftig, maar goed geschreven stuk, je laat de ogen van mensen openen, en tja, ik word er stil van.
Zoefi - Dinsdag 10 augustus 2010 11:06
Ik zou graag de originele tekst ontvangen via mijn emailadres.

Het is zo'n belangrijke boodschap dat ik het graag wil bewaren en publiceren maar dan moet ik de bron er wel bij vermelden.

Met vriendelijke groet,

Zoefi
pff - Dinsdag 10 augustus 2010 23:50
mensen die anorexia hebben en die dit lezen zullen je gewoon uitlachen hoor
het is wel allemaal waar maar ze geven daar allemaal niks om
en ik denk juist dat het alleen maar erger wordt van dit verhaal. mensen met anorexia willen alleen controle hebben over zichzelf en in het hoofd van iemand met anorexia is ook vanalles mis. Zij denken niet zoals wij dus zij vatten dit verhaal totaal anders op dan wij dat doen. Dus eigenlijk heeft dit dus gewoon geen zin.
ik heb er zelf al 10 jaar last van en ik vind dit verhaal belachelijk! mensen die geen anorexia hebben, hebben makkelijk praten. Ze zullen het nooit begrijpen als ze er zelf geen ervaringen mee hebben gehad. Sommige mensen die een reactie hebben geplaats denken dat ze het hadden maar dat is niet zo het is nooit helemaal over het gaat nooit helemaal weg en je zal nooit helemaal genezen zijn. De dingen die hierboven staan zijn allemaal waar 100% maar het doet ze niks echt niet het helpt niet het maakt het alleen maar erger. Ze zullen nog meer depri worden geloof mij nou! laat dit nooit aan mensen met anorexia zien. Door dit verhaal zullen ze echt niet beter worden. Als jij echt anorexia hebt en beter wil worden moet je gewoon voor een jaar minimaal in een kliniek opgenomen worden net als ik toendertijd.

dit is totaal niet om de schrijver of schrijfster van dit stuk belachelijk te maken ofzo.
ik weet gewoon wat er in het hoofd van iemand met anorexia omgaat.
Proud2Bme - Woensdag 11 augustus 2010 10:45
Beste Pff

Bijzonder dat je zo oordeelt, aangezien dit stuk toch echt is geschreven door iemand die zelf aan een eetstoornis lijdt. Daarna is het vertaald en aangepast door Scarlet. Zij heeft ruim 10 jaar gekampt met een eetstoornis, dus weet prima waar ze over praat. Er is niets belachelijks aan dit stuk, het is puur en alleen de harde waarheid.

Reageren op mensen en zeggen dat ze dachten dat ze anorexia hadden, maar dat dit niet zo is, gaat nogal een grens over. Dit kan je niet maken om te zeggen. Daarbij laat je de mening van anderen totaal niet in hun waarde. En mensen zeggen niet dat ze anorexia hebben als ze dat niet hebben.

Proud2Bme heeft voldoende kennis en knowhow om te beoordelen dat dit een goed stuk is en zeker niet doet met mensen wat jij beschrijft. Wij weten prima wat er in de hoofden van mensen met anorexia en boulimia omgaat.

Ook jouw laatste zin dat als je anorexia hebt je minimaal voor een jaar een kliniek in moet, slaat natuurlijk helemaal nergens op! De meeste mensen met anorexia worden niet eens geholpen IN een kliniek.

Onzin dat je nooit helemaal zal genezen. Wij kennen zat mensen die helemaal zijn genezen. Door die boodschap ontmoedig jij juist mensen.

Groet,
Team Proud2Bme
V. - Woensdag 11 augustus 2010 13:18
Dit stuk is zo eng!
Ik heb geen anorexia of iets maar ik wilde eerder wel graag afvallen. Nu ben ik meteen bang dat 'ana' me in haar greep krijgt ... Ik denk dat ik maar gewoon naar een ditiste ga want ik heb wel een beetje overgewicht ...
nevermind - Zaterdag 14 augustus 2010 23:08
vind dit artikel erg hard. ik denk dat het niet is wat ik wil, iets waar ik bewust voor kies . tkomt over alsof dit allemaal een keuze is, en ik geloof dat het dat vaak niet is.
alsof ik zou kiezen ... vanaaf neem ik annorexia.
ik weet, ik zie , ik voel dat ik achteruit ga . ik weet dat er iets veranderen moet,en ergens is dat iets wat ik wil, maar God mag weten hoe ....
tis zo afschuwelijk en zo verdomd lastig

x
nevermind
kelly - Maandag 16 augustus 2010 10:18
Goed, duidelijk en confronterend.. maar zoiets moet gezegd worden op internet! Voor wie dit extreem of te heftig vindt: de ranzige pro-ana sites waar mooie, jonge en gezonde meisjes gewoon simpelweg de dood worden ingelokt zijn nog veel extremer en heftiger dan dit!
M - Woensdag 18 augustus 2010 16:42
Dit is zo'n goed artikel! Echt waar, hierdoor hoop ik dat mensen hun ogen openen en dat ze het inzien!
blubber. - Vrijdag 20 augustus 2010 17:52
Het zou misschien wel indruk op me hebben gemaakt als het niet op zo'n belachelijke manier geschreven was.
Es. - Vrijdag 20 augustus 2010 23:40
wat vreselijk. En zooo waar.. Gelukkig ben ik nog gezond.. Bedankt, voor het mij uit de twijfel trekken. Ik wist niet voor wat ik moest kiezen, nu wel. Ik wil niet zo worden, nooit!
En blubber, het is niet op een belachelijke manier geschreven, ze is gewoon boos. En dat snap ik. Het is een k*t ziekte.

Bedankt!
Marit - Zondag 22 augustus 2010 17:27
Pijnlijk om te lezen, om te beseffen dat dit ook bij mij hoorde.
In de voltooide verleden tijd, gelukkig..
Denk dat dit artikel een eye-opener is voor veel meiden!
Lisanne - Zaterdag 28 augustus 2010 09:51
Ik vind dit stukje te vijandig overkomen, ik denk dat het eerder afschrikt dan stimuleert. Misschien zal het voor een paar mensen helpen, maar daar blijft het bij. Mensen die in een eetstoornis zitten lezen er zo doorheen of voelen zich volgens mij alleen maar aangevallen. Bovendien zijn die plaatjes allemaal ook echt de extreemste voorbeelden, niet echt genuanceerd dus.
Annelies - Maandag 30 augustus 2010 11:22
Wow ... Ik ben best sprakeloos nadat ik dit gelezen heb. Zelf wil ik maar al te graag gewicht verliezen, maar in een gezonde manier. Maar ik ken iemand die anorexia heeft gehad en, zoals jij dat zegt, er nu nog steeds onder lijdt. Ze is beter, maar ze lijdt er nog onder.
Mooi, maar toch heftig verwoord.
greet - Zondag 5 september 2010 21:29
heel herkenbaar voor mij. ik zelf heb ook een eetstoornis achter de rug
xjette - Donderdag 9 september 2010 13:37
ik vind het ook super geschreven, op een confronterende manier die ons echt wakker kan schudden.
ook voor mij zijn heel veel dingen heel herkenbaar, alleen loop ik ook tegen het stuk aan dat het dun worden absoluut voor mij niet de intentie was.
ik wens alle wonderbare kostbare mensen die nog worstelen met een ES heel veel sterkte.
welkom in de strijd.
hoe je je ook voelt, er is er 1 die sowieso van je houd

liefs.
Noraa - Zondag 12 september 2010 08:04
dit is toch niet normaal wat je doet jij leid jongeren meisjs naar het slechte kant je moet ze juist helpen mens!
als jij zo door gaat kan je jou site wel vergeten want die word dan blijkbaargeblokeerd.
mensen die anorexia willen heben krijgen daar later altijd spijt van ik heb het ook gehad ik ben nu blij met me zelf hoe ik er uit zie ook al ben ik dik of dun ik vindt me zelf toppie toppie!


grts
roxanne - Dinsdag 14 september 2010 16:40
het is allemaal waar wat hier staat,
ik ben erg geschrokken want ik vecht zelf al ongeveer 1.5 jaar hiermee, ik eet niet, dan weer heel veel dan weer niet
ik ben aangekomen ( dit is er inmiddels als weer af door normaal te eten) maar het is echt niet een modellenleventje als je dat denkt,
ik loop nu altijd met armen over me buik, ik houd me teruggetrokken en mensen denken dat het slecht met me gaat, maar het gaat goed, ik ben alleen heel onzeker hierdoor geworden ook al ben ik er nu meerdendeels overheen.
Dus begin er alsjeblieft nooit aan het is voor je eigen bestwil, volg een normaal dieet als je zo graag wilt afvallen maar stop niet met eten. En als je overgewicht hebt zeggen je ouders er heus ook wel wat van, en dan bespreken ze dit met jou! Je bent mooi zoals je bent. geloof niet wat andere zeggen

xx
Anonieemm - Woensdag 15 september 2010 11:36
Jullie zijn gwn facking dom. Wat denken jullie wel niet dat je zomaar mensen ikan wijs maken dat ze mooi worden als ze anorexia hebben ofzo? Volgens mij moeten jullie zelf naar de dokter met jullie kud ziekte. Jullie denken gwn dat jullie hierdoor aandacht kunnen kri9jgen. Nou ik zal je zeggen iedereen is hoe die is en je kunt niet zeggen wat ze hun wel of niet moeten doen. Je kunt mij hierover echt niet overtuigen. En ik ga ervoor zorgen dat deze site eraf wordt gehaald. En dat gaat me lukken...geloof me. Ik hoop dat de goeie mensen nooit ziek worden en dat andere mensen die er met mij eens zijn snel beter worden. En dat de rest mag doodgaan en stikken. Ik heb fucking schijt aan de eigenaar van deze kud site.
Wim - Woensdag 15 september 2010 12:34
Beste Anonieemm,

Wat staat je nou precies zo tegen? Deze website, Proud2bme.nl, heeft onder andere als doel mensen te waarschuwen voor de gevolgen van ernstige eetstoornissen zoals anorexia, niet om te vertellen dat je daar mooi van wordt. Heb je bovenstaand verhaal wel helemaal goed gelezen?

Groeten,

Wim
Lux - Dinsdag 21 september 2010 13:04
Nice try maar ik denk dat het niet helpt om mensen aan het eten te krijgen ofzo. Meestal geloven ze het niet, been there. Denk ook niet dat het helpt om mensen tegen te houden, als ze het willen doen dan doen ze het toch wel. Het is ook de kick en de uitdaging he.
gossipgirls - Dinsdag 21 september 2010 20:13
jeetje ik schrik !
ik zit zelf nu al byna een jaar op pro-ana sites, braak en al die shit. val flauw met gym word voor de hele klas gedwongen te eten. het heeft nog niet zo heel veel bij mij geholpen, dus volgens dit stuk mag ik van geluk spreken datik er niet te veel door afval. ik ben al een aantal keer geprobeerd te stoppen maar onbewust begin ik toch weer, door de constante gedachte aan eten, niet eten, eten, ja ik moet toch iets eten, wat moet ik eten, weinig calorien, negatieve calorien. werkelijk waar ik word af en toe gek van mezelf, maar ik kan er gewoon niet meer aan denken ik kan gewoon niet stoppen met die shit.. godhell. waarom ben ik hier ooit aan begonnen? :o
@ anoniem, houd je bek te lullen.

xoxo
missfly - Woensdag 22 september 2010 23:18
Wow dit is echt n ontzettend confronternd stuk,
t zetje wel heeeeel erg aan het denken
Nanke - Donderdag 23 september 2010 08:34
@ Lisa

Ben met jou eens :)
Kimi - Donderdag 23 september 2010 20:49
Ik vind dit artikel te grof voor woorden...
Om mensen met anorexia maar meteen even op het niveau van een mentaal geretardeerde te zetten, want zo komt het duidelijk over...
Dat hoeft heus niet, het overkomt de intelligentsten ook.

Ik vind het artikel ook te propagandistisch om serieus genomen te worden
(En als iedereen hier negatief op reageert denk ik bij mezelf "Quod erat demonstrandum")
De mensen op deze sites lokken niemand de dood in, maar zijn op zoek naar lotgenoten...
Gelieve in het vervolg je research te doen.


Ik probeer dit vriendelijk te zeggen, dus alsjeblieft geen dreigmails ;-)

Ik voelde gewoon een enorme woede bij de onwetendheid...
Dit artikel is eerder een gooi naar de Amerikaanse pro-ana-sites, niet naar die in Nederland en Belgi, daarvoor is die niet geschikt, daarvoor is die irrelevant

(PS: de site is naar mijn mening te fluffy en roze)
Moderator Proud2Bme - Donderdag 23 september 2010 20:57
Beste Kimi,

er is door Proud2Bme voldoende onderzoek gedaan naar Nederlandse en Belgische pro-ana sites om dit stuk te plaatsen op Proud2Bme. Daarnaast zien wij mensen met een eetstoornis zeker niet zoals jij dit hier omschrijft.

Je plaatst je reactie hier anoniem, dus jouw opmerking over zogenaamde dreig-mails begrijp ik niet. Daarbij is deze opmerking totaal ongepast op een positieve en steunende website als Proud2Bme.

Dank voor je feedback op het uiterlijk van de site.

groet,
Moderator Proud2Bme
Juca - Vrijdag 24 september 2010 17:54
Ik heb het helen maal door gelezen. Vind het zeker heel heftig kreeg er bijna tranen in me ogen. Ik wist zelf ook niet dat mensen zo leefde wist wel wat van anorexia maar dit allen maal zeker niet.


xx
Shaya - Woensdag 29 september 2010 00:58
Allereerst wil ik zeggen dat ik het een ontzettend mooi en goed stuk vindt, goed geschreven ook!

@ pff(en de mensen die een soortgelijke reactie hebben geplaatst);

Je gaat er even vanuit dat dit voor mensen is geschreven die al anorexia hebben, maar ik heb laatst iemand in m'n omgeving horen zeggen; "ik wou dat ik maar anorexia had, dan was ik ook mooi en dun!". Ik denk dat de tekst meer voor dat kaliber mensen geschreven is, voor de mensen die denken; ik ga mezelf uithongeren want dat is d oplossing voor alles waar ik nu mee kamp.

@ Redactie Proud2Bme;

Jullie schrijven dat jullie mensen kennen die 100% genezen zijn, ik kan me dat echt moeilijk voorstellen aangezien ik van mening ben dat eetproblematiek altijd een onderdeel van je leven zal zijn. Er zullen altijd momenten zijn waarop je het moeilijk hebt, een rotte periode doorgaat, waarop het dan moeilijk wordt om niet terug te vallen in oud gedrag zeg maar.
Maar misschien zit ik hierin volkomen mis en ken ik gewoon niet de juiste mensen, maar iedereen die ik ken(mezelf inclusief)daar weet ik van dat ze altijd een strijd zullen leveren met eten.

Groetjes,

Ikke.
Noortje. - Zaterdag 2 oktober 2010 20:59
En toch, voelt dit heel erg veilig.
xx-Tellaatje-xx - Zaterdag 2 oktober 2010 22:53
Volgens mij heeft t een beetje verkeerde invloed als je niet het hele artikel leest, maar tot de helft, :$

maargoed. xd
Mirjam - Maandag 4 oktober 2010 17:20
SCARY:(
anoniempje - Dinsdag 12 oktober 2010 20:28
ik heb een eetstoornis NAO.. tussen boulimia en anorexia in..

nee ik ben niet geschokeert door dit beriht...


het sleept je mee ..
ik kreeg een stem

het is niet van.. ga weg stem want dit en dit en dit gebeurt er met je..

zo werkt het nie
was het maar zo makkeloijk
dat als ik dit zie
me stem weg is
omdat ik de g
D. - Woensdag 13 oktober 2010 21:05
Dit verhaal is echt goed, en heel duidelijk.
Anoniem - Donderdag 14 oktober 2010 20:35
Wow, heel goed verhaal .
sophie - Zondag 24 oktober 2010 19:29
ja ik snap het wel !
ik heb zelf ook een eetstoornis en ben nog niet zoo dun als dat mijsje op de foto hoor!
het is wel lastig leven met een eetstoornis wand je bend heel onzeker!!
ik ben blij dat mijden me hier begrijpen !!
S - Woensdag 27 oktober 2010 21:45
Dit opent mijn ogen zeker. Ik heb vandaag voor het eerst zo'n pro ana site bezocht. Ik schrok me dood van die brieven, het lijkt wel een echt persoon! Na dit artikel begin ik toch heel erg te twijfelen. Dat klinkt misschien raar, maar er zit iets in mij dat zegt dat ik moet afvallen. ik ben bijna 15, 1.59 m en xx kilo. ik vind dit veeeeelste veel en zou het liefst veel afvallen. Dit spookt de hele tijd door mijn hoofd, ik probeer ook af te vallen, maar betekent dit nou dat ik een eetstoornis heb?
Voor de duidelijkheid: ik wil dus absoluut GEEN anorexia. Maar telkens als ik lees hoe gemakkelijk meiden afvallen, baal ik toch weer van mezelf dat ik tegen mezelf zeg: STOP MET AFVALLEN JE BENT AL ONDER HET GEMIDDELDE BMI!! Dit klinkt onlogisch toch? maar voor mij is het werkelijkheid en ik kan er niks aan doen..
Haha sorry lang verhaal, maar ik moest het even kwijt.
x
mod6 - Woensdag 27 oktober 2010 22:08
Hey S,

Ik zou je aanraden om vanaf vandaag te stoppen met het bezoeken van die sites. Zoals je zelf al zegt is het niet verstandig om af te gaan vallen als je al onder de minimum-bmi zit. Dat jij jezelf te dik vindt, heeft waarschijnlijk meer te maken met je zelfbeeld dan met je gewicht. Je kunt dus beter iets veranderen aan de manier waarop je naar jezelf kijkt dan je op het afvallen te storten! Afvallen is enkel een schijnoplossing...

Liefs van mod6
Char - Zondag 31 oktober 2010 14:20
sooww, die kwam even hard aan man.
jezus wat een heftig verhaal.
echt een eye opener voor meisjes die hier aan willen beginnen.
had ik deze tekst maar 2 jaar geleden gelezen.. :(
maar denk niet dat het zo makkelijk is om gelijk weer te eten, want dat is ZOO ONTZETTEND moeilijk!
elke keer weer de strijd aangaan!
en in dit verhaal wordt er wel een beetje makkelijk over gepraat.. maar realiseer je wel, dat eten elke keer weer een strijd is!
de strijd tegen dat stemmetje in je hoofd!
en die is erg moeilijk!
maar vechten kunnen anorexia patinten wel, want om anorexia te krijgen heb je veel doorzettings vermogen en moed nodig, dus die kunnen we ook weer inzetten om beter te worden!!!
Lotte - Dinsdag 2 november 2010 17:36
Pfew... heftig. Heel herkenbaar allemaal... :S
Gloria - Zaterdag 6 november 2010 09:54
dit is echt schrikken ik ben blij met me gewigt okal is me bm 21 i am happy
shunshine - Maandag 8 november 2010 13:45
Zo herkenbaar helaas :(
Maar zo waar...!! Iedereen denkt : Het overkomt mij niet, totdat je er midden inzit :(
Heftig verhaal maar zo waar
Bones wish to be skin - Woensdag 10 november 2010 09:19
You woke me up!
Ik wist deze dingen wel.. Op de grond liggen doet pijn en door sit-ups te doen heb ik wondjes op mijn rug. De botten schuren tegen de grond. Het ligt ook niet lekker. Daarnaast vallen mn benen voortdurend in slaap.
Ik ben niet extreem mager, maar mijn armen zijn erg dun geworden. Ik zeg bijna overal nee op en mensen vinden me maar irritant omdat ik zoveel over eten praat.
Mijn haar is normaal, evenals mijn huid.
De toon in je bericht is alleen beangstigend. Het mag dan wel effectief lijken, maar het is TE drastisch. Ik heb een gezond verstand en weet dat dit gevolgen op langere termijn zijn, maar anders zou ik me niet aangesproken voelen.
Fijn dat dit ergens geschreven staat. Nergens is dit zo duidelijk te vinden. Thank you!
Sm - Dinsdag 23 november 2010 19:00
Echt super goed dit stuk, me zus had anorexia(en me nichtje), pff alles wat ik hier lees zag ik bij haar gebeuren.. Langzamerhand zag ik haar aftakelen, maar niet alleen met me zus ging het slecht, met mijn moeder ging het ook steeds slechter omdat ze haar eigen dochter zo zag.. Ik vind het nog steeds moeilijk om te geloven dat mensen zich zelf dit soort dingen aandoen, ik heb altijd nog het idee dat het een soort schreeuw is om aandacht of een manier om ergens bij te horen(Dit zal vast niet zo bij iedereen zijn, wil niet iedereen over 1 kam scheren)..
Snap echt niet dat gewicht hier in dit soort langen zo een belangrijk onderwerp is, als je kijkt naar Afrika is het juist mooi om dik te zijn, voordat vrouwen daar gaan trouwen moeten ze juist dik worden, ze krijgen daar bepaalde melk te drinken zodat ze dikker worden. En hier heb je meisjes die zich zelf verhongeren om zo maar 'mooi' te zijn, ook al ken ik geen enkele gezonde persoon die het mooi vind, zelfs de meeste jongens vinden het niet eens mooi, ze willen juist hou vast en vrouwelijke vormen.. Vrouwen eisen echt teveel van zichzelf, iedereen is mooi zo als die is, zolang je gezond bent! Deze meisjes vinden zich TE dik, maar er bestaat ook zo iets als TE dun..
shelsey - Woensdag 24 november 2010 17:24
het is aleemaal wel erg wat daar opstaat maar ik laat me niet afschrikken hoor
ik ga verder tot dat ik mager ben tot dat ik xx weeg en stop ik wel met vermageren !
Juul - Donderdag 25 november 2010 19:58
Kippenvel.
Ik kan het allemaal niet begrijpen en stiekem hoop ik ook dat ik het nooit zal begrijpen, dat ik nooit zo zal gaan denken als met iemand met Anorexia/Boulimia.
L. - Vrijdag 3 december 2010 17:24
heel erg herkenbaar!
xMe - Zaterdag 4 december 2010 22:34
het stuk open je ogen maar op een verkeerde manier geschreve, het schrikt echt af ... dan lijkt het, wat je ook doet, gezonde manier om af te vallen of niet, alles is verkeerd wat je doet, spijtig .... ;s
Star - Dinsdag 7 december 2010 20:36
**** Wat vreselijk. IK moest egt huilen. Ik heb net geprobeerd over te geven, omdat ik me met Sinterklaas niet goed voelde en mijn buikspier oefeningen nog niet werkten. Maar ik heb het tog niet gedaan, want ik wilde het eigenlijk niet. En toen d8 dat ik gewoon alles eraf ga dansen, gewoon liedjes opzetten en zoals bij mijn sport dansen dansen ( niet obsessed fsoo ) En toen wilde ik kijken hoe het echt was met anorexia mensen omm mezelf te laten weten dat ik dit EGT niet wil en hoe ik eraan had kunnen denken. En toen kwamm ik hierop. Egt geweldig. Waarschijnlijk precies zoals iedereen dan denkt ook nog dat stukje van: 'Ik weet dat je nu nog steeds anorexia wil hebben' creepy gewoon. DUS HEEL ERG BEDANKT, DIT HAD IK EGT NODIG!!!!!

xxxxxxxx
hermine - Woensdag 8 december 2010 23:00
Als je iemand op een ander spoor wil zetten kun je dit het beste op een niet-aanvallende toon doen, mensen zelf laten denken en tot een slotsom laten
komen, wrs kennen ze alle nadelen/gevolgen allang zelf,het is niet voor niks een STOORNIS. Waar ik nu het meeste aan zou hebben is gewoon iets of iemand die lief voor me zou zijn, en me niet nog eens precies haarscherp aan zou wijzen waar ik in godsnaam mee bezig ben, want dat heb ik zelf allang zelf het beste door....
groetjes Hermine
Tirza - Woensdag 8 december 2010 23:39
@hermine

Heel goed dat je dat door hebt, dat is al een hele belangrijke stap! Kijk eens verder op deze site, op het forum en de chat zijn 1000-en mensen die lief voor je willen zijn en je willen steunen in je strijd tegen je eetstoornis, en die weten wat je meemaakt!
Manon - Zaterdag 11 december 2010 15:48
I'd rather die thin and perfect, than live fat and imperfect..
shana - Zaterdag 11 december 2010 16:29
woo,
dit raakt me echt.
alleen ik zou willen dat dit me hielp te stoppen,
maar hetis een verslaving..
zo makkelijk is die keus niet ;O
Anna - Zondag 19 december 2010 19:18
Ik ben zelf bezig met afvallen, soms eet ik op een dag alleen droge crackertjes en avond eten, niet omdat ik mezelf wi uithongeren!
Ik vind het echt vreselijk en heel aangrijpend.
Gelukkig heb ik zelf & mijn ouders mijn grens in de gaten, zover zou ik het never nooit laten komen.
Prachtig geschreven, onbeschrijfelijk!
Nikki - Maandag 20 december 2010 22:47
wauw. dit is echt een top stuk. ik hoop dat veel meisjes in zullen zien dat het allemaal niet zo lekker verloopt als ze denken.
x
drol - Donderdag 23 december 2010 20:43
ik wil ook anorexiaa xd
JustmeXx - Vrijdag 31 december 2010 15:18
Ik had geen extreme haaruitval, m'n ontlasting was ok en ik haalde de beste punten en m'n tanden waren witter dan wit maar had ernstige anorexia. Zo zie je maar dat je niet alle anorexiapatinten over dezelfde kam mag scheren!
paardengek - Zaterdag 1 januari 2011 13:29
Dit is niet wat ik wil
Dit is de andere kant van ana
De andere kant van anorexia
De kant die ze mij niet lieten zien op Pro-Ana
Dit is het gedeelte wat nog iets heel anders dan dun zijn beloofd.
Deze anorexia wil ik niet
Ik wil de anorexia van Pro-Ana
Helaas is dat dezelfde
@drol, Dit wil je echt niet, Doe normaal!!
Sorry hoor maar ik weet zeker dat je dit niet wil als je het eenmaal heb.
Ik wou het eerst ook, maar het is niet iets waar je trots en blij mee kan zijn
Je zegt toch ook niet: ik wil kanker!?
Het is hastikke dodelijk
Ik weet wat je bedoelt waarneer je zegt: ik wil ook anorexia
Ik zei dat eerst ook, maar anorexia is een monster met een liefe lach en mooie kleren
Van buiten is ze mooi, lief en aantrekkelijk
Maar van binnen is ze het grootste kreng wat je je maar voor kan stellen!
Ik zit nu echt te trillen op me stoel want ik heb net wat gezegd wat ik nooit zou durven zeggen.
Het dringt nu pas echt tot me door dat anorexia meer is dan dun worden op een handige manier.
Hopelijk merken jullie dat ook nog.
Voor het te laat is.

xxx-paardengek
invisiblegirl - Donderdag 6 januari 2011 22:33
dit is het heftigste geval,
ik moet zeggen dat ik het wat overdreven vind. niet bij iedereen komt het zo ver! het is een confronterend verhaal, ik herken heel veel. maar ik geloof niet dat het echt altijd zo gaat.
onzeker meisje - Zondag 9 januari 2011 19:52
ik lees dit net en ik ril gewoon
van wat het allemaal met je doet
en dan dat stemmetje in mijn hoofd die die gedachten weg jaagt
het stemmetje zegt zover zal het echt niet komen je kan echt wel een paar kilo missen

ik moet denk ik hulp moet gaan zoeken
ik denk dat ik al ver op weg ben naar anorexia
en dan weer dat stemmetje nee het is maar een dieet
zo voelt dat dus ik lees het nog een keer en bekijk de foto's extra
Marinka - Donderdag 13 januari 2011 18:02
Heel hefitg ! mooi geschreven en een echte eye opener
paardengek - Donderdag 13 januari 2011 21:17
Sorry dat ik zo hard was
Maar ik schrok
Ik wens anorexia niemand toe!
Maar als je last heb van zoiets heb je ook hulp nodig ( en natuurlijk proud2bme.nl)
En schaam je er niet voor je bent niet de enigste met zo'n probleem.
xxx-paardengek
psychotherapeut jan schrans - Dinsdag 18 januari 2011 16:06
vind ik toch wel heel erg! Gelukkig is het niet altijd zo erg
Jammer :'( - Donderdag 20 januari 2011 21:02
Dit is een super artikel!! Eigenlijk moet je elke pro-ana dit laten lezen :( mij vriendin had dit moeten lezen toen ze met die ellende begon!!
want dit klopt gewoon!! zo is het gewoon! ik ben achter 1ding gekomen!! veel praten zeuren kleine ruzies compimentjes geven en zeggen dat anders de verkering niet lang volhoud, heeft mij heel ver geholpen!! mijn vriendin is over haar hoogste punt heen om za maar te zeggen! sinds ik met haar verkering heb en alles er aan doe gaat het stukken beter!! nu dit nog laten lezen :$
emee - Donderdag 10 februari 2011 17:15
heeey,

Ik vind het opzich een goed stuk, omdat er word verteld wat de gevolgen zijn. Maar de manier waarop het is geschreven bevalt me niet. Ik snap dat je mensen wilt duidelijk maken dat het idee dat je in je hoofd hebt totaal niet klopt, maar hier word op een manier geschreven dat heel sinies is.
en denk je nou echt, dat kinderen die heel graag willen afvallen hier naar luisteren?

kahb - Vrijdag 11 februari 2011 09:44
wees blij met joun lichaam ,,
ik vind mensen die hier aan meedoen gwn dom
vooral rachel
ik ken haar al 9 jaar en ze wilt hier aan meedoen
denk eerst na vaardat je wat gaaat doen
kijk naar die plaatjes wil je so je toekomst eindigen ?
oke dun is mooi maar ookal weer niet so dun
als je wilt afvallen gebruik dan een gwn methode
bijv sonja bakker?
en denk na wil je afvallen om aandacht wilt of onzeker bent?

xxx anoniem meisje
Pluis - Woensdag 23 februari 2011 19:35
Jeetje heftig! Ik werd ff niet goed tijdens het lezen, maar dat betekent dat het me raakt.
Confronterend, dat wel, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling!
Stella - Zaterdag 26 februari 2011 22:58
Deze tekst is gewoon geweldig! de persoon die deze tekst heeft geschreven mag trots zijn op zichzelf en wat die misschien wel heeft veroorzaakt.
psychotherapeut jan schrans - Woensdag 2 maart 2011 10:00
Ik vind dit een bijzonder aangrijpende en moedige tekst over eetstoornis-behandeling die aantoont hoe groot dit probleem is en hoe moeilijk het is om er vanaf te komen.
pro - Zondag 6 maart 2011 16:24
al die foto's zijn heel overdreven
als je pro ana bent word je niet zo
dan ben je wel heer dun maar echt niet zo overdreven
jullie denken meteen dat je er misvormd uitziet enzo
maar dat is niet zo
dus geen vooroordelen trekken

Jo - Zondag 6 maart 2011 16:28
@pro
ja dat denkt ieder meisje die naef begint met lijnen... Duuuh
heeft niets met vooroordelen te maken.
Anne/Suffer - Zondag 6 maart 2011 22:45
Voel me nu echt heel schuldig dat ik een eetstoornis heb gekregen.

pffffff godver
Lisanne - Maandag 7 maart 2011 21:50
Pff ik word er gewoon spontaan misselijk van.
Ik denk dat sommige dingen wel een beetje overdreven zijn, maar het zet denk ik wel veel mensen hier aan het denken. Mij in ieder geval wel.

Moeilijk confronterend stuk!
psychotherapeut jan schrans - Woensdag 9 maart 2011 09:45
Ok, ik begrijp dat deze getuigenis zeeer confronterend is en sterk overdreven kan overkomen maar het is wel de dagelijkse realiteit in een kliniek voor eetstoornis-behandeling! En zoals ik al schreeef blijf ik vanuit mijn praktijk zeggen dat het heel moedig is om dit te getuigen en ook noodzakelijk om een aantal mensen over de drempel te helpen om behandeling te zoeken!
Anoniem - Vrijdag 11 maart 2011 21:04
Voor dat ik dit las stond ik echt op het punt om 'pro-ana' te worden. Maar je hebt zo mijn ogen geopend!! EN DAAR BEN IK JE HEEL ERG DAKBAAR OM. dankje dankje dankje, dat je mijn leven heb gered.
Roxy - Zaterdag 12 maart 2011 20:38
Wow echt heftig. Dankje voor de woorden. Anorexia is heel slecht:O
Diana. - Woensdag 30 maart 2011 15:15
Jeez, wat een lange verhaal & veel reactie's.
Ik vind dit een heel heftig stuk. Ik ben zelf
aan het kloten met een eetstoornis en bezoek
ook regelmatig pro-ana sites. Maar hoe anorexia
hier beschreven word vind ik niet helemaal oke.
Ik heb nooit anorexia gewild. Ik doe het niet om
zo mooi te zijn als modellen of voor anderen. Ik
wilde eerst nooit ontzettend dun zijn. Ik heb al
fucking me hele leven een probleem met eten. Door
hoe ik ben opgevoed en wat er allemaal in me leven
is gebeurt is dit omgeslagen naar een eetstoornis.
Later kwam het dun & mooier willen zijn er pas bij.
Ook al had ik al heel erg lang zelfhaat en ben ik
altijd heel onzeker en verlegen geweest. De stem
nam me over. Sinds twee jaar zit ik op pro-ana en
niet om me eetstoornis te vergergen of anderen me
levensstyle aan te sporen maar om begrip te krijgen.
Om me verhaal te doen. Ik voel me eigenlijk erg
hoe zeg je dat? Beledigd. Ik en vele anderen hebben
hier nooit voor gekozen! Heel veel liefs, diana.

Ps. De gevolgen zijn te heftig beschreven vind ik...
@diana - Woensdag 30 maart 2011 15:20
dan geldt dit stuk dus niet voor jou.. de titel is namelijk: Voor het meisje dat anorexia wil
anoniem - Donderdag 31 maart 2011 20:54
Ik heb ook anorexia gehad!
Als ik nog 1 kilo afviel moest ik opgenomen worden.
Maar drie meiden uit mn klas, vonden mij nog te dik voor die ziekte.
Ik ben al een tijdje van de ziekte af en wilde eigenlijk opnieuw beginnen om die meiden te laten zien dat ik wel echt kan lijnen..
Maar dit stukje las ik net op tijd!
Je hebt gelijk,, hoe hard het ook allemaal mag klinken!
Thanks!
- Zondag 3 april 2011 20:12
het heeft me wel een beetje wakker geschud en het is ook heel mooi geschreven. het is indd een beetje uit boosheid geschreven lijkt het, dat is wel jammer. ik heb zelf geen anorexia, maar ik zit wel op 't randje. ik heb net ondergewicht, maar ik ben niet extreem aan het lijnen, ik eet gewoon alleen niet zoveel tussendoortjes. ik heb een moeilijke jeugd gehad en eigenlijk nog steeds. niets gaat goed bij mij, andere mensen geven mij de schuld van hun eigen problemen. jammer dat ik ze dan nog echt geloof ook. ik krijg anorexia, daar ben ik heel bang voor. ik ben al 3 jaar depressief, ik hou alles voor mezelf. ik zie 't nut van het leven niet meer in. dat is de kern, ik hoef niet meer te leven. ik heb geen trek meer door alle nare dingen die ik meemaak. dus waarom zou ik eten? ik ben lelijk, stom, ik verpest alles voor iedereen. het maakt me niet bang om dood te gaan, het is juist een geruststellende gedachte, want zelfmoord durf ik niet te plegen. ik weet zelf ook wel dat ik ziek ben. ja, dat ik er andere mensen pijn doe, voor mijn gevoel geeft niemand om me, iedereen haat me. dus voor mij zijn er eigenlijk geen redenen om te vechten.
toch wil ik iedereen waarschuwen en toch hulp te gaan zoeken en vooral te blijven vechten, er zijn altijd mensen die van je houden, mensen die je steunen.

xlieefs,
esme
Suuz - Donderdag 14 april 2011 17:34
Ik was ooit Ana, een jaar ongeveer, maar toen ontdekte mijn moeder mijn laxeerpillen :c
En toen hield ze me alleen maar in de gaten..
Nu zit ik bij een psych en gaat het weer goed c:
Maar alsnog wil ik heeeel misschien een heeeel klein beetje afvallen :$
pro-ana - Donderdag 14 april 2011 20:07
wat een kankerstuk
Suuz - Zaterdag 16 april 2011 13:39
Reactie boven mij ^^
1. Scheld niet met kanker.
2. Dit is de harde realiteit.
Het is vreselijk, kom op.
Ik kan je toch niet overhalen.
Dat konden ze ook niet bij mij, toen ik pro-ana was.
Maar je verpest je leven.
Alsjeblieft, word weer net zo gelukkig als vroeger!
xx
Misty - Maandag 18 april 2011 15:58
Heel veel respect!
Ik hoorde gister op tv over pro-ana sites en ik wou gaan kijken wat het inhoud. Ik schrok er echt van en ik denk dat dit verhaal veel meisjes helpt! Ik ga nu veel lezen over pro-ana en andere eetstoornissen ik vind het erg intressant en jou verhaal helpt mij een beetje het begrijpen!

Bedankt! x
A - Vrijdag 29 april 2011 18:08
@anne inderdaad ben het helemaalmet je eens.
En wat goed geschreven, het laat zo goed zien dat een eetstoornis helemaal niet leuk is en dat er zoveel nare kanten aan zitten, ik heb zelf ook meerdere malegn geprobeerd om zo min mogelijk te eten zonder dat mijn ouders en omgeving het zouden merken.
Gelukkig is het me (nog niet) gelukt om het lander dan twee weken vol te houden.
Ik ga het nooit meer proberen ook!
Isabel - Dinsdag 3 mei 2011 11:41
Echt een goed stuk.
Ik weet nog toen ik door al deze dingen heen ging, dat ik niet eens wist waar het door kwam. Ik bracht alles helemaal niet in verband met het niet eten. Ik dacht dat het gewoon een periode was of zo, misschien iets met m'n hormonen, menstruatiecyclus of zo. Totdat ik werd opgenomen, en ik met mijn vriendinnen er over had wat voor klachten ik allemaal had. Het uitgeput zijn en niet kunnen slapen, mn haar dat net stro leek en met een windvlaag al van mn hoofd viel. De andere meisjes en de councellors vertelden me dat dit allemaal te maken had met mijn eetstoornis. Ik wilde graag beter worden, maar dan wel op de voorwaarde dat ik niet aan zou komen (yeah right, good luck). Huilend bij elke maaltijd boven mijn bord. Ik wilde dood. De periode na de kliniek ging ik op mezelf wonen en had ik veel upd & downs, maar nu ben ik eindelijk gelukkig na een hele lange tijd.

wat ik wil zeggen is, dat het ontzettend belangrijk is voor meisjes dat ze weten dat deze klachten allemaal daarmee in verband staan. pas toen ik dat wist, begon ik me stukje bij beetje te realiseren dat ik dus misschien wel net zo ziek was als bepaalde meisjes op het forum.

stay strong xxxx
E - Zaterdag 7 mei 2011 20:23
ik heb zelf geen anorexia en wil het ook echt nooit! zeker niet na dit stukje. het raakt me echt hoe erg die ziekte is. ik ben er ook erg in geinteresseerd en wil later misschien psychologie gaan studeren om mensen met anorexia (of andere eetstoornissen) te helpen.
A - Dinsdag 10 mei 2011 18:35
Omg, dit is echt erg! Oke misschien wilde ik afvallen maar nu hoeft dat niet meer hoor. En sowieso, de keren dat ik heb geprobeerd minder te eten hield ik het na vijf uur niet meer vol en begon ik weer gewoon met eten. Maar goed, ik hoop echt dat dit stuk mensen er van weerhoudt, of de moed geeft erover de praten.
Sanne - Dinsdag 10 mei 2011 22:50
Ik vind het echt een mooi artikel. Een eetstoornis is namelijk inderdaad alles behalve mooi. Het maakt veel kapot en moet niet geromantiseerd of onderschat worden!
Goed beschreven!

UiIViToz - Vrijdag 13 mei 2011 01:34
Thanks for sharing. What a pleasrue to read!
Anna - Vrijdag 13 mei 2011 14:57
mee eens wat hier boven allenmaal staat, maar er zijn wat puntjes, anorexia is een ziekte, onderschat het niet, het begint met sterk zijn, je wilskracht om af te vallen, de wilskracht die de meeste mensen niet op kunnen brengen.
het is als kracht op een foute manier gebruiken...
het zijn geen "anorexia patientjes" het zijn slachtoffers die zichzelf niet onder controle hadden.
ik was zelf slachtoffer van anorexia nervosa, ik heb op de grens tussen leven en dood gezweeft, en veel kansen verpest.
maar een paar dingen ben ik het niet mee eens, bijv. de tanden en het haar, mijn gebit is prachtig, het verpesten van je gebit komt pas bij boulimia...
en dan wil ik het hebben over mijn lokken die er nog even mooi uit zien als vr mijn besluit...
dit was het enige dat ik even krijt wilde
megjahm - Zaterdag 14 mei 2011 20:52
dit is egt niet normaaal weet je wel wat er met je kan gebeuren je kan zelfs aan annorexia doooood gaaan alsjeblieft voor de mensen die dit willen doen OPEN JE OGEN VOOR DE FOTO,S EN INFO
amber - Maandag 16 mei 2011 17:21
oh mijn god, ik schok me dood toe ik dit stukje las. ik wilde graag dunner zijn, zorgen dat mijn benen niet meer "blubberig" zijn. ik vond het "vies" om te eten en at smorgens en smiddags bijna nix. alleen savonds moet ik eten. dit was helemaal niet mijn bedoeling! en nu moeten jullie helemaal iet denken dat ik ook anorexia had ofzo. ik zie er nog goed uit. net als een ondergoed model ofzo( zo een waar je geen ribben ziet) alleen nu ben ik toch echt wel geschrokken. ik wist namelijk helemaal niet dat het zo lastig wasom weer bovenop te komen.
xxx en suc6 amber
anoniem. - Vrijdag 20 mei 2011 16:26
Ik wilde het inderdaad heel lang, maar nu ben ik wel fucking bang geworden..

Ik ben 1.72 lang en weeg ongeveer xx kg..
en ik bleef mezelf te dik vinden.

ik heb dat gevoel al heel lang, maar ik eet wel gewoon normaal, alleen probeer ik wat minder vet snoep te eten.
Bibi - Maandag 23 mei 2011 23:27
Een geweldig stuk tekst, kan niet anders zeggen.
Ik heb zelf geen eetstoornis maar de 'Lik op stuk'- schrijfstijl van de schrijfster moet toch zeker wel behoorlijk wat mensen raken.

En zoals ik in toch wel wat reacties lees, wordt het hier en daar wel wat overdreven gevonden.
En dan met name gericht op de lichamelijke en geestelijke klachten die anorexia ( of een andersoortige eetstoornis ) met zich meebrengt op lange termijn.

En dat wordt er met dit stuk ook bedoeld... de gevolgen op lange termijn.
Gebruik maar lang genoeg harddrugs en het zal je lichaam en geest ook slopen.

Ik meende ook uit 1 van de reacties te lezen dat de schrijver van dit stuk mensen met een eetstoornis als psychisch gestoord bestempelde.

Ik kan dat nergens opmaken uit de tekst. Behalve dat de obsessie voor het per se niet willen/durven/mogen eten de psyche wel behoorlijk kan beschadigen en het 'normaal' relativerend denkvermogen in principe uit lijkt te schakelen.

En als eetstoornissen ontstaan door het willen hebben van controle, gaat er toch wat mis want, hoe kun je iets onder controle hebben als de stoornis zelf de persoon in kwestie onder controle heeft?

Anyway, goed dat sites als deze er zijn!welcomeinmyworld - Donderdag 26 mei 2011 18:12
ik ben het er een BEETJE mee eens, ik bedoel alles is echt enorm overdreven en sommige dingen kloppen niet eens, en alsof die mensen er zelf voor kiezen. voor de rest is het wel een mooi stuk, alleen zelfs de foto`s zijn overdreven.

ik wens iedereen met anorexia veel succes om er weer boven op te komen en.. BE PROUD!!
jolien - Donderdag 9 juni 2011 21:12
Deze tekst zouden ze op scholen moeten laten lezen, al zetten ze het gewoon op een examen met een paar vargn, dan is het gelezen en zal iedereen het weten, velen zullen hierdoor hun ogen openen en realiseren dat ze het niet willen!
Super gedaan! ik heb een zus waarvan ik veronderstel dat ze het aan het ontwikkelen is, dit schuif ik haar morgen onder de neus!! Ik hoop dat het helpt en nog eens super geschreven, ik leef oprecht met iedereen mee die dit heeft, had en ooit misschien zal hebben!
Goodnight - Zaterdag 11 juni 2011 21:25
Ik was naar pro-anasites aan het zoeken en vond dit.. Heel de avond gehuild en ik voelde me een wrak. Ik werd eerst boos over hoe ze zo erover heeft kunnen schrijven. 'Ze maakt niet mee hoe het voor mij is'. Ik wist gewoonweg dat ze gelijk heeft.
Tante - Woensdag 15 juni 2011 00:01
zeer goed en nix overdreven. Als je jezelf niet aanpakt, is je toekomst weg. Je raakt in de psychiatrie. Een goede baan cq carriere kun je wel shaken, gezinsidealen gaan in rook op, want welk kind trekt een ouder met ana.. Je kunt niet meekomen met de normale wereld. Alleen maar elke dag freaken voor de spiegel, want het blijft tot je bejaard bent. En als je dan oud en grijs (kaal) in je schommelstoel in het bejaardenhuis terugkijkt op je leven zul je zo veel verdriet hebben, omdat je nooit de keuzes hebt gemaakt die je eigenlijk wilde.
Nee! roep STOP! wees lief voor je zelf en doe je zelf dit niet aan.. je bent het waard! Je bent goed zoals je bent, zoals je bedoelt bent. Stop met jezelf te haten, straf jezelf niet zo en ga wat goeds doen voor je zelf en dus ook de wereld. Er wordt van je gehouden, onthoudt dat!
notfunny - Donderdag 16 juni 2011 23:49
Dit is echt zo ziekelijk overdreven erg jammer dat jullie het alleen op deze manier laten zien !!!
Zo gauw mense dit lezen gaan ze een hekel krijgen
Anke - Woensdag 29 juni 2011 13:23
Ik wou dat ik dit las voordat ik 't ging ontwikkelen. Ik wou het ja, maar wist bijgod niet wat het cht inhield. Aangrijpend.
Melissa - Woensdag 29 juni 2011 19:20
Echt heel mooi geschreven. Zelf heb ik er ook aan gedacht om er mee te beginnen. Wanneer ik dit echter lees weet ik dat het geen optie is.
Ik ben ook blij met de manier waar op het geschreven is, agressief en met emotie erachter. Dit is tenminste oprecht. Dit is iemand met ervaring die weet hoe het is om zo te zijn. Er had heel netjes kunnen staan; begin er niet aan, je kan er van dood gaan. Tot wie dringt dat door?

Ik hoop dat meerdere meiden die dit lezen wakker geschud worden.

Thes. - Dinsdag 5 juli 2011 16:16
Goed dat die punten worden genoemd waar je last van krijgt, nouja voor sommigen dan.

Ik heb zelf beginnende anorexia (zo noem ik het dan) en een soort van depressie..
Dit verhaal heeft mij een soort van aangemoedigd, het boeit me niet of ik er dood aan ga, of in het ziekenhuis beland.
Ik leef nu, en ik weet dat ik nu wil afvallen.

Dus voor sommige meiden zal dit helpen, voor anderen niet.. Ik denk dat ik gewoon vreemd denk.
Anne - Woensdag 6 juli 2011 12:15
Heel erg goed en mooi geschreven, ik heb het zelf gelukkig nooit gehad maar vrienden van me wel, en ik denk dat het een heel stuk gescheelt had als ze deze tekst gelezen hadden.
ik. - Vrijdag 8 juli 2011 13:28
het is zo waar. verschrikkelijk wat het allemaal met je kan doen. volgens mij vind iedereen zich wel een beetje dik, ik trouwens ook, maar dit zou ik nooit willen hebben. dit wl je gewoon niet.
Chantal - Zaterdag 16 juli 2011 12:29
Erg mooi geschreven! 1 ding is zeker dit is iets ik nooit wil/hoop mee te maken!!
.... - Vrijdag 22 juli 2011 01:08
Amai....raak???
Als ik dit lees heb ik toch een eetstoornis.... inzicht is misschien te laat....pijnlijk.
hey - Zaterdag 23 juli 2011 22:00
thanks!!!
XXX - Woensdag 27 juli 2011 09:47
Fantastisch stuk, dit zou op het hele internet verspreid moeten worden. Worden de ogen van die pro's misschien eindelijk geopend.
Ik heb er geen idee van of die sites de dag van vandaag nog steeds zo'n hype zijn eigenlijk.
Reimara - Zaterdag 13 augustus 2011 16:56
~~~WOW~~~
Heb er geen woorden voor, zeker alsje het zo ineens leest.
Tuurlijk kennen we allemaal wat er instaat, maar het slaat in als een bom als je het zo leest

Petje af voor wie het heeft geschreven!!!

Pijnlijk, maar duidelijk, ik heb geen ES, maar damm...
Petra - Maandag 15 augustus 2011 20:32
wauw.
ik vind het echt ontzttend mooi geschreven!
zelf ben ik al over dat stadium heen, helaas. het blijft wel heel erg confronterend. ook ik ben ooit zo begonnen. ik wilde misschien wel bewust anorexia. had ik zo'n stuk als dit maar eerder gelezen.. en had ik de waarschuwingen maar serieus genomen!

ik kan het niet vaak genoeg zeggen. alsjeblieft, als je ook maar een klein beetje wil afvallen, doe dat NIET met behulp van Pro Ana-sites e.d.
wees blij met jezelf. pas op jezelf! je bent het waard.

en ik snap wel dat je dit waarschijnlijk allemaal onzin vindt omdat jij het zo graag wil (wat ze ook schreef in het stuk), maar kijk dan naar l die reacties van meiden die nu wel met een ES rondlopen. en geloof mij, NIEMAND van hen is er gelukkiger door geworden. NIEMAND.
laat dat een les zijn!

liefs,
mij
Larissa - Woensdag 17 augustus 2011 20:47
Wow! Heftig verhaal, maar tis de harde realiteit! ik dacht ook; dat overkomt mij niet, zover zal ik het niet laten komen. precies zoals je schreef. maar je hebt er geen controle over, je rolt er zo in en voor je het doorhebt beland je in een HEL! begin er nooit aan :'(
Merel - Zondag 28 augustus 2011 17:52
Heel veel vriendinnen van mij "zeuren" dat ik anorexia krijg als ik zo doorga, maar dat wil ik helemaal niet, en als ik dit zo lees al helemaal niet S:
S. - Dinsdag 30 augustus 2011 01:39
Wow, dit is echt wel heel heavy en ontzettend confronterend.
De titel maakt me alleen een beetje boos, de meeste mensen met een eet probleem zijn inderdaad begonnen met afvallen maar niet met de gedachte van "laat ik is anorexia ontwikkelen want dat is zo leuk, vooral met al die lichamelijke kwalen van hierboven" niemand kiest voor een eetstoornis (lijkt mij), zoiets overkomt je gewoon, het sluipt erin.. ik vind dit dus echt een bullshit titel want niemand kiest hiervoor.
X
Bente - Dinsdag 30 augustus 2011 18:49
wow, Heftig, Mooi geschreven..
eyeopener.
Cupcakelover - Zondag 18 september 2011 18:13
ik wist dat anorexia niet nix was, maar dat het zoveel gevolgen had! echt, SUPER dat je dit allemaal schrijft! het zal zeker wat ogen openen. ik weet nu in iedergeval zeker dat ik nooooooiiit zal proberen mezelf uit te hongeren!!!
Arthur - Zaterdag 24 september 2011 14:15
En dt is nou precies de juiste toon.

Het is heftig, misschien drastisch, maar dit stuk zal zeker nog veel meer mensen wakker schudden.
korinaa - Maandag 26 september 2011 21:01
HEFTIG.
kimm - Donderdag 29 september 2011 19:06
wtf!! doe normaal niemand wil anorexia!!! jezus!! dit maakt me egt soo boos he!!
Ellis - Donderdag 29 september 2011 22:11
Denk niet dat iemand bewust anorexia of bolimia opzoekt. Het sluip erin en zodra t er is weet je niet hoe je ervan af kan komen. Je wilt wat kilo's kwijt omdat iemand je een keer wijs maakte dat je te dik was. Ik was terugkijkend op mijn jeugdfoto's een slanke meid maar blijkbaar veel te onzeker. Want ik ging intenser sporten en super gezond en weinig eten. Zodra de anorexia of bolumia in ontwikkeling is, is t belangrijk dat je snel hulp krijgt. Zodra je er al middenin zit kom je er denk ik nooit meer echt vanaf. Het is net alsof er iemand in je hoofd zit die je dat eetpatroon laat volgen. En t word automatisme, een gewoonte om zo te leven. Ik hoop ieder die dit leest en nog nergens last van heeft zo slim te zijn om gezond te blijven leven. Want t is een ziekte die je leven uiteindelijk gaat beheerden en waar geen pilletje voor is. Kies voor jezelf en denk na met wat je doe en denk. Hou van jezelf en wees gelukkig met wat je heb.
x - Woensdag 5 oktober 2011 22:50
wow . dit artikel heeft er net voor gezorgd dat ik ga stoppen . en vriendin die het heeft/had (er nu tegen vecht) vertelde het me al . ik wou doorgaan . ik dacht dit, precies . ik dacht; dit gebeurt mij niet . gewoon een paar kilootjes . dan stop ik en kan ik weer normaal eten . maar nu stop ik . niet met eten, maar met niet eten . ik ga gezond eten . ik wil het . ik weet dat ik het wil .

er is gewoon iets... ik heb geen idee wat . iets in me wil het niet . ik schaam me op school, als mensen me zien eten . ik voel me prettig als ik niet eet .

maar ik ga nu echt echt m'n best doen . ik ga vechten .
Marloes - Donderdag 13 oktober 2011 22:13
Dit helpt me echt, echt bedankt! Ik zit echt zwaar in de weer met mijn gewicht, ik wilde extreem afvallen maar ik durfde niet. Nu weet ik waarom ik het echt niet wil doen! Al mijn vriendinnen zijn dunner dan ik, maar ik ben ik, dus het maakt me niet meer uit!!

Dankjewel!
liefs.
Laurien / Droprolletje - Maandag 17 oktober 2011 23:42
Wat een mooi verhaal. W|el erg rauw en heftig, maar gewoon echt ff goed de keiharde feiten op tafel.

Ik heb wel een aantal foutjes in je tekst kunnen ontdekken:
- Je haar valt pas uit als je weer aankomt. Dat heeft te maken met dat je lichaam dan weer voedingsstoffen krijgt, en nergie krijgt om al het 'dode''haar weg te doen, en niuew haar aan te maken.
- ** Onwaarheden verwijdered **.

Hoewel ik al deze kwaaltjes verdrongen heb nu ik al een stuk beter in gewicht zit, krijg ik toch hele nare flashbacks nu ik dit allemaal lees. En het klopt, als je anorexia heb let je daar niet meer op, maar nu ik erover na denk..
Ik was gewoon bijna dood! o.o


Toen ik nog zo erg in mijn es zat was ik heel bang om naar het ziekenhuis te gaan (ik was daar heel dichtbij), maar nu vind ik het toch wel een veilige gedachte dat meisjes waarmee het echt ZO slecht gaat opgevangen worden. Het vechten word dan even voor hun gedaan.
lily - Zondag 23 oktober 2011 18:48
ik ben 32 en lijdt inmiddels al 7 jaar aan boulimia, continu vreetbuien en het er daarna weer uitgooien.
Dit doe ik omdat ik vroeger erg van eten hield en zo dik werd dat ik vreselijk uitgescholden werd,vooral door jongens!
7 jaar geleden ben ik uit eten geweest met een vriendin toen ik ineens zo misselijk werd dat ik mijn vinger in mijn keel MOEST steken...wat ik nog NOOIT gedaan had.
Het lukte, en toen dacht ik...heeey dit doet helemaal geen pijn, nu kan ik eten wat ik wil zonder nog dikker te worden...en dat doe ik inmidels al 7 jaar.
Dunner wordt ik er niet van, integendeel, hoe meer ik kots, hoe dikker ik lijk te worden...
Ik weet inmiddels dat ik er niet dunner van word, en toch kan ik niet stoppen.
Zijn er mensen die misschien uit ervaring kunnen vertellen wat ik moet doen...want ik kom er niet meer uit.
Kim - Maandag 24 oktober 2011 16:52
Goed stuk, goed geschreven.
Ik weet zeker dat veel meisjes hier ooit wel eens over na hebben gedacht.

Zelf heb ik geen eetstoornis, maar mijn darmen zijn van kleins af aan een zwakke plek.
En geloof me, die pijn wil je daar echt niet.
Het is namelijk verschrikkelijk.

stay strong
thygro - Dinsdag 25 oktober 2011 19:04
hmm ik weet niet..

als je een eetstoornis hebt.. weerhoudt je al die dingen echt niet.

ik heb zelf NAO

maar als ik dit lees.. is het niet van ow de stem gaat weg de gevoelens gaan weg, ik ben weer mezelf en ik ben zekerder dan ooit. want anders gebeurt er dit met me.

was het maar zo makkelijk.
maar zo werkt het niet.
demi - Zaterdag 29 oktober 2011 16:01
wow, dit verhaal opend zeker mijn ogen, ik zit er nu al bijna een jaar mee dat ik af wil vallen en heb pillen gebruikt en gekotst het kotsen ben ik nu gelukkig op eigen kracht vanaf gekomen zonder mijn ouders had 2 weken geleden op zondag besloten dat ik anorexia wou en dus niet meer ging eten en inderdaad ik woog 68 en ben 1.74 oke dit is dus aan de zware kant vorige week zondag woog ik opeens 71.4 ik was aangekomen en had nauwlijks gegeten alleen 's avonds want daar kon ik niet onderuit dus toen weer niks eten dus ook geen avondeten en mijn gewicht bleef hetzelfde schrik nu zo van dit verhaal dat ik het allemaal tegen mijn ouders heb verteld en zij gaan mij helpen om ervoor te zorgen dat ik gezond afval en GEEN anorexia krijg, ik wil dit niet ik ben zo geschrokken van dit verhaal dat heb ik er niet voor over om dun te zijn! Ik ben dus meteen genezen na dit verhaal en wil GEEN anorexia meer!
Xxxxxxxx
Lianne - Dinsdag 1 november 2011 22:40
Zo herkenbaar en jammer genoeg heb ik nog regelmatig terugvsllen en dat ik die gedachtes weer heb. Maar ik heb wel altijd een hekel aan pro-ana gehad, omdat ik andere mensen niet de vernieling in wilde helpen. Ik dacht dat ik het wel kon hebben maar hun niet. Pro-Ana moet echt afgeschafd worden.
Fleur - Zaterdag 12 november 2011 21:01
Wow, dit is echt niet normaal.
Gelukkig overkomt mij dit niet Ookal zeggen ze van wel. Ik ben gewoon dik.
Ik. - Zondag 27 november 2011 19:09
Wow, echt mooi geschreven, heftige herinneringen heb ik aan sommige dingen hiervan ;(
- Donderdag 8 december 2011 20:09
Echt fantastisch geschreven!
Dit is echt z waar. Het is vast confronterend voor sommige meiden.

Respect.
Annick - Vrijdag 9 december 2011 16:19
Heel erg goed geschreven!!!
alicia - Zaterdag 10 december 2011 17:52
nou kijk ik heb het zelfde probleem ik voel me altijd dik en ik ben normaal dat weet ik maar ik wil wel afslanken aar niet zo erg ik ben er mee bezig maar altijd als ik iets lekkers zie dan wil ik ook en haal ik het ook maar het komt gelijk weer omhoog hoe kan dit ik wil normaal zijn maar altijd als ik iets eet komt het omhoog behalve bij yoghurt dan blijft het binnen en water ik voel me ook slapper worden HELP WAT MOET IK NU :$
Lissy - Vrijdag 23 december 2011 14:57
Hooi
Ik Heb Zelf Anorexia maar Wat Hier Staat Is Waar.
Elke Dag tril IK Het Is Een Hel Nouuu, Nog Erger.
Mijn Vriendinnnen Willen Het Ook Maar Ze Snappen Het Echt Niet .
Ze denken Nou En dat is Beter Dan Dik zIJN Gewoon je Vinger Achter IN jE kEEL, EN JE Mooie Leventje Lijden .
Mensen Eeet Gewoon iets minder sport Meer Maar Never Nooit Kotsen! ik Wouu Dit Noooit Hebben Maarja IK WAS 12 EN jA iK wEET HOE hET vOELT Om Dikke TeWorden Genoemd
Maar Iemand Dik Noemen Maakt Je Zelf Niet Dunner !
Snap Het Dan Je Tanden Zijn Wegg! je Haar Is Weggg! je Vet is Weggg! Je Leven Is Dood...
d - Zondag 8 januari 2012 23:05
eigenlijk zou er ook zoon verhaal moeten komen over boulimia, of is dat er al? het opent in ieder geval echt je ogen!
nathalie - Donderdag 12 januari 2012 20:50
ik heb anorexia en alleen ik ben er niet zelf mee begonnen iedereen noemde me dik nog steeds vandaag weer ze zijden "hee dikke ga weg" en ja ik ben te dik ik weet het nu wel zei ik terug en hun begonnen te lachen het is gewoon als je eenzaam ben dat ik ergens anders op wou focussen dan aan de dood van me allerlaatste lievelings opa die de laatste dag zei tot morgen ik wist niet dat tie bedoelde dood maar als hij er was was dit nooit gebeurd een meisje uit me klas die zegt jij bent dun bla bla bla ik geloof me eigen gedachte ik zie al sinds ik klein ben 2 meisjes ze zeggen allebei dat ik dik ben en als ik in de spiegel kijk moet ik huilen nou wat is er mis kijk naar https://www.youtube.com/watch?v=FOBj8u4bKw4&feature=related ik ben dat niet maar zo denk ik wel ik moet me presentatie er over houden ik weet dat ik ga hiulen en ik weet ik moet meer mensen te gaan geloven ik ga me tanden poetse en alleen maar water drinken ik wil gewoooooooooooooonnnn niet dat mensen denken dat ik dit om aandacht doe ik heb gewooon heel moeilijk this en niemand die me begrijpt hier en iedereen die je haat ach ja ik loop nu in het ziekenhuis maar ik weet dat ze niets vinden ik wou dat me opa er nog was dan was ik nog normaal en niet dik ik weeg nu 41/ 40 ik ben 14 jaar oud en 1,56 meter lang dus het gewicht valt mee en de breete man ik wou dat ik dun was ik verlang er naar en ik sport nu elke ochtend elke ochtend en jij denk dat je het beter weet maar niet bij iedereen valt het haar uit en nier iedereens hard word zwakker ik ben gezond alleen iets te dik en ik vind het vervelend dat jij denk dat je het beter weet srry ik heb gewoon een hele slechte dag gehad xxxxxxxxxxxxxx love ya bye
Samanta - Zaterdag 14 januari 2012 19:16
Ik heb Astma en ik heb Anorexia...
Ik ben er zelf aan begonnen maar nu ik merk gebruik ik meer Puffers (Voor mijn Astma)
Ik ben trouwens een jongen...
Vorige week ging ik eten met mijn Familie.
En ik moest alles opeten en mocht niets in een servetje ofzo doen... Ik ging toen gewoon naar de wc en ik ging kotse.
Ging ik weer naar de tafel waar ik zat paar minuten later viel ik Flauw en daarna toen ik wakker werd lag ik i het Ziekehuis ik kreeg die vieze Voeding en kreeg extra lucht.

This is it... Wil je wat naar mij sturen mijn e-mail is Deverus.Bloem@live.nl (Deverus zo wordt ik ook wel genoemd dus...)
Roy - Zaterdag 14 januari 2012 19:27
(Dat berichtje van boven heeft mijn zusje geschreven)


Dat is er dus gebeurt.
I het Ziekehuis ben ik gewochen ik weegte maar 25 gaat goed voor iemand van 15..Ik ben 1,86
Maar dat extra voeding dat heb ik allang weggekotst en met dat rennen met GYM Mhja het is al weg...Hoop ik.
Mijn moeder denkt dat ik midden in de Nacht alles eruit gooit ik zeg dat doe ik niet maar het is wel zo.
Anders gaat de wcdeur van boven opslot maar dan heb ik beneden nog. (Ik kan het toch openmaken met een mes die ik op mijn kamer heb liggen). :O .
Ik snij mij zelf soms ook... :) Zo Dit Is Het 2e Bericht Op Een Dag maar goed... Wil je nog iets zeggen mijn e-mail is Deverus.Bloem@live.nl
Lizzy - Donderdag 19 januari 2012 16:22
Wow, soms voel ik me dik. maar nu ik dit lees...
Manu - Woensdag 1 februari 2012 16:13
Hee Scarlet

Ik blijf het zo'n goed stuk vinden voor de meiden die denken dat een eetstoornis hebben een pretje is, laatst was een meisje heel erg aan het zeuren dat ze te dik was (terwijl ze 5 minuten later alweer aan het showen was hoe goed ze eruit zag), en dat ze ook maar moest gaan compenseren, dat ze ook een eetstoornis wilden omdat ze dan nog meer opviel op school, in het studiehuis heb ik haar dit laten lezen. Nu is ze wel op andere gedachtes gebracht. Ze weet nogsteeds niet dat ik zelf een eetstoornis heb, en zo veel hier op de chat enzo ben, en dat hoeft ze ook niet te weten, maar scarlet toppie gedaan dit stuk! ik denk dat je bij ieder meisje die anorexia wil het nu wel uit haar hoofd hebt gepraat, en als dat niet zo is danne.. geen idee...

Liefs Manu

(ps. vraagje, mogen we hier wel lengtes, gewichtens en bmi's vermelden? niet dat ik dat van plan was, maar het valt me zo op dat in deze reacties zoveel gewichten staan..)
happycat - Woensdag 1 februari 2012 20:06
te hekenbaar helaas
Ayla - Woensdag 15 februari 2012 22:02
Wat ben ik blij dat dit de allereerste link is die naar boven komt als je op google intypt: Ik wil anorexia.
Ik hoop dat meisjes eerst eventjes hiernaar kijken voordat ze zonder na te denken hun leven vergooien.
Rebeccaa - Dinsdag 21 februari 2012 02:49
Dit zal mij nooit overkomen. tegen de dag aan dat ik me niet meer beschadig en wat afval.... mooie wereld die helaas nooit werkelijk word...
ben 17, 1.73 lang en weeg xx kilo. veeel te veel voor mij.
xxxsaf - Dinsdag 28 februari 2012 13:33
zooo herkenbaar

that's the real hell, the devil inside you
Kleine turnster - Dinsdag 28 februari 2012 17:51
Woooowh dit stukje heeft me echt geraakt ik wist dat het erg was maar zo erg niet..
Ik wilde zelf ook afvallen maar nu ga ik dat doen door te eten en meer te bewegen maar zeker niet door anorexia :)
Ik ben eigenlijk wel bang dat ik door anna ga twijfelen :(
Maarja het komt vast wel goed!
Xxxx
gabbersteve - Dinsdag 28 februari 2012 18:54
ik snap niet dat mensen hun lichaam zo kunnen verwaarlozen en naar de tering kunnen helpen en wat er staat hoe dan ook in wat voor woorden maakt niet uit het is om mensen wakker te schudden en te waarschuwen voor de gevolgen van deze ziekte. een hele goeie vriendin van mij had het ook en dankzij mij is ze er nu van af omdat niemand haar wilde helpen en niemand het zag en ik wel en ze is nu heel gelukig met zichzelf en er zouden meer mensen moeten helpen mensen hou je ogen open en ook al heb je een vermoeden twijfel niet maar grijp in voor je het weet is het te laat
jade - Zondag 4 maart 2012 21:13
Dit stuk maakt mij (en misschien anderen) eerder bang, en in de war. Het heeft in mijn ogen de zelfde sfeer als totaal verrotte verteerde longen laten zien aan iemand die rookt (ook het uiterste gevolg).
Ik wil niet gemeen zijn voor mijn lichaam, want het is het aller belangerijkste natuurlijk. Je lichaam zorgt voor je, laat je leven, laat je stralen, laat je lachen en alle geweldige dingen. En door niet te eten straf je dat natuurlijk af, en ben je eigenlijk ondankbaar. Ik weet ook dat ik gewoon heel knap ben en leuk en lieve mensen om me heen heb. Maar als je echt gedachtes hebt die jou alsmaar willen laten afvallen, kan je daar niet tegen in. Het lukt gewoon niet. Ik zou nu een koek kunnen pakken, en opeten, maar dan? het voelt alsof je dan niets hebt, je bent een soort van terug bij af voor je gevoel. Dit maakt me zo in de war, waarom ben ik dan terug bij af? wat is het voor idioote uitdaging of wedstrijd dat afvallen?!
Als ik meer ben afgevallen, schrik ik ook, dat wil ik nou ook weer niet. het is niet het afvallen. Het is de wedstrijd, het 'bereiken' van iets.. Dit verhaal maakt mij alleen maar verdrietig, ik weeet dat het niet goed is, tuurlijk weet ik dat, ik voel me ook ongelovelijk schuldig tegenover mezelf. Maar ik weet gewoon niet hoe ik hier uit kan komen..
Lisanne - Woensdag 7 maart 2012 19:55
Ja dit is een confronterende tekst. Maar door de manier waarop deze geschreven is, denk ik niet dat meiden of jongens met anorexia hier nou zoveel mee opschieten. Het hele punt is, je wordt niet gelukkiger van dun zijn. Het leven wordt niet leuker of mensen gaan niet meer van je houden. Kijk naar je vrienden, die houden van je zoals je bent, met of zonder die 10 extra kilo. Zij hebben jou niet om je gewicht uitgekozen namelijk, maar om wie jij bent, en dat is veel belangrijker dan hoe je eruit ziet :) En je hoeft het al helemaal niet te doen omdat je anders bang bent dat mensen je niet aantrekkelijk vinden, want als je partner je afwijst op 5 kilo, is diegene jou helemaal niet waard! Bovendien houden de meeste mannen wel van mooie rondingen haha :P

Leer van jezelf te houden zoals je bent, net zoals vrienden om je heen dat doen, en heb plezier in het leven, geniet, want het is zo voorbij. En dan, dan ben je pas echt gelukkig :) Het leven draait niet om uiterlijk en gewicht, maar om wie jij van binnen bent... Laat dat eens zien aan de wereld, in plaats van een graatmager ongelukkig persoon.

(O, en de mooiste modellen vind ik die van de dove reclame :D die accepteren hun paar extra kilo'tjes :) veel beter dan die ongelukkig kijkende skeletjes!)

xxx een meisje die blij is met der 65 kilo;)
Tamara - Donderdag 15 maart 2012 20:12
Wauw @ jade, zo voel ik het ook...
cavy - Donderdag 15 maart 2012 22:32
supermooi verteld! zo moet dat! kunnen die meisjes wat van leren die altyd zaniken van ik wil dun zijn, ik wil anorexia en die onzin pro-ana sites gaan bezoeken
Annemieke - Zondag 25 maart 2012 15:01
Dit stuk is denk ik niet geschreven voor meiden en jongens die deze rotziekte hebben. Maar voor meiden/jongens die zeggen: ik wil graag anorexia en anorexia is vool.
Niet meiden/jongens die een eetstoornis HEBBEN maar meiden en jongens die sfecifiek een eetstoornis WILLEN. Dat is een heel groot verschil. De meesten met een eetstoornis willen dit helemaal niet, maar weten niet hoe ze hier mee om moeten gaan of er van af komen, en dan zijn er an die mokkels die de ziekte graag WILLEN. Voor iemand die anorexia heeft, zal dit artikel weinig impact hebben, zij hebben veel meer aan hulpverleners, maar voor diegene die er aan denken om "ook maar lekker anorexia te krijgen", is dit artikel heel geschikt en hopelijk opent het vele ogen!

GiGi - Donderdag 29 maart 2012 16:29

Mensen die zichzelf dit WILLEN aandoen, denk even na. Ik doe hier met school een project over en weet ook wat de harde feiten zijn.

Please denk na voor je kwaad wordt op je weegschaal!
Je bent mooi zoals je bent! Verpest het niet!

xjes

Mieke - Zondag 1 april 2012 23:09
Wauw, geweldig geschreven . Ik weet niet Of ik anorexia heb.. Ik heb ondergewicht en mijn vriendinnen noemen me te dun.. Ik voel me schuldig als ik eet en probeer dan ook zo min mogelijk te eten.. Heb vandaag een muffin gegeten..
Lienxx - Woensdag 4 april 2012 18:02
Als een mes in mijn rug, pfff wat heftig. Maar zo goed zo sterk!
kate15 - Donderdag 12 april 2012 20:20
Sommige mensen zullen zaeggen dit wil ik niet maar ik zeg ja ik wil het ik heb er alles voor over al klinkt het voor jullie dom
Chelsea15 - Vrijdag 13 april 2012 20:55
Wauw, En ik wil dun zijn..
Ik heb 't helemaal gelezen en nog wil ik het.
Komt dat door aandacht tekort ofzo? Ja, ik weet het ik wil aandacht! Blijkbaar via Anorexia, Ben ik dom?
Kim - Maandag 16 april 2012 19:09
@Susanna Dat had ik ook maar ik heb van m'n geboorte tot aan mijn 5e niet gepoetst. Heel slecht natuurlijk, maar daarmee is het dus vergelijkbaar! Ik vind dit stuk een goede eye opener, ik heb zelf geen eetstoornis (ben je mal, ik hou veel te veel van
Anoniemx - Maandag 16 april 2012 22:29
Hoi ik ben een meisje van 13 jaar . Ik ben 1.76 , en ik weeg xx kg . Ik heb echt de heletijd dat ik dun wil zijn en afvallen enz. maar wat ik hier zie vind ik zo eng ! Vooral de foto's . Vroeger zakte ik wel vaak door me benen heen maar ik weet niet waardoor dat kwam . Ik weet nu niet meer of ik zo graag wil afvallen .. Ik wil gewoon altijd dunner zijn dan de mensen om me heen .. Ik ben door dit stukje echt bang geworden ! Ik wil wel doorgaan met afvallen . Maar ik vind die foto's echt vreselijk !! Ik vind ook dat hij het heel negatief opschrijft .
-xx-
Hanneke - Dinsdag 17 april 2012 14:37
Wauw dit opent mn ogen, mn hart, ik heb zelf een periode gehad dat ik wilde afvallen, maar dit, dit is afschuwelijk!
ik heb een brok in mn keel, de wereld staat voor mij even stil nu. Dat mensen dit zichzelf aan kunnen doen...
deze blog sla ik op, en als ik ooit weer de neiging heb om af te gaan vallen; lees ik dit. Ik weet dat als ik dit opnieuw lees bang wordt om zo te worden,
Lieverd (gene die dit heeft geschreven)
heel erg bedankt, jy hebt mij en anderen de ogen geopent.
wat mooi dat je hier je tijd aan hebt besteed!
heel veel liefs, en sterkte aan diegene die aan het vechten zijn... als je echt beter wilt worden, dan kun je het! Stay strond

xoxo
Me - Vrijdag 27 april 2012 16:38
Wauw, echt indrukwekkend om dit zo te lezen. Er waren periodes in m'n leven waarop ik wenste anorexia te kunnen hebben (geprobeerd, maar drang naar eten was te sterk), maar dit opent toch wel even mooi m'n ogen!
Lisa - Vrijdag 27 april 2012 16:41
Door cayenne peper kan je je stof wisseling sneller laten gaan en door vita mine pillen te nemen kan je de vitamine als nog binnen maar krijgen... Maar okee haaruitval en zo is eng... Ach als mensen zo willen leven moeten ze het zelf weten. Alleen niet aan te raden...
-- - Dinsdag 1 mei 2012 01:24
Wauw, meer heb ik niet te zeggen denk ik. Stil van.
repelsteeltje91 - Vrijdag 4 mei 2012 15:03
ik wou dat ze dit verplicht op alle pro-ana sites moesten plaatsen
zeri&axel ;d - Woensdag 16 mei 2012 15:17
Woow, en ik maar denken dat ik anorexia wou.. NU NIET MEER.
Ellen - Dinsdag 22 mei 2012 22:53
Ik wil het nog steeds!!!
crazy m - Maandag 4 juni 2012 15:24
Wow erg duidelijk opgeschreven! Sommige dingen zijn herkenbaar *slik* *slik*
Me - Maandag 4 juni 2012 18:48
Ik heb het op een pro-ana site gezet, ik hoop dat het mensen halpt...
Chrissy - Dinsdag 5 juni 2012 20:59
Wauw. Zo heb ik het nog nooit bekeken. Sommige dingen zijn zo f*cking herkenbaar. Gewoon pijnlijk om te lezen hoe je het beleeft. Zo heb ik het nog nooit beseft.
Ik wilde het eigenlijk niet lezen omdat het zo confronterend was, maar toch heb ik doorgelezen, ik wist het allemaal wel, maar zoals het hier beschreven staat; ja, zo is het echt!
Xxx
naamloosj - Donderdag 7 juni 2012 12:51
wow die gene die dit was heeft wel ernstige anorexia gehad. ik kijk altijd op fotos ik vind het er altijd suppermooi uitzien.. maar dit is wel erg :o het doet me gewoon pijn om die mensen zo te zien. Maar aan de andere kant ze zijn wel dun ( niet lullig hoor )

ik heb medelijden :ooo

xoxoxox
nevershoutnever - Donderdag 7 juni 2012 23:24
heftig hoor, ik denk dat dit voor sommige wel een goed verhaal kan zijn en het echt kan helpen en de geene die dit stuk niet goed vinden ect. Dan moet je er gewoon niets van aantrekken niet alles is zoals je wilt.
goodluck iedereen x
don't stop believing - Maandag 18 juni 2012 20:35
Wow. Echt heftig dit, ik zit al een halfuur onbeweeglijk voor mijn beeldscherm. Ongelooflijk. Heel erg knap dat je dit kon schrijven. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat alle mensen die dit hebben zullen genezen, en dat niemand na het lezen van dit ooit nog iets met deze vreselijke ziekte te maken wil hebben.
srry anoniem - Donderdag 21 juni 2012 15:14
Ja echt heftig maar ik ben ook heel bang voor mijn zusje die kotst ook al haar eten eruit en ze heeft zwarte wallen ik ben heel bang..
sniksnik
me - Donderdag 28 juni 2012 13:45
"Koop een gekleurde eyeliner, dans naakt in de straten. Aandacht nodig hebben is begrijpelijk, ieder mens heeft aandacht nodig. Maar er zijn duizenden betere manier om om aandacht te vragen! "

Dit is echt een wijze les.

Al vind ik de een-na-laatste foto wat minder... Dat linkse meisje is ook redelijk perfect (zoals de norm nu is zeg maar)
Noekie681 - Vrijdag 29 juni 2012 16:16
Pfffffff......erg confronterend maar dit is de harde waarheid
Vooral confronterend omdat je het begint te merken....wat er eigenlijk met je gebeurd. Goed dat dit artikel er is jammer dat ik het niet gelezen had voordat ik in aanraking kwam met pro ana. Wowwwwwww.....zo ontzettend herkenbaar de denkwereld presies wat ze schrijven het voelt dat ze me hier dik willen hebben, vet willen mesten maar......dat is niet zo ze willen je helpen & steunen en dat dringt steeds meer tot me door.En met Mac Donalds nee dat was er voor mij niet meer bij hoor maar ik moest mee want we gingen met school ik kon het niet meer verstoppen en ik kreeg geen hap door mijn keel niks gepakt dus en het was natuurlijk duidelijk dit is echt de harde waarheid en ik vind het best moeilijk om te lezen maar geloof het het is waar!!! Helaas moest ik dit eerst zelf mee maken maar ik hoop dat hierdoor niemand met pro ana begint of anorexia wilt! Want je wilt dit niet echt niet het is een hel!
Ik vind het heel dapper dat dit verhaal geschreven is!
Liefs, noekie

someeeebody - Zaterdag 30 juni 2012 19:16
kyk weetje kvind t eeeen heel goed stuk je ogen worden.geopend. maaar. iedereen is zo begonnen en je luistett ook.niet meer naar die mensen. ths voor my.beetje dubbel.
Marcella - Maandag 2 juli 2012 10:13
Bij het lezen van de kop, dacht krijg nou wat, kan dat dan ook dat je anorexia wilt, ik kan het me overigens niet zo voorstellen, want volgens mij gun je dat zelfs je ergste vijand niet eens. Maar na het lezen, en in dit geval ook kijken naar de foto´s vond ik het eigenlijk wel een onthutsend, en gelijktijdig beangstigend artikel. Misschien wel omdat ik het wel herken, en erger nog momenteel ook zelf ook ondervindt. Vond het doodeng om te lezen van bijv. die grijze haren, en het uitvallen van haren in bosjes tegelijk, Want das is precies wat er bij mij op dit moment ook gebeurt, afgezien van andere herkenbare symptomen.

Rationeel klopt het verhaal denk ik wel, en is zeker een soort van eye-opener, die ik hoe gek het ook klinkt nog steeds na al die jaren gediagnostiseerd te zijn met een eetstoornis, zo af en toe schijn nodig te hebben . Probleem bij mij is denk ik dat wanneer ik kennelijk (toch weer) diep zit bij mij de irreële gedachten de overhand hebben. Al moet ik zeggen dat het bovenstaande artikel bij mij wel een gevoelige snaar heeft geraakt, en me tot nadenken heeft gezet, want een ding is me inmiddels wel duidelijk, met een normaal gewicht en anorectisch zijn kan de eetstoornis net zo verwoestend zijn, als dat je ondergewicht hebt. in het kader van Awareness heeft het artikel zeker een positieve bijdrage.
Kelly - Donderdag 12 juli 2012 00:20
Wow, ik begin te twijfelen omg. Dit zou ik nooit willen.. Gewoon afslanken thats it.. Maarja..
mereell - Donderdag 12 juli 2012 21:48
IK VIND HET ECHT FANTASTISCH DAT JE DIT SCHRIJFT! ECHT! HET KLOPT HELEMAAL! 100% ik heb echt heel veel respect voor je!
Yvonne - Woensdag 18 juli 2012 16:49
Ik vind het goed dat er sites zoals deze zijn.
Ik vind mezelf ook wat te dik maar ik blijf gewoon eten.
Meer fruit, veel water ipv. frisdrank en melk drinken. Ook sport ik in de vakantie gewoon door (hardlopen). Op school hadden we er een voorlichting over.

Je word juist dikker door dit niet slanker en mooier.
Gelukkig heb ik of iemand die ik ken er nooit mee te maken gehad.
Naamloos - Woensdag 18 juli 2012 22:11
Sorry, ik heb een deel gelezen, maar niet alles, die plaatjes waren echt TE ENG! Maar wat ik heb gelezen helpt wel een beetje om, inderdaad, mijn ogen te openen.
Dank je wel!
naamloosikke - Maandag 23 juli 2012 21:06
ik hoop dat na een tijdje ik ook ga beseffen dat het slecht is, aan de ene kant weet ik het, maar aan de andere kant is er elke keer weer die strijd met mezelf na snacks eten soms of het eruit moet of niet.

toch als ik dit heb gelezen weet ik dat ik gewoon moet eten en rustig moet afvallen en niet meer zoals een aantal jaar geleden zo weinig wegen dat ik bijna niks meer kon..

toen woog ik 45 kilo. nu weeg ik 61 kilo, nog een paar kilo dan houd ik op
femke - Vrijdag 27 juli 2012 16:59
ik ben het er niet eens mee eens. mensen willen afvallen en dun zijn mensen willen geen anorexia, er zit een hemelsbreed gebied tussen afvallen dieten en anorexia, ik vind t niet te vergelijken met elkaar.
femke - Vrijdag 27 juli 2012 17:03
ziek om te zeggen dat je anorexia wil. je wilt toch ook geen depressie iof bordeline?
Marije - Zondag 29 juli 2012 20:15
Ik vind dit een super goed stuk.
Het opent je ogen en laat zien wat er allemaal kan gebeuren.
Ik heb een meisje in mijn klas dat anorexia heeft.
Ik zou het liefst dit stuk uitprinten en haar dwingen te lezen.
Maar ik denk niet dat ze dat zou doen.
Toch ga ik het maar proberen denk ik!
Amy - Woensdag 8 augustus 2012 11:36
Het is echt een heel goed stuk.
Mijn vrienden en docenten zeggen dat ik anorexia heb en ergens denk ik dat ze wel gelijk hebben.
Maar ik dacht dat je pas anorexia hebt als je ondergewicht hebt? Ik heb namelijk nog wel een gezond gewicht voor mijn lengte & leeftijd.
Ik doe nu wel gewoon mijn best om goed te gaan eten. Alleen heb ik soms een dag dat het niet lukt. Ik kan sinds kort ook niet meer in slaap komen en slaap veel te weinig. Ook heb ik best vaak opeens heftige pijn in mijn borst en heb vaak pijn in mijn botten (voornamelijk in de benen). Eigenlijk heb ik er nooit aan gedacht dat het hiermee in verband kon staan.
Ik kan echt niet geloven dat ik hier aan begonnen ben. Alleen maar door mijn moeder die zei dat ik te dik was.

Ik vind het echt knap van mensen die anorexia hebben overwonnen. Het is een k*t ziekte en je hebt er echt veel wilskracht & doorzettingsvermogen voor nodig om beter te worden. Respect!
I. - Maandag 13 augustus 2012 14:34
heftig..
maar wel herkenbaar..
ik denk dat het al te ver is..
ik wil dit niet, maar heb het gevoel niet anders te kunnen.. :(
eten is zoo moeilijk..
Lalala - Maandag 13 augustus 2012 18:16
Ik wil mijn puberteit niet missen door die k*tziekte... :'(
Ik wil er vanaf... Ik eet door.. Ik wil er vanaf..
M - Maandag 13 augustus 2012 22:56
Op school ben ik aan het leren over allerlei stoornissen waar onder deze.
Eerst was ik nogal skeptisch toen ik de entre pagina zag. Goed om te zien/lezen dat er zo over gepraat word en niet nog maar aangemoedigd word.

Sterkte voor iedereen die er mee te maken heeft
R - Zondag 19 augustus 2012 11:58
Ik doe mijn best om de anorexia te verslaan, en vind het dan ook altijd vreselijk om te horen van meisjes die "anorexia willen". heftig maar mooi artikel dit!
ola - Zondag 19 augustus 2012 16:43
wat een apart stuk! aan de ene kant is het best wel een eyeopener, júist door de geschreven manier! maar andere kant, vind ik het wel redelijk triggerend! er wordt hier een beetje gedaan alsof je dit allemaal krijgt als je afvalt. dat is natuurlijk ook zo, maar als er eerder ingegrepen wordt, en je nog niet zó erg bent, krijg je, of tenminste ik, wel een beetje het idee van 'ja ik stel me aan, het kan nog veeeeeeel erger!' nu weet ik inmiddels wel dat dat niet zo is, gelukkig, dus geen zorgen.
wel vind ik het stuk over de depressie een beetje kort door de bocht, want soms is waar de eetstoornis voor staat, een deel van je depressie, of iets. beetje lastig om uit te leggen, maar ik bedoel, dat als je een depressie ontwikkelt, dat niet perse door je ondergewicht komt (qua stemming, ja inderdaad, die wordt denk ik wél (bijna) altijd wat minder door het ondergewicht)
kortom, ik vind het wel een goed stuk, maar het heeft zo z'n voor- en nadelen (tenminste bij mij, dat hoeft bij andere natuurlijk helemaaaaal niet zo te zijn ;))
justme - Dinsdag 28 augustus 2012 23:12
Dit bericht laat me huilen. Het maakt me zo bang. En het maakt dat ik weer normaal weer gaan eten aan de ene kant, maar aan de andere kant ben ik daar zo bang voor.. Het ene moment denk ik dat ik hulp nodig heb, maar het andere moment vind ik het wel meevallen..
sabrina - Dinsdag 4 september 2012 14:43
wou heb respect voor de gene die dit geschreven heeft ik zelf ben 163 en weeg 60 kilo ben 7 weken terug bevallen van een meisje en ik zou wat af willen vallen ja ik vind mezelf wat te dik o ja ik ben trouwens 21 jaar maar deed dit op een verkeerde manier toen ik dit stukje las moest ik er bijna van huilen zo mooi mijn man zegt dat ik niet verder moet avfallen anders kan hij me weg blazen maar dat komt allemaal om dat ik altijd gepest ben en het komt door mijn schoon vader die nooit iets goeds over mij te zeggen heeft
Zoef - Woensdag 5 september 2012 15:01
Dit artikel heeft een bijzonder grote indruk op me gemaakt.
Het is zonder franje, confronterend, recht voor z'n raap.
Het wekt door het confronterende karakter misschien ook afweer of weerstand op. Dat is te lezen in sommige reacties.
Wat me dan opvalt is dat die weerstand of afweer vooral ontstaat door de voorbeelden die gegeven zijn over de uitwerking die anorexia op je lijf kan hebben.
Een waarheid onder ogen durven zien, die je helemaal niet WILT zien, maakt dat je die waarheid gaat ontkennen......

Anorexia is een bijzonder vieze, stiekume rotziekte, die als een lief stemmetje in je hoofd gaat zitten en je mooie dingen influistert en je daarbij hoop geeft op een perfect bestaan.
Als je naar die stem blijft luisteren, ga je er uiteindelijk uitzien zoals op
deze foto's te zien is. Een andere waarheid hierover is er helaas niet.

Hebben jullie wel eens foto's gezien van mensen in een oorlogsgebied waar lange tijd geen eten meer is? (denk bijv. aan afbeeldingen van uitgehongerde mensen uit Wereld oorlog 2, of van stervende baby's uit hongerend Afrika)
Die mensen leden niet aan anorexia, maar ze leden aan voedsel gebrek.

Anorexia laat je ook lijden aan voedselgebrek. En voedselgebrek laat je er uiteindelijk uitzien als een levend lijk. Is dat nou zo mooi? Wat heb je aan je leven als je er uiteindelijk als een PERFECT LIJK uitziet?
Anorexia betekent niet dat je controle over jezelf hebt. want als je ECHT controle over jezelf had, dan had je geen anorexia!!

De waarheid over anorexia kan hard aankomen. Maar om door te kunnen dringen tot de hoofden van mensen die al aan anorexia lijden, moet je soms gewoon hard zijn. Anders komt de boodschap niet over.
Alle ontkenners van dit artikel moeten eens nagaan wat hun ontkenning precies is. En als ze dat goed weten, lees dan nog eens dat artikel door. Je zult dan je eigen ontkenningen beter terug kunnen herkennen.
Dit artikel zegt precies waar het op staat.
usethisbrain - Zaterdag 8 september 2012 11:33
Ik ben echt even aangedaan door dit artikel..
Alle punten herken ik wat ik de voorbije maanden heb gevoeld,
en nu wens ik: waarom had ik dit niet eerder gelezen?
Daarom hoop ik voor de meisjes die hieraan willen beginnen door dit artikel
van gedachten veranderen, want dit is wel de waarheid. Niet alle punten zijn zo extreem altijd maar dat hangt ervan af hoelang je erin vast zit.
Ik had nu het geluk dat ik veel hulp gekregen heb en juist op tijd heb ingezien dat ik moet herstellen voor school. Hopelijk beseffen jullie dat dit pure waarheid is en dat je met die obsessie helemaal niets bent, alleen maar ongelukkig.
Heel mooi geschreven!
Kimkommertje - Zaterdag 8 september 2012 15:16
Eventjes een dingetje, in verschillende reacties staan toch nog veel gewichten bmi's en dat soort dingen. Zouden die weg gehaald mogen worden? Ze zijn triggerend :)

xx
Mar - Maandag 10 september 2012 21:16
Dankjewel voor het schrijven van dit artikel!
Hoop dat het een hoop meiden/jongens de ogen mag openen!
gies - Woensdag 26 september 2012 20:59
ik ben 14 en weeg ** ik wil dun zijn o en ben 162m ik wil kotsen maar durf dat niet hoe kan ik snel afvallen schrijf terug please wil snel dun zijn

** aangepast, lees het artikel hierboven even heel goed door **
steffie - Woensdag 26 september 2012 23:12
jeetje wat een heftig stuk zeg!
ik vind het vaak interessant om over verhalen zoals deze te lezen, gelukkig ben ik zelf geen patient maar dit stuk is wel erg confronterend!
hopelijk zet het veel meisjes (of misschien ook jongens) aan het denken

mooi geschreven!

ps: mensen die vinden dat dit te grof is, ik ben het daar zeker mee eens maar er is blijkbaar geen andere manier om door te dringen...
inge - Maandag 1 oktober 2012 21:47
het is misschien wel een duidelijk stuk...
maar mij maakt het eerder boos en kwaad!
ik heb zelf een hele ernstige eetstornis gehad...
en dan kies je er niet zelf voor!
de stemmen in je hoofd nemen je hele levenstijl over.
op een gegeven moment KAN je gewoon niet meer eten.
ja, je haar valt er inderdaad van uit. en ja, je huid word onzuiver. en ja, ik ben ook onvruchtbaar geraakt. maar denk je dat alle meisjes daar zelf voor kiezen?
je word over genomen. je ziet het NIET dat het helemaal fout met je gaat...
dat wilde ik alleen even kwijt...
Eef - Maandag 8 oktober 2012 15:19
Pijnlijk herkenbaar... Ik heb zelf ook veel van deze dingen meegemaakt. Gelukkig heeft het bij mij geen lichamelijke sporen achtergelaten, alleen sociale en geestelijke en dat is al erg genoeg.
Wat ze is vergeten te beschrijven, is de pijn in je kaak bij iedere hap van het gedwongen voedsel dat je eet. Doordat daar geen spieren meer over zijn, kun je haast niet meer kauwen en dat vond ik een van de verschrikkelijkste dingen van het hele eet-gebeuren.
Maar zo is het dus bij mij begonnen... Bij mij was het wraak op het gebrek van aandacht van mijn ouders, ik wilde dat ze zich eindelijk eens zorgen gingen maken om mij. Nou, dat is me gelukt, maar nu wou ik dat ik het nooit had gedaan.
S - Zaterdag 13 oktober 2012 19:22
Sorry hoor, maar wat is dit voor een belachelijk stuk
Ik krijg de indruk dat schrijfster slechts wil laten zien hoe erg zij eraan toe was.
Als je anderen wil helpen, doe dat dan op een andere manier dan deze walgelijke, grove en trieste manier.
Ar - Maandag 15 oktober 2012 16:54
Hoe denk je dat dit is om te lezen voor iemand die anorexia heeft?
Slimmeinvesteerder - Zondag 21 oktober 2012 00:17
Ik denk wel dat dit een beetje te confrontrerend en te heftig is voor onze gevoelige 10, 11 of 12 jarige meisjes/jongens.
maar effe overd de artikel zelf: BURN
ik zou er ook graag een willen over misschien overgewicht ofzo?
Dat zou ook wel heftig zijn
Good text tho!!
xxxxxxxxxxxx
Rilana - Maandag 22 oktober 2012 14:34
Ik heb het artikel 2 keer goed gelezen.. De reacties gelezen en me verbaasd over de verschillende meningen..

Zoals ik het begrijp is de tekst niet geschreven voor mensen die al aan anorexia lijden maar voor mensen die anorexia willen hebben (pro Anna) al kan ik dat niet begrijpen!

Ik vind het een goede confronterende tekst, en hoop dat het, al zijn het er maar een paar mensen van weerhoudt om extreem te gaan lijnen.

Anorexia kies je niet voor het overkomt je!!!

Rilana
n - Vrijdag 26 oktober 2012 15:21
Ik vind dit zo nergens op slaan. Of je ervoor kies dat je het wil
i - Zaterdag 27 oktober 2012 15:44
ik vind het een beetje op een rare manier geschreven moet ik eerlijk zeggen..
komt ook inderdaad heel confronterend over, maar je kan eigenlijk geen anorexia willen het overkomt je gewoon. mensen kunnen wel pro ana of zoiets gaan doen, maar die gaan dan zeker denk ik wel stoppen, want die willen inderdaad wel aandacht. mensen met 'natuurlijke' anorexia niet.
nina - Donderdag 8 november 2012 08:33
echt een verschrikkelijk hard artikel!
er worden mensen door gekwetst!
anne - Vrijdag 9 november 2012 16:07
hoe verder ik las des te harder ik moest huilen. zo herkenbaar dit. Als ik dit soort dingen lees merk ik altijd meteen weer hoe hoog het bij mij nog zit. Met mij gaat het inmiddels goed en ik heb alles weer op de rit, ik hoop dat dit artikel veel meisjes zal weerhouden of helpen weer op het goede pad te geraken.
Romy - Woensdag 14 november 2012 11:04
Wow! Dit is echt heel heftig geschreven en ik herken ook een paar dingen want ik zit er middenin. Ik gun het niemand anders! x
Zita - Donderdag 22 november 2012 00:26
Wow! Dit is kinda heavy! Ik heb het gelezen met tranen in mijn ogen. Ik zit er zelf ook middenin. Werd ik ook maar weer eens wakker.
xx
D. - Dinsdag 27 november 2012 18:59
Door dit stuk realiseer ik me dat ik absoluut geen anorexia wil. Ik wil niet zo eng dun zijn gewoon dun/slank. Ik ben gewoon niet blij met mezelf. Ik wil gewoon een keer trots zijn op mezelf en me mooi voelen. Niet meer elke dag gepest worden omdat ik dik ben. Het lukt me gewoon niet om dun te worden. Ik ben maar 6 kilo kwijt in 3 weken, dat is veel te weinig. Mijn moeder kan wel zeggen dat ik niet dik ben maar dat ben ik wel. Ik ontbijt niet, ik lunch niet, maar als ik thuis ben ga ik meteen eten. Ik walg gewoon van mijn lijf. Ik wil er gewoon blij mee zijn. Maar dat zal pas lukken als ik dun ben en mijn ideale gewicht heb bereikt. Nog 6 kilo te gaan, tenzij ik nog een buik heb, dan moet er natuurlijk meer af.

Het lukt me echt niet om af te vallen. Mijn moeder steunt me niet en blijft maar eten kopen. Vanaf nu ga ik GEEN snoep meer eten. Ik ga lunchen, avond eten en een koekje op school. Bijna geen saus meer. 1 glaasje cola in het weekend, en maximaal 1 bakje chips. Daar begin in volgende maand mee. Want nu moet ik snel en veel afvallen. Over twee weken heb ik namelijk een kerstgala en mijn jurk zit echt heel lelijk. Dus nu ga ik elke dag veel sporten en fruit eten.

Ik heb namelijk een sterk gevoel dat ik depressief ben. Ik heb zoveel meegemaakt en vind niks leuk en ben altijd verdrietig. Nu wil ik een keer trots zijn op mezelf. Dun zijn dus.


Bedankt voor het lezen.
Kusjes een 13-jarig meisje dat echt niet blij met zichzelf is
Romy - Donderdag 29 november 2012 18:08
Hoppa.

Respect!
Ik heb zelf nog nooit anorexia of een dergelijke eetstoornis gehad, maar ik vind dat alles wat je hier hebt geschreven echt top is. Gewoon waar. Ik ben het volkomen met je eens, met alles dat hierboven staat :)
Ik houd mijn profielwerkstuk over Pro-Ana sites, dus wie weet kan ik hier wel wat mee.

xoxo, Roomsie.
Romy - Donderdag 29 november 2012 18:12
@D. (hierboven)

Als je je buikje weg wilt werken, ga dan lekker sporten!
En stop níet zomaar met je ontbijt. Ontbijt is het belangrijkste van de hele dag. Eet donkerbruin brood, veel fruit, veel groentjes, drink veel water, snoep dus gewoon niet meer. Probeer minder suikers te eten, maar niet helemaal stoppen met suikers. Want die heb je wel nodig, anders heb je totaal geen energie meer. En ga dus lekker sporten. In de sportschool, of buikspieroefeningen thuis. Muziekje op, even lekker alleen, even rust. Dit is allemaal zo veel beter dan zomaar stoppen met eten, echt waar. Je put jezelf alleen maar uit, begin er niet aan...

xoxo, Roomsie.
Katy - Woensdag 5 december 2012 16:44
Dit stuk is echt heftig en confronterend!
Ik heb zelf anorexia gehad en ik wou dat iemand dit mij had laten lezen!
Veel dank aan degene die dit geschreven heeft.
Ik ben immiddels na 4 heftige jaren redelijk herstelt, maar ik heb zoveel gemist en heb zoveel spijt!!! nooit zal de drang om niet te eten weg zijn...

xoxo, Katy
shadowdemon - Zondag 23 december 2012 21:56
ik wil dit stuk aan mijn vriendin laten zien, zij had anorexia is genezen en begint weer. ze zegt dat ze alles heeft gespeelt bij de psygologe en dat ze alleen maar 50 wil wegen. wat moet ik doen om haar te redden van de dood?!!
anne - Maandag 24 december 2012 00:15
woow,
mijn zusje mirthe heeft dit ook meegemaakt,, ze is er aan gestorven toen ze nog maar veertien was. het scheen dat ze het (zo las ik in haar dagboek) ze dit al sinds haar elfde had. het is vreselijk dat ze zo leefde en het al zo vroeg had. ik wist niet goed hoe ze zich voelde. ze deed alsof het meisje ana elke dag naast haar was. daarom was haar dagboek zo onduidelijk. mijn zusje heeft in het ziekenhuis gelegen voor drie weken, daarna is ze in haar coma gestorven vreselijk. ze woog slechts 21 kilo en was 1 meter 70 lang. ik mis haar. dit heeft mijn ogen echt geopend. blijf zo schrijven.

Liefs Anne (16jaa
Mikes - Donderdag 27 december 2012 17:29
ik lees dit opnieuw en opnieuw als ik in een dipje zit.
Jennifer - Zaterdag 29 december 2012 19:28
Ik vind mezelf ook te dik. Ik ben te dun trouwens. Maar nu ik dit lees, ben ik gestopt met lijnen! Egt heel erg voor de mensen die anorexia hebben.. Daarmee wens ik sterkte. En goed geschreven. Je hebt me laten nadenken. Bedankt

Xx Jennifer
Nancy - Vrijdag 4 januari 2013 19:09
Jaja... dit stuk heeft ongeveer 2 jaar geleden mijn ogen ge opent.
nu ik het weer even snel door lees krijg ik weer een brok in mn keel.
Dit stuk moet nooit verwijdert worden!
Echt heel goed en helaas waar...
Bente - Zondag 6 januari 2013 13:28
ik heb het geplaatst op de pro-ana site, zelf had ik ook anorexia, niet een hele erge vorm maar toch was ik het wel erg aan het ontwikkelen. Nu ik weet wat de gevolgen zijn stop ik ermee, ik wil dit niet. Ik heb veel respect voor de schrijver van dit verhaal, dankzij hem/haar denken meer mensen na voordat ze zoiets doen.
xxx.
kleinmeisje - Woensdag 9 januari 2013 23:17
wauw, wat een goede tekst! ik wilde eerst ook afvallen door minder te eten, maar dat ga ik nu dus mooi niet meer doen. bedankt dat je dit gepost hebt!
xx en respect voor de mensen die dit herkenden.
XXX - Donderdag 17 januari 2013 23:19
Voor degene die dit heeft geschreven:
Dankjewel...
lovely - Zaterdag 19 januari 2013 23:28
Eey, mensen kraak haar niet op dit verhaal af! het is de waarheid dat jullie nou dood willen gaan aan anorexia....
Louise - Dinsdag 22 januari 2013 17:01
Op een of andere manier opent dit een beetje mijn ogen mijn stem in mijn hoofd zegt dat dit niet waar is en werkt me tegen ik hoop dat ik hiermee niemand mee beledig want het is de waarheid van mijn eigen probleem....
joyce - Woensdag 30 januari 2013 18:18
wouw echt super geschreven ik weet zeker dat er mensen zijn die door dit gelezen te hebben het licht gaan zien!!! En als ze willen afvallen op een gezonde manier dat gaan doen en gewoon goed blijfen eten zo als het hoord
sarina - Zondag 3 februari 2013 22:58
Dit moet je echt op een proana site neerzetten. Iedereen, heel die site onderspammen met dit artikel! :)
josiekje - Maandag 4 februari 2013 19:50
Ik ben een 15jarig meisje en weeg xx kilo en 1.63 lang ik wil zo graag afvallen ik voel me zo onzeker ik vind me echt lelijk als ik in de spiegel kijk ik schaam me zo erg maar ik wil echt afvallen ik wil wel gaan kotsen maar dat durf ik niet doet het namelijk pijn als je gaat kotsen

alsjeblieft ik heb raad nodig dus reageer zo snel mogelijk op mijn bericht
lemi - Maandag 4 februari 2013 21:04
Ik vind het echt een bericht waar ik veel aan heb. want ik zit er zelf ook een beetje mee te kutten. maar nu ik dit heb gelezen ben ik vrijwel van deze gedachte af.

bedankt
x
Jennifer x - Dinsdag 5 februari 2013 20:16
Heel goed gedaan
josiekje - Woensdag 6 februari 2013 22:11
Doet het pijn als je je vinger in je keel stopt
beverly - Zaterdag 9 februari 2013 15:32
Wauw , het duurde even voordat ik hier op kon reageren nadat ik dit gelezen had, aangezien ik jankend op bed lag. Alle dingen zijn herkenbaar echt allemaal, ik ben er nog lang niet vanaf, ben redelijk moedeloos nadat ik vele terugvallen heb en al 4 jaar hiermee rond loop. Liegen en verzwijgen zijn echt me sterke punten geworden. Al hoewel, sterke is een beetje erg optimistisch. De hele school loopt achter me aan, leraren en leerlingen dwingen me om te eten , waarna ik het toch uitkots. loop op dit moment (vervolg van mijn ziekenhuisopname) bij een kliniek, waar iedereen gelooft dat ik 4 x per week naar de mac ga. Door dit verhaal begin ik dingen in te zien en ga ik de waarheid vertellen, want zoals ik nu leef leef ik niet eens.
No name - Zaterdag 9 februari 2013 22:14
Ik geef deze schrijfster helemaal gelijk, het is alleen wel heel erg hard en kwetsend verwoord. Zeker voor mensen die wel inzien dat zij fout zaten, dat zij moesten veranderen.

Zelf heb ik het lang volgehouden maar ben nu al 4 keer zo lang bezig met herstellen... Nooit heb ik me zo slecht gevoeld en zag na lange tijd hoe ontzetten veel pijn ik mijn vriend heb gedaan. Nu ben ik trots op hem, hij was mijn redding! Maar voor velen zal dit niet helpen, maar zulje harde woorden zullen niet snel geloofd worden... (Ik had het niet in kunnen zien weet ik.) je kunt mensen waarschuwen en proberen te helpen maar wanneer zij dit niet toelaten zullen ze niet stoppen.

Ik schrijf dit niet om te beledigen maar dit zou veel mensen pijn kunnen doen wanneer zij iemand kennen als ik.

Groet van mij.
Sarina - Vrijdag 15 februari 2013 15:51
zo'n ontzettend mooi artikel! Zo mooi en goed geformuleerd dat ik vorig jaar in mijn werkstuk over eetstoornissen heb gezet.
Rosie - Maandag 18 februari 2013 11:47
wow.. even stil van.
idd heel herkenbaar.. dat mensen nog zeggen dat ze het graag willen.. dat ze aan je vragen 'hoe krijg je anorexia?' sorry hoor maar dan weet k ff niet wat k moet zeggen.

supermooi geschreven! echt prachtig
xx
tess - Vrijdag 22 februari 2013 12:54
ik kreeg het even erg moeilijk toen ik dit las. Alles klopt gewoon.
sommige klachten heb ik dan niet gehad, meer velen wel!! en ik was misschien dan wat minder extreem, want ik werd dan bijvoorbeeld nog wel ongesteld, maar als ik verder kon hongeren had ik dat gedaan!! Zo ernstig is deze ziekte, het was puur dat ik niet onder mn avondeten uitkon, anders was het helemaal mis met mij gegaan. want ontbijt was zo goed als niks en lunch was er niet. de hele dag denk je aan eten en dat is juist hetgene wat niet mag. het is de grootste straf die ik mijzelf ooit heb aangedaan.

ik ben inmiddels beter en ik geniet zo ontzettend van alles.
het slechtste wat mij ooit is overgekomen is anorexia.

ik heb het tot de dag vandaag nog steeds moeilijk mee hoeveel pijn ik anderen (familie,vrienden) heb gedaan met deze ziekte. elke dag denk ik weer aan dat trauma dat mij is overkomen, en ik mijzelf aandeed.

nee, je wilt geen anorexia...
ik weet nog dat ik een vreetbui had en na die vreetbui alles eruit gooide en daarna dacht:
''dit is iets wat ik niemand gun, dit gunt mijn grootste vijand me nog niet, dit gun ik mijn grootste vijand nog niet.''

deze ziekte is niet alleen gedurende de tijd zwaar, ik heb nog steeds last van dingen die ik gedaan heb en mij zijn overkomen!!

Anita - Vrijdag 22 februari 2013 23:00
heel goed geschreven !! ik vind het erg jammer dat er mensen bestaan die serieus een eetstoornis willen. je wenst niemand dit leven toe !! konden mensen maar ruilen voor 1 weekje , dan piep je wel anders.. ik zou het niemand toewensen !!
dus - Woensdag 27 februari 2013 21:28
nee, geen goed artikel.
doe nou eens normaal joh.

als jij anorexia hebt, luister je niet naar een psychiater en dus ook niet naar negatieve kritiek die op internet staat.
waarschijnlijk druk je deze site meteen weg.

als je iemand wilt stoppen, die anorexia heeft, doe dit dan met opbouwende kritiek, en een hart onder de riem steken.

niet zeggen dat dit "waanzin" is.

deze mensen zijn opzoek naar begrip, niet naar nog meer haat over de vreselijke ziekte die zij hebben.

dus, alsjeblieft zeg. laat dit soort artikelen in het vervolg achterwegen.
vreselijk dit.
Dikkertje. - Dinsdag 5 maart 2013 19:40
wauw..
dit heeft mijn ogen geopend!
ik ben al 2 maanden bezig met mezelf uit te hongeren ik weeg 67 kilo en ben 1,65
ik dacht dat anorexia de enige manier was om snel af te vallen
maar nadat ik dit heb gelezen weet ik wel beter
ik wil mn lange nagels niet verliezen daar ben ik trots op!
maar 1 ding snap ik niet? hoe kan je haar op je hoofd verliezen als je tegelijkertijd behaard wordt op je gezicht?
hoe dan ook ik ben blij dat ik dit op tijd heb gelezen
maar alsnog ben ik dik en ik weet geen andere manier om af te vallen al die dieeten werken bij mij niet..
wat moet ik doen als anorexia niet de oplossing is?
X. van mij
Hilarisch - Vrijdag 8 maart 2013 17:56
Hilarisch geschreven...en...het is allemaal nog waar ook! En dan met de nadruk op 'ALLEMAAL'. Meiden c.q. jongens, ik ben nu bijna 11 jaar verder en ik heb nergens spijt van in mijn 'LEVEN', doch dit behoort niet tot mijn leven; het is inderdaad een vorm van anti-leven. Met spijt van mijn ani-leven bereik ik natuurlijk niks en dat is wat dit verhaal zo goed duidelijk probeert te maken; je houdt niks over! Ervaringen van een ander niet genoeg om je te overtuigen? Ik had prachtig haar, een prachtig gebit, ontzettend veel energie, topprestaties op school, een mooie huid, een gezond lichaam,...etc. Nu heb ik een prachtig bos stro, een prachtig rottend gebit, super veel energie om te slapen, moeite met lezen/concentreren, dracula zou jaloers worden op mijn huid, altijd pijn/kwaaltjes, ik ben zo super vrolijk dat ik voor niks op bezoek mag bij mensen met een depressie om hun te laten zien hoe het wel moet, ...etc. Cynisch??? Nee, joh hoe kom je erbij! Wil je weten of overgeven pijn doet, het waard is, het niet eten wat waard is...Ik zou zeggen DOEN! Alle ervaringen die ik hier en elders gelezen heb, doen er blijkbaar niet toe; jullie willen het zó graag, dat niks de weg daar naartoe kan hinderen. En als jullie uiteindelijk spijt hebben van alles waar jullie zo voor gewaarschuwd zijn...tja dan sta je alleen met alle ellende en rest ons ervaren mensen niets anders dan te zeggen: I told you so. En ook daar bereiken we niks mee! Koester jezelf en alle kansen die je hebt. Cliché? Wellicht, maar wel waar! Bijna overal bestaan stages voor; jammer dat je hier niet in de keuken kunt kijken... Je leeft werkelijk in twee werelden, dus welke van de twee persoonlijkheden ben je nu écht? Niettemin, wens ik jullie allen veel succes en hoop stiekem dat men toch de juiste keuze maakt. Kies dus voor jezelf.....
May - Zondag 10 maart 2013 13:57
Wauw, degene die dit geschreven heeft, geniaal! Het waarschuwd de meiden die dun willen zijn op een goeie manier haha
Julia - Zondag 10 maart 2013 19:39
Jeetje... Hier ben ik echt even stil van.. Dit is ZO goed geschreven, veel herkenbare dingen.. Ik hoop dat veel mensen die hier zo over denken dit lezen, het opend echt de ogen! Heel veel respect voor degene die dit schrijft!
Anke - Zondag 10 maart 2013 19:45
Dit is de ideale trigger voor wanneer ik denk terug te vallen... perfect. Deze post gaat nog heel wat levens redden, het mijne alleszins al.
L. - Dinsdag 12 maart 2013 14:26
pff ik hoorde op school over deze site en toen ben ik maar gaan kijken. zelf wilde ik ook afvallen, maar nu ik dit heb gezien denk ik maar dat ik moet blijven zoals ik nu ben. Als je echt heel dun bent zoals op de eerste foto dan begint dat eigenlijk eng te worden :$. hopelijk opent dit ook de ogen van de meisjes die er hetzelfde over dachten als mij! wees blij met hoe je nu bent en als je wilt afvallen stop niet met eten maar ga sporten en eet gezond!
B. - Dinsdag 12 maart 2013 22:22
Ontzettend mooi geschreven. En ik hoop dat het voor een hele hoop mensen de ogen open gaan. Niet alleen de mensen die zelf een eetstoornis hebben, maar ook hun omgeving. Iedereen!
B. - Dinsdag 12 maart 2013 22:22
Ontzettend mooi geschreven. En ik hoop dat het voor een hele hoop mensen de ogen open gaan. Niet alleen de mensen die zelf een eetstoornis hebben, maar ook hun omgeving. Iedereen!
Angel - Zondag 17 maart 2013 12:24
Ik wist dat het ongeveer zo ging, maar ik snap niet dat mensen dit serieus willen/ kunnen doen niet alleen aan hun zelf maar ook de mensen om hun heen die ze pijn doen, maar ach ja dat zien ze niet want tja slank worden en mooi zijn en controle hebben is toch alles wat ze willen. Tot ze zich laten realiseren dat het niet zo is en ze te ver gegaan zijn en dan is het te laat, vele kunnen dit ook niet naar vertellen.
Cara - Woensdag 27 maart 2013 16:09
Goed geschreven! Ik zag in het begin nog wel spel/typfoutjes, maar dat doet er niet zo toe. Ik heb het hele artikel gelezen omdat het me helemaal mee trok! Ik ben zelf 15 jaar en begrijp echt niet waarom meisjes/jonge vrouwen dit doen! Ik vind het WALGELIJK. Ik ben het helemaal met je eens! Ik walg er echt van als ik zulke 'Skeletjes' zie en vraag me af; WAAROM?
Femke - Maandag 1 april 2013 18:30
Wel heftig maar so true!
Bijna alles is herkenbaar.
Maar kben weer uit het dal opgeklommen en zou het echt niemand aanraden.
Helaas lag ik een maand later alleen weer in het ziekenhuis, alleen toen was er leukemie geconstateerd...
Het leven zit niet altijd mee. wees maar blij zolang je nog kunt leven en geniet van elk moment. Verziek je eigen leven niet met zo'n ziekte maar wees blij dat je er nog bent.
Merel - Maandag 1 april 2013 18:35
Ik heb ook de bodem van de put gezien en die gun je echt helemaal niemand!
anoniem - Woensdag 17 april 2013 21:57
ik was weer aan het kijken en lezen in pro ana blogs, toen kwam ik deze site tegen.
dit heeft me echt aangesproken. ik probeer aftevallen, maar ga daar nu mee proberen te stoppen. ik hoop dat het lukt. zat net hard te huilen, heb gebeden voor steun bij het stoppen , sorry voor dit lange verhaal . moet het ff kwijt
Anoniem - Dinsdag 23 april 2013 15:18
Erg goed geschreven, confronterend, maar goed. Ik denk dat veel mensen die dit lezen nu ECHT begrijpen dat Anorexia niet zomaar iets is. En dat je dat echt niet wilt. Zie de gevolgen er van in mensen! Sla niet door in het afvallen!
AnoniemMeisje - Vrijdag 26 april 2013 18:03
Slaat helemaal nergens op, je maakt (vooral tieners zoals ik) bang. Ik voel mezelf ook te dik en ik vind dat je Anorexia niet zo kunt brengen, hooguit dat je een paar tips kan geven hoe je beter gezond kunt eten dan Anorexia voledig af te kraken. Hoewel je in sommige dingen gelijk hebt, en mijn bedoeling is nooit om een hoopje botten te worden, maar ik zou graag afvallen ja, dat geef ik toe. aangezien ik altijd honger heb probeer ik zou weinig mogelijk te eten en ik wil gewoon niet eten als het niet nodig is, de rond uit vreselijke persoonlijkheid hebt als je mij hierop gaat afkraken, het spijt me heel erg maar ik wil gewoon graag afvallen zonder psychishe problemen zaoal Anorexia. Mijn heupen vind ik veel te dik, ik heb een vriendje en ik voel me ongemakkelijk als hij een arm om me heeft daar bij mn heupen of als hij echt aan mn heupen zit, niet omdat ik dat niet wil maar omdat ik vind dat ik veel te dik ben, ik ben 14 jaar, 1.64 lang n ik weeg 54 . ik kan huilen om het feit dat ik mezelf te dik vind en trots wil zijn op mezelf en dat niet kanzijn.
veel respect voor het verhaal van jou/jullie. x
Anonieem - Zondag 28 april 2013 21:05
Wow, heftig. Je hebt mijn ogen geopend. Dankjewel hiervoor x
Vivii_xxx - Woensdag 8 mei 2013 11:46
Waauuww.. heftig zeg. Ik heb dat gelukkig nog nooit meegemaakt en ik ken ook niet iemand die dat heeft meegemaakt.. x
Maureen - Zaterdag 18 mei 2013 10:07
Ik ben te zwaar, maar ik val af door iedere dag gewoon gezond te eten dus elke dag min. 1 ding uit de schuif van 5. Als je regelmatig eet hoeft je lichaam niet zoveel optenemen! En sport regelmatig bijv. Hardlopen of een sport waarbij je veel moet rennen. Hopelijk weet iedereen die dit leest dat anorexia GEEN OPLOSSING is!!!!
Dus als je wilt afvallen doe het dan op deze manier,
Gr. Maureen
Ikke - Zondag 19 mei 2013 18:19
Het heeft vooral mn ogen geopend dat ik nog steeds wel anorexia terug zou willen. Boulimia is voor mij een grotere hel dan al hetgeen wat er in het stuk geschreven Staat. En mijn ervaring is dat ik dit er alleen onder krijg met mn anotectische gedachten en gedragingen. Ik weet hoe erg het is, maar erger als nu kan het niet worden.
- Maandag 20 mei 2013 15:11
Ik ben geen ana maar ik vind dat je artikel best hard, maar ook goed geschreven is. Sommige gaat het pijn doen, sommige zet je aan het denken. Anderen vinden het onzin, omdat ze er toch al in verwortelt zitten.
Marlies - Donderdag 23 mei 2013 21:48
Confronterend en ik neem aan dat dat de bedoeling was. Vind het wel erg jammer op welke manier het geschreven is. Alsof je anorexia krijgt uit egoisme. Alsof het helemaal mijn schuld is. Alsof ik er iets aan kan doen. Het is niet voor niks een ziekte.....
iemand - Zaterdag 25 mei 2013 21:57
ik vind dit dus helemaal niet kloppen want ik heb namelijk anorexia en bij mij gebeuren al die dingen niet. oke ik val soms flauw maar how cares!!! ik ben dun en mooi en ik wil ook zo bliven. En jullie zijn allmaal dikke vetzakken die gewoon jaloers zijn op mensen met anorexia.
Femke - Zaterdag 25 mei 2013 22:06
dit is even een reactie naar iemand
iemand je bent niet mooi en waarschijnlijk ook veel te dun je denkt dat je dat mager zijn mooi is maar dat is het niet geloof me als je de ziekte zou kunnen overwinnen zul je zien hoeveel dingen jij gemist hebt omdat je alleen nog maar bezijg was met eten en hoe kun je zo naief zijn.die hele tekst die hier bovenstaat heeft je ogen nog niet geopent zag je niet wat er allemaal gebeurd met je maar jij zegt dat het je niet gebeurd nou geloof me echt wel je bent gewoon heelerg dom bezig en je bent ook bezig je zelf te vermoorden ik hoop dat deze woorden je geholpen hebben maar waarschijnlijk niet als de hele tekst hier boven al geen effect had.....
sanne_xx_ - Woensdag 29 mei 2013 13:11
ik vind het erg heftig maar wel een goed verhaal want eindelijk is er iemand die houd van aan pakken...

xx goed artikel!!

ozzy - Donderdag 30 mei 2013 18:22
wow precies alles overkomt me nu wat er in het verhaal staat:(
iemand die een meisje is - Donderdag 30 mei 2013 19:44
oke nu heb ik best wel spijt van wat ik tegen mijzelf heb gezegt
Helo - Zondag 2 juni 2013 09:07
Ik had zo ook net de gedachten om anorexia te hebben. Ik ben 10 jaar. Ik ben 147 cm en xx kg. Dit valt nog mee. Nu ik dit las heb ik totaal geen grote anorexia meer. Ik vond mezelf te dik en ik wou alleen 3 maaltijden eten. Ik vind dat dat toch nog iets eten is. En ik zal het zeker zien als ik te dun ben eet ik gewoon weer een 10 en 16 uurtje. Ik weet het zeker. Ik had in februari 2013 een spier verkeerd zitten waardoor ik niet kon eten. Ik wou eten. Maar het lukte niet. Op een dag ben ik TOEVALLIG naar een mevrouw geweest en die zag dat en die heeft die spier weer recht gezet. Toen was ik 145cm en xxkg

-bericht aangepast, geen gewichten noemen-
ano - Maandag 3 juni 2013 16:13
Jemig.. Even slikken dit, maar so true. Ik ben blij dat mijn eetstoornis nooit zover is gekomen, maar ondergewicht had ik wel, slapeloze nachten omdat ik moest bewegen had ik ook, constant aan eten denken, gevoeligere tanden, hartkloppingen zo nu en dan ook.. .

Het is al erg als je zo over eten DENKT, laat staan handelt!

Heftig.
nikita - Donderdag 6 juni 2013 21:56
ik heb het bijna gehad!
door een gardialambia dat is een beestje die al je eten weg een van binnen niet fijn!
nu ook bija ik moet oppassen!
nu ik 12 ben besef ik als puber dat heel dun niet altijd efen prettig is..
PETJE AF VOOR DE MENSEN MET ANOREXIA!
nikita - Donderdag 6 juni 2013 21:57
JAA ik maak heel veel spellings fouten....
Anne - Vrijdag 7 juni 2013 16:06
Wauw, echt super goed geschreven. Ik ben zo blij dat ik dit gelezen heb, dit heeft me er echt vanaf gepraat. Moet er niet aan denken om dit allemaal mee te maken. En als je het zo ver hebt laten komen en er dan toch nog vanaf bent gekomen, respect echt respect.
Goede site is dit echt waar.
Liefss
anoniemm - Woensdag 12 juni 2013 22:45
Okee ,en ik zat er net nog over na te denken om alleen mn ontbijt te eten en niet mn lunch en avondeten te skippen.Maar mn beugel is er net uit dus tis zonde om zulke lelijke tanden te krijgen,oh en ik wil mn mooie haar nog behouden.En zonder familie en vrienden overleef ik niet ,oh en een jaar overdoen lijkt me de hel
dus laat maar..
Jaëlla - Maandag 24 juni 2013 00:50
Verschrikkelijk goed geschreven dit! Wow..
J. - Woensdag 26 juni 2013 17:17
Ik vind dit echt heel goed geschreven! Ik vind de toon juist ook heel goed. En ik herken (helaas) ook echt een aantal dingen, vooral die slapende benen.
De dag dat ik besloot calorieën te tellen en te minderen heb ik dit bericht ook gelezen. Het enige wat ik toen dacht was 'ik kan toch al niet meer stoppen.. kon dat maar.'
Ik bedenk me nu ik dit lees pas dat de eetstoornis mij toen al in zijn macht had, ook al was ik nog nauwelijks begonnen.
Maar toch goed artikel, het zet me nu nog heel erg aan het denken!
Lotte - Vrijdag 28 juni 2013 18:22
Zoo heftig maar goed,echt goed!!
Ik ben sprakenloos echt waar.......
anouk - Woensdag 3 juli 2013 17:16
omg. ik heb veel gelezen over anorexia enzovoort. maar dit opende echt mn ogen. ik heb zelf geen anorexia. ik heb een ietsiepietsie beetje overgewicht. en ik zocht op internet een manier om goed af te vallen. en toen vond ik deze site. echt erg wat ik hier lees. ik denk toch maar dat ik een andere manier ga zoeken...omg
M - Donderdag 11 juli 2013 00:00
Wow.. Wel heftig wat ana's meemaken.. Dankjewel voor het openen van mijn ogen, want ik wou het ook :(
??? - Vrijdag 19 juli 2013 17:22
wow respect
gelukkig heb k niet anorexia
Lisa28 - Zaterdag 20 juli 2013 13:41
Kippenvel.. bij het lezen van de eerste regels al..
Menn sommige dingen wist ik niet eens..
gelukkig heb ik geen anorexia..
Zoiets zou ook goed zijn om eens te lezen maar dan de andere kant (BED, Obesitat etc). Zou ik mezelf ook eens keihard kunnen confronteren waar ik wel niet mee bezig ben..
Jennifer1999 - Woensdag 24 juli 2013 08:24
Nou, geloof me, ik heb er alles voor over om zo dun te zijn als dat eerste meisje! Ze is perfect! En dat jullie nou gewoon jaloers zijn allemaal, en het haar misgunnen, daar kan ik niks aan doen! Dit domme stukje, opent bij mensen zoals ik, helemaal niks!

Goetjes,
Jennifer
analover - Maandag 29 juli 2013 21:08
pff het is wel heftig om het te lezen
en ook moeilijk
maar misschien ook wel weer goed
en ik hoop dat veel meiden die het willen nu denken ik wil het toch niet

meisje - Donderdag 8 augustus 2013 15:20
ik vindt het erg hoe je het zegt zo is het niet mij lujkt het fantasies afavllen ik ben 11. jaar en ben ik ben 1`57 en xx kilo veel te. veel ik wil afvallen maar het lukt niet en dit was me enige oplosing toen wist ik dat het erg wamaar afvallen dat wil ik zo graag en zo lukt daf met anerexia ik huil als ik voor de spiegel sta ik wordt als vargen, big, dik mens, uit gescholden en anerexia zou me helpen xxadonui
Deborah - Vrijdag 16 augustus 2013 21:09
heee, echt goed geschreven, dit heeft me echt wakker geschut. ik dacht ook ''ik ga niets eten en dan val ik af'' maar bij nader inzien denk ik toch dat er beter andere opties zijn. dankjewel x
alexandra - Zondag 1 september 2013 01:55
Wow nu ik dit artikel lees weet ik wat ik kan krijgen maarja mij overkomt et toch niet.
Vevi - Maandag 2 september 2013 18:39
:'(
maaike - Maandag 9 september 2013 19:26
dit beschrijft letterlijk wat mijn probleem was alleen had ik het snel genoeg door, ik ben gestopt met niet meer eten alleen nu heb ik last van vreetbuien, ik geniet van eten! dit is ook niet goed maar ik weet niet hoe ik moet stoppen..
ilse - Dinsdag 10 september 2013 19:13
ik word elke dag wel dik genoemd, ik vind het heel erg. ik ben aan het proberen te afvallen.. maaar dat lukt niet, en vinger in de keel is het enige wat een beetje helpt .. ik ben zo dik ik heb al 3 dagen niks gegeten behalve wat fruit en water..
anoniempje - Dinsdag 24 september 2013 21:34
ik wil graag afvallen maar niet op die de uithonger manier.....
ik ben vroeger gepest omdat ik stevig ben en toen wou ik mezelf ook uithongeren maar nu ben ik opzoek naar een goed dieet!
H - Donderdag 10 oktober 2013 16:27
@ilse Lees het nog een keer!!! Dit is echt vreselijk!!!!!!!! Ik heb gelukkig nog een klein beetje op tijd mijn ogen laten openen, hoe moeilijk het ook is om toe te geven. Maar eet alsjeblieft!!!
en @anoniempje, vraag advies aan een dietiste, allerlei dieten gaan proberen is niet gezond. De dietiste kan je echt helpen.
Ik moest huilen toen ik dit artikel las. Ik wist niet dat ik al zo ver was, dacht echt dat het nog mee viel, maar nee. En ik heb nu een dietiste gelukkig en ik ga weer goed eten. met de hulp van andere hulpverleners erbij, want alleen lukt het niet. Iedereen hun ogen moeten geopend worden door dit artikel!!!
Zeg ja tegen natuur t - Donderdag 10 oktober 2013 18:34
Mijn tante haar beste vriendin is dood door anorextia dus wees voor zichtig ik ben nog 11 en zit in hey zesde leerjaar ik weeg xx heb ik daan ook anorxtia nee ik ben gewoon dis of normaal iedereen weegt zo van mijn klas
ananonymouslyme - Donderdag 31 oktober 2013 23:16
Ik begin bij het begin, een meisje van twaalf in een compleet nieuwe klas.

Ik zag dr zitten, ze was niet zo heel anders, maar toch viel ze me op. Ze was duidelijk onzeker, een goede basis en ze was misschien wel niet de zwaarste van de klas, maar toch bijna xx kilo, veel te veel. Ik greep haar arm en sleurde haar mee, maar daar zou ze pas veel later achter komen.

'S middags toen ze thuis kwam dook ze meteen de kast in, op zoek naar eten. Dat zou vanaf nu verboden zijn. Op de basisschool was ze altijd gepest en ze kon nog steeds niet met haar gevoelens omgaan, maar dat zou ik haar wel leren.

Datzelfde meisje is nu 15, ze praat nog dagelijks met me en ik ben haar beste vriendin. Ik ben Ana en alleen ik ken het hele verhaal.
nina - Zondag 3 november 2013 14:05
wow dit heeft echt mijn ogen geopend.
bedankt
-- - Zondag 3 november 2013 14:56
Leuk om te lezen dat dit op pro ana sites zou moeten komen...
dat staat er ook. het is echt niet zo dat mensen ervoor kiezen.
het is niet "leuk" om een eetstoornis te hebben.
Ik vind het goed geschreven! maar sommige reacties die hierop verschijnen....
je leest meteen wie het wel en niet snapt.
niemand wil anorexia, niemand kiest ervoor. het sluipt in je.
dns - Vrijdag 8 november 2013 12:50
woww
wat een heftig verhaal is dit.
heb het samen met een paar klasgenoten gelezen
maar of dit nou een waargebeurd verhaal is...
Sam en Mandy - Vrijdag 8 november 2013 12:56
@Dns helemaal gelijk Mikkel
Butterflylove - Zondag 17 november 2013 02:25
Jeetje wat een heftig stuk.. Ben er echt door gaan ndenken... Heb het met tranen gelezen en de plaatjes, nou raakte mij wel.. Ik vind het een.goed stuk tekst en hoop dat het veel mensen tegen houdt! Hopelijk kan ik even.het stemmetje opzij zetten.en eens goed gaan.nadenken .. Dankje
xx butterflylove
-- - Zondag 17 november 2013 13:47
Dit artikel geeft mij een nare smaak.
Ik zou bijna gaan geloven dat ik gekozen zou hebben voor het hebben van een eetstoornis...... Een keuze? Nee, absoluut niet.
Sharon - Vrijdag 29 november 2013 15:32
Wow heftig en herkenbaar. Ik wou zelf geen anorexia. Maar de lichamelijke gevolgen de psychische gevolgen zijn wel erg herkenbaar. Schrik er wel een beetje van. Sommige dingen wist ik niet. Dit is wel goed om voordat je pro-ana sites binnen komt zeg maar, ipv die stomme waarschuwing dat het ''gevaarlijk'' kan zijn en zo een eetstoornis kan ontwikkelen. Dit schrikt veel beter af.
Roos - Dinsdag 3 december 2013 21:58
Je hebt geen idee hoe erg dankbaar ik ben dat je dit hebt gemaakt. Dit is PRECIES hoe ik door het leven ga. Aan iedereen die denkt: dit gebeurt mij toch niet. FOUT!
In Januari 2013 werd ik bijna opgenomen maar dit wilde ik niet. Ik zat net in mijn 2e jaar in de 3e. Ik bleef zitten door alle problemen die ik had (en nog steeds heb) en als ik werd opgenomen in een kliniek kon ik de havo wel vergeten. Maar natuurlijk waren er veel belangrijkere redenen om niet opgenomen te willen worden.
- verplicht vlees eten (ik ben vegetariër)
- onder toezicht douchen en naar de wc (om overgeven te voorkomen)
- de hele dag gesprekken met psychologen
- als je geluk hebt je familie/vrienden eens in de 2 weken zien
- eten binnen krijgen via een buisje door je buik of neus
- en natuurlijk verplicht wegen/aankomen en jezelf zwaarder zien worden

Ja dit gebeurd bij mensen die anorexia nervosa, ENAO of bullimia hebben. (Andere eet stoornissen kan ook)
zeg alsjeblieft niet dat het bij alleen jou niet zal gebeuren want diep van binnen weet iedereen hoe dodelijk het is.
Al het geluk en liefde toegewenst aan de mensen die ook een eetstoornis hebben. We kunnen dit winnen. En onthoud:
Zeg nooit: I am anorexic/bullimic. Zeg: I have anorexia/bullimia. Why? Because we are NOT our eating disorder.
saar - Vrijdag 6 december 2013 22:41
dankje dankje dankje dankje dat je dit hebt geschreven, ik zie het precies op het goede moment dankje wel!
iemand die een meisje is - Woensdag 11 december 2013 17:03
@anoniemmeisje
volgens mij ben je helemaal niet dik
ik ben ook 14 jaar en ben 1,67 en weeg ook zoiets (het is stom maar ik durf mijn gewicht nooit te vertellen) ik weet precies hoe je voelt want ik heb het ongeveer het zelfde gedachten maar ik weet zeker dat je ooit wel trots kan zijn
car - Zondag 15 december 2013 15:39
ik dacht dat ik wat wou afvallen maar laat maar, thanks
V. - Zondag 15 december 2013 19:16
Dit heeft me zojuist laten huilen. Eerst omdat het zo'n verschrikkelijk verhaal is, en toen nog harder toen ik me besefte dat ik een verhaal over mijn leven aan het lezen was.
Danielle - Dinsdag 17 december 2013 13:04
Wow... Heftig...
Eerst wilde ik dit ook maar nu ik dit lees...
Ik heb aan een vriend verteld dat ik wilde afvallen enz.
Maar nu ik deed lees merk ik dat ik al ver op weg ben naar anorexia...
Dit is niet normaal! Dit moet je jezelf niet aan willen doen!
Ik hoop dat ik nooit zover kom als wat/ hoe het hierboven beschreven staat.
Die foto erbij maakt indruk. Zo dun zijn is niet mooi meer!

Je bent precies goed zoals je bent!!!
Anoniem - Dinsdag 17 december 2013 23:06
Dit echt echt een prachtig voorbeeld voor mensen die dit willen. Ik wil ook wat vermageren, maar niet op die manier. Door deze blog zul je veel mensen de ogen openen ... schrijf zo verder meis!
meisje - Vrijdag 20 december 2013 19:00
Wauw, dit is inderdaad erg confronterend. Ook ik ben erg onzeker en wil graag afvallen. Sites over pro ana zijn dan erg overtuigend. Maar ik zie mensen van dichtbij struggelen met anorexia. Toch denk je dan, dit zal mij niet gebeuren. Je hebt het wel echt goed uitgelegd en ik denk dat dit veel meisjes zal helpen !!
Ikkannietterug - Zaterdag 21 december 2013 15:32
Hoi,
Ik ben een meisje en ik ben 13 jaar. Ik denk de heledag aan eten.. Of nou jaa eigenlijk het niet eten. Ik eet zo min mogelijk op school eet ik nooit wat maar niemand merkt het gellukig. Ik ontbijt niet meer en ik eet geen luch, s'avonds eet ik heel weinig en ik sta elke dag minstens 2 keer op de weegschaal en ik ben bang voor het cijver dat ik za" zien ik val maar niet af en ik wil het zo graag ik ben 1 meter 70 en ik weeg 58 kilo ik heb mijn BMI uitgerekend en ik zit bijna op overgewicht ik huil s'nachts omdat ik maar niet afval soms eet ik hele dagen niet dat kramp in mijn benen is herkenbaar ik kan er niet door lopen soms maar ik vind het niet erg ik wil naar de 50 kilo maar dieet werkt niet mijn moeder zei laatst dat ze wou dat ik meer at daar schrok ik eenorm van want we mogen zelf opscheppen hoeveel we willen maar ik had niet door dat ze oplette wat ik opschepte mijn zus zei ook dat ik weinig at ik schrok er echt van ik had ook tegen haar gezegd dat ik mezelf dik vond in een jurkje van me en toen zei ze aan tafel ineens jaa je zei ook ooh kijk naar mijn dikke buik hierin terwijl je gewoon een platte buik hebt toen dacht ik: Dat slaat nergens op!! Nu ben je gewoon aan het liegen zodat ik meer eet en nog dikker word! Ik ben toen hrel boos geworden
Z12 - Woensdag 25 december 2013 14:45
Dit is echt een heftig stuk ik wil echt nooit anorexia ik snap niet dat mensen dat willen dat is tocht gewoon niet normaal.
en als je wilt afvallen dan moet je juist eten anders ga je er alleen maar dood aan!
En ikkannietterug ik vind het heel erg wat je hebt want dat hoort echt niet hoor je moeder maakt zorgen om je je wilt tocht niet belanden als die mensen hierboven (op de fotos) Meid ik ken je misschien niet maar ik vind dit heel erg je moeder en zus maken zich heel erg zorgen en die pro ana sites zijn echt slecht voor je!
Je denkt dat je dun word maar je verwoest heel je lichaam je kunty beter praten met een psygolooch ofzo.
En weet je hoe mager je bent ik ben 12 maar weeg * kilo tja mischien ben ik niet de dunste maar ik ben blij dat ik niet dunner ben ik hoef niet anders te zijn i am who i am en het gaat me niks aan wat mensen van me denken, als ze me lelijk of dik of wat dan ook vinden kijken ze maar lekker de andere kant op!!!
Ik heb een x met mijn moeder een weddenschap gehouden want mi9jn moeder is ook bang dat ik al dat gedoe krijg maaar daty krijg ik egt niet ik ben daar heel zeker van!!
IK heb een dag helemaal niks gegeten om te kijken hoe die anorexiea patienten zich voelen en ik doe het nooit weer!!!
Ik eet gewoon normaal en neem wel eens tuusendoortjes so wath!
Ik sport gewoon en ben lekker actief.
Dat is het beste wat je kunt doen gewooon voldoende bewegen en normaal eten dan kun je later een normaal leven lijden en heb je niet die erge gedachte van vroeger. Je kunt dan gewoon normaal kinderen krijgen enzv.
Je wilt toch gen skellet zijn!
ikkannietterug en de andere meiden Probeer deze tips te volgen en praat met iemand die je beter kan maken en je moeder vrienden en familie geven alleen maar om je !!!!!!!!!!!!!!! groetjes Z12
Naomi - Vrijdag 27 december 2013 18:54
Ik vind de bedoeling van het stuk heel goed maar veel te agressief geschreven. Wij meiden met een eetstoornis doen ook gewoon ons best om er weer boven op te komen, en niet alle pro-ana's zijn het zelfde. Ik heb zelf boulimia en ondervind zelf elke dag de consequenties maar ondanks het feit dat mijn hoofd iets anders zegt dan mijn hart, gaat het steeds een beetje beter met me.
Lieve meiden met een eetstoornis: Jullie zijn niet slecht of wat dan ook, en ik ben hier om een luisterend oor te zijn
lisa - Dinsdag 7 januari 2014 18:50
dit slaat voor een groot deel nergens op. leer eerst normaal typen, en schrijf dan een goed stuk. eentje met statistisch onderbouwde argumenten.
ana. - Maandag 13 januari 2014 00:42
Het begin van je verhaal is op de zelfde marnier geschreven als een brief van ana.
Abbey - Maandag 13 januari 2014 18:27
Heftig en confronterend, maar wel precies wat ik nodig had
tina - Woensdag 15 januari 2014 16:58
ik vind dit zeer slecht want je verstaat namelijk niets van die ziekte
Jamey - Zaterdag 18 januari 2014 16:24
Ik pak maar weer es wat chocola denk ik....
Maud - Zaterdag 18 januari 2014 22:15
Wauw echt heel goed, ik wilde dit namelijk maar na het lezen van dit wil ik het echt niet meer.
anoniempje - Maandag 20 januari 2014 15:12
ik heb die ziekte een heel klein beetje
anoniempje - Maandag 20 januari 2014 15:12
ik heb die ziekte een heel klein beetje
anoniempje - Maandag 20 januari 2014 15:15
en ik wil nog meer afvallen
anoniempie - Dinsdag 21 januari 2014 19:49
Alle meiden die anorexia hebben zijn echt ziek.
Als ik foto's zie van normale meiden en anorexiapatiënten schrik ik echt en denk ik je wordt er echt niet mooier op. Je wordt om het maar te zeggen zelfs veel en veel lelijker!!!!! In mijn klas hadden we ook een foto op school gezien van een anorexiapatiënt en ook alle jongens zeiden gewoon "iellll wat lelijk!" Duss ook de boys vinden het lelijk.
Ik hoop dat je er nooit aan begint want je hebt dan gewoon geen leven!
En geen toekomst!
Alles wat je zou willen is weg!
lieve mensen lees dit!! - Dinsdag 21 januari 2014 19:55
Ik ken iemand die het heeft.
Ze is super lief!
Haar broertje is ook ziek (andere ziekte) en wordt niet oud hij heeft nog maar een paar jaar te gaan.
Zij is dus ook ziek door anorexia , en zij hebben ook nog een normale zus die er dus kapot van is dat en haar broer ziek is en haar zus zich ziek hebben gemaakt! dit is gewoon te zielig voor woorden. Ik hoop dat alles goed komt!
lieve mensen lees dit!! - Dinsdag 21 januari 2014 19:56
hebben is heeft
ejm - Woensdag 29 januari 2014 17:32
Overdrijven is ook een kunst -.-
anoniem - Vrijdag 31 januari 2014 22:47
Ik wou al geen anorexia maar nu helemaal niet
Verder, ik vind het goed dat je deze website heb gemaakt, maar wel schokkende plaatjes
henk - Zondag 2 februari 2014 22:13
beetje overdreven
sanne - Dinsdag 4 februari 2014 20:28
ik heb zelf ook een eetstoornis gehad toen ik 12 was. als je samen met je vrienden naar de film gaat. nou dat word dan ook niet meer leuk. je moet steeds zeggen dat je het niet wilt maar je vrieden proberen het dan toch. ik raad jullie aan om er nooit mee te beginnen.
meisje - Zaterdag 8 februari 2014 10:27
wat een mooii artikel,nu ga ik egt proberen te stoppen om nie te eten enzo.
ik wil egt nie zulke tanden en haaruitval bahhh..
groof - Zaterdag 8 februari 2014 15:16
ik vind het een goed artiekel ik heb nooit anorexia gehad maar ik doe mijn spreekbeurt er over. ik zit in de overweging wil ik nu mooi zijn of niet? ik denk dat ik tog liever dik ben dan extreem dun niet dat ik dik ben maar ...
julie - Maandag 17 februari 2014 18:32
Ik ben 1m60 en weeg 46 kg, ik zou graag 39 wegen. Zou ik dat doen? AUB niet zeggen: je bent toch niet dik. Maar ik wil het wel doen maar ik kan niet van alle koekjes en snoep afblijven. En ik heb een te grote spiermassa in mijn benen, dat komt omdat ik volleybal. Kan iemand mij helpen om mijn spiermassa te minderen want ik kan zelfs al geen laarzen dragen omdat ik de rits niet dicht krijg.
PS: Ik ben 13 jaar
Henk - Maandag 24 februari 2014 02:36
Als of eetstoornissen alleen te maken hebben met mooi willen zijn en afvallen. De foto is het enige goede van het stuk, de rest is onzin. Het is een stoornis, lees daar de definitie van... En schrijf een stuk voor ouders, die maken een kind.
a. - Dinsdag 25 februari 2014 22:28
Hallo. Ik en een vriendin van mij wilde allebij afvallen, maar mn vriendin heeft meerdere malen gezegd dat ze anorexia wil. Ik tijfelde door mijn vriendin of ik dit ook wel wilde... maar door dit stuk hoeft het van mij allemaal niet meer. Maar heeft iemand dan a.u.b. een goede manier waarmee ik voor de zomer nog 3 kilo kan afvallen?

Xxx
Anon - Vrijdag 28 februari 2014 18:01
@Julie
Wat wil je dat ik zeg? Je bent toch niet dik? Nee je bent niet dik, je hebt een heel normaal gewicht. Maar de manier waarop je het zegt... Jij doet precies op Anorexia een spel is, maar dat is het helemaal NIET! Anorexia is een ziekte, een ernstige ziekte. En voor die paar kilo dat je wilt afvallen, eet gezond, doe wat meer aan sport,... En als die 46kg ook een groot deel uit spiermassa bestaan, dan snap ik al zeker niet wat jij op een site als de deze doet! Neem anorexia aub ernstig in te plaats van zo'n onzin te zeggen.

Danku
rarissa - Maandag 3 maart 2014 18:49
Hoi ik ben rarissa (het is een japanse naam maar goed) ik wil even zeggen dat ik ook anorexia had en dat. ik eigenlijk dood zou zijn maar ze hebben me gered maar gied wat ik wou zeggen niks klopt hiervan en niks is bij mij zoiets gebeurd en ik was bijna dood neee echt dood srry dat ik zo bot nu doe maar het klopt voor mij niet niks voor mij nognaals srry. En srry voor de overbelasting
rarissa - Maandag 3 maart 2014 18:54
Hoi ik ben rarissa (het is een japanse naam maar goed) ik wil even zeggen dat ik ook anorexia had en dat. ik eigenlijk dood zou zijn maar ze hebben me gered maar gied wat ik wou zeggen niks klopt hiervan en niks is bij mij zoiets gebeurd en ik was bijna dood neee echt dood srry dat ik zo bot nu doe maar het klopt voor mij niet niks voor mij nognaals srry. En srry voor de overbelasting
emily - Woensdag 5 maart 2014 19:40
Rarissa ik denk dat je groot gelijk hebt
mvg emily
Lisaa! - Woensdag 5 maart 2014 19:42
Het is best heftig om dit te lezen. Sommige dingen herken ik.. Waarom verhonger ik me? STUPID ben ik. STUPID STUPID!dat is gewoon het beste woord. Het is echt niet mooi om dun te zijn, het is echt niet fijn om niets te wegen. Je kan beter wat meer vet aan je botten hebben dan alleen maar lijkbleke huid. BE SMART
Sharida - Woensdag 5 maart 2014 21:47
Ik ben niet al te dik maar ook niet dun en ik moet wel wat afvalen maar nu ik dit lees denk ik er wel om. Ben der heel erg van geschrokken niet alleen van de plaatjes maar ook van de tekst :0
Elle - Maandag 10 maart 2014 00:33
Wat een onzin, veel van deze dingen kun je voorkomen.
katja - Zaterdag 15 maart 2014 07:38
Wow ik was al mee bezig met me anorexia plan steeds lukte het maar niet nou blij toe....maar dik zijn is gewoon niet fijn ik kom al maanden me huis niet uit..maar nu wil zeker geen damn anorexia! !!!
Hoi - Woensdag 19 maart 2014 13:30
Ik schrik echt van sommige reacties die 'Anorexia' als het enigste afvalmethode ziet. Wat is er gebeurd met gewoon goed en gezond, maar wel lekker eten en daarnaast elke dag een half uur bewegen? Sinds wanneer kunnen we niet meer op een gezonde gewicht komen door 6 keer op een dag goed te eten? (
*** - Donderdag 20 maart 2014 19:14
forever thin(L)
Roos - Dinsdag 25 maart 2014 15:38
Wow, wat een post. Ontzettend goed geschreven, je hebt talent! Ik krijg er kippenvel van, het raakt me diep. Liever mooi gespierd dan zo ontzettend dun.
Sanne - Maandag 31 maart 2014 16:39
Dit slaat echt werkelijk nergens op..
Als iemand gewoon dun wil zijn moet die dat toch zelf weten! Dit is btw toch allemaal bullshit om te zorgen dat mensen dit niet doen.. Nou en.. Mensen moeten zich er gewoon niet mee bemoeien
rarissa - Donderdag 3 april 2014 01:37
Thnis emily dat je achter me staat :D
rarissa - Donderdag 3 april 2014 01:40
Anon jij heb groit gelijk to
Catty - Donderdag 3 april 2014 16:33
Wow... Heb dit met tranen in mn ogen zitten lezen, mooi geschreven
hartjemajonaax - Zondag 20 april 2014 14:52
Dit is echy gemotiveerd geschreven ! 👏👏👏👏👏
Kim - Dinsdag 29 april 2014 23:49
Wauw heel mooi gesproken
joke - Vrijdag 2 mei 2014 21:19
ik wil dunner zijn en minder eten maar ik wil iik niet zo dun zijn dat ik er uitzie als een zombie !!!! ik wil gewoon een beetje vermageren . Het is trouws een zeer mooie tekst ! ik was van plan veel minder te eten tot bijna niks maar jouw verhaal heeft mijn gedachten veranderd, ik wil slank zijn niet onmenselijk dun !!!
Alic - Zondag 4 mei 2014 19:37
Wow dit artikel is echt heel confronterend
Het raare is dat na het lezen van dit ik pas echt merk
Hoe ziek en gestoord mijn manier van dealen met
Voedsel is ik ben ONGELOOFLIJK bang voor eten de
Gedachte van eten alleen al is genoeg om een paniek
Aaval te krijgen en ik weet dat ik leef om dun te worden
En dat als ik niet stop dat ik zo word als dit artikel beschrijft
Ik weet het zo goed. Maar het maakt
mij niet eens meer uit...
BeProudReader - Woensdag 7 mei 2014 13:49
Alic, ga alsjeblieft niet verder, hoe moeilijk dat ook is. Ik vind mezelf ook niet altijd perfect, maar dit is levensgevaarlijk en je wordt er super ongelukkig van!
Het artikel vind ik trouwens heel mooi en sterk geschreven.
Navy - Zondag 11 mei 2014 18:49
Wow, heftiig ...0.o
josiekje - Woensdag 14 mei 2014 23:16
Ik heb nu al 4 jaar anorexia ik word ook gepest op school ik wil gewoon afvalken zodat ik hoop in mezelf krijg en maar niet zo vies worst aangekeken ik zit er echt heel erg mee met mijn uiterlijk en mijn gewicht ik wet niet of ik hulp nodig heb want bik heb alleen de drang om af te vallen maar eet wel gewoon veel maar dan voel ik me daarna heel slecht dus ga ik ook soms sporten

ik hoop hiermee snel advies te krijgen omdat ik al jullie berichtjes heb gellezen hoe jullie vechten vooir anorexia dus jullie hebben dan ook meer ervaring dan ik

xxxx love you all
👎👎👎 - Vrijdag 16 mei 2014 00:12
Echt slecht ana is een vriendin en die laat ik niet zomaar beledigen echt heel slecht en een belediging
Bitch. - Zaterdag 31 mei 2014 10:43
doe normaal zeg, wie dit gelooft is echt wow heel erg dom man. ana is er altijd voor me zelfs als heel de wereld er niet is, als de wereld vergaat. die persoon hier boven heeft gelijk: zo laat ik ana helemaal niet beledigen. en wat bedoel je met 'anorexia willen krijgen?' niemand wilt dat volgens mij. sommige dingen gebeuren nu eenmaal. ik ben pro-ana en dat is hoe ik ben. stop eens met die mensen slecht te maken. als wij dit doen, laat ons dat dan doen. het is ons lichaam en wij kiezen wat we er mee doen. ik blijf bij ana wat dan ook. ik word gek van dit bericht serieus.

en ohja. vele zeggen hier: ik wil dunner zijn, maar ik wil geen anorexia.
Nou, wat denk je zelf, dat ik anorexia wou, ooit?
ik wil alleen maar dunner zijn.
dat wou ik vroeger ook.
alleen als je eenmaal begint met dunner worden, en écht dunner worden,
kun je niet meer terug. het gaat niet zo dat wanneer je je 'gewenste gewicht' hebt je op dat gewicht blijft. je past je gewenste gewicht gewoon aan en gaat nog meer vermageren.
geloof me.
dit is de harde wereld van anorexia,
oke ja ik verlies haar.
maar wat maakt dat uit, ik was toch al lelijk daarvoor,
een beetje haar meer of minder, daarop komt het echt niet.
Bitch. - Zaterdag 31 mei 2014 10:47
"anoniempie - Dinsdag 21 januari 2014 19:49
Alle meiden die anorexia hebben zijn echt ziek.
Als ik foto's zie van normale meiden en anorexiapatiënten schrik ik echt en denk ik je wordt er echt niet mooier op. Je wordt om het maar te zeggen zelfs veel en veel lelijker!!!!! In mijn klas hadden we ook een foto op school gezien van een anorexiapatiënt en ook alle jongens zeiden gewoon "iellll wat lelijk!" Duss ook de boys vinden het lelijk.
Ik hoop dat je er nooit aan begint want je hebt dan gewoon geen leven!
En geen toekomst!
Alles wat je zou willen is weg!"


DIT ZEI IEMAND HE DAT ZEG JE TOCH NIET?
DENK JE DAT WIJ DIT ALLEMAAL GEWILD HEBBEN?
IK WORD HIER ZO KWAAD VAN!
ASDFGHJKL.
WIJ ZIJN LELIJK DAT WETEN WE WEL.
DAAROM WILLEN WE NET VERMAGEREN OKE.
hans kazan - Vrijdag 6 juni 2014 18:50
wow! echt fucking mooi geschreven.
xxx - Zondag 8 juni 2014 15:16
Wooww :OO uahm word al bang..ik doe dit al bijna 3maanden...maar ik kon niet stoppen eh...ik durf me ouders niet vertellen!! ik ben 1.63 en weeg 60 dat is nog veeell!!
C - Zondag 22 juni 2014 15:40
heftig, maar het opent zeker mijn ogen. al een paar maanden ben ik van plan te stoppen, maar caloriën tellen is zeker een verslaving. ik hoop voor alle meiden die geen eetstoornis hebben en dit lezen, zullen beseffen dat het niet nodig is om af te vallen. je ent mooi zoals je bent. ik hoop dat ik dit ooit ook nog eens tgen mezelf zal kunnen zeggen.. xx
BeProudReader - Zondag 22 juni 2014 22:00
Een poosje geleden begon ik met calorieën tellen en ik moet zeggen: het is een ware marteling. Bij elke hap die je neemt voel je een waanzinnig schuldgevoel. Ik vertelde mijn moeder na een weekje opletten met het eten hoe ik me voelde over mijn buik. Het is een van de fijnste dingen die ik ooit gedaan heb. Na een goed gesprek gooide ik mijn calorietelbestand meteen weg. Ik kon weer echt genieten van mijn leven en ik vond weer rust. Ik kan niet zeggen dat ik ooit anorexia gehad heb, maar ik denk wel dat ik het voorkomen heb. Als ik mee slecht voel les ik dit stukje en weet dat je veel gelukkiger bent als je geen afval dingen doet.
Lotte - Maandag 23 juni 2014 14:29
ik vind dit artikel echt shockerend en ongepast.
.. - Woensdag 25 juni 2014 21:53
Het is schokkend enzo maar als je er mee bezig bent en niet kunt stoppen doet het je pijn
Ik ben er mee bezig geweest... ik nam afslanktabletten en daar ben ik verslaafd aan geraakt. elke dag meer, je mocht er 9 per dag.. maximale is bij mij 47.. daardoor die verslaving denk ik
voor degenen die willen afvallen met afslanktabletten: NEEM ER NIET TE VEEL OP EEN DAG. JE KRIJGT NARE GEVOLGEN!
xxJustMexx - Dinsdag 1 juli 2014 13:27
@Lotte, ben het met je eens, ik vind het artikel te schockerend, ook met die plaatjes enzo..
Leonie15 - Woensdag 2 juli 2014 16:52
wauw dit is echt serieus, zeg maar ik begrijp wat er allemaal wordt gezegd maar als ik het zo lees lijkt het veel serieuzer
me - Dinsdag 15 juli 2014 01:24
Je hebt er de kracht en het doorzettingsvermogen voor gehad om er aan te beginnen

Die kracht en het doorzettingsvermogen heb je ook om er mee te stoppen
Shakira - Donderdag 17 juli 2014 19:25
Die foto'zijn echt heel naar echt eng dat sommige mensen dat willen!
Anoniem - Donderdag 17 juli 2014 19:45
Ik heb anorexia gehad het was verschrikkelijk!
Ik vond mezelf erg dik ik woog meer als de meeste mensen van mijn leeftijd vanaf die tijd wilde ik afvallen
Ik at eerst best veel elke dag 3 maaltijden en vaak nog 5 tussendoortjes uiteindelijk was ik heel dun maar had het zelf niet door om te zorgen dat mijn ouders het niet merkten at ik gewoon met hun mee maar daarna kotste ik alles weer uitik voelde me erg slecht en had bijna altijd hoofdpijn ik schrok me dood toenik een kies verloor en op een dag trok ik een hele pluk haar uit mijn hooft ik voelde me toen echt... Toen ben ik nog minder gaan eten eigenlijk kon dat al niet meer op een dag viel ik flauw op school ik moest gelijk naar de eerste hulp ik heb toen 2 weken in coma gelegen ik wil nooit meer anorexia het heeft geholpen toen ik naar de therapeut ging ik ben nu 18 maar het afvallen begon op mijn 14de ik heb geluk gehad dat ik nog leefde zij de dokter
R - Dinsdag 22 juli 2014 20:59
Ik wil geen anorexia. Maar ik ga wel letten op wat ik eet. Ik zou zo graag een platte buik willen. Ik ga er niet minder door eten ( oke nu toevallig wel omdat ik ziek ben). Maar ik ga wel sporten. Dat is gezond voor je lichaam en ik hoef niet per se af te vallen. Ik kan bijna niet minder eten. Ik ben zo'n veelvraat dat ik na een maaltijd nog steeds iets wil :). Maak je geen zorgen over mij. Zodra ik een platte buik heb ga ik niet verder pushn. En mocht ik het amders zien, ik vraag het altijd aan vrienden en familie. Maar sommige dingen zijn wel mooi. Meiden die het licht hebben gezien. Mooie buik en niet te veel bot. Maar dat plaatje. Verschrikkelijk . Nee. Zo wil ik nooit worden. Het probleemm bij mij os dat ik kritosch ben en een perfectionist. Maatja, als iemand ieys goeds zegt over mij . Ookal is het maar 1 x. Ben ik ermeteen blij mee en kan mn dag niet meer stuk!
sam - Donderdag 24 juli 2014 12:07
Zou ik aljeblieft dan tips mogen om toch aftevallen
ik wil geen anorexia maar wel wat afvallen
shari - Vrijdag 25 juli 2014 14:36
wauw. ontzettend krachtig confronterend artikel. echt goed, dit houdt zeker heel wat meiden tegen!!
anoniem - Dinsdag 29 juli 2014 20:38
Ik weet alles wel maar ga toch Door. Ik geloof erin en pas wel op.ik heb n bepaald dieet en sport veel. Daardoor is t dus wel nog n beetje gezond. Maar alsnog luister ik naar ana. Zij is een vaan de weinige die mij snapt. Jean dit allemaal wel zegge.maar ik hou vol. Pro anas ! Stay strong en geloof. Je komt er wel.ikmoet nog 6 kilo en zit dan op mijn streefgewicht ik jou vol!
jana - Dinsdag 29 juli 2014 21:35
ik krijg er tranen van zo confronterend
Anoniem - Vrijdag 1 augustus 2014 19:55
Ik vindt het zo erg mn vriendin heeft het Is er gwn geen medicijnen ervoor bijv. een drankje,pilletje ga zo door ik vindt dit een *** ziekte
Graag echt een medicijn
danii - Zaterdag 2 augustus 2014 17:40
anorexia wil niemand, altans dat hoop ik.
Je hebt het of je hebt het niet, je kan het niet bewust starten of stoppen,
anorexia sluipt er in.. zomaar, dan is het daar. ik kreeg het om ergens controle op te hebben. bij mij is het ooit begonnen met ik ga een weekje niet snoepen, nu 5 jaar later ben ik er nog niet van af.
B - Donderdag 7 augustus 2014 11:29
ik vind dit echt over dreven er is toch gewoon een punt dat je kan stoppen met afvallen.
ik wil geen anorexia maar als ik die kilo's die ik ben verloren zie ben ik erg blij.
dus ik denk dat je gewoon op tijd moet stoppen.'
p - Maandag 11 augustus 2014 14:54
jezus wat een gezeik ik kan gwn stoppen wanneer ik wil met afvallen alleen dat wil ik niet ik stop als ik men streef heb bereikt verder ga ik en iedereen die een ana is heeft een streef en verder gaan ze niet dit 300x zo heftig als wij et mee maken echt en k*t stuk
ana girl - Woensdag 13 augustus 2014 17:23
Wat is dit overdreven. Jij wilt dit gewoon belachelijk maken.
ik - Maandag 18 augustus 2014 20:08
echt overdreven geschreven joh !!
word zo ook geschreven over mensen die overgewicht hebben,
of zo gereageerd bij mensen op straat...

heb nu 8 jaar anorexia.
en wil het niet eens kwijt!!
jullie noemen het een ziekte wij een manier van leven.
ben 1.64 en *****,
nog heeel wat vanaf. ;)

hoemeer jullie zo'n site's maken en het afkraken,
hoemeer ophef en tegenspraak en nieuwe site's er komen van ons.

laat ons gewoon !>>!!>>!


Eva - Vrijdag 29 augustus 2014 09:43
Ik vind het bericht op zichzelf schokkend, maar de reacties nog vele malen schokkender. In mijn ogen ben je vooral onwetend en onnozel als je "anorexia wil" Ik denk dat als je de gevolgen van de ziekte echt zelf ervaart of hebt ervaren je nooit zal zeggen "ik wil anorexia".. Ik dacht ook ooit te beginnen met een paar kilo's afvallen, ondertussen ben ik jaren verder. Heb ik tal van opnames in klinieken gehad en vecht ik nog elke dag tegen deze rotziekte. Kortom echt een leven waar je van droomt... Ik geloof niet dat mensen die echt diep in hun eetstoornis hebben gezeten en dit zelf ook erkennen zo kunnen denken. Wie gaat er in godsaam zijn hele leven bewust kapot maken en al zijn tijd spenderen aan het piekeren over eten en gewicht. Maanden doorbrengen in de hulpverlening, klinieken, vallen en weer opstaan, elke dag weer vechten, geen ruimte hebben voor nog andere dingen dan eten want daar draait je hele leven dan ten slotte om.

Mensen die hier schrijven dat ze anorexia willen zijn naar mijn mening veelal of onwetend, of erkennen niet dat ze een probleem hebben of gewoon echt niet goed bij hun hoofd. Daarbij is pro ana "geen manier van leven" een eetstoornis is een ziekte en geen persoon/leefstijl/of whatever.
emma - Zondag 7 september 2014 16:28
Heel goed geschreven , maar ik ben ook n meisje die onzeker is, die gepest is
En varkentje werd genoemd.. Ik weet dat j nie dik ben maar k weet ook
Dat iets dunner mooi is! Als k dunne word zal niemand me meer zo
Noemen. Na dit te lezen denk ik, ja dat weet ik, maar alsnog
K wil wel wat afvallen.. Nu doe k alleen me vinger in me keel steken
En minder eten.. Ik weet hoe slecht het us daarom heb ikhet vertel tegen
Men ouders. Hierdoor houden ze me n beetje in de gaten
En is er nog een beetje verstand. Het loot allren uit dr hand wanneer
Ik net veel gegeten heb en alleen thuis ben.. Ik word niet anorexia,
Maar wel op t randje van ondergeicht. Dat is wat ik wil..
En ik weet alkes, hoe slecht het is, want ik vollybal op hoog
Niveau, en doe gymnasium.. Dat wil ik niet op het spel zetten
Maar toch blijf de gedachte daar en doe ik dingen zinder na te denken..
schoolmeisjes - Donderdag 11 september 2014 15:45
Wij doen onderzoek naar anorexia en willen graag met een anorexia patient of ex patient in contact komen dit mag anoniem. Het zou ons erg opweg helpen! Intresse? Reageer op dit bericht.

Groetjes
Ano - Zondag 14 september 2014 13:10
Ik zelf begin me zelf dik te vinden. Het komt omdat me bff me haat en mijn ouders vinden mij dik en een vriendin vind me ook dik. Ik begin minder zelfvertrouwen te hebben
Lee - Maandag 29 september 2014 16:49
Het is heftig! Maar wel wat ik nodig had!
Black Tiger - Zaterdag 18 oktober 2014 19:31
ik wilde het. hadden ze me dit maar laten zien voor ik begon.
het is idd een hel!!!!
x
AmberB-Brave♡ - Maandag 20 oktober 2014 16:32
ik heb een jaar anorexia gehad maar ik heb het niet zo ernstig gehad dat mijn haar dof werd en haar uitval.
Norma - Zaterdag 25 oktober 2014 23:50
Heel confronterend geschreven
Mijn idool Karen Carpenter is aan anorexia overleden haar hart begaf het toen ze weer wilde gaan aansterken en dat ging helaas niet meer
Vreselijke ziekte het is een zeer langzame zelfmoord
heb het dus niet van dichtbij meegemaakt
#RIP Karen Carpenter ben een groot fan en zal dit blijven tot mijn laatste zucht
http.anoniem - Zondag 9 november 2014 23:14
Wow toen ik dit artikel las ben ik gelijk in behandeling gegaan ik ben nu bijna genzen ik wil jullie zo erg bedanken
💋
sabine - Woensdag 12 november 2014 20:43
ik snap niet waarom mensen anurexia willen hebben

ik zit op deze site om te kijken wat mensen er op zetten ik zal nooit aan anurexia krijgen ben te dol op lekker eten wil jullie een ding zeggen je kan er super ziek van worden en het is zelfs dodenlijk als je er aan begint moet je het zelf weten ik hoop dat als jullie dit berichtje zien dat jullie er wat van leren en er niet aan beginnen want dan ben je echt lelijk en vies dun en een hele grote mechool

gr sabine''''''
Xoxo - Woensdag 12 november 2014 21:23
Vindt het super Erg ben het helemaal met Sabine eens ik zit ook op deze site omdat ik een progama had gezien waar het in voor kwam vindt het heel erg maar je woord er wel in gemoltiveerd dat je het moet doen maar ik zal nooit anorexia krijgen hou veel te veel ben lekker eten ik hoop dat de gene die dit lezen en die anorexia willen er in gemotifeerd raken en het niet doen het is dodelijk en straks woord je op genomen in het ziekenhuis dan ben je zwaar de lul

Gr. Xoxo xxx en luister als je blieft naar mij en blijf gewoon gezond xxx
Helena - Vrijdag 28 november 2014 16:53
Ik heb ook anorexia :( Ma pobeer zoal veel mogelijk te eten en lui zijn maar bij mij werkt het niet !
Maar er is wel een voordeel het is niet zo erg dat jij hebt dus RESPECT voor ons alle 2 !
behappy - Zaterdag 29 november 2014 21:26
Sorry maar ik vind de toon van de brief echt een beetje hard , ik snap dat jullie ze willen wakker schudden maar op de een of andere manier bevalt het me niet , het is niet omdat ik anorexia heb want ik lijn ook niet ofzo dus dat kan het niet zijn
kim - Donderdag 11 december 2014 16:36
heey, super mooi geschreven, echt respect! zo laat je mensen duidelijk de ogen openen! en behappy, ik snap je wel maar als je anorexia hebt moet je hard zijn. ik denk dat door dit stuk vele ogen geopend zijn. ook die van mij. ik heb wel gekeken op pro ana site's maar nu doe ik dat net meer na dit artikel. de schrijver van dit stuk: heel erg bedankt! ik vind het super tof dat je hebt geschreven!
imke - Vrijdag 12 december 2014 09:09
Respect voor Hoe je dit geschreven hebt !! Echt wauw je hebt me zo geholpen !! Ik las dit vorige maand en toen drong het Tot me Door Hoe stom ik bezig ben! Ik ben meteen proberen weer te eten en sinds 4 jaar heb ik weer eten mee naar school genomen. Ik wil je zo bedanken, eten lukt langzamerhand steeds beter ! En ik krijg steeds complimentjes over hoe mooi me lichaam is volgens mensen, gelukkig is het nooit zo erg gegeworden als je hierboven vertelde dat het kon worden.. ik ben je voor de rest van mijn leven dankbaar ! Xxx☺
k - Zondag 21 december 2014 23:05
Echt zoveel respect voor hoe je dit hebt geschreven !! Ik weet van mezelf dat ik op het randje hang, maar na het lezen van dit stuk heb ik toch nagedacht.
Bedankt, je opent ogen voor zoveel mensen
maja - Maandag 29 december 2014 19:28
ik ben te dik voor woorden
Amber - Vrijdag 2 januari 2015 14:30
Ik heb anorexia mijn ouders zijn erachter gekomen want ik ben ineens heel veel kilo's afgevallen in een korte tijd mijn ouders vonden pillen in mijn. Kastjes ik wilde niks eten. Ik krijg nu hulp ik eet nog steeds niet zo veel en daarom moet ik over een week naar een soort huis waar je moet eten verschrikkelijk dan is alles voor niks geweest Maarja ik kom liever een beetje aan dan dat ik straks in een doodskist lig
eenmeisje - Maandag 19 januari 2015 17:23
Heey. Ik was het meisje dat anorexia WOU. Door dit verhaal weet ik dat ik het nii meer wil. Maar wanneer heb je eigenlijk anorexia. Ik ben 12jaar 43.5kilo en 164 cm.is dat te zwaar of te licht?
anoniem - Woensdag 21 januari 2015 23:12
Dit is heel agressief. En daarom vind ik dat de schrijver van dit verhaal zich moet schamen gwn!
josiekje - Donderdag 29 januari 2015 22:23
Ik ben 17 jaar en weeg xx en ben 164 lang ik eet dr hele dag niks en avondeten eet ik eel mee en daarna drink ik koffie met koekjes of snoep of fruit ligt eraan wat er in huis is wat ik ook die ik val gewoon niet af en ik sport ook af en toe maar wil heel graag advies van jullie om snel af te vallrn ik wil zo mager zijn als.dat meisje hier boven ven dan voel ik me pas goed. Dus wat doen jullie om snel af te vallrn

xxxx love you

-aangepast door moderator-
josiekje - Vrijdag 30 januari 2015 10:46
En ben trouuwens *****kilo
Elise - Dinsdag 10 februari 2015 22:15
Wow this made me cry. Het schoonheidsideaal van nu is nog al uit de hand gelopen. DUN BETEKENT NIET AUTOMATISCH MOOI. Mooi ben je als je geest en lichaam een balans vinden. Die vind je door middel van meditatie. Probeer in te zien, dat als je geen grammetje vet of geen grammetje spierweefsel hebt, je lelijk ben. Doe je best om te begrijpen wat anderen zeggen. Deze schrijfster heeft gelijk, en probeert elk ander die dit leest te waarschuwen. HET IS VOOR JE EIGEN BESTWIL. Wil je leven, maak er iets moois van. Volg je dromen, maar wees realistisch. En duw mensen die van je houden niet zomaar weg. Dat is gewoonweg dom. Afvallen kan je het beste met behulp van een dietiste doen. Xx
josiekje - Woensdag 11 februari 2015 10:37
Het is ook voor mijn eigen best wil. Als ik het wil dan wil ik het. Mager zijn vindt ik mooi. Ik wil me gewoon goed voelen in mijn lichaam door mager te zijn
josiekje - Woensdag 11 februari 2015 10:39
Ik ben trouwens 46k en 164 lang
gabylovertje - Dinsdag 17 februari 2015 00:23
Ik ben zelf ook begonnen om me honger te laten lijden maar toen me vrienden op een dag niks meer van me wilden dacht ik wat is er met me toen ik het vroeg zei iedereen kijk hoe dun je bent we willen de gezonden gaby zien niet de magere gaby .. Ik ben ook 4 keer neer gevalen en toen besefte ik me dat ik echt moest stoppen het stemmetje wat telkens zei kijk eens hoe dik je word niks meer eten jij heb ik zo vaak nog horen roepen maar opegevemomet was het weg ik ben weer gezond en heb me vrienden terug en ben super gelukkig begin hier nooit aan het maakt je KAPOT!! Je raakt alles kwijt... Alles
the moon - Maandag 23 februari 2015 23:02
Hoi,
Ik zit al jaren met het gevoel dat ik te dik ben als ik naar vrienden en familie kijk is iedereen dunner. Ik heb al zo vaak opgegeven als ik probeerde af te vallen. Iedere keer begon ik opnieuw en opnieuw en als ik na een paar weken geen groot resultaat zag of een keer de fout in ging gaf ik op. Nog steeds wil ik afvallen zodat ik eindelijk me gelukkig in mijn lichaam kan voelen. Aangezien diëten veel sporten enz niet werkte kwam ik inderdaad op het idee om mezelf uit te hongeren, ik dacht aangezien ik moeite heb met mijn andere opties vol te houden zal dit ook niet te ver door gaan. Maar nadat ik dit heb gelezen verkeer ik in een redelijke schok. Ik ben van plan te blijven eten en andere manieren te zoeken om af te vallen zodat ik blij kan zijn met mijn lichaam. Heel erg bedankt voor je verhaal want hierdoor zie ik in dat mezelf uithongeren het alleen maar erger zou maken. Ik denk nu wel ik stop als ik het genoeg vind andere kunnen niet stoppen maar dit heeft me overtuigt dat dit ook voor mij geld, door mezelf uit te hongeren word ik nooit blij met mijn eigen lichaam en het maakt meer kapot dan ik over heb voor een "perfect" lichaam. Heel erg bedankt voor je verhaal ik hoop dat het meerdere mensen die er over na denken zich te verhongeren aan het denken zet en het idee uit hun hoofd haalt, en dat het mensen die dit probleem al hebben laat inzien dat ze moeten stoppen.

Ik wil trouwens zeggen dat ik het heel erg dapper vind dat je dit hebt gedaan, omdat ik denk dat t niet al te makkelijk geweest moet zijn voor jouw om dit zo te zeggen.

Heel erg bedankt
pro ana meisje - Dinsdag 24 februari 2015 10:24
Ik kan dit echt niet lezen al die hatelijke woorden naar ons toe zowel in de reacties als in het artikel.
😊meisje - Dinsdag 24 februari 2015 23:12
Het is waar wat gezegt word maar het is nogal hatelijk naar mensen met anorexia toe niet elk persoon met anorexia heeft een eetstoornis wat dacht je van diabtes als je suikerziekte hebt en het is nog bekens verlies je ook veel gewicht mijn vriendin had dat en als ze nog 1 kilo afviel werd ze opgenomen omdat ze kndergewicht had. Maar nu even terug naar het artikel. Ik ben zelf ook oemand die uithongerd .waarschijnlijk niet zoals sommige doen ik doe het net iets anders maar dat doet er niet toe. Voor mense. Met een eetstoornis is het belangrijk dat ze een plek hebben waar ze zichzelf kunnen zijn en als je dit op zo'n site zou zetten zou die plek weg zijn. En is de kans dat vrel van deze meiden oer direct zelfmoord pleegt maar als dat iets is wat je bereiken wil😠 ik ben nogal fel. Inplaats van iemand te helpen pesten jullie ze eigeijk alleen maar eq
joanne - Zondag 1 maart 2015 14:46
ik leef met bulimia ik eet veel en spug het uit ik ben heelzwaar en wil 40 wegen vanaf morgen gra ik hee wienig eten en spug het dan uit
josiekje - Maandag 2 maart 2015 12:20
Ik heb ook eens geprobeerd te kotsen maar het lukte niet er kwam niks
Irene - Maandag 2 maart 2015 18:04
Dank jullie wel :)
Sophie - Dinsdag 3 maart 2015 14:51
Die foto's zijn eigenlijk niet zo realistisch.. want heel veel meisjes met anorexia zien er niet zo extreme uit..
? - Donderdag 19 maart 2015 12:28
ik ben dik
Anorexia girl - Vrijdag 20 maart 2015 17:18
Hoi ik wil graag anorexia,
Heeft iemand tips?
Dikmeisje - Zondag 22 maart 2015 14:31
I dont care
Dikmeisje - Zondag 22 maart 2015 14:39

Ja ik hou van ana
Kben al 1,5 jaaar ana ❤️
Ik ben 16 en 1,64 lang enweegg37 nogsteeds dikzak
Ana helpt je goed afvallen je wordt snel afvallen;)
Ik woog eerst64 nu 37 door ana❤️
ex-ana - Maandag 30 maart 2015 16:59
hi meiden je moet echt niet aan ana beginnen ik ben 2 jaar geleden in het ziekenhuis gekomen door ana ik was toen 13 jaar en ik woog xx kilo door ana heb ik nu suikerziekte voor heel me leven. als ik geen suiker eet val ik uur na uur flauw. wil je niet dat je dat ook krijg???DOE DAN NIET MEE AAN ANA. je denkt dat je er mooier van wordt maar het is juist het tegendeel. normaal gewicht is het mooist. als je iets te dik ben kan je bijv meer sporten en op je eten letten maar begin niet aan ana het maakt je leven kapot. ik kon toen ik ana had niet meer slapen waardoor ik chagarijnig werd en daardoor mijn vriendin verliesde. daardoor kreeg ik een drepessie. toen ze er achter kwam wat er met me was heeft ze me heel erg geholpen.maar begin echt NOOIT maar dan ook NOOIT aan ANA
Charlotte - Vrijdag 10 april 2015 09:50
Het klopt niet dat je prestaties slecht gaan. Bij mij werden ze beter omdat een groot deel van de eetstoornis om perfectie draait. Waardoor dit echter op alles effect heeft
GirlWithLove - Woensdag 29 april 2015 19:08
Weet je hoe vervelend het is om natuurlijk ondergewicht te hebben. Ik vreet mezelf te barsten, om het zo maar even te zeggen. Maar niets helpt. Ik blijf zo dun. En ik kom wel iets aan. Het is me gelukt om 4 kilo aan te komen. Maar je moet niet vragen hoe. Niet dat ik mezelf echt helemaal volgevreten heb, maar toch wel behoorlijk. Ik heb geen anorexia, ik houd van lekker eten. En ik vind het zo vreselijk om elke keer weer aan mensen te moeten bewijzen dat ik wel gewoon eet, en ook van een lekker frietje houd. In deze maatschappij denken mensen dat als je dun bent je meteen een es hebt. Niets is minder waar. Ik vind dit hele dunne niet eens zo geweldig mooi. maar het lukt me gewoon niet om aan te komen. Ik bekijk ook wel eens pro-ana. Niet omdat het mij helpt. Ik vind het gewoon een interessante wereld. Maar het is geen wereld waar ik zelf deel van uit wil maken. Ik weet dat dit waarschijnlijk moeilijk te begrijpen is, maar voor mij voelt het wel zo. Sommige mensen bewonderen mij ook, ze vragen hoe ik zo dun kan zijn en ze willen dat ook. Ik zou zo graag willen ruilen. Het ergste vind ik nog wel dat ik geen borsten krijg. Doordat ik zo dun ben groeien mijn borsten ook niet heel erg. Ik heb een A, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik wil zo graag een vrouw worden, maar ik blijf gewoon een meisje doordat ik geen grammetje aankom....
Kloteklanten - Donderdag 30 april 2015 15:51
Ik vind het niet zo fijn om dit blog te lezen het schrikt je af en is niet fijn
Daniqueh - Dinsdag 5 mei 2015 22:19
Wtf dit is zeker geen fijn om te lezen mrja ik ben al 2 jaar ana naar boulimia en ben nog nie egt genezen umff:(
C - Woensdag 6 mei 2015 19:14
2 jaar geleden toen alles begon kwam ik dit zelfde verhaal tegen. Toen dacht ik, natuurlijk, oh maar dat gaat mij echt niet gebeuren hoor! Nu heb ik al ruim 2 jaar een eetstoornis en gaat het alleen maar slechter met me. Als ik dit dan nu weer lees, besef ik me dat dit ook mij niet ontgaan is. Ik herken de meeste psychische dingen heel goed en dat komt hard aan. Ik vind het heel heftig, om dit nu weer te lezen, met een hele andere mindset... Ik hoop heel erg dat andere meisjes/jongens die dit lezen wel eerst eventjes 13676741 keer nadenken voordat ze deze wereld instappen, want nee dit wil je echt niet!
Janne - Zaterdag 16 mei 2015 21:43
Zo confronterend, zo herkenbaar.
Nu een jaar geleden ontslagen bij de GGZ, en momenteel een ontzettend moeilijke periode waar het stemmetje in m'n hoofd weer ontzettend op komt spelen.
Soms extreem aan het terug vechten, en soms wanhopig maar toegeven aan de stem. Door opnieuw, zo realistisch het beeld voor ogen krijgen hoe het ook alweer was, is weer een duwtje in de rug om niet opnieuw dezelfde fout te begaan, om opnieuw de strijd aan te gaan en opnieuw het gevecht te winnen.
Hoe veilig het nu ook lijkt, ik weet dat waar ik anders kom, een grotere hel is dan waar ik nu zit.
Fijn om te weten dat je niet de enige bent, met deze gedachtes.. Want het voelt soms zo eenzaam om door niemand begrepen te worden om je heen..

Liefs
lisa - Zondag 17 mei 2015 13:05
okay, dit is echt niet realistisch. jullie laten hier wel gelijk het extreme zien. misschien dat het voor een aantal meiden helpt, maar als ik dit zo lees denk ik echt "dit over komt mij echt niet, en je moet wel heel veel afvallen wil je er zo uit gaan zien zoals als dat meisje op de foto( volgens mij is zij ook al overleden) en ook zetten jullie een eetstoornis krijgen in dit geval anorexia, neer alsof je er soort van voor kiest. maar dat werkt echt niet zo. het is een ziekte, en voor kanker kies je toch ook niet... (wil niet haat zaaien ofzo)
anti ana - Maandag 18 mei 2015 18:41
Ik heb laatst mijn vriendin betrapt op het kijken naar een site geloof ik. Ze verbergt iets voor mn gevoel. Ze heeft vaak ruzie met haar ouders en dat gaat soms flink mis. Nu ik er over na denk zijn de pillen in haar nachtkastje zelfs afslankpillen of laxeerpillen. Alle symptomen van boulimia komen naar voren. Bovendien heeft ze me verteld dat ze wel is kotst. Op dat moment zag ik er nog niet zo'n gevaar in, nu wel. Ik ben bang en weet niet wat ik moet doen. Zal ik dit haar laten lezen?
Roos 🌹 - Zaterdag 23 mei 2015 17:41
T is zeer duidelijk, als je anorexia wil ben je ziek lelijk en dom. Denk even goed na, dr zijn ook andere manieren om af te vallen die nog beter werken ook. #sonjabakker 1 kilo per week. OP EEN GEZONDE MANIER
Izzy - Zondag 24 mei 2015 14:44
Ik heb dit bericht te laat gelezen... Veel te laat. Help me, alsjeblieft mijn kik is blackpandaizzy
👤 - Zaterdag 30 mei 2015 15:26
Daarom ben ik er dus tegen.
Cato, - Donderdag 4 juni 2015 19:24
Pijnlijk herkenbaar..
Ik hoop dat nadat mensen dit hebben gelezen zich realiseren dat dit de waarheid is en je leven er zo uit zal zien als je een eetstoornis wilt hebben. Het is inderdaad niet een sprookje, alles gaat kapot.
? - Dinsdag 16 juni 2015 21:52
waarom zou je jou leve naar de kl**ten willen helpen
X_justme - Dinsdag 23 juni 2015 09:52
Ik was ana en ook mia.
Ik ben nu 14 maar was toen 13. Mijn staat was niet heel erg en al helemaal niet zo erg als dit bericht. Omdat ik mezelf heb gestopt toen ik mooi dun was. Dat ben ik nu nog maar ik word weer dikker met mijn 1.72 was ik 50 na mijn ana tijd en nu 62 ik wil terug naar 50 en stop dan weer. Die wilskracht moet je hebben en er zijn mensen die deze wel hebben. Dus dit bericht en deels de reacties zijn niet helemaal waar en ook wat overtroken. Al ben ik het er wel mee eens dat he weet wat je doet en dat je de wilskracht optijd te stoppen behoud. Als je hier enigszins aan twijfelt: begin er niet aan! Je moet weten wat je doet. Zo niet dan moet je er ver vandaan blijven
-xx-🍓
Roos - Maandag 29 juni 2015 21:21
Julie zijn echt gek als je wilt afLen ga je er alleen maar door
Dat weet ik omdat ik het ook heb ge had dus ik waarschuw julie
Als julie er mee doorgaan gaan. Julie het zieken huis in😷
Roos - Dinsdag 30 juni 2015 18:18
Je gaat dood als je er mee doorgaat 💀💀💀💀💀
DarkRose - Dinsdag 30 juni 2015 20:50
HEEEL MOOI! erg hard... dat is soms ook wel goed!!

Roos, ik vind het wel raar hoe hard jij reageert. Deze blog gaat nog, maar JOUW reactie...!!!!!!!!!!!
Chloe - Maandag 6 juli 2015 13:34
Oké hier schrik ik wel erg van voral omdat we veel dingen in voorkomen die ik herken ik moet ff rustig worden pff😞
Kiki - Maandag 6 juli 2015 22:11
Omg..... Ik ben nogal, uhm... sprakeloos.... Ik ben al enkele kilo's afgevallen omdat ik dacht dat mezelf uit hongeren goed was maar... na het lezen van dit, ben ik bang geworden met wat ik aan het doen ben....
Iemand - Maandag 10 augustus 2015 23:08
Ik wilde eerst oom extreem gaan afvallen maar toen ik dit stuk las stond ik er pas bij stil hoe gevaarlijk het kan zijn en wat je moet door maken als je anorexia hebt toen ik klaar was met lezen dacht ik ik ga nog steeds afvallen maar laat mijn moeder helpen want ik ben nu erg dik en wil graag afvallen en zij kan mij helpen om gezond af te vallen
GS - Donderdag 20 augustus 2015 21:44
Voor iedereen die met de gedachte zit: ''Ik wil Anorexia'' Doe het niet!!!
Ik zit er zelf midden in en het is, zoals het er staat, een Hel!!
Als ik dit lees, denk ik : ''wat is het belachelijk, stop er mee'' maar, zoals het er al staat : Ik kan het niet meer.
Ik eet nu ongeveer 200 a 300 calorieën per dag, en pas had ik een goede ingeving en dacht ik, ik eet een boterham 's middags,.... maar dat heb ik geweten, ben nu al 3 dagen aan het compenseren.
Het is verschrikkelijk!! Als ik kon kiezen om het nooit te krijgen, zou ik er voor tekenen!!
Begin er niet aan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leloe - Vrijdag 18 september 2015 14:07
ik wil ook anorexia hebben. maar ik durf het niet kan iemand me helpen daarmee?
anoniempjeeee - Woensdag 23 september 2015 12:45
Dit is echt heel erg erkenbaar.
Ik heb nog steeds veel moeite met eten, maar het is me stilaan ook genoeg! Ik moet niet meer bang zijn van bepaalde voedingsmiddelen en zo kieskeurig zijn, vanaf nu ga ik terug gezond worden! Nooit meer pijn hebben, dat is wat ik wil.
Ik ga ervoor!
Elise - Vrijdag 2 oktober 2015 00:22
Enorm heftig om het te lezen en te herkennen! Echt een eye opener nu ik dit lees in mijn terugval, wil ik dit wel? Terug naar die vreselijke tijd?
shinymoon - Vrijdag 9 oktober 2015 20:10
Heftig!
Ik zei altijd dat dit mij nooit zou overkomen, maar toch heb ik veel van deze dingen zelf meegemaakt... Vreselijk! een hele heftige tijd, dat gun je niemand, en dat wil ook niemand! echt niet!!!!
Dus dit zal iedereen de ogen misschien wel openen of niet???
Anoniem - Vrijdag 16 oktober 2015 21:33
Wow... Dit vond ik persoonlijk een heel heftig stuk omdat vrijwel alle eetstoornissen beginnen met de drang om af te vallen, niet per se op de pro-ana manier. Ik zit nu zelf ergens tussen herstelling en terugvallen aangezien ik twee keer heel erg ben teruggevallen in mijn pogingen te herstellen. Na dit stuk te lezen voelde ik me toch wel erg schuldig om mijn eigen eetstoornis, een beetje alsof het mijn eigen fout was om ooit te beginnen met afvallen ookal was/ben ik geen pro-ana.

Wel een heel confronterend stuk en het zal mensen die werkelijk willen beginnen of (net) begonnen zijn aan pro ana hopelijk laten zien dat het niet iets is wat je zelf zou willen. Toch voel ik me persoonlijk nu dot te lezen wel wat onzeker alsof ik het zelf ben begonnen maar dat zou aan mij kunnen liggen. Zou wel heel goed zijn om te posten op pro-ana sites waar alleen mensen komen die zelf die keuze maken
Diane - Dinsdag 27 oktober 2015 21:52
Ook ik zit in de shit sinds 2010 wilde ik niet meer eten ik had ups en downs maar ik viel wel x kilo af kwam wel iets bij maar elke dag begin ik me meer en meer te haten stap zelfs niet meer op me paard vind me lelijk en stom en eigenlijk wil ik wel dood leven niet leuk als je 32 bent.
En een trauma voor het leven hebt en elke dag zoveel pijn ik wil dood en mooi dun zijn als op me jeugd foto´s.
ik weeg nu x iedereen noemt me dik ik doe me best om af te vallen ga steeds meer lopen en wandelen en eet al zoveel minder leven is gewoon kut.
IK wil niet meer daarom ga ik me zelf hongeren en ik ben een volhouder erin.
Heb de blog gelezen maar het doet me niks.


Groetjes een verdrietig ding.
Karen - Donderdag 29 oktober 2015 22:30
Het doet mij wel wat dat je dit zegt @Diane. Ik zou graag je verdriet en pijn wegnemen. Helaas kan ik dat niet. Ik hoop dat je iets goeds overkomt zodat je het leven weer meer ziet zitten.

emily - Maandag 2 november 2015 15:59
Wauw dit heeft echt indruk op me gemaakt, of het me echt tegenhoud laten we het hopen! Toch ben ik bang, bang om aan te komen. Ik weeg nu x kilo en iedereen zegt wel dat het te weinig is maar ik zie het anders. Er zijn dingen zo herkenbaar in deze blog.

heel mooi geschreven wel!
britt - Vrijdag 13 november 2015 20:30
ik ben net 16.
ik ben zo mager als een skelet maar ik stop niet!
het is te moeilijk
niemand weet et ik voel me elke dag slaper maa ik ga nog steeds door. waarom weet ik zelf ook niet
ik wil dun zijn maar begin me zelf beetje bij beetje te verliezen.
Je redder - Zondag 29 november 2015 18:08
ik ben 13 en weeg x kilo, dit is slecht. Je bent veel te lief voor deze helse ziekte, ik weet het is moeilijk, maar laat je niet verleiden en blijf gezond (please) ,als je het niet voor jezelf doet, dan doe het voor je vrienden of ouders. Dit is net als drugs slecht, verslavend en slopend. En dodelijk, als je begint denk je het onder controle te hebben, maar het gaat stijl berg af, deze site is gevaarlijk echt, je praat hier met afgetakelde zieke mensen die alleen nog maar kotsen, en laxeren, kortom ze verhongeren! Doe je dit niet aan. Denk niet dat je mooier/aantrekkelijker bent als je een skelet bent, mij zeiden ze het ook: ´meid, wat is er gebeurd? Waar zijn die mooie rode wangetjes, je ziet er slecht uit´ Je ziet het iedereen ziet wat er met je gebeurd, maar jij kunt niet stoppen en graaft langzamerhand je eigen graf! En schijnt het niet erg te vinden, je wilt verder, niets is goed genoeg, ook al ben je nog maar een hoopje skeletten, je vindt ergens nog een klein knobbeltje vet, en gaat weer diëten, het is slecht, je wordt ziek, en niet mooi, misschien ga je dood. Is dit het waard? Ik heb het zelf, maar probeer er bovenop te komen, ook al walgt een zakje chips je, gewoon eten, met de tijd word het beter........je wordt weer net als vroeger, je voelt de levenslust terug je aderen instromen en de energie vult je poriën en maakt je gelukkig! Je krijgt weer vrienden, die je door het diëten hebt laten vallen. En de mensen zeggen: ´o, je wangetjes zijn weer rood! Je ziet er goed uit!´ Wat hoor je liever?
1.Meid wat is er gebeurd? Waar zijn die mooie rode wangetjes? Je ziet er slecht uit!
of
2.O, je wangetjes zijn weer rood! Je ziet er goed uit!

Je moet deze keuze zelf nemen, maar als je ziek zijn, verhongeren en Anorexia kiest, kies je misschien voor de dood. En als je gezond zijn, vrolijk zijn en vrienden kiest, sterf je zeker niet aan verhongering.

Ik wil je keuze graag horen, en wat je ook doet, ik sta achter je. Maar ik zal pas met een gerust hart gaan slapen als ik hoorde dat je gezond wilt zijn.
kiliana - Zondag 6 december 2015 21:08
ze hebben gelijk als je mooi wil zijn moet je niet dun gaan worden daar kijken jongens echt niet op ik vind het erg voor de menaen die dit hebben!!
Me - Maandag 14 december 2015 07:25
Dit stuk opent wel je ogen, die van mij in ieder geval wel!
Ik keek wel een paar keer op pro-ana, maar daar ben ik gelijk mee gekapt. Maar ik wil wel afvallen.

anoniemx - Woensdag 30 december 2015 19:29
Wow. Wat is dit bericht hard.. Maar je hebt me wel mooi even wakker geschud.
Ik ben nu ongeveer 2 weken bezig met sporten
EN eten. (Niet eten eigenlijk) maar na dit verhaal neem ik
Een goed besluit als ik stop met dit gedoe.
Ik heb het al we l wat vaker geprobeerd om dat ik echt bepaalde
Periodes geobsedeerd ben door dit. Maar als ik dit zo lees
Lijkt t alsof de meiden met anorexia een misdaad plegen,
In mijn korte anorexia ervaringen zie ik dat er gewoon mentaal
Iets mis is met die meiden, ze zijn geconfronteerd door
De zogenaamde brieven van Ana mia en beau. Net zoals dat deze
Brief mij erg aan het denken zet doen de Ana sites dat dus met die
Andere meiden, en daardoor gaan ze dus ver. Heel ver. Veel verder dan dat ik
Ben gegaan. En bij mij stopt t nu maar meiden die hier 2 jaar mee
Zeig zijn zullen volgens mij deze brief wegklikken en doorgaan met
Hun gestoorde obsessie waar ze overigens weinig aan kunnen doen.
Xoxo
Diesjakira - Donderdag 31 december 2015 18:17
Hoi ik ben 12 jaar en ik weeg 37 maar ik eet niet zo goed en ik probeer het wel maar heb niet echt vaak honger en begin nu vaker misselijk hebben en spier pijn kan je dan ook een eetstoornis hebben ?
Xxx
Anoniem - Dinsdag 12 januari 2016 22:53
Ik ken iemand die dit heeft gehad en ik wou graag weten hoe mensen dit uperhoudt kunnen krijgen nu weet ik precies wat ze heeft mee gemaakt als ik zou willen afvallen zou ik gaan sporten of gezonder eten maar dit ben het nooit van plan geweest en dat hou ik zo 😭😭😞😔
Anoniem - Vrijdag 22 januari 2016 22:55
Mijn vriendinnen zeggen dat ik anorexia krijg omdat ik al 2 weken of langer niet meer eet maar ik heb een of andere reden geen honger en als ik thuis ben eet ik tosti en alles en ik wouw weten of ik nu anorexia kan krijgen ja of nee want ik wil afvallen maar niet zo
anoniem - Zaterdag 23 januari 2016 18:21
Ik heb de dwang om niet te eten en dat ik af niet vallen. Ik heb ook geen honger. Ik weet dat je er niet niet mooier van wordt. Maar als ik iets eet wordt ik depressief. Mensen zeggen eet gewoon en hoe kan jbou niet willen eten. Maar zo makkelijk is dat niet. Ik haat dir gevoel weet iemand hor ik hier afkom en mischien zelfd van mezelf kan houden?
devilishlilprincess - Donderdag 28 januari 2016 03:05
Ikzelf ben al maanden bezig met pro-ana site's. Ik besef nu vol angst Hoe ver ik er al in zit. Ik heb veel symptomen al, maar geen ondergewicht. Sinds 2 à 3 weken eet ik nu per dag zeker niet meer dan 600 kcal. Ik val onwijs snel af.. Ik ben begonnen met roken als afleiding van het eten, wat dus een slechte gewoonte met een slechte gewoonte vervangt. Ik dacht dat ik genezen was, tot ik een hele zware terugval kreeg. Ik heb 2.5 jaar geleden aan paniekaanvallen en een zware depressie, wat me alles behalve sterk heeft gemaakt. Ik heb nog steeds last van paniekaanvallen en onwijze faalangst. Ik ben onzeker en zelf een beetje verlegen geworden. Ik doe dit zeker niet om aandacht. Ik wilde gewoon ergens goed in zijn.. en toen ik dit vond.. had ik niet door dat er zoveel negatieve gevolgen aan vast zaten.. Ik ben bang dat ik niet meer terug kan. De laatste dagen ben ik naar 400 kcal gegaan, en nu heb ik constant last van hoofdpijn, slapeloosheid en slapende benen en armen. Ik heb geen concentratie meer.. Ik heb onwijs veel angst in me. Ik hoop gewoon dat mensen hierdoor afgeschrokken worden om te beginnen. Want geloof mij maar, t is niet prettig of grappig. Je word niet mooi of populair van dun/mager zijn. Ik val constant flauw en iedereen maakt zich zorgen. Weet je hoe lastig het is om te zien hoe veel pijn je mensen om je heen doet..? Alsjeblieft.. zoek een diëtist(e) op, vraag hoe je gezond af kunt vallen.. maar ga alsjeblieft niet beginnen aan de Pro-ana site's. DIT IS GEEN KEUZE. DIT IS EEN ERNSTIGE ZIEKTE.
Liefs.. Chris (meid van 16 jaar)
annonieme ik - Dinsdag 2 februari 2016 13:30
ik vindt mezelf te dik ik ben 1meter 65 centimeter
en ik weeg 27 ik.kots alles uit alleen ik wil niet dat mijn vader dit te weten komt dus wat zou ik aan moeten doen om het te kunnen verbergen
annonieme ik - Dinsdag 2 februari 2016 13:37
en ik heb mezelf ook nooit mooi gevonden maar ook heel veel ernstige dingen meegemaakt nii normaal en.ik twijfel f***ing veel aan mezelf en zoals ik al eerder vertelt heb te dik dun zijn vindt ik mooi maar als mijn vader er achter komt dan ga ik eraan ach ja hoe kan ik het verbergen #hopeloos
Tio Huisman - Vrijdag 5 februari 2016 23:02
Dove doet ook aan self esteem campagnes met de boodschap iedereen is goed zoals die is in de hoop dat mensen zich niet gaan spiegelen aan modellen die in die bladen staan. Ook willen modellenbureaus niet meer die dunne modellen omdat dit verboden zou zijn afgezien van het feit dat men een voorbeeld moet zijn voor anderen en daarom er gezond en weldoorvoed moet uitzien. En zo geen competitie op gang zet waarbij men zich aan kan spiegelen op een zekere leeftijd. Het heeft Zo vaak in bladen en krantenartikelen gestaan dat sommigen dit dan al vlug dachten bij iemand terwijl ze er niet zo veel van af wisten. Dit heeft wel eens misverstanden veroorzaakt met dat ze al kort door de bocht, een oordeel hadden over iemand die dat in hun ogen zou kunnen hebben. Dan had men een oppervlakkig oordeel hier over. het kwam dan ook vaak in de belangstelling of in het nieuws en wel zo dat sommigen dit dan kort door de bocht al tegen iemand zeiden die hier maar enigszins maar iets wat van weg had. Ook sommige huisartsen zeiden en oordeelden dit soms wat kort door de bocht dat iemand die eetstoornis zou hebben. Meestal van dat conservatieve type. Het is echt een hype geweest omdat het zo vaak in de media geweest is en sommigen oordeelden er nogal kort door de bocht over zonder diepgang dan alleen maar een oppervlakkig oordeel hebben. Dan bleek het het spijsverteringsstelsel te zijn en dat heeft niets te maken met dit maar alleen met zenuwen en spijsverteringsstelsel. Nu zijn jongeren volgens onderwijzend personeel ook gevoeliger als het gaat om uiterlijkheden en van hoe zij er uitzien en vooral op die leeftijd. Het zal dan ook te maken hebben met banden en ouderlijke banden. Vandaar die Self esteem-campagnes van Dove doen hun inzien dat iedereen goed is zoals die is. En iedereen is uniek. Ik ben o.k. en jij bent o.k.
Tio Huisman - Vrijdag 5 februari 2016 23:17
Tegenwoordig hebben ze ook Mandometers. Je moet dan sneller eten. Dit heeft een positieve uitwerking gehad en zelfs voor het chronische type goede resultaten heeft opgeleverd. Dit is gewoon een rage of een hype geworden. Vooral ook door die bladen en magazines en catwalks. Ik hoop maar dat modellenbureaus het goede voorbeeld nemen en ook eens diverse gezonde stevige modellen in hun bestand hebben. Vooral die het gezonde voorbeeld geven van verantwoord naar de buitenwereld toe. Het is op die manier een schijn ophouden en geloven in een schijnwereld. Dat is niet gezond om modellen zo te positioneren en zo neer te zetten alsof dat alleen maar mooi is. En vooral niet die graatmagere modellen die op de catwalk lopen. Dit geeft nauwelijks een realistisch beeld van wat de werkelijkheid is. je zult het maar op je geweten hebben dat iemand zich hier aan gaat spiegelen en zich zelf uithongert. Wat mij betreft een verantwoord en gezond en stevig voorkomen. dat hun instelling gezond is en niet zo met dun en mager is mooi willen tronen en showen en dat ze gezond en normaal maar niks vinden. Dat is toch niet normaal en gezond meer. Ik hoop dat hier een boete op staat als modellenbureaus de regels overtreden. Het is op die manier niet meer divers te noemen en geeft geen gezond beeld van de realiteit weer teeners zo op te jutten door hun wijs te maken dat dat in de mode zou zijn en mooi is en zij gaan er in geloven. De media heeft op die manier veel invloed ik hoop dat die invloed dan maar gezond en evenwichtig mag zijn en dat een modellenbureau een hoge boete krijgt als ze dunne modellen op de catwalk hebben of op covers en in bladen doen. De geest van de massa steekt weer de kop op. En hoop dat deze invloed geheel en al teniet gedaan wordt door de media en bladen en de magazines. Dit is gewoon de realiteit niet. Mensen die zich hier niet aan houden zijn gewoon immoreel en gewetenloos en misdadig bezig. Ik vind het gewoon crimineel als ze dat mooi vinden. . .
suus - Maandag 8 februari 2016 06:02
Zo ben je kwaad....? Heb je zelf ook een eetstoornis gehad....?
Je weet wel dat je ook een eetstoornis kan krijgen door niet uiterlijke redenen toch...?
Bedoel begrijp me niet verkeerd ik raad het ook niemand aan.
serena - Woensdag 10 februari 2016 16:01
wauw....erg confronterend.....Huil me ogen eruit, dus het heeft me heel erg geraakt....
anoniem - Maandag 15 februari 2016 21:59
Ik wil wel een paar kilo afvallen maar ik wil dus echt geen anorexia
Phéline - Zondag 21 februari 2016 16:13
Ik ben wel redelijk dik voor me leeftijd... Ik moet zeker wat kilo's afvallen maar Anorexia is wel heftig
dusdat - Dinsdag 8 maart 2016 15:29
Wouw ik snap het achterliggende idee van dit onderwerp wel. Maar ik vind de titel echt waardeloos. "Voor het meisje dat anorexia wil" maar niemand WIL anorexia dus de titel slaat echt nergens op. En in dit verhaal word wel echt de extreme manier van een eetstoornis hebben genoemd.
Anoniem - Donderdag 10 maart 2016 22:35
Leuk geschreven maar hier ga ik niet door stoppen hoor
Trish - Zondag 17 april 2016 19:38
Hey allemaal ik ben een meisje van 14 jaar
En ik heb nog geen anorexia maar vind dat ik veel te dik ben wil er iemand mij motiveren of verder te doen met wat ik begin ??
Gr
berichteeeennnnnn - Donderdag 21 april 2016 14:41
Wat een triest stuk. Als Proud to be me dit soort verhalen gaat plaatsen. vind ik het behoorlijk raar dat ze tegelijk allemaal verhalen plaatsen over onbegrip. En hoe erg het wel niet is om, niet begrepen te worden. Met dit stuk vorm je een heel erg slecht en anders beeld van wat een eetstoornis in dit geval anorexia werkelijk in houd en echt is. Dit is veel te extreem, en natuurlijk bestaan deze meiden/jongens ook maar echt niet elke eetstoornis patiënt. Bij sommige mensen kun je het niet eens zien. En is het volgens Proud to be me een "onzichtbare" eetstoornis. ook staan in dit verhaal lichtelijke onwaarheden die ook nog eens enorm zijn aangedikt. Tip; maak als tegen hanger ook even een zelfde verhaal maar dan voor mensen die over gewicht hebben of emotie eten en dergelijk. Denk dat het ook niet met dank zou worden afgenomen door die groep mensen. (kan er niet een ander verhaal komen en dat deze word verwijderd) Bij voor baad dank.
Gewoon een persoon - Vrijdag 22 april 2016 22:42
Hoi, ik heb dit gelezen, en nu nog steeds wil i, afvallen, maar in zal nu gezond afvallen en geen tips van anorexiapatienten overnemen.
romy - Maandag 2 mei 2016 01:03
Wow ik zie hierdoor in dan anorexia niet is wat ik wil. Ik heb een bmi vam x en daar was ik trots op maar ik zie nu in dat anorexia mijn leven kapot maakt. Het is moeilijk om te stoppen. Maar ik zal er alles voor over hebben om de dood te ontsnappen.
ananasje03 - Maandag 9 mei 2016 18:15
ik ben er mee begonnen, en wat hou ik van pro ana. kan niks anders meer doen
naomi - Donderdag 19 mei 2016 17:31
Ik wil he woon afvallen! Dat is alles wat ik wil! Dun worden dit is toch niet wat er gebeurt als je niks eet?! Kom op! Ik ga gwn afvallen! Dat is alles
Leanne - Zaterdag 21 mei 2016 15:34
Heel heftig, en ik denk ook zeker een eye-opener voor sommigen. Ik vind het echter wel een heel lastig stuk, en ik heb er in zekere zin spijt van dat ik dit heb gelezen. Ik ben herstellende van NAO, maar ik heb het gevoel dat het bij mij 'niet erg genoeg' is, of dat ik het niet goed genoeg heb gedaan, en helaas heeft dit artikel dit gevoel bij mij alleen maar versterkt.
Nogmaals, ik vind het zeker wel een goed artikel! Mooi geschreven, met een belangrijke boodschap.
Esmee - Donderdag 2 juni 2016 16:30
Ik dacht eerst ook dat ik wil afvallen door niet te eten en gewoon heel veel sporten enzo, nu ik dit lees zal ik er nooit aan beginnen. Ik ga wel gewoon sporten maar anorexia wil ik niet. Dit heeft me wel geholpen!
Celine - Dinsdag 14 juni 2016 22:39
Wat een belachelijk verhaal als je zo denkt is er echt iets niet goed in je bovenkamer .. Hoe kan je nou zo leven dat als je honger hebt niks te eten dat gaat gewoon tegen je natuur in.
iemand - Donderdag 16 juni 2016 23:01
denk je echt dat mensen hiervan gaan stoppen
Visje - Vrijdag 17 juni 2016 14:05
Wow.. Bedankt voor dit verhaal. Dit heeft me geholpen
Climber - Dinsdag 21 juni 2016 08:40
Confronterend , zoveel dingen die ik hierin herken, vooral de gedachte zover komt het niet met me. Ik hoop door het lezen van dit artikel ik de kracht vind om uit mijn strijd te geraken.
Nikki - Woensdag 13 juli 2016 14:58
Boeit me niet kga gwn afvallen wil gwn dun, Ik ga pas stoppen als ik egt dun ben 💪🏻🎉
gagje - Donderdag 14 juli 2016 13:27
je bent wel knapper als je dun bent sws dus ik luister en nie naar en doe gwn waar ik zelf zin in heb en ookj voor andere mensen je moet er nie naar luisteren ze overdrijven toch alleen maar er zijn ook anorexia pacienten die er hardstikke mooi uitzien en dan pakken jullie expres de lelijke om het erger te maken ofzo necht triest want als je anorexia hebt hoeft het nog nie meteen zo overdreven te zijn!!!!!!
Fat-Ana - Zaterdag 23 juli 2016 06:21
dit verhaal boeit mij niet, ik weeg veelste zwaar en ik moet en zal afvallen. en Ana helpt mij hier heel erg mee, ik zal niet stoppen tot ik dun genoeg ben!
iemand - Dinsdag 26 juli 2016 01:21
ik vind het leuk dt je dit schrijft ik ben 13 een weeg 41 ik vind mezelf dik en zwaar en iedereen zegt van niet maar asl je eenmaal ana hebt is niet boeient

ButterflyAngie - Zaterdag 30 juli 2016 15:43
Wow, echt supergoed verwoord. Moest er gewoon van janken. Dit is precies wat ik mensen probeer te vertellen als ze zeggen dat ze jaloers zin op mensen met een eetstoornis/ zeggen dat ze graag een eetstoornis zouden willen omdat ze dan eindelijk eens de overtollige kilo's weg kunnen krijgen, want het lijkt zo makkelijk. Echter kan ik het zelf nooit zo ged onder woorden brengen als in dit artikel word gedaan. Dus ik ga mensen vanaf nu gewoon di artikel doorsturen!
fatgirl.. - Zaterdag 30 juli 2016 22:57
heel mooi en helaas té herkenbaar..
sara - Maandag 1 augustus 2016 17:29
ik wil ook anorexia om dat ik dik ben dan woor je heel dun dat is mooi

sara - Maandag 1 augustus 2016 17:30
geef mij tips plz
Bezorgde moeder - Zaterdag 13 augustus 2016 03:13
Ik schrik me rot hiervan. Ik maak me vreselijk veel zorgen om mijn dochter 15 jaar. Ik weet gewoon dat ze een eetstoornis heeft al een paar jaar maar wat ik ook zeg of doe niks helpt radeloos wordt ik ervan. Ik wil mijn dochter gelukkig en gezond zien. Niet het enge magere en depressieve meisje zoals ze nu is Het doet me enorm veel pijn te zien dat ze niks wil eten en soms ben ik zo bang om haar levenloos in bed tegen te komen. Daarbij praat ze ook niet meer alleen nog een ja maar meestal een nee zegt ze nog. De huisarts weet niet wat hij moet doen en het GGZ weet het ook niet meer. Ze praat ook daar niet. Ik wil zo ontzettend graag dat ze geholpen wordt maar hoe wie wat waar kan haar helpen? Groeten van een zeer overbezorgde en verdrietige moeder.
Famke - Zondag 4 september 2016 10:11
Zelf heb ik anorexia (gehad) , ik heb 1 maand met sonde-voeding en een hartmonitor in het ziekenhuis gelegegen en 3 maand in een kliniek. Zelf heb ik nadat ik voor de eerste keer ervoor naar de huisarts moest heb ik dit ook gelezen. Maar op zo'n moment als je er al zo diep in zit heeft zelfs dit geen nut meer. Ik weet nog dat ik zelfs zo dun wilde zijn als die vrouwen op die plaatjes.
Hecky - Zaterdag 24 september 2016 10:26
Heel bedankt voor dit gedicht ofzo maar ik weet nog steeds niet hoe je erbij komt om aftevallen
Hecky - Zaterdag 24 september 2016 10:26
Heel bedankt voor dit gedicht ofzo maar ik weet nog steeds niet hoe je erbij komt om aftevallen
Hecky - Zaterdag 24 september 2016 10:27
HEEEEEEEEEEL BEDANKT
Hecky - Zaterdag 24 september 2016 10:27
NIET SARCASTIES
Lisa - Donderdag 3 november 2016 21:58
Sorry, maar wat de fack. Dit ziet er zo negatief uit. Je kan ook gewoon heel mager zijn, ik was mager, zag er dun, ongezond uit. Maar mijn tanden vielen er niet uit, Mijn haar wat haartjes en ik vond rust in mezelf. Ik was in mezelf gekeerd en als je een eetstoornis hebt, in het ziekenhuis ligt, elke ochtend gezellig een spelletje doet, af en toe een eetmoment hebt en niet veel behoefte aan vriendinnen die langskomen hebt, heb je het best goed getroffen.
Ik zeg alleen dat het niet zo hoeft, kom op. Overdrijven kan ook.
beertje - Zaterdag 3 december 2016 23:59
Het is heftig maar zal niet iedereens ogen kunnen open doen daarmee dat weet ik nu al zeker
Anoniem - Donderdag 15 december 2016 22:50
Ik wil ook dood en ik zit nu ook bij een psyloog en die hebben ook verklaard dat ik anorexia heb. Ik ga nu naar enge mensen toe die mij gaan helpen maar ik luister niet naar ze. Als ik op deze manier dood wil dan doe ik dat gewoon en niemand kan me tegenhouden
anoniem - Zondag 29 januari 2017 16:56
ik heb anorexia ik durf gewoon niet te eten ik wil niet geholpen worden ik wil zo blijven. ik ben 16 weeg 43 kilo en ik vind dat veel te dik.
.... - Zaterdag 18 februari 2017 18:57
Heel erg bedankt!
Elma - Woensdag 5 april 2017 16:47
Ik heb het gelezen en het is heel confronterend maar ook realistisch geschreven. Alleen vind ik het moeilijk te lezen dat Anorexia een keuze zou zijn. Je KIEST en NIET voor, het overkomt je! En dat vind ik al heel anders overkomen. Natuurlijk is het goed en belangrijk te lezen wat er zoal met je kan gebeuren, maar zo'n artikel zal niet helpen als de lezer zelf niet de stap wil nemen richting professionele hulpverlening. Nogmaals: ANOREXIA IS EEN ZIEKTE,GEEN KEUZE! WEL HEB JE DE KEUZE ER HULP BIJ TE ZOEKEN. Zelf heb ik een eetstoornis vanaf de pubertijd en op mijn 43e heb ik voor de 1e x de hulp gekregen die echt geholpen heeft. Na zoveel jaren ben ik op weg naar herstel... Daarvoor heb ik ook wel om hulp gevraagd, maar net niet altijd alles verteld waar ik mee bezig was.
Omdat ik het niet kon vertellen... hoe moest het dan met ons gezinnetje.
Dus als je dit leest en je herken je erin: Zoek HULP!!!! En blijf vechten... ook van deze psychische ziekte kan je herstellen... LIEFS!
E. - Donderdag 10 augustus 2017 19:40
Zachte heelmeesters maken...?
Maaike - Dinsdag 30 mei 2017 19:07
Ik zit soms te twijfelen of ik boven de wc ga hangen.. Ik wist dat t erg was maar ik wist niet dat t zo erg was!! Ik dacht: Ik ben niet zoals de anderen, ik kan stoppen wanneer ik wil. Maar ik ben overtuigd. T is t niet waard! Ik vind mezelf niet heel dik (meer). Waarschijnlijk is t de pubertijd maar ik was bang dat t echt te ver zou gaan. Ik hoop ook dat ik mezelf niet meer bekras hierna als ik in een dipje zit.. T voelt fijn als ik met mn nagel over mn arm heen ga. Maar ik voel me vooral alleen. Vooral nadat ik mezelf heb bekrast heb ik spijt... Maar dit verhaal raakt me echt. Als ik weer zo'n gevoel heb om boven de wc te hangen, ga ik dit verhaal lezen!
XXX Maaike
Sofie - Woensdag 12 juli 2017 23:41
Het zijn mooie woorden♥
Erg confronterend indd alle oude herinneringen die komen
Weer naar boven das wel even slikken ja😢
Anoniem - Dinsdag 18 juli 2017 03:57
Kijk ik heb het gelezen en het veramderd men gedachten niet ik ben nu 13 en ben al van men 9e aan zelfmoord bezich en ik kan het niet stoppen maar deze website helpt ook niet niks helpt sorry
E. - Donderdag 10 augustus 2017 19:33
Herkenbaar. Mijn drie universitaire studies niet kunnen afronden. Slechte gele tanden en nagels, weg volle bos donkere krullen, sociaal isolement en het gevoel hebben dat ik wacht tot ik sterf. Gelukkig gaat het nu goed, maar wanneer ik de tijd terug kon draaien..
E. - Donderdag 10 augustus 2017 19:38
Oh ja, er kwam ook nog een psychose bij kijken, wat me 21 maanden verblijf in psychiatrische ziekenhuizen opgeleverd heeft. Het leven had er zo anders uit kunnen zien, zie ik NU in. Wil je afvallen, ga dan naar een dietist en doe het niet op eigen houtje. Wanneer je in korte tijd veel afvalt stroomt het bloed alleen nog naar je brein en hart, wat betekent dat je organen ieder moment kunnen uitvallen en jij daar mooi dun ligt te wezen in je doodskist!
anoniem - Donderdag 7 september 2017 00:56
Super goed stuk, kan een hoop mensen redden.
anoniem - Maandag 11 september 2017 19:21
Door dit gelezen te hebben ga ik opzoek naar hulp.
niemand - Woensdag 20 september 2017 21:01
ik vind het mooi dat je hier moeite voor doet om andere mensen te helpen en waarschuwen. maar dit gaat in mijn ogen toch echt wel te ver. tuurlijk het kan in sommige gevallen zo zijn. maar het is in zo een boosheid geschreven. ik betwijfel of je hiermee mensen echt helpt. mij in ieder geval niet. zowel dan is dat goed maar ik vind het gewoon op een veel te boze manier geschreven en best wel overdreven en ver gaan dat ik hier gewoon zat van wtf.... maar nogmaals als het mensen helpt top maar misschien had je het ook op een minder aanvallende en boze manier kunnen schrijven
B. - Zaterdag 20 januari 2018 17:24
Beste niemand,

Dit bericht is om mensen te confronteren die aan anorexia willen beginnen omdat ze denken dat je er mooi en dun van wordt. Doordat het in een "boze manier" geschreven is wilt de schrijfster aangeven dat anorexia tig gevolgen heeft die de mensen die anorexia willen hebben niet weten. Ik vind dat deze manier van schrijven de aandacht van de lezer trekt, net als de anders gedrukte woorden.

Groeten,
B.
B. - Zaterdag 20 januari 2018 17:26
Sorry als het er boos uitkwam, was totaal niet de bedoeling! 't was eerder een soort mening :) Groeten!
T - Dinsdag 14 november 2017 13:54
Geweldig artikel. Hard, maar het is de waarheid.
Bedankt! Het motiveert.
Faheema - Zaterdag 2 december 2017 10:25
Ik wilde eerst ook maar nu ik dit heb gelezen niet meer, echt bedankt, je bent de moeite waard !! ♥️
Rosaly - Zondag 3 december 2017 14:25
ik zat vaak erover te denken hoe ik af kon vallen maar ik heb nu waarschijnlijk anorexia en ik weet niet hoe ik eruit kan komen ik eet niet en heb ook Nooit honger mijn vriendinnen willen mij helpen maar weten niet hoe
Elze van der linden - Vrijdag 12 januari 2018 09:05
Ga naar de huisarts en vertel je probleem , diëtisten helpen je verantwoord aan een goed gezond gewicht😉
Alyssa - Vrijdag 22 december 2017 12:26
Dit artikel ben ik ongeveer een jaar/1.5 jaar geleden tegen gekomen toen ik doordat ik al jaren anorexia had en hier nu echt klaar mee was. Door dit artikel ben ik ongelooflijk geschrokken en ben ik direct gestopt met het "vasten". Inmiddels schrik ik niet meer van dit artikel, van de gevolgen van anorexia, maar ik schrik wél van hoe ongelooflijk schuldig en verdrietig ik me voel over de gevolgen voor mijn familie en hoe mensen mij zien (toen ik anorexia had was ik echt een heel ander persoon..). Ik schrik ervan hoeveel ik nu weer voel en hoeveel hobby's en vrienden ik heb laten liggen alleen maar voor die eetstoornis. Ik schrik ervan hoe boos ik ben op mezelf om hoeveel ik mezelf aan de kant heb gezet om maar perfect en mooi te willen zijn. Wat je schrijft is precies wat er gebeurt als je herstelt, omdat ik me er voorheen gewoon totaal niet bewust van was, en dat is erg.
Tess - Zaterdag 24 maart 2018 16:19
Ik vind dit eerlijk gezegd een slecht stuk. Het is misschien wel waar, maar anorexia is een ziekte, het overkomt je, het is geen keuze. Maar alsnog kan het wel een eyeopener zijn, ik denk ook voor mensen uit de omgeving
Feyza - Woensdag 9 mei 2018 23:29
Ik vind het echt goed ik wou zelf voordat ik dit las nog anorexia maar nu nu ik dit heb gelezen nee helemaal niet
anoniempje - Zaterdag 25 augustus 2018 13:40
damn die komt wel ff binnen zeg..
veel dingen zijn wel herkenbaar bij mij..
vanmiddag maar even met mijn ouders gaan praten
Carmen - Zaterdag 25 augustus 2018 16:08
Zeker een heftig stuk, je hebt grotendeels ook wel gelijk, maar wat ik wil zeggen is dat deze meiden geen anorexia WILLEN. Ze willen alleen afvallen, slank zijn, en daarin gaan ze gewoon ontzettend ver. Het is een ziekte in hun hoofd, geen doorgedraaide leefstijl of wat dan ook.
Rockabilly - Dinsdag 4 december 2018 14:09
Vertel mij wat,het zit bij mij in de familie.mijn zus zegt wel dat ze niet lijnt,maar ze doet het wel.en maar lachen om iemand die aankomt.dat laat alleen maar zien hoe zwak ze is,die zielepoot.iemand die bang en onzeker is,moet altijd op anderen afgeven,om zichzelf beter te voelen.
Eveline van Herpen - Donderdag 3 januari 2019 17:21
Het lijkt de AA wel... Ik, Eveline van Herpen, heb anorexia. Het is een levensstijl geworden. Nieuw jaar, kansen grijpen.
Suze - Maandag 3 juni 2019 17:23
Een vriendin van mij heeft ondergewicht (ze heeft niet alle verschijnselen van anorexia ze eet alleen veel te weinig maar ze wordt al geholpen) maar ik begin steeds meer op haar te lijken en ik had niet eens door dat ik het blijkbaar probeerde maar er is telkens een stemmetje in mijn hoofd die zegt dat ik niet moet eten
Aroha - Maandag 24 juni 2019 16:09
Heftig geschreven maar waar.. Ik ben zo opgelucht ergens dat mijn eetproblemen destijds zijn opgemerkt en het niet tot Anorexia heeft kunnen. Maar op de lange termijn is de schade er nog steeds, niet lichamelijk op het haar overal na. Vooral psychisch ik heb nu de diagnose eetstoornis NAO. en ondanks dat ik er als puber (jaar of 14) nog veel erger mee bezig was ik heb er nu nog steeds veel last van (25). Ik schrok dat het toch een diagnose was. ipv van een klein eetprobleem. In de ontkenning zit ik al lang niet meer wat betreft mn relatie met eten, maar de diagnose had ik niet verwacht.
En nee ik wil geen anorexia, ik wilde geen anorexia maar ja ik bezocht en bezoek wel pro ana. Nu een stuk minder dan eerder. Ik besef me hoe slecht het is en dat ik het zou moeten laten. Maar soms heel soms lukt het me niet om het te weerstaan. Is er weer dat destructieve in me waardoor ik weer daar kom om mn zieke gedachten te voeden. GOED IDEE! nou nee. slecht idee heel slecht idee. Gewoon niet meer doen oke? ja oke, niet meer doen afgesproken. Ik heb het mezelf al zo vaak beloofd, maar echt stoppen nee dat is tot nu toe nog niet helemaal gelukt. en deels zeker wel. zo wilde ik een acc opnieuw aanmaken op pa. sommige zullen weten. Bizarre aanmeldingsprocedures. in de voorfase heb ik besloten om het niet door te zetten omdat ik dan wist dat het einde zoek zou zijn.
Ik wil voor mezelf vechten, niet tegen mezelf
anoniem - Dinsdag 17 december 2019 17:12
maar hoe zijn al die modellen en koreaanse k pop sterren dan zo dun en zo mooi
olga - Woensdag 4 maart 2020 07:32
ik zag op hart van Nederland dat je een petitie kon tekenen tegen de pro-ana sites, maar ik kan die petitie niet vinden. Toen kwam ik hier terecht. Mijn dochter heeft jaren gekampt (het probleembestaat nog steeds, maar op een andere manier) met eetstoornissen. Ik heb dit openingsverhaal gelezen. Helaas denk ik niet dat meiden(en jongens) die naar iets anders zoeken dit hele verhaal ook zullen lezen.
Ik ben blij met dit verhaal. Het opent ogen en misschien kweekt het met begrip voor het probleem anorexia. Zodat mensen hun verhaal kwijt kunnen bij anderen die beseffen dat dit niet vanzelf over gaat..
Ik hoop dat het in elk geval flink drempelverhogend werkt!
Inne Peeters - Dinsdag 15 september 2020 20:06
Wiel ver mager hep en eetstonis anorexia nervosa
Jackie - Zaterdag 26 december 2020 05:06
Nou ik ret normaal maar ik ben veelste.zwaar ik ben *** kilo en ik heb 8 operaties,gehad.waar van bloodtransfusie alles door gemaakt ik maak meer zorgen over mijn toe name in gewicht alleen gezond eten kom je er niet ik beweeg,teweinig.dat weet ik maar na zo veel operaties,heb ik gewoon geen energy meer ben twee keer voor dood weg gehaald ook heb ik wel op leeftijd 21 ***kilo gewogen. Nu ben ik tea waar dan weer te dun ik weet het niet meer mijn.gezondheid,is astma copd ik gebruik aware medicijnen,waar ik dus erg van aan kom en ik vind dat helemaal niet zo leuk om zo dik tezijn.ps geschreven.door jacqueline
Jackie - Zaterdag 26 december 2020 05:10
Ook heb ik geen hulp van ziekenhuis of iemand die me bij me gewicht zou kunnen helpen,ik sta voor een groot raadzel.8 operaties,is niet inks ben gewoon teziek,om te sporten.ps wil ik,graag geholpen worden,weet alleen niet hoe heb veel al geprobeerd,weinig helpt,nog
Noor - Dinsdag 1 juni 2021 20:06
ik wil anorexia. het is te enige manier om af te vallen. En als het dan mijn dood word, maakt het me niks uit. Ik ben toch niet gelukkig.
Elisa - Woensdag 27 april 2022 09:43
Haii Noor ik wilde effe zeggen ik heb anorexia gehad een jaar geleden toen er net corona was. En uithongeren is niet de oplossing. XX En als je ongelukkig bent praat er met iemand over offf vraag hulp. Want als jij dood wilt zal je familie verdrietig zijn. En waarom ben je zo ongelukkig????
Elisa - Zaterdag 30 oktober 2021 15:01
Degene die dit heeft geschreven heeft zo gelijk ik had anorexia is me allemaal overkomen gelukkig had ik anorexia 1.5 jaar en me familie was verdrietig en ik zat met dat stomme gewicht. Ik heb etentjes gemist bij Halloween en Kerstmis heb ik niks lekkers gegeten ik was bijna mijn vriendinnen kwijt omdat ze zo verdrietig voor me waren en ik het niet zag haar uit val heb je een broek uitrekken was al te veel moeite ik praatte zo sloom en ik heb alles gehad wat hier in stond terwijl ik al dun was dus ik hoop dat dit artikel mensen helpt
Niemand bijzonders - Zondag 3 juli 2022 17:41
Ik vind het vreselijk dat ik zelfs berichten heb gelezen van 2022, zo dichtbij allemaal. De meeste reacties zijn van 2010, maar dat er berichten zijn van mensen uit 2022 is zo erg, beseffen dat zoveel mensen NU NOG deze sites bezoeken… ik doe het zelf ook maar het lijdt me af van eten. Take care everyone.
Vicky - Zondag 6 november 2022 20:12
En toch zou ik nog liever anorexia hebben dan dik te zijn*. Ik krijg zelfs geen maagverkleining omdat ik mentale problemen heb, maar mensen met mentale problemen kunnen nooit afvallen. Ik wil vanaf nu amper nog eten en als ik toch eet alles uitkotsen. Alleen dan zal ik aanvaard worden. Want constant krijg ik te horen dat ik mijn best niet doe, anders was ik al lang slank en mooi. Iedereen rond mij krijgt meteen een maagverkleining en ik niet.*

*reactie aangepast ivm huisregels
Iemand - Woensdag 30 november 2022 22:35
Hey echt een mooi geschreven voor mij is het helaas te laat lukt me niet meer om te stoppen
Elisa - Dinsdag 25 april 2023 16:14
Wooow dit klinkt super herkenbaar ik had zelf ook last van haaruitval en dacht dat iedereen me dik wolde hebben en elke dag aan die kcal denken en gwn niet lekker kunnen eten zoals me zusje en ok ben nooit dik geweest NOOIT ik dacht van wel. Ik heb ook me zusje pijn gedaan qua gedrag en dat ze me elke dag zag huilen, vriendschappen gingen weg had alleen maar ruzie. Ik moest bijna mijn schooljaar overnieuw doen omdat ik per week 8 uur school misten. En dan was het feest of gingen we uiteten en ik dacht alleen maar aan kcal en aankomen. Gelukkig had ik anorexia maar 1 jaar en niet langer! Maar heel veel van deze tekst is herkenbaar mag hopen dat geen enkele meisje of jongen anorexia krijgt