Toen ik aandacht verwarde met liefde

 

Puntkomma is een psychologische gedichtenbundel van Loïs Créscere met gedichten over haar verleden, het heden, haar gedachten en haar strijd met het dagelijks leven. Loïs Créscere (pseudoniem) is zesentwintig jaar en woonachtig in het bosrijke Gelderland. In haar gedichtenbundel wordt pijnlijk duidelijk welke strijd zij voert met het dagelijks leven, met eten, met haar verleden dat nog elke dag een grote rol speelt en met haar gevoelens van eenzaamheid.

We vinden Loïs haar gedichten erg mooi en delen er op haar verzoek daarom een aantal. Bovendien mogen we twee van haar gedichtenbundels weggeven. Wil jij er eentje winnen? Reageer dan onder deze blog waarom haar gedichten jouw aanspreken en stuur een mailtje met je naam en adres naar win@proud2Bme.nl

De eerste keer dat ik aandacht

verwarde met liefde merkte ik

dat dat een pijnlijke vergissing is

omdat de aandacht maar

een paar minuten blijft

en het koude bed daarna

overweldigende leegte bevat

 

puntkomma gedichten

 

Tranen zijn niet genoeg

om de pijn te kunnen tonen die

elke dag vanbinnen vreet en

knaagt en steeds iets verder

uitholt tot er niets meer is

 

gedichtenbundel

Het boek Puntkomma is te koop en op Bol.com is er iets meer over te lezen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Clueless01 - Maandag 7 november 2016 10:42
Ik wil deze gedichten bundel erg graag hebben. Ik put momenteel erg veel kracht uit verhalen/ gedachten waaruit blijkt dat ik niet de enige ben die zoveel struggles heeft met het "normale" leven.
xdiedev - Maandag 7 november 2016 10:44
Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik bij al deze gedichten een enorme herkenning vond. Wellicht dat ik dat bij de andere gedichten dat ook zou kunnen krijgen en dat het een stukje helend kan werken. Dat de pijn een stukje minder zou mogen worden en het verdriet iets minder. Gedichten inspireren en raken, maar zorgen ook voor steun. Ik hoop dat ik zou mogen winnen! Liefs, diede
Maureen - Maandag 7 november 2016 11:04
Ontzettend mooie beschrijving van de 'leegte'..
Ik zou graag meer van haar lezen!
dancer! - Maandag 7 november 2016 11:11
Wauw kippenvel bij dat eerste gedicht! Dit raakt me en is iets waar ik persoonlijk ook zo mee worstel. Ik zou de bundel erg graag winnen, want het lijkt me erg ontroerend en inspirerend
Annika - Maandag 7 november 2016 11:11
Wow, ik ben er stil van. Ik heb net een puntkomma tattoo laten zetten als teken dat mijn leven doorgaat, terwijl het ook had kunnen stoppen. Toen ik zo gevangen zat in mijn eetstoornis... ik ben nu een paar weken 'vrij', maar wat is het eng, en leeg...
Lisa - Maandag 7 november 2016 11:26
Wauw het zijn echt hele mooie gedichten. Voor mij is poëzie een uitlaatklep. Wanneer ik me down voel en merk dat het slechter gaat, schrijf ik mijn gevoelens van me af in de vorm van gedichten. Het lezen van andermans gedichten, zeker herkenbaren zoals deze, heeft bij mij een vergelijkbare werking. Daarom zou ik graag deze dichtbundel winnen.
a - Maandag 7 november 2016 11:48
Ik zit op dit moment in strijd met de eetstoornis. Wel / geen therapie
Hoop dat deze boek mij helpt te overtuigen dat ik door moet gaan.
GM - Maandag 7 november 2016 15:52
Ik zou dit boek graag willen winnen om (h)erkenning te vinden en zo ook door te kunnen geven aan de mensen die ik zie worstelen in mijn omgeving.
De gedichten spreken mij aan omdat het mijn gevoel verwoordt. De kou van de eetstoornis de warmte van mensen. En toch kiezen voor de kou, omdat dat op dit punt je warmte is.
Marielle - Maandag 7 november 2016 18:22
Ik zou dit boek graag winnen, om herkenning te vinden in haar woorden. Woorden die ik in mijn situatie zelf zo moeilijk kan vinden.
Lydia - Maandag 7 november 2016 18:41
Ik heb al zovaak meegedaan met jullie winacties maar deze wil ik ECHTECHTECHT heel graag winnen!!!! Ik hou ontzettend van poezië en schrijf zelf ook wel eens korte gedichtjes. Ik vind het prachtig om dingen van andere mensen te lezen, te zien wat er in hun hoofd omgaat. De gedichten zien er puur en eerlijk uit. Ik wil echt heeeeeeel graag dit boekje!!!
rachel - Dinsdag 8 november 2016 09:21
Toen ik de titel van deze blog las, herkende ik me hier meteen in. Mezelf uithongeren om aandacht te krijgen is misschien wel heel kort door de bocht, maar uiteindelijk is de reden voor mijn eetstoornis een tekort aan liefde. Een tekort aan aandacht. Ik zou dit boek heel graag willen winnen, omdat ik denk dat Loïs Créscere mijn gedachten heel goed heeft kunnen verwoorden. Ook denk ik dat ik veel kan leren van haar.
Anne-Maria - Dinsdag 8 november 2016 11:20
Twee korte gedichtjes, ze grijpen me direct. Heel graag zou ik meer willen lezen van Loïs. Om herkenning, om steun, om kracht. Om te delen, met anderen.
Black Tiger - Dinsdag 8 november 2016 12:49
Wat een super mooie gedichten!
Zelf schrijf ik ook gedichten, ik kan mijn gevoel er in kwijt en het lucht zo op!
Het lezen van gedichten is voor mij heel motiverend en het geeft me kracht.
Het laat ook zien dat we er niet alleen voor staan!!
Lotus - Dinsdag 8 november 2016 14:27
Woh, die 2 gedichten grijpen me erg aan. Ze verwoordt heel goed wat er in mijn hoofd omgaat. Zelf zijn mijn gedachtens een warboel en kan ik ze lastig uiten. Deze gedichten zouden me erg helpen. Ik denk dat ze een grote leermeester voor iedereen is
Loïs - Dinsdag 8 november 2016 15:22
Jullie zijn allemaal zo lief! Bedankt voor alle mooie woorden, dat doet mij goed.

Hou vol,
Loïs xxx
Palu - Woensdag 9 november 2016 07:59
De gedichten spreken me aan, omdat ze mijn gevoelens omschrijven. Gedichten lezen wordt steeds meer iets waar ik rust in vind. Ik hoop dat ik dit boekje win, zodat ik de rust kan blijven houden. Toen ik straks weer een 'moment' had, liet ik een een van de bovenstaande gedichten aan mijn moeder lezen. Ze knuffelde me heel stevig. Deze gedichten beschrijven precies wat er door de hoofden gaat van mensen met een eetstoornis en ze kunnen me hopelijk de weg wijzen naar recovery!
Eline - Donderdag 10 november 2016 13:44
Hi!

De gedichten spreken me aan omdat ik er ontzettend veel herkenning in vind. Ik ben sowieso grote fan van dichtbundels en probeer er dan ook veel te verzamelen. Onlangs kocht ik nog "milk and honey" van rupi kaur en ik vind het gewoon machtig hoe mensen mijn gevoelens zo goed kunnen omschrijven. Het brengt me altijd veel troost en helpt dat ik me minder eenzaam voel. Ik sleur bijna altijd een boekje mee in mijn handtas. Dit zou gewoon een super aanwinst zijn, zeker aangezien ik niet zoveel Nederlandstalige heb.
Julianne - Zondag 13 november 2016 19:40
"Rozen zijn rood, de lucht is blauw, ik wil van mezelf leren houden & heel gauw." Deze gedichten herken ik heel erg en vind ik daardoor super mooi om te lezen. ✨ Ik zit ook in een deze nare strijd, maar vind het fijn om de kracht te kunnen halen uit gedichten.
Anna - Dinsdag 29 november 2016 11:17
Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt? :)