Unit Eetstoornissen Maastricht UMC

 

Onderstaand een video waarin wordt verteld over de unit eetstoornissen van het UMC Maastricht. De Proud2Bme bezoekers die ons de link naar de video opstuurde zei er het volgende over: 'Ik kwam het filmpje tegen in een tijdschrift van het azM. Ik ben er zelf opgenomen geweest, en ik vind dat ze een aardig realistisch beeld geven van hun gang van zaken. Mochten jullie het nog niet op de site hebben, dan denk ik dat het een goede aanvulling is voor meiden of jongens die een opname overwegen bij het azM.'

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniemo - Donderdag 4 april 2013 20:01
Ik heb zelf ook een opname gehad in het AzM, unit eetstoornissen.
Ze zijn er erg goed en weten de goede punten te raken. Ze zijn bereid om samen met jou te denken.
MissV - Donderdag 4 april 2013 21:03
Ik ben ook opgenomen geweest in het AzM -> afdeling eetstoornissen.
Het filmpje geeft een heel duidelijk beeld van hoe het werkt in het AzM. Het GHP is er inderdaad vooral op gericht je naar een gezond gewicht te brengen en daarna begint het volgende gevecht pas. Ze zeggen in het AzM dan ook dat je met een te laag gewicht ook nog niet alles kunt gaan aanpakken en verwerken omdat al je energie al uit gaat naar het gewichtsherstel. Als je ondergewicht hebt zijn ook heel veel emoties niet bereikbaar en die komen pas bij gewichtsherstel naar boven dus dan kun je ook aan je psyche gaan werken.
Het filmpje geeft hierbij een duidelijk en eerlijk beeld over de gang van zaken.
Carlijn swinkels - Donderdag 4 april 2013 21:27
Dat ben ik in het filmpje :-)
Twee jaar geleden ben ik opgenomen geweest en het gaat nu super met me!
Leuk dat jullie dit op de site zetten
Gr. Carlijn
Firefly89 - Donderdag 4 april 2013 23:21
Wat knap van je Carlijn! We kennen elkaar niet hoor, maar ik vind het een erg mooi filmpje, en wat goed dat het nu zo super met je gaat :) Topper!
Mical - Vrijdag 5 april 2013 21:07
Heel fijn en nuttig filmpje, bij mij is de diagnostische fase deze week van start gegaan en na dit filmpje ben ik helemaal bereid om in opname te gaan. Blij dat het nu ook nog zo goed gaat met jou Carlijn!
meliss - Zaterdag 6 april 2013 11:59
Heej Carlijn, ik ben heel blij dat het weer goed met je gaat!