Ixta Noa

 

Ixta Noa is een organisatie die ondersteuning biedt bij een psychische onbalans vanuit ervaringsdeskundigheid. Er zijn veel ondersteuningsmogelijkheden, maar in deze blog worden de groepen belicht.

Ixta Noa heeft zelfhulp, nazorg en eigen-regie groepen. In de zelfhulpgroepen wordt gewerkt aan inzicht in je eigen gedrag en het nemen van stappen om dit anders te gaan doen. De nazorggroepen
bieden steun voor de periode na therapie of na een zelfhulpgroep. Bij eigenregie groepen gaat het om het krijgen van handvatten om de onbalans die je ervaart zo goed mogelijk te kunnen blijven behappen.

Voor eetstoornissen biedt Ixta Noa per locatie zelfhulp en nazorggroepen. Ixta Noa zit gevestigd in Nijmegen, Utrecht, Enschede, Groningen, Leeuwarden en Zutphen. In Helmond heeft Ixta Noa tevens een Zelfhulpgroep, in samenwerking met GGZ 't Warant. In Zutphen zit behalve een zelfhulp en een nazorggroep ook een eigengevoel groep voor deelnemers met langdurige eetstoornissen. 

fotogroep

Daarnaast biedt Ixta Noa, afhankelijk van de locatie, ook andere groepen aan. Bijvoorbeeld voor stemmingsproblematiek, psychosegevoeligheid, verslavingen (alcohol/drugs/e.d.) en ADHD en ADD. Op de website kun je zien welke groepen de bij jouw dichtstbijzijnde locatie heeft. Bij vragen kun je mailen naar groepen@ixtanoa.nl.

 

Gerelateerde blogposts