GGZ Oost Brabant

 

ggz oost brabantGGZ Oost Brabant (veghel) is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met eetstoornissen en obesitas. De eetstoornis overdekt vaak andere problemen, bijv. perfectionisme, een negatief zelfbeeld, een negatief lichaamsbeeld, onzekerheid. In de behandeling wordt naast de eetstoornis volop aandacht besteed aan deze problemen.

Behandelvormen

Poliklinisch
• Ambulante behandeling voor vrouwen met eetstoornis, AN, BN, ES.
• Individuele ambulante behandeling.
• Ambulante groepsbehandeling voor vrouwen vanaf 17 jaar met boulimia nervosa.
• Twee prétherapiegroepen, 1 bijeenkomst per week, leeftijd 18 t/m 50 jaar.
• Eén prétherapiegroep, 1 bijeenkomst per week, leeftijd 14 t/m 17 jaar.
 Nazorggroep: één bijeenkomst per 14 dagen.

Deeltijd

• Deeltijdbehandeling voor jeugd van 14 t/m 17 jaar, het betreft een behandelaanbod van 2 halve dagen per week, (dinsdagmiddag en vrijdagmiddag).
•Deeltijdbehandeling voor meisjes en vrouwen vanaf 17 jaar met anorexia nervosa
- één dag per week
- drie dagen per week
- vier dagen per week

• Resocialisatiegroep: zorg-op-maat na een meerdaagse behandeling in het eigen programma of in
één van de klinieken, (één tot twee dagen per week).
•BED-groep (2-daagse behandeling)

GGZ - Oost Brabant, regio Uden en Veghel
Postbus 189, 5461 AA Veghel.
Tel: 0413 - 84 68 00 (vragen naar Mw. M. Nieuwhof, programmaleider)
E-mail: mhcc.nieuwhof@ggzoostbrabant.nl

Ben jij hier in therapie (geweest) en wil jij jouw ervaring (anoniem) opschrijven, dan is dat van harte welkom! Stuur je verhaal dan naar info@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rachel - Woensdag 4 augustus 2010 12:33
Ik ben in behandeling bij het GGZ in Veghel, ga binnekort naar de 3 daagse.. zou best mijn ervaring willen schrijven, maar heb helaas niet heel veel positiefs te melden.
Ell. - Woensdag 4 augustus 2010 18:59
Rachel ik ben wel benieuwd want ik moet daar waarschijnlijk heen en ik wil graag weten of het wel de moeite is om heen te gaan.. Wat was er allemaal niet positief? Was er wel iets dat wel positief was?
itsme - Woensdag 4 augustus 2010 21:09
Ik heb er een behandeling gevolgd, maar ook mijn ervaring was er helaas niet positief.
Dus om mijn verhaal op te sturen lijkt me niet echt iets, maar mochten mensen toch benieuwd zijn pb me gerust
Rachel - Woensdag 4 augustus 2010 22:38
Ik vind niks positief daar, kreeg zelfs een gigantische terugval. Ben al n half jaar bezig daar en geen stap verder. Ik heb van anderen ook niks positiefs gehoord. Vind dat negatieve verhalen trouwens ook vertelt mogen worden hier, want ik vind de ggz in Veghel tijdverspilling. Als je zover bent dat je hulp gaat zoeken moet je die ook zsm krijgen. Bij ggz Veghel hebben de behandelaars alles uit boeken geleerd en vroegen mij zelfs hoeveel 300 kcal zijn! Ongelofelijk..
Araya - Donderdag 5 augustus 2010 00:41
ik moest eigenlijk ook naar de GGZ in Veghel, maar ik kon er daar ook niet mee omgaan. Mijn beginnende eetstoornis werd alleen maar erger en uiteindelijk wilden ze me dwingen naar de behandelgroep te gaan. Ik ben toen zelf gaan bellen met het GGZ in Helmond en daar volg ik nu nog steeds individuele therapie, die voor mij wel werkt...
Rachel - Donderdag 5 augustus 2010 09:49
Araya, mag ik vragen wat voor individuele therapie je in Helmond volgt?
itsme - Donderdag 5 augustus 2010 15:30
hopelijk hebben jullie allemaal nu een goede behandeling (gehad), die jullie wel vooruit heeft geholpen!

Araya - Donderdag 5 augustus 2010 23:57
@ Rachel, ik ging eerst 1x in de week naar een psychologe in GGZ 't Warant (GGZ in Helmond) en 1x in de week naar de diŽtiste. In het begin moest ik ook naar de kinderarts, maar omdat het lichamelijk allemaal goed gaat, hoeft dat niet meer. De diŽtiste en psychologe hebben we in de loop van de tijd langzaam afgebouwd en daar kom nu nog 1x in de maand. Bij allebei praat ik over dingen die me dwarszitten en waar ik nog moeite mee heb en bij de diŽtiste word ik dan ook gewogen. Ik heb veel eigen inbreng in mijn therapie, maar dat vind ik fijn en het werkt ook goed bij mij...
roos - Dinsdag 10 augustus 2010 14:18
ik lees niets dan negatiefs hierover en ikmoet er heen. Ik wil het totaal niet. Heel vervelend..
Rachel - Donderdag 12 augustus 2010 11:07
@Roos
Het kan sowieso voor iedereen anders zijn, je kunt het proberen. Ik las ook niks positiefs toen ik er moest beginnen, maar heb het wel geprobeerd. Er zijn vast ook mensen bij wie het wťl zin heeft. Je kunt altijd nog iets anders zoeken, ik ga nu gewoon een psycholoog zoeken in combinatie met ZieZo in Nijmegen.
En ik ga niet liegen en zeggen dat GGZ geweldig is, want mijn haat voor het GGZ groeit met de dag. Sorry.
Esi - Vrijdag 29 oktober 2010 10:14
Ik ben op het moment in behandeling in de tweedaagse groep in Veghel, en ben daar positief over.
Het programma biedt er alle ruimte voor om er heel veel aan te hebben, maar dat moet je soms een beetje leren zien. Het biedt er ook alle ruimte voor om er niks aan te hebben, als je de handgrepen om welke reden dan ook niet aan wilt of kunt grijpen. Maar ook dat hoort erbij en juist daarin wordt je van alle kanten geholpen. Niet in de laatste plaats door je groepsgenoten overigens, bij wie je veel herkenning en steun vindt.
Het kan zijn dat alles waartegen je vecht tijdens de behandeling aleen maar groter lijkt te worden, en dat kan je ontmoedigen en een terugval (dreigen te) geven. Maar in feite wordt het slechts zichtbaarder, en met alle hulp en handgrepen wordt je zelf gaandeweg steeds sterker.
Ik hoor veel positieve verhalen om me heen. Op forums domineren negatieve ervaringen nu eenmaal sneller. Zelf heb ik bewust, nu vandaag pas, deze site opgezocht, omdat ik niet afgeschrikt wilde worden door mogelijk negatieve ervaringen en ik kan het iedereen aanraden om in ieder geval ook niet door andermans ervaringen afgeschrikt te worden. Nadat je je een beetje door de logheid en (in eerste instantie) afstandelijkheid van een grote instelling hebt heengeworsteld biedt het eetstoornissenprogramma van GGZ Veghel vooral veel kansen.
. - Donderdag 10 februari 2011 22:14
ik ben ook in Veghel in behandeling geweest voor anorexia. Dit is nu alweer een aantal jaar geleden. maar ik raad het niemand aan. Ik heb geen enkele goede herinnering eraan, en het heeftl meer kwaad dan goeds gedaan!
Sanne - Dinsdag 5 april 2011 10:39
Ik vind dat je een goede reactie hebt geplaatst Esi, ook ben ik het er zeker mee eens. Ik zit daar ook in de 2-daagse deeltijdbehandeling en ik heb er tot nu toe al veel aan gehad. Soms denk ik ook wel eens echt waar slaat dit op? Ik ben het zeker niet overal mee eens, maar dat kan ik dan ook goed bespreken en dan wordt er naar alternatieven gezocht. De behandeling biedt veel mogelijkheden en daar moet je voor open stellen en er word ook veel eigen verantwoordelijkheid gevraagd maar daar is het ook een deeltijd behandeling voor. Verder is de steun van groepsleden daar echt super, ik zit in ieder geval telkens in een goede groep onlangs dat deze vaak veranderd omdat mensen de groep verlaten. Hulp is gewoon confronterend en daarom soms niet fijn, maar je moet er toch doorheen en dan moet je echt zelf doen want hun kunnen jou helaas niet met een medicijn en een paar therapien beter verklaren. Ik ben het met Esi eens, het biedt mogelijkheden. Je moet de kansen die daar krijgt grijpen en zelf initiatieven nemen, succes iedereen!
fred van Daalen - Zaterdag 5 mei 2012 13:47
Ik ben ruim 4 jaar bij en psychiater ik had namelijk al drie gehad bij de laatste bij GGZ in Veghel heeft men gevonden welke medicijnen ik nodig had ik ben nu redelijk vlak ik ben gestopt met het de bezoeken om dat ik het prijstechnisch niet meer kan betalen
8 juni had ik weer een afspraak echter deze heb ik geanulleerd
Agirl - Woensdag 22 mei 2013 02:16
Ik ga een klinische behandeling in Helmond volgen omdat zij in nauw contact staan met het ziekenhuis en dus specialisten. Dit betekent dat ik 6 a 8 weken 24 uur per dag, 7 dagen in de week daar zal verblijven. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik de afgelopen 2 maanden heeeeel vocht vasthoud over heel mijn lichaam (opgezwollen gezicht, benen, voeten, buik etc.) en mede hierdoor in die 2 maanden 10 kg ben aangekomen! Lopen gaat moeilijk, laat staan trap lopen etc. Hebben meer mensen hier last van? In ieder geval moet ik wel intern gaan zodat een internist mijn lichaam goed in de gaten kan houden! Ben benieuwd.....
Agirl - Vrijdag 24 mei 2013 02:48
Correctie.... nu blijkt dat je al redelijk snel in de weekenden naar huis mag en veel vrijheid krijgt. Ik ben nergens bang voor, ook niet voor de therapieŽn en het eten want daar heb ik niet veel moeite mee. Ik zie het maar zo: ipv dat ik overdag werk krijg ik therapieŽn en wordt mijn lichaam in de gate gehouden (dat was de druppel om me aan te melden gezien het vast houden van vocht) en woon ik doordeweeks in Helmond. Dus ik hoop dat het in de praktijk ook zo uitpakt...
Agirl - Vrijdag 24 mei 2013 02:48
Correctie.... nu blijkt dat je al redelijk snel in de weekenden naar huis mag en veel vrijheid krijgt. Ik ben nergens bang voor, ook niet voor de therapieŽn en het eten want daar heb ik niet veel moeite mee. Ik zie het maar zo: ipv dat ik overdag werk krijg ik therapieŽn en wordt mijn lichaam in de gate gehouden (dat was de druppel om me aan te melden gezien het vast houden van vocht) en woon ik doordeweeks in Helmond. Dus ik hoop dat het in de praktijk ook zo uitpakt...
Lin - Donderdag 27 juni 2013 11:35
Oef, ik moet hier als het goed is heen. Heb er alleen wel wat minder vertrouwen in gekregen door de negatieve berichten.. Ik vraag me af hoe het nou echt te werk gaat hier dat het voor een klein aantal werkt maar voor de overgrote meerderheid niet. Ik ben echt bang dat het voor mij nu ook totaal nutteloos is om te gaan.
Crannberries - Donderdag 9 januari 2014 23:33
Ben nu in 2daagse behandeling in veghel .. tot nu toe niet veel positiefs ...

xxx
Anoniem - Donderdag 13 februari 2014 22:47
@cranberries.

Jammer dat je nu al zo negatief bent over de behandeling.ikzelf heb een aantal jaren geleden in de 2daagse therapie gezeten voor eetbuistoornis in Veghel.hoe dan ook ,je moet er zelf voor knokken en heel veel energie in stoppen.kan me voorstellen dat dit in het begin heftig is.had ik ook.nu na jaren ben ik nog altijd dankbaar dat ik die kans toen met bijde handen heb aangegrepen.heb er een nieuw leven voor terug gekregen.het is hard werken,maar uiteindelijk moet je het zelf doen en pak de hulp die je daar krijgt aan!ik wens je heel veel succes en hoop dat je er sterker uitkomt en de zelfde ervaring als ik zal krijgen...