Ervaring Triversum Westkust

 

Ik zou graag mijn ervaring over Triversum met jullie delen. Ik heb zelf drie keer op de afdeling 'De westkust' gezeten. De Westkust is een afdeling voor jongeren met een eetstoornis of persoonlijkheidsstoornis. Op de Westkust kunnen 9 jongeren worden opgenomen. Zelf vond ik het altijd erg fijn als anderen schreven over instellingen. Als je opgenomen wordt is het meestal namelijk erg spannend. Door wat informatie vooraf te delen hoop ik meiden wat gerust te kunnen stellen.

Korte opnames
Sinds mei 2016 is Triversum gestart met een 6 weken behandeling. Ze proberen in 6 weken samen met jou je leven weer wat op de rit te krijgen. Vaak ben je na die 6 weken natuurlijk nog niet klaar, maar moet je alles wat je geleerd heb thuis voortzetten. Op deze manier zouden de wachttijden minder lang worden en mensen sneller geholpen kunnen worden. Uit onderzoeken is namelijk ook gebleken dat lange opnames vaak niet effectief zijn. Veel jonge mensen vallen na lange opnames toch weer terug.

meisje eetstoornis
bron foto

Uiteindelijk is het streven dat je thuis met jouw gezin aan het herstel gaat werken. Natuurlijk streven zij ook naar een goed en doorlopend natraject. Mocht het na 6 weken echt niet gaan, dan kunnen ze de behandeling verlengen met nog 6 weken. Dit is de maximale tijd dat je daar kunt zitten. De behandeling is op ieder zijn behoeften aangepast. Er is geen fase-plan meer, maar je wordt individueel bekeken. Ze werken met een checklist waarop staat of je bijvoorbeeld wel of geen steun nodig heb met het klaarmaken van eten. Hoe beter het gaat, hoe meer vrijheden je terug krijgt.

Er is een weekopening en weekafsluiting. Bij de weekopening vertel je hoe je weekend is gegaan. Bij de weekafsluiting vertel je wat erg goed en minder goed ging in deze week. Je werkt ook per week met een kaart met werkpunten. Daar ga je dan die week aan werken. Je behandelt de kaart tijdens de behandelkaart bespreking, welke elke dag in de ochtend of avond is.

Weekplanning
Maandag: School, Wegen, cliëntenraad, patiëntenbespreking en weekopening
Dinsdag: School, zwemmen of een andere leuke activiteit.
Woensdag: School en Bezoekavond
Donderdag: School, vrije avond en weekafsluiting
Vrijdag: School, vanaf half 3 gaan de meesten jongeren op verlof

therapieën:

- Individuele therapie: Dit is een therapeute van de polikliniek van Triversum
- PMT: bewegingstherapie
- Creative of muziek therapie
- Eetstoornisgroep
- Rots en Water
Alles is op indicatie

Verder heb je dinsdag tostidag, donderdag eierdag en vrijdag bolletjes of iets anders uit de keuken. Er wordt elke avond vers gekookt bij Triversum. De diëtiste is er elke week op woensdag in de ochtend om samen met jou te kijken naar je eetlijst. Er wordt ook gewerkt met een dobbellijstje. Dit betekent dat de dobbelsteen bepaalt aan de hand van een lijstje wat jij op 1 boterham doet en wat jij in plaats van een pakje koek neemt. Dit is bedoeld om van je angsten af te komen.

Triversum kamer

Zoals je kunt lezen is er de afgelopen jaren een hoop veranderd bij Triversum. Zelf ervoer ik in die drie keer Triversum als een fijne instelling. Helaas was de wachttijd wel onwijs lang. Ik hoop dat je wat heb gehad aan de informatie. Het lijkt misschien allemaal heel eng, maar als jij op het punt staat om hier opgenomen te worden wens ik je heel veel succes en liefde. De sociotherapeuten doen hun werk met veel liefde, en mij heeft Triversum altijd heel erg geholpen. Hoe eng het ook is, ga die angsten samen met hun aan. Je zult je vrijer en beter gaan voelen.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Woensdag 7 september 2016 19:45
Ik wou dat ik nog bij triversum kon... :(
romy - Woensdag 7 september 2016 19:50
Mooi uitgelegd.
zelf vindt ik de korte opnames erg jammer...
over 2 weoen ga ik al weg:(
Lamilee - Woensdag 7 september 2016 22:10
Wat fijn dat je je ervaringen over Triv met ons deelt! Ikzelf heb het als iets minder prettig ervaren maar ben dan ook nooit poliklinisch in behandeling geweest. Wel zat/zit ik gedurende de zelfde tijd als jij bij groepstherapie daar, vormen ze aparte groepen voor mensen die op de westkust zitten en mensen die niet opgenomen zijn? Heb je namelijk nooit gezien... Hoop dat het nu wat beter met je gaat en je hopelijk ook nooit hoeft te zien haha ... Liefs x
D - Donderdag 8 september 2016 21:22
Goed uitgelegd! Ik vind het wel jammer dat de opnames nu korter zijn omdat je ook maanden op de wachtlijst staat en dat maar kort in behandeling kan. Ook word je dan gewoon weggestuurd ook als het niet goed gaat... Verder vind ik het wel een hele fijne afdeling.
Struggle4life - Zaterdag 10 september 2016 00:11
Rots en water ?
Isa - Dinsdag 27 september 2016 17:28
uit onderzoeken blijkt misschien dat een korte opname effectiever kan zijn maar voor zover ik weet is de voornaamste reden voor triversum (en heel veel andere instanties) toch echt bezuiniging. wel super uitgelegd. waar heb jij meer aan gehad?