Ervaring Emergis II

 

Ik heb ervaring met een opname bij Emergis, en ik moet zeggen dat ik er heel erg positief over ben. Ik heb meerdere opnames gehad bij andere klinieken, maar wat me bij Emergis zo aantrok was de individuele behandeling. Ze kijken echt naar jou als persoon. Ik voelde me een mens, niet "eetstoornispatiënt nummer zoveel". En dat heeft me erg goed gedaan. Alle twee de behandelaren die ik heb gehad (ben er 2x opgenomen) waren zeer kundig, en zeer betrokken.

1Wat ik fijn vond, is dat we afspraken maakten waar ik achter kon staan. Natuurlijk soms wel met wat aanmoediging, en de nodige druk. Want als het aan mij (oftewel: mijn eetstoornis) lag, zette ik geen enkele stap. Maar omdat ik hier alles kon overleggen en bespreken, voelde het voor mij veilig genoeg om toch bepaalde stappen te zetten. Zoals het afbouwen van eetbuien/braken, en het opbouwen van mijn menu.

Ik werd niet gedwongen om meteen te stoppen met al mijn destructieve manieren... zoals het braken en het laxeren. Ik kon het afbouwen in een tempo dat ik ook aan kon. We maakten wel afspraken over mijn gewicht, natuurlijk, maar ook dit ging in overleg.

Er was uiteraard een gewicht waar ik niet onder mocht komen (want dan zou ik mijn menu wél sneller op moeten bouwen), maar ik kon ook aangeven boven welk gewicht ik niet wilde komen. Wederzijds vertrouwen, dat is een belangrijk iets bij de behandeling bij Emergis.

Therapie vond ik over het algemeen ook fijn. PMT, creatief, groeps psychotherapie, koken (als je er aan toe was). Verschillende modules die elkaar afwisselden (en waar je op indicatie aan mee kon doen), bijvoorbeeld over perfectionisme en assertiviteit. Ook individuele therapie was mogelijk (creatief of PMT, bijvoorbeeld spiegelen), en er waren bijvoorbeeld een zwemgroep en een skate-groep. Heel erg afgestemd op waar jij behoefte aan had en wat jij nodig had. Zo kon je bijvoorbeeld ook ergo-therapie krijgen, of gsprekken met de maatschappelijk werkster als dat nodig was.

Het allerfijnste vond ik wel de groep verpleegkundigen. Zowel bij afdeling 40 (jongeren, onder de 20 ongeveer), als 41 (de wat ouderen, en meestal ook met wat complexere problematiek), als op de KIZ (kortdurende intensieve zorg, max 12 weken geloof ik) werken stuk voor stuk schatten van mensen. Ik heb zoveel aan ze gehad! Ik had het gevoel dat ik altijd bij ze tercht kon, zowel voor een spui-gesprek, als ook voor even wat leuks wat ik wilde delen. Ik voelde me gezien, en het voelde alsof we op één lijn zaten. Ze waren heel bereikbaar en betrokken, en dat heb ik weleens anders meegemaakt.

Nu heb ik nog elke week ambulante gesprekken bij Emergis, met dezelfde behandelaar als ik in de kliniek had, en dit vind ik erg fijn. Ik voel me nog steeds zó gezien, en dat alleen al doet me ontzettend goed. Ook over de dagbehandeling heb ik goede verhalen gehoord. Ook al ben ik nog lang niet genezen... ik denk dat mijn behandelingen bij Emergis me heel erg geholpen hebben... dus ik ben zeker heel erg blij dat ze me ooit daarheen naar hebben doorverwezen!

Fotografie: Saar

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mir - Donderdag 4 augustus 2011 11:33
Ik woon in zeeland en heb een psychiater die mijn boulimie niet zo serieus neemt. Maar heb elke dag gevechten met eten/niet eten, laxeren, braken etc. Wat moet ik nu doen? Kan ik in contact komen met iemand van de eetstoornis afdeling van Emergis in Goes?
Lana - Donderdag 4 augustus 2011 16:45
Ja, ik heb daar ook behandeling gehad. Heb er gewoon heen gebeld.
Dan zeggen ze wel wat je moet doen...

Succes!

Liefs, Lana
Roos - Vrijdag 28 oktober 2011 13:45
Ik heb laatst een intake gesprek gehad met emergis in goes !
En het was nog veel beter dan dat ik gehoopt had , ze begrepen me daar echt & toen ze me wouden wegen dwongen ze niet zoals al die andere mensen wel bij mij deden, maar lieten me in zien dat het echt nodig was om mij te kunnen helpen.
Ik was eerst ook zelf bang dat ze mij niet sirrieus zouden nemen ,omdat ik wel gewoon een gezond gewicht heb.
Maar het maakt niet uit wat voor gewicht je hebt ze helpen je ook als je een gezond gewicht hebt :)
Nu gaan ze kijken welke behandeling het beste bij mij past en bellen ze me volgende week op wat voor behandeling ik krijg !!

xxx Roos
bente - Vrijdag 6 april 2012 23:00
ik zit ook sinds januari bij emergis, tot nu toe merk ik nog niet veel verschil, maar geholpen word je zekerweten !
xx
Chloë - Vrijdag 27 juli 2012 10:56
Ik ben 16 en heb een eetstoornis. Ik heb ook ondergewicht. Niemand weet hier vanaf, maar ik moet echt hulp hebben. Ik eet niet tot nauwelijks en als ik eet is het echt met tegenzin. Het probleem is: Ik ben ook depressief en suicidaal... Wat moet ik doen?
e-x - Donderdag 24 april 2014 22:41
toevallig vorige week een intake gehad,
alleen zit zo in twijfelen of ik weer in behandeling moet gaan.
Het Emergis gaf me overigens wel een hele warme indruk
Skye - Maandag 31 januari 2022 14:56
Hoe is het eten daar? En geven ze ook sondevoeding?