Lover of loser

 

Gaite

Een interview met hoofdrolspeelster Gaite Jansen.

Hoe ben je aan de rol Eva in de film "Lover of Loser" gekomen?
Ik heb auditie gedaan bij Shooting Star. Ik moest drie keer terugkomen voordat ik hoorde dat ik de rol had.

In de film speel je de rol van Eva. Hoe heb jij je voorbereid op deze rol?
Ik heb het boek gelezen, een tijdje geleden. En het script natuurlijk. Ik heb me niet op een speciale manier voorbereid. Ik zorgde wel dat ik iedere draaidag mijn tekst goed kende. Dave Schram (de regisseur) kon mij en de andere acteurs op de set altijd goed uitleggen hoe mijn personage zich op dat moment voelde en wat er daarvoor en erna gebeurt in het verhaal (een film wordt niet in chronologische volgorde opgenomen). Dat was heel fijn en op die manier werden we voorbereid voordat we een scène draaiden.

 

Welke scene die jij hebt gespeeld is je het meest bijgebleven en waarom?
Eén van de slotscènes. Het is een ontknopingscène dus ik kan niet vertellen wat er in gebeurt. Ik kan wel vertellen dat Martijn, Ruud, Thomas en ik er allemaal inzitten. Dit was een lastige scène omdat ik veel emoties op moest roepen. Dat was lastig, maar ook heel erg leuk en een grote uitdaging!

Het spelen in een film is natuurlijk hartstikke gaaf, maar zitten er ook
Nadelen aan? Moet je bepaalde dingen laten?
Filmen is inderdaad hartstikke gaaf! Maar er zitten ook nadelen aan. Zo moet ik bijvoorbeeld vaak afspraken met vrienden afzeggen. Ik kan soms niet naar verjaardagen of leuke feesten. Ik mis sommige periodes veel van school, wat ik allemaal moet inhalen. En ik werk soms erg lange dagen, dan ga ik heel vroeg van huis en kom ik heel laat 's avonds pas weer thuis. Dan ben ik na zo'n dag soms kapot en kan ik alleen nog maar slapen, maar dan moet ik nog huiswerk maken. Ik vind het vooral lastig dat ik mijn vrienden soms laat zitten vanwege het filmen. Ik wil geen slechte vriendin zijn, maar ik wil ook werkzaam blijven als actrice. Dat zit elkaar soms in de weg en dat is lastig.

Wat zijn je plannen na deze film?Gaite
In 2010 komt de nieuwe speelfilm Schemer uit. Hierin speel ik één van de zes hoofdrollen. De andere hoofdrollen zijn voor: Roos Netjes, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Robert de Hoog, Gerson Oratmangoen en Melody Klaver. Deze film gaat over een groepje vrienden die een meisje binnen die vriendengroep vermoorden. Een heel heftig verhaal dus, maar ik denk dat het een erg mooie film kan worden.

In 2010 komt ook de serie "In Therapie" uit. Hierin mag ik ook één van de hoofdrollen spelen. Verder zitten in de serie o.a.: Jacob Derwig, Halina Reijn, Kim van Kooten, Carice van Houten, e.d. In deze serie kun je de therapie sessies van verschillende mensen volgen.

Tussendoor komt er nog een aantal gastrolletjes in series uit waar ik in mee mag spelen. Bijvoorbeeld in Sorry Minister en de Co-assistent. O ja, en ik doe dit jaar eindexamen. Ik ben nog wel even druk dus :-)

Veel meisjes hebben de droom om in een film te spelen. Heb jij nog tips voor deze meiden?
Neem acteerlessen! Ik denk dat het goed is om continu bezig te blijven met acteren. Daarbij is het ook nog eens heel leuk en leerzaam! En schrijf je in bij een goed castingbureau.

Wat zijn jouw plannen en dromen voor de toekomst?
Ik hoop dat ik in de toekomst een goede en veelgevraagde actrice word!! Ik hoop dat ik word aangenomen op de toneelschool en op die manier nog veel meer kan leren en met theater bezig kan zijn. Er is nog een heleboel in Nederland dat ik niet gedaan heb en wat ik wel graag wil doen, op het gebied van film en theater natuurlijk. Ik heb gelukkig nog genoeg dromen en plannen die ik waar wil maken!

Welke boodschap hoop jij dat de film jongeren meegeeft?
Ik hoop dat jongeren met deze film wat meer alert worden op het bestaan van loverboys. Maar deze film gaat niet alleen over loverboys. Het gaat o.a. ook over échte liefde. En ik hoop dat deze film  iedereen weer even laat realiseren waar echte liefde over gaat. Tot slot hoop ik dat iedereen kan
genieten van het leuke, spannende en soms grappige verhaal.

Zou je 10 kilo afvallen of aankomen voor een film? (als dat moest om de rol te krijgen)
Dat ligt eraan. Als het een heel mooie rol is, zou ik er zeker over nadenken. Maar ik zou dat wel in goed overleg willen doen met bijvoorbeeld een diëtiste, zodat ik wel gezond blijf. Het is natuurlik niet de bedoeling dat ik dan té dun of té dik word.

Hoe zie jij jezelf? Ben je tevreden met jezelf?
Ik denk dat ieder meisje niet altijd tevreden is met zichzelf. Ik heb soms momenten dat ik absoluut niet tevreden ben met mezelf en andere momenten dat ik wel tevreden ben. Ik probeer altijd wel tevreden te zijn met mezelf. Gewoon omdat dat voor jezelf het fijnst is en je kunt immers toch vrij
weinig aan jezelf veranderen. En waarom zou je dat willen? Iedereen is anders en speciaal en mooi op z¹n eigen manier. Dat vind ik een mooie gedachte en daar hou ik me aan vast als ik een dagje niet zo tevreden ben met mezelf.

Eet je gezond en heb je wel eens aan de lijn gedaan?
Over het algemeen eet ik wel gezond. Mijn moeder kan onwijs lekker koken en maakt heel lekkere gezonde dingen. Ik ga natuurlijk af en toe wel eens naar de McDonalds en ik eet af en toe veels te veel chocola of chips. Ik heb nog nooit echt aan de lijn gedaan. Wat ik wel doe, is als ik bijvoorbeeld een periode té veel gesnoept heb dan probeer ik een periode daarna wat minder te snoepen. Maar daar blijft het bij. Ik denk sowieso dat meiden van mijn leeftijd moeten oppassen met aan de lijn gaan. Volgens mij is gezond eten en sporten een betere manier om af te vallen dan bijvoorbeeld te weinig eten.

 

Geniet van het leven!! Leef gezond, doe jezelf niet te kort en doe veel leuke dingen!

 

Fotografie: Janey van Ierland

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Inge - Maandag 31 december 2012 15:59
hoi,
ik ben inge
ben 10 jaar
woon in weert
heb veel vriendinnen
ik vind de film echt geweldig
gr. Inge

sophie - Zondag 12 januari 2014 17:10
waar word de film afgespeeld ?
karlijn - Zaterdag 8 februari 2014 10:50
de film word afgespeeld in Breda en een stukje in Amsterdam waar ricardo eva meeneemt om te shoppen