Brandi Russell Popstars

 

BrandiEen interview over schoonheid met Popstars-winnares Brandi Russell

Door je fantastische optredens in Popstars ben je flink veel op tv geweest, heeft dit invloed gehad op je zelfbeeld?
Eerst wil ik je voor de lieve complimenten van harte bedanken. Popstars had inderdaad een invloed op mijn zelfbeeld. Ik vind het heel belangerijk om voor de camera's gewoon eerlijk te zijn en mezelf te blijven. Alle emoties en gesprekken die er van mij op televisie geweest zijn, is precies hoe ik ben.

Ik vond het ook leuk om af en toe zonder make-up een interview te doen en daarna in volledige make-up en styling bij de live show te staan. Het voelt erg bloot om voor de camera's zonder make-up te staan, zeker omdat je weet dat er miljoenen mensen kijken. Eerlijk gezegd zou ik dat een paar jaar geleden ook nooit gedurfd hebben.

Popstars was voor mij heel belangrijk. Daarom wilde ik ook dat de mensen thuis echt alles van mij konden zien, zodat ze precies zouden weten waar ze wel of niet voor stemden.

Kan je ons een beeld geven van hoe het er aan toe ging achter de schermen bij Popstars?
Popstars achter de schermen was toch wel wat anders dan wat iedereen thuis zag. Thuis voor de tv zie je alleen de eindshows, maar niet de lange dagen met repitities, lessen, lachen, huilen, ruzies, enz. Vaak hadden we maar 5 uurtjes per avond om te slapen, want elke dag was met van alles en nog wat totaal volgeboekt. Dat vond ik wel heel leuk!
Ook ben je bijna vier maanden elke dag met een groep mensen bezig: andere deelnemers, productie, redactie, choreografen, zang docenten. Die mensen worden je familie. Die familie werkt samen om uiteindelijk een doel te bereiken. Net als in elke familie zijn er mensen die dichter bij je hart komen te staan dan anderen, maar je houdt toch van ze allemaal.

Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik vind die vraag altijd wel moeilijk, want er zijn zo veel mensen die een invloed op mijn muzikale leven hebben gehad. Wat ik heel erg knap vind zijn mensen met talent die alles durven doen en laten, die vechten en hun leven door niemand anders laten bepalen. 

- Sharon Osbourne -
Deze mevrouw heeft ALLES meegemaakt. Ze komt uit een gezin dat niet ideaal was en heeft het toch gemaakt. Het maakt haar niets uit wat de rest van de wereld over haar denkt. Ze heeft een perfecte balans tussen familie en werk kunnen vinden. Ze is niet bang om anders te zijn dan de "norm". Dat vind ik heel erg knap. Ook heeft ze bewezen dat je alles kan bereiken: ze is manager, producer, schrijver, televisiester en ze heeft de ziekte kanker overleefd.

- Beyonce -
Omdat zij al haar hele leven voor de muziek werkt en nooit te bang is om risico's te nemen. Ook is zij zakelijk heel erg goed bezig (groepsartiest, solo-artiest, management, schrijven, kleding ontwerper).

- Bono -
Die man is een van de beste performers van onze tijd en gebruikt de muziek om zijn politieke standpunten door te geven. Hij is onderdeel van de band U2 en heeft daarnaast ook een solo-carriere opgebouwd. Hij zet zich in voor andere mensen en voor de rechten van de mens.

- Bette Midler -
Dit is een duizendpoot die zingt, danst, acteert, en alles met gevoel.
--> er zijn er nog veel meer hoor: Prince, Rachelle Farrell, Candy Dulfer, Pink.....

BrandiWat is voor jou echte schoonheid?
Echte schoonheid komt van binnen...haha, hoe cliche! Maar wel de waarheid: als je eerlijk en lief bent, dan heb je ook schoonheid. Maar ik vind wel dat je je uiterlijk ook goed moet verzorgen. Ik vind het ook schoonheid wanneer je laat zien dat het belangrijk is om een gezond uiterlijk te hebben. Ik vind het ook mooi als mensen met hun uiterlijk wat durven.

Waar ben jij onzeker over?
Ik word er heel erg onzeker als te veel andere mensen invloed op mijn leven willen hebben. Als ik advies van veel andere mensen krijg, dan word ik echt onzeker over mijn eigen mening. Ik wil gewoon altijd de juiste beslissing voor mijzelf nemen. Te veel invloed van anderen geeft mij een gevoel dat wat ik eigenlijk wil niet goed is. Dit is iets waar ik elke dag mee bezig ben.
Ook ben ik onzeker in een bikini. Haha...echt waar, mijn benen zijn witter dan sneeuw!

Hoe denk jij over je eigen uiterlijk en figuur? 
Ik ben hier eigenlijk best wel mee bezig. Ik vind het heel belangrijk om te fitnessen en trainen om mijn figuur in vorm te houden. Ook vind ik stijl, haar en make-up heel erg leuk! Ik zie dit meer als een art/ kunst en wil alles hiervan proberen! Ik wil laten zien dat alles kan als je gewoon durft!

Als je iets aan jezelf (uiterlijk) zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Nou,... haha, ik zou het heel fijn vinden als ik niet zo wit was. Maar ja, ik heb alles al geprobeerd om dit te veranderen. Ik verbrand in de zon en word alleen rood van de zonnebank, dus ik moet het denk ik maar gewoon accepteren. Ook zou ik wel... haha...uhmm..grotere borsten willen hebben!

Heb je zelf ooit wel eens moeite gehad met eten/ je figuur/ je gewicht?
Ik ben heel erg hard voor mijzelf als ik wat kilo's aankom. Als je ouder wordt, moet je het meer in de gaten houden, want je valt niet zo makkelijk af als je ouder dan 18 bent. Ik heb gelukkig nooit eetproblemen gehad, daarvoor houd ik denk ik te veel van lekker exotisch eten!

Hoe denk jij dat de media invloed heeft op het zelfbeeld van meiden?
De media heeft wel wat invloed, maar eerlijk gezegd vind ik dat het in Nederland nog wel meevalt. Kijk eens naar waar ik vandaan kom, Amerika, hier zijn de meeste mensen te dik, niet alleen volwassenen, maar ook tieners en kinderen. Dit terwijl programma's zoals Americas Next Top Model daar heel erg populair zijn. Wel vind ik dat er een paar goede voorbeelden voor meiden moeten zijn. Positieve voorbeelden die bezig zijn met gezondheid, sporten, en stijl. Zij die kunnen bijdragen aan het hip maken van de gezonde levenstijl.

In hoeverre speelt het schoonheidsideaal volgens jou een rol in de muziekindustrie?
Muziek en stijl zijn tweelingen. Je kan niet één hebben zonder de ander.

Op een bepaald moment kreeg je bij Popstars een volledige metamorfose. Ik herkende de authentieke Brandi er niet meer in terug. Hoe dacht/ denk je zelf over die metamorfose?
Nou de authentieke Brandi was nooit veranderd, want van binnen was ik gewoon hetzelfde, met veel passie voor waar ik mee bezig was! En het was een eer dat ik zo'n kans kreeg om een metamorfose van Mari van de Ven te krijgen. Ik vind het juist heel leuk om mijn "look" constant te veranderen. Ik was nooit eerder blondine geweest. Dat vond ik juist heel leuk! Het was een onvergetelijk ervaring met een hele lieve, talentvolle man (Mari) en ik ben nog steeds dankbaar dat hij de tijd heeft genomen om dit voor mij te doen. Ik heb nog steeds licht haar, maar nu zijn mijn ogen wel beter te zien.

Kan je iets vertellen over de problemen/ zorgen die jij vroeger had toen je ongeveer 15 jaar was? Brandi
Die leeftijd was voor mij een drama. Ik had heel erg weinig vrienden en mijn thuissituatie was ook niet 100% perfect. Ik was heel erg bezig met muziek en acteren en zag alles als een manier om mijn passie te verbeteren. Bijvoorbeeld: ik had met alle stijlen geëxperimenteerd: gothic/emo, sexy, rock, lief, preppy. Het was zo leuk om mijzelf helemaal in al die stijlen te gooien, want ze hadden allemaal wel wat leuks! Ook hadden alle stijlen een eigen cultuur en eigen muziek. Dat heeft mij geholpen om betere muziek (en theater) te maken die echt IEDEREEN aanspreekt.

Mijn klasgenoten vonden het helemaal niks. Zij snapten niet waarom ik mijn stijl zo vaak veranderde en waarom ik zo met muziek bezig was. Nu begrijpen ze het allemaal wel! :)

Waar ben jij trots op?
Ik ben heel erg trots dat ik, een meisje van een Amerikaanse ghetto, mijn dromen waar kan maken!

Waar ben jij bang voor?
Ik ben voor veel dingen bang: spinnen, ziektes, ouder worden, om vergeten te worden.

Wat is jouw favoriete eten?
Alles wat van andere landen komt! Geef me iets bizars en dan ben ik hartstikke blij!

Wat zijn je toekomstdromen?
Mijn droom is bewijzen dat je WEL alles kan bereiken. Ik wil heel erg graag van RED een succes maken en daarnaast ook aan mijn eigen wensen werken. Ik ben verslaafd aan televisie, dus ik zou het leuk vinden als ik daar wat meer mee kan doen. Ook zou ik ooit graag een solo concert geven met eigen liedjes. Ik wil veel zingen, dansen en voelen!

Wil je zelf nog iets zeggen tegen de lezeressen van Proud2Bme?

Dat alles kan. Laat niemand anders ooit jouw toekomst bepalen. Durf risico's te nemen. Kijk niet slecht naar mensen die anders zijn dan jou, want zij zijn ook gewoon mensen met dromen.

Eigenlijk zou ik willen zeggen: Moedig de mensen die anders zijn aan, blijf in jezelf geloven, wees altijd eerlijk (zeker tegen jezelf), en leer van je eigen fouten. Vergeet ook niet te lachen, want dat alleen kan je leven veranderen!!!!

 

 

Gerelateerde blogposts