Zomertips voor je huid

 

Vroeger stond ik nooit zo stil bij de schade van UV straling voor de huid. De zomer betekende voor mij vaak heerlijk lang in de zon liggen en daarna mijn gebruinde huid bewonderen in de spiegel. Want dat vond ik er altijd een stuk mooier uit zien. Ik ben niet de enige overigens. Uit onderzoek is gebleken dat veel meer vrouwen zich aantrekkelijker en mooier voelen als ze een bruiner tintje hebben. Verbranden vond ik trouwens ook niet zo'n probleem... niet dat ik het fijn vond om een kreeftje te zijn, maar dit trok dan wel weer weg en dan was het alsnog bruin. Beetje naief... tegenwoordig kijk ik daar heel anders naar want UV straling kan heel slecht zijn voor je huid en blijvende schade veroorzaken.

In de zomer is het misschien wel extra belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Ondanks dat we het zonnetje nodig hebben en dit ook goed voor ons is, zit er ook een schaduwkant aan. In deze blog geef ik wat tips voor je huid en de verzorging hiervan in de zomer.

 zomertips

♥ Water drinken
In de zomer is het extra belangrijk om je huid goed te hydrateren. Dit kun je van buitenaf doen maar zeker ook van binnenuit. Sowieso is het belangrijk om in de zomer goed te drinken omdat je ook veel vocht verliest en om te voorkomen dat je uitdroogt. Ook is het belangrijk om je huid gezond te houden en er voor te zorgen dat het straalt.

♥ Bescherm je huid en hoofd
In de zomer is het belangrijk dat je jezelf beschermt tegen de zon. Natuurlijk kun je even in de zon lopen of liggen, maar de hele dag in de felle zon zijn, doet meer kwaad dan goed. Kies op de heetste momenten van de dag (tussen 12:00 en 15:00 uur) voor de schaduw en bedek je hoofd bijvoorbeeld goed met een hoed of petje en draag een zonnebril.

♥ Beschermen met zonnebrandcreme
Smeer je regelmatig in met zonnebrandcrème. Wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen of naar het strand gaat, is het raadzaam om dit ook regelmatig te herhalen. Één keer insmeren op een hele dag is niet genoeg. Herhaal dit een aantal keer en dan vooral je gezicht en doe dit bijvoorbeeld nadat je gezwommen hebt. Laat je bij de apotheek of drogist informeren over de factor die je nodig hebt. Vroeger koos ik altijd voor factor 15 met een tan intensifier. Met andere woorden: Laat mij maar snel bruin worden. Inmiddels gebruik ik voor mijn gezicht factor 50 en voor mijn lichaam vaak factor 30 en als ik dan wat bruiner ben soms factor 20. Het is ook niet zo dat je met een hogere factor helemaal niet bruin wordt hoor, het gaat alleen wat geleidelijker en het verzorgt de huid beter.

Daarnaast krijg je minder snel rimpels, droge plekken op de huid of pigment vlekjes. Vergeet bij het insmeren ook vooral je knieholtes en de dunnere huid (zoals onder je ogen) niet. Dit zijn plekjes die ontzettend pijn kunnen doen als je verbrand. Zonnebrandcreme kun je vinden in alle soorten en van allerlei merken. Bij de drogist zijn er ontzettend veel soorten (cremes, spray, olie) te vinden. Ik heb voor mijn gezicht nu een zonnebrandcreme van Vichy maar voor de rest van mijn lichaam gebruik ik meestal gewoon Etos eigen merk zonnebrandcreme. Die vind ik erg goed en het ruikt lekker. Dit laatste vind ik ook heel belangrijk! Kies een geur die bij jou past want je ruikt het de hele zomer.

♥ Minder dagcreme
In de zomer heb je minder dagcreme en nachtcreme nodig want je gebruikt al zonnebrandcreme en aftersun. Wanneer je dit allemaal door elkaar heen gaat gebruiken, wordt je huid sneller vet en kan de zonnebrandcreme misschien minder goed zijn werk doen. Als je dan toch een dagcreme wilt gebruiken is het aan te raden dat je kiest voor een wat luchtigere variant. Zelf gebruik ik altijd zonnebrandcreme 's morgens in de zomer, dan zit het eerste laagje er alvast op.

vrouw met zonnebrand
Bron

♥ Lippenbalsem met factor
Vergeet je lippen niet! De huid op je lippen is ook erg kwetsbaar en als dit verbrand, is dat erg vervelend. Ik heb het zelf nog nooit gehad maar een vriendin van mij wel en die had echt heel veel pijn en het duurde ook lang voordat het weer hersteld was. Gelukkig zijn er ook lippenbalsems te koop met factor.

♥ Scrubben
Door bijvoorbeeld één keer per week te scrubben laat je je huid zichzelf vernieuwen en worden de dode huidcellen verwijderd. Hierdoor gaat je huid stralen en voelt het ook gezonder aan. Het is alleen verstandiger om niet te scrubben vlak voordat je de zon in gaat. De vernieuwde huid verbrand sneller.

♥ Koude douche
Zeker in de zomer kun je beter kiezen voor een koudere douche. Een warme douche droogt je huid namelijk sneller uit en zeker wanneer dit gecombineerd wordt met de zon. Het zorgt dan eerder voor vocht tekort terwijl je dit juist nodig hebt.

♥ Verzorging van verbrande huid
Ook als je je huid goed verzorgd en regelmatig insmeert, kan je toch verbranden. Het is belangrijk je huid te kalmeren met verkoelende verzorgingsproducten. Sowieso is after sun belangrijk maar er zijn ook allerlei verkoelende gels verkrijgbaar. Verder kan het het fijnste zijn om wijdere kleding te dragen en de zon even te vermijden.

Huidverzorging is dus in de zomer nog net even iets belangrijker. Nu je de blog gelezen hebt, moet je er ook nog wat mee doen. Probeer ze deze zomer eens op te nemen in je dagelijkse beauty ritueel en hou er rekening mee op het moment dat je de zon in gaat.

Hoe verzorg jij je huid in de zomer?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne-Maria - Zondag 26 juli 2015 01:07
Bedankt voor deze blog, Laura. Ik besteed eerlijk gezegd niet zoveel aandacht aan m'n huid. Dag- en nachtcrèmepje, en dat is het wel. Vanavond stond ik onder de douche, en toen vroeg ik me af of h3t eigenlijk wel zo goed is voor je huid on iedere dag (zo geparfumeerd) gewassen te worden. Iemand idee?