Tips voor mascara kopen

 

Mascara is het beautyproduct wat bij de meeste vrouwen niet ontbreekt in de make-up verzameling. Zelf gebruik ik niet iedere dag mascara maar er zijn genoeg vrouwen die niet zonder een kleurtje op de wimpers naar buiten gaan. Mascara verlengt je wimpers, kan voor een meer open blik zorgen en heldere en grotere ogen. Het kopen van een goede mascara is alleen lang niet altijd makkelijk. Er zijn veel verschillende merken en de keuze is enorm. In deze blog geef ik wat tips voor het kopen van de ideale mascara voor jou.

mascara op doen
Bron

Ik heb heel wat keren voor de enorme collecties make-up gestaan en ik heb veel verschillende soorten mascara in mijn handen gehad. Er zijn zoveel soorten en soms heb ik ook echt geen idee wat de verschillen zijn. Er zit natuurlijk verschil in de kleur, dit is het enige waar ik snel uit ben. Ik gebruik namelijk altijd zwarte mascara, maar dan zijn er ook nog verschillende effecten: langere wimpers, krullende wimpers, 3D effect, etc. Hier wordt het al een stuk lastiger en dan heb je ook nog eens verschillende soorten borsteltjes. Hoe weet je nou welke mascara je moet kopen?

♥ Bestudeer je eigen wimpers
Wat veel vrouwen overslaan voordat zij mascara gaan kopen, is eigenlijk iets essentieels. Namelijk het bestuderen van de eigen wimpers. Veel mensen gaan direct naar de vraag: 'wat wil ik?' in plaats van eerst te kijken naar 'wat heb ik?'. Ik denk dat ik deze stap ook oversloeg en daardoor langere tijd de verkeerde mascara koos. Ik wilde namelijk langere wimpers en kocht dus wimperverlengende mascara, maar ik had al lange wimpers, alleen valt dit niet zo op omdat ik Chinese ogen heb. Het is goed om te kijken naar de lengte en de structuur van je eigen wimpers. Heb je korte wimpers of lange wimpers, zijn ze dun of wat dikker, staan ze recht vooruit of zit er van nature al een krul in? Etc.

♥ Dikke wimpers
Als je dikke wimperhaartjes hebt, kun je voor een mooi effect gewoon een heel lichte mascara gebruiken. Veel vrouwen willen meer dan alleen een natuurlijke look, dus brengen dan vaak meer lagen aan. Hierdoor worden je wimpers zwaarder en kunnen ze sneller uitvallen en het kan ook zo zijn dat daardoor een krul minder goed blijft zitten.

♥ Diepliggende ogen
Als je net als ik wat dieperliggende ogen hebt, is het goed hier rekening mee te houden bij de keuze van het borsteltje. Ik gebruik zelf bijvoorbeeld een wat dunner borsteltje waarbij het puntje meer omhoog staat. Het is dus een krom borsteltje. Hierdoor vermijd ik dat heel mijn oog zwart is in plaats van alleen mijn wimpers.

mascara
Douglas & Catrice

♥ Soort borsteltje
Er zijn dus verschillende soorten mascara en dan ook nog verschillende soorten borsteltjes die allemaal zorgen voor een bepaald effect. Ik vind het soms best lastig om in te schatten welke ik dan nodig heb. Wanneer je bijvoorbeeld gekrulde wimpers wilt, kun je het beste een gebogen borsteltje gebruiken. Het vormt dan direct mee met je wimpers en pakt de buitenste wimperhaartjes ook goed mee. Er zijn bijvoorbeeld ook rubberen borsteltjes met kleine tandjes die ver uit elkaar staan. Dit zorgt voor een natuurlijke mascara look. Een dun en recht borsteltje met haartjes (geen rubber) kun je goed gebruiken als je langere wimpers wilt creëren. Wanneer je meer volume wilt kun je mascara gebruiken met een wat dikker borsteltje. Voor onderwimpers of als je korte wimpers hebt, kun je een heel klein borsteltje gebruiken. Die zijn vaak een centimeter lang en kunnen heel handig zijn.

♥ De gelegenheid
Hoe en hoeveel make-up je gebruikt, is vaak afhankelijk van de gelegenheid. Wanneer je uit gaat, gebruik je misschien meer en opvallendere make-up dan als je gaat werken. Zelf heb ik meerdere mascara's thuis liggen en wanneer ik ga werken of mijn make-up zo neutraal mogelijk wil houden, doe ik maar twee laagjes mascara op en wanneer ik uit ga kan het voorkomen dat ik me wat meer op maak en dat ik bijvoorbeeld meerdere soorten mascara gebruik om andere effecten te creëren.

♥ Waterproof
Vroeger koos ik altijd voor waterproof mascara, ik snapte nooit waarom mensen dat niet deden. Want het is er en dan is het toch handig als het niet uitloopt als het regent of als je moet huilen? Tegenwoordig gebruik ik eigenlijk bijna altijd mascara die niet waterproof is. Wanneer het dan een beetje uitloopt, is het ook makkelijker om dit te verwijderen en het is veel minder hardnekkig en minder slecht voor je huid en ogen.

♥ Testen
Wat echt kan helpen bij het kopen van een goede mascara, is testen! Je kunt dan zelf ervaren hoe het is om je ogen op te maken met verschillende borsteltjes en wat het doet met je wimpers. Daarnaast kan het ook interessant zijn om eens verschillende kleuren uit te proberen. We gaan namelijk allemaal vrij snel voor zwarte mascara, terwijl bruin je misschien veel beter staat. Probeer het eens uit en bekijk wat het voor jou kan doen.

Wat voor mascara gebruik jij en waar let jij op als je het gaat kopen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

234720 - Zaterdag 23 mei 2015 10:36
Leuke blog!
Make up laat mij me altijd beter voelen dan dat ik me daadwerkelijk voel:)
hopexfaithxlove - Zaterdag 23 mei 2015 10:40
Owh wat weer een leuke blog Laura!

Ik gebruik zelf altijd false lashes van maybelline. Wel wat prijzig maar heb al zoveel geprobeerd en kom toch elke keer terug op deze oude vertrouwde!
Heb lange wimpers met krul en vind het mooi dit te accentueren.
Nu is die nieuwe van maybelline ook uit, lash sensational, en moet zeggen:
FAN TAS TISH! Krijg ook altijd de vraag "ooh zijn dit je eigen wimpers ..?!"
Haha JA. Dit zijn mijn eigen wimpers .. ;p
May - Zaterdag 23 mei 2015 11:23
Ik draag geen mascara. Wel geprobeerd, maar niets geeft een effect. Zelf heb ik ook Chinese ogen, met korte wimpers zonder krul die ook nog eens beneden staan! Maar ik vind ze zo goed zo zonder mascara haha. Mascara geeft bij mij geen effect, alleen dat ik later pandaogen krijg dan. Dus ik houdt het wel op concealer en foundation qua make-up :) Wel een mooie, uitgebreide uitleg trouwens!
Roeline - Zaterdag 23 mei 2015 11:24
Ik doe elke dag mascara op en ik kies altijd de mascara die mijn wimpers beloofd langer te maken, ik zorg er altijd voor dat ik de mascara echt helemaal tot aan de puntjes doe en dan kom ik al een eindje. Vreemd dat mascara je wimpers langer kan maken, wat er niet is kan toch ook niet zijn? De mascara kan niet op een stukje meer wimpers komen wat je niet hebt......Maar goed. Ik ga altijd lekker voor een goedkope en die doen het prima! Ik heb zwart, blauw en paars!
Merizz - Zaterdag 23 mei 2015 14:52
Super handige blog! Zelf gebruik ik mascara van Lush. Ik vind hem echt fijn! Hij geeft een heel natuurlijke look en als je wat meer volume wilt, smeer je hem gewoon 2/3 keer op je wimpers.
Vroeger gebruikte is gewoon Catrice of Essence maar ik merk echt verschil, mijn wimpers zijn nu veel mooier, breken minder snel af en lijken ook veel langer te zijn geworden! En dat allemaal door een natuurlijke mascara, voor dezelfde prijsklasse :)